Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Karácsonyi fényfüzérek
Lapozás: OK   13 / 29
(#) Kera_Will válasza 075614 hozzászólására (») Dec 1, 2014 /
 
Ha még látványosabbá akarod tenni akkor többféle színű villogó ledet építhetsz be előtét ellenállással.
Mivel 5 Voltod van USB-n akkor ezzel kell számolnod.
Ledek nyitó feszültsége (1,5-3-4V színenként más ) és a pár 3 - 5 mA nyitó áramra méretezve az előtét ellenállásokat.
Lásd ezzel foglalkozó topikok számító weblapok ... ha nem lennél tisztába OHM törvénnyel.

led adatok
LED előtét elenállás számító

Villogó ledek pl.: HEstoreban is vannak
De akár RGB villogó ledet is találhatsz ... azon "körbe járnak" a szivárványszínei .
(Ha villognak akkor kevesebbet fogyasztanak takarékosabb)

A lényeg mint fentebb is említették , hogy minden fogyasztó (LED,mobilteló) párhuzamosan a legyen kötve. Mindkét végük az 5V USB-n van polaritás helyesen.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2014
(#) joni5 hozzászólása Dec 3, 2014 /
 
Sziasztok!
Vettem 2 karácsonyi fényfüzért, 100 ledesek. A dobozukon azt írják, hogy ne kapcsoljuk össze másik fényfüzérrel elektromosan. Ennek ellenére mindkét fényfüzér végén van egy csatlakozó konnektor (szabvány, olyan mint ami a falban van), amibe bele lehetne dugni a másik fényfüzér hálózati csatlakozóját. A hálózati csatlakozón és ezen a füzér végi "összekötő adapteren" is annyit írnak, hogy 220-240 V, 2,5 A, 50/60 Hz. A füzér végi adapterhez egyébként 2 külön kábel megy az első füzér vezérlődobozából, tehát ez a 2 kábel nem csatlakozik az első füzér ledjeihez.
A kérdésem, hogy most akkor összeköthetem a kettőt, vagy nem ajánlatos?
Ha nem ajánlatos (innentől már csak a kíváncsiság dolgozik bennem, elméleti síkon), de mégis összekapcsolom, bedugom a konnektorba és működtetem, akkor mi történhet? Kigyullad? Megráz?

Köszönöm a segítségeteket!
(#) Johnycorp válasza 075614 hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Szia!

Egyébként létezik hasonló megoldás a valóságban. persze nem ilyen kis lámpákkal. Egy szalagkábel-szerű (mint egy vékony SATA kábel) az geész. Ebben párhuzamosan vannak az SMD LED-ek beépítve. Mivel szép átlátszó, így jól világít az egész az adott színnel.
(#) Johnycorp válasza joni5 hozzászólására (») Dec 3, 2014 /
 
Üdv.

Nos, a feliratok a csatlakozókon vannak. Ami az adott csatlakozó elméleti terhelhetőségét jelenti. Gyakorlatilag a füzér betáp oldalától valamely módon a fázis és nulla direkt kötve érkezik az aljzathoz. Tehát valóban oda csatlakoztatható egy másik füzér.

FONTOS:
Azért is írják, hogy ne csatlakoztasd másik füzérhez, mert eltérő típusoknál ez probléma lehet (üzemmód, áramfelvétel, esetleg feszültség).

MÉG FONTOSABB:
Én nem igazán kötném össze a kettőt. A mai füzérek elég gyatra vezetékkel rendelkeznek. Már a szigetelés sem igazi rajtuk, a vezetőér keresztmetszete pedig kriminális. Csak hasonlítsd össze a kínai füzér vezetékeit és kialakítását egy profibb (értelmes boltban kapható) hasonló füzérével.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2014
(#) villanyipi hozzászólása Dec 13, 2014 /
 
Üdvözletem!
Itt a karácsony a fények a pompa a csillogás az egeket is túlszárnyaló villanyszámla, és a szokásos rutin amit idén elkerülnék azaz nem 22-én tettem áram alá a fényfüzéreket, és jól tettem
Adott termék nekem csak zöldben ez mennyire vágható? jelen állapotában bedugtam félig meddig égett, kihúztam hogy megnézzem a helyén akkor már csak felvillant ki aludt, azóta semmi ellenállás érték egyik végén sem, ha elvágom mi alapján tehetem van benne ellenállás, bármi amit elvághatok feleslegesen?Esetleg teljesen mindegy neki a hossza csak ahol már mérek ellenállást ott ráköthető a hálózatra?
Tisztelettel
az ipi
(#) sany válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Szia!
Biztos 230V -os hálózatra való típus?
(#) villanyipi válasza sany hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Biztos, annyira hogy 3 évet ki is volt téve, csak most nagymamám kérdezte milyen ez a füzér és szégyellős lett
(#) sany válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Lehet lejárt róla az idő.
(#) villanyipi válasza sany hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Meglehet de most igazából ha 30 centit menthetek róla és úgyis működne nekem bőven jó mert idén újítok és nem kell körbe érje a teraszt Csak nem tudom ténylegesen mi is ég benne és hogyan mennyire vágható ezáltal
(#) sany válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Én a képről úgy látom, hogy rizsszem izzók. Sajnos a kapcsolásukat ismerni kellene.
(#) proba válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Ha olyan mint az enyém, igaz az csak 5M volt és fehér, abban sima 10-15 V körüli égők voltak, a megfelelő számban sorba kötve. Úgy gondolom ezek csak bizonyos pontokon darabolhatók.Ami talán jelölve is van rajtuk.
(#) villanyipi válasza sany hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Sok veszteni való nincs most igyekszem értékelhetően bontani
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Ja és mikor tönkrement, jól látszottak a szakaszok.
(#) villanyipi válasza proba hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Végül is így utána emlékezve ezen is volt egy kis rész ami világított a többi nem aztán már semmi, ez kb 1,5 méteres darabka volt, keresek jelölést
(#) sany hozzászólása Dec 13, 2014 /
 
Ha már újra aktív a topik, én is kérdeznék.
LED-es füzérről van szó. Adott egy füzér, amelyben összesen 60 db LED van. A LED-ek 10 -es csoportra vannak osztva, ezekben a csoportokban sorosan vannak kapcsolva a LED-ek. Így összesen 6 csoport van ,ami párhuzamosan megy a tápegységre. A füzér kapcsoló üzemű tápegységről 30 V - os 3,6 W -os tápegységről működött eredetileg. Ma ehhez füzérhez egy 24 V - os villogó kontrollert szerettem volna hozzákötni. A füzér szépen villogott, tehát elég volt neki a 24 V is. De sajnos véletlen összezártam a kontroller kimenetén lévő vezetékeket, így a kontroller tirisztorai tönkrementek. De a legnagyobb baj, hogy a LED-es füzér sem világít. Mi történhetett, nagy áramot kaphatott?
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
(#) villanyipi válasza sany hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Meg kell mérni a ledeket, lehet minden csoportból sült meg egy kettő, a kontrollert meg ha olcsó alkatrészekből van javíts meg és összerakáskor azonnal szigetelj, s csak aztán próbáld
(#) villanyipi válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
A füzért nyugdíjazom kisebb csoportokban de hullik kifelé az égő belőle, és a vezetékek elvannak égve, 3 év után nem szolgál
(#) sany válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Hát a kontroller ,éppen nem gagyi kínai, még biztosíték is van benne és egyenirányító híd is. A biztosíték nem oldott ki. Azért nem értem mi történt.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
(#) villanyipi válasza sany hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Akkor mérd ki tirisztorok ellenállások, esetleg diódák állapotát nem tudom milyen készüléked van, ami nekem vezérlőm itthon van az gagyi de szörnyen, és alkatrésze áráért 2 ugyanolyan díszt kapok mint amiben benne volt Ha más nem a füzért rendbe rakva azt még tudod majd használni.
Ezekben ha megfut valami a zárlat után ráküldhetett váltófeszt is a füzéredre amit a led nem fogad lelkesen!
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2014
(#) sany válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 13, 2014 /
 
Kimérem a füzért és megmentem.
Csak egyszerűen nem értem ezt a jelenséget. Azt tudom, hogy nem lelkesednek a LED -ek a váltakozó feszültségért, de működnek rajta, csak vibrálnak az 50 Hz miatt.
(#) villanyipi válasza sany hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
A "stabil" feszültség dióda mivoltjuk miatt valóban nem teszik tönkre ha nem kapnak nagyobbat mint ami jólesik nekik de impulzusban a triplája már igen fájó
(#) proba válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
Erősebb probléma ledeknél a fordított feszültség...
(#) sany válasza villanyipi hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
Már másik LED -es fényfüzérnél is jártam így, hogy zárlat volt, de az nem ment tönkre.
(#) Tom2009 hozzászólása Dec 14, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy csillag alakú dísz, amin három különböző színű égősor van. A három égősor zsinórjai egy, a kapcsolódobozban lévő panelra vannak forrasztva. Sajnos ezek a vékony zsinórok elszakadtak, úgyhogy újból vissza kellett forrasztani őket a panelra. Ezek után úgy gondoltam, hogy nem kellene hálózatról üzemeltetni, mivel elég veszélyesnek tűnik, és az jutott eszembe, hogy talán van valami mód arra, hogy elemmel is működjön. Onnan jött az ötlet, hogy láttam egy üzletben olyan karácsonyi díszt, ami elemmel működött, és ehhez hasonló volt. Mellékelek képet az égősorról és a panelről. A narancssárga és a zöld égőknek 1-1, a pirosnak pedig 2 kivezetése van. (A baloldalon lévő két helyen volt a hálózati csatlakozó zsinórja, ez most nincs ráforrasztva.) A kérdésem az lenne, hogy működtethető lenne-e elemről, és ha igen, akkor hogyan?
(#) proba válasza Tom2009 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
Egyszerűbb ha veszel olyat ami adapteres.Ebből néhány órás munkával tudsz olyat készíteni, ami adapterről működik.(csak szét kell szedni és újra összerakni az egészet) Az elemes működést meg felejtsd el. Teljesen gazdaságtalan, környezetszennyező....és mellékesen tartós (20 perc < ) üzemre alkalmatlan ennyi égővel.
(#) attila1 hozzászólása Dec 14, 2014 /
 
Sziasztok! 110V-os hálózatra ( angol dugvilla van a végén) készült vezérlős-100 LED-es ketyerét hogy tudnám itthon is használhatóvá tenni?
Köszönöm előre is a tippeket!
(#) zolika60 válasza attila1 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
Trafóval. Vagy ha van kettő belőle sorba kötöd őket.
(#) attila1 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
Szia!

Sajnos,vagy nem, csak egy garnitúra van belőle.
(#) whalaky válasza attila1 hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
Attól hogy más dugvilla van rajta koránt sem biztos hogy 110V-os.
Angliában is igen rég átálltak a 230V-ra. Valahol biztos le van írva hogy mekkora a tápfeszültsége......
(#) uniman válasza whalaky hozzászólására (») Dec 14, 2014 /
 
Hello!
Talán nem is angol, hanem amerikai (USA) az a villásdugó...
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2014
Következő: »»   13 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem