Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ADSL modemek, modemrouterek
Lapozás: OK   10 / 13
(#) nemprofi hozzászólása Aug 26, 2014 /
 
Sziasztok!
Van két routerem, mindegyik használhatatlan, eldobálja a kapcsolatot, elfelejti a beállításokat, sok esetben fel sem csatlakozik stb. Márkát nem írok, nem lényeges. Felötlött bennem egy igazi laikus kérdés: Vezetékes Invitel DSL internetem van, a szolgáltató által biztosított két darab elosztó+átalakítóval. /ha egyáltalán így nevezik, de gondolom tudjátok míról van szó/. Namármost van nekem pluszba egy ilyen fenntebb említett kútyü, kipróbáltam, azzal is jön a net. A kérdés: mi van akkor, ha a bejövő telefonkábelt megcsapolom és rákötöm a másik szerkentyűt is? Lesz-e így nekem net megosztásom, vagy a szolgáltató rájön a turpisságra és keményen megszívom. Ha ez a játék nem megy, sajna vennem kell egy routert.
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 26, 2014 / 1
 
Rákötheted , de nem érsz vele sokat .Ugyan lesz net stb , csak osztódik a sebesség , tehát lassabb lesz a net .
(#) Buvarruha válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 26, 2014 / 1
 
Egy vonalra egy modemet lehet csatlakoztatni és gyorsabb sem lesz, mert a frekvenciasáv ugyanaz marad, de szerintem nem is működne.
(#) eyess válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 26, 2014 / 1
 
Hogyne működne Adott jelszóval , és felhasználó névvel bármennyi routerrel tud csatlakozni egy azon vonalra viszont sokkal lassabb lesz a net.Ugyan ez vonatkozik a wifire is .Az IP TV és ADSL2 plusz digitális vonalra viszont csak is egy készülékkel tud csatlakozni , de ott már más a router , és a vonal is .A központban társítva van a készülék a kapcsolattal , ha nem az a készülék csatlakozik , nem is tud belépni sem.De a sima ADSL vonalon ilyen nincs bármennyi modemmel vagy routerrel tud csatlakozni , de sok értelme nincs.
(#) kadarist válasza eyess hozzászólására (») Aug 26, 2014 / 1
 
Ez nem ennyire egyszerű, mert ha két modemet kötünk párhuzamosa a vonalra, akkor azzal fog a központ kommunikálni, amelyikkel gyorsabban képes kapcsolatot felépíteni.
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Kösz a választ.Valahogy én is így gondoltam, csak nem voltam benne biztos, hogy a szolgáltatónál nem lesz-e valami gubanc. Ez egyébként csak szükségmegoldás lenne, előbb-utóbb vennem kell egy normális routert.
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 26, 2014 / 1
 
Analóg ADSL vonalon ez működik , csak arra figyelj , hogy a szűrő legyen mindig a router előtt , mert akkor mihelyt internetre csatlakozol , akkor szakítani fogja a telefont vonalat , ha éppen valaki telefonálna. Viszont , ha Voip - os digitális a vonal ott már csak egy készülékkel tudsz csatlakozni netre is meg telefonnal is.Ugyanis itt már a telefonnak a vonalat a router csinálja , és nem a közvetlenül a központ.
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Nos, nekem nincs a lakásban vonalas telefon, csak ez az Inviteles NET van bevezetve az oszlopról, és egy kültéri dobozból jön be a vezeték a lakásba. Ott van csatlakoztatva egy szürke dobozba, -/gondolom ez a szűrő/- és innen megy egy vezeték az "ADSL+2 Modem"be, abból meg a PC-be. Ennyit tudok elmondani, de lehet hogy nem is kínlódok vele. Nem olyan túl drága egy router. Ha nem reagálnék rögtön, az azt jelenti, hogy nem vagyok mindig gépközelben. Máskülönben kösz a választ.
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Értem , de azt írtad , hogy van két routered csak ledobálgat a netről azokkal a routerekkel mi van ?
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Aug 26, 2014 /
 
Hogy tiszta legyen a kép: van egy SMC Barricade router, ez vagy felcsatlakozik vagy nem, amikor igen, akkor meg vagy ledobálja a netet, vagy ha mégis kibir egy folyamatos üzemet, mondjuk egy napot, a következő bekapcsoláskor elfelejt minden beállítást. Már egy hűtőventillátort is szereltem rá, de azzal sem változott a helyzet. Egyébként régebben vagy három évig kifogástalanúl működött, lehet hogy csak át kellene kondizni. A másik egy angliában vásárolt BT HomeHub3 A ; ezzel meg az a gond hogy csak a BT-re hajlandó felcsatlakozni, más szolgáltatót nem fogad el. Ahogy olvastam a BT honlapján, ez valami elhibázott firmware-nek köszönhető. Létezik ugyan egy unlock program amivel lehetővé válik más szolgáltatóhoz való csatlakozás, de nekem ez bonyolúlt feltelepíteni, /-65 éves vagyok és a szürke állomány már nem olyan fürge mint régen-/ a fiam meg nem foglalkozik vele, lényeg hogy neki menjen a net. Az igazsághoz tartozik, hogy egy darabig kínlódott vele, de elunta, egyébként is Ő linuxot használ. Én jelenleg egy telenoros modemről netezek, de a mai világban teljesen felesleges két dologért fizetni. Szóval ez van.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2014
(#) eyess válasza nemprofi hozzászólására (») Aug 27, 2014 / 1
 
Az smc routert ha átkondizod , mint írtad is , akkor bizonyosan jó lesz.Én ezt tenném.
(#) nemprofi válasza eyess hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Van még egy szűk hónapom, addig még használhatom a Telenoros modemet, addig majd átgondolom, mit is csináljak.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Okt 5, 2014 /
 
Sziasztok

Cisco EPC3925 modemrouternél, hogy tudok web szűrést beállítani?

Üdv
(#) eSDi hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
Üdv!

Nem igazán PC probléma, ezért is van az OFF. Nem tudja valaki, hogy kábelnetes hálózat esetén az SNR 37-39dB, a Downstream Power Level pedig 9-11dBmW értékek megfelelőek e 256QAM esetén?
A modem egy Motorola SURFboard SBV5120E.
A hibajelenség a következő: Letöltés közben időről időre megáll az adatátvitel, ilyenkor a ping egyre nagyobb lesz 15-30ms-ről felmegy akár ~3000ms-re is, majd "request time out". Kicsit később pedig megy tovább, majd újra megáll. Lehet ez koax kábel probléma? (jó fajta fekete rézharisnyás koax lett annak idelyén behúzva)
(#) eSDi válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
A Downstream Power Level dBmV, elírtam... az Upstream Power Level pedig 40dBmV
(#) Hx-2 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Milyen virusirtot hasznalsz? OP? Szolgaltato?
(#) eSDi válasza Hx-2 hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Géptől, OS-től független a dolog. A szolgáltatás önkormányzati kézben van, de elvileg Invitel, ami a Telekomtól veszi.
(#) Hx-2 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Azert csak megkerdeznem milyen OS-t hasznalsz?
(#) Chipmunk1960 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2014 / 1
 
Szia, Nálam az Downst.SNR: 21,3 Upstrt.SNR: 13,2 Db. Down Outputlevel: 11dBmV, Up: 5,4dBmV. Elméleti letöltés 10Mbit, fel 1Mbit. Nem tudom, hogy ez segít-e valamit? A hiba nem is a kábelben szokott lenni, / ha már előtte jó volt, egyébként nem a réz"köpeny", hanema dielektrum, és a külső alumínium +árnyékolás, kívül kék, ami meghatározó/ hanem az esetleges csatlakozóknál fellépő oxidáció lehet a probléma. Persze nem árt egy másik routerrel lepróbálni.
(#) _ampervadasz_ válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 23, 2014 / 1
 
Nekem is kábelnetem van.
Az upstream folyamatosan öszeomlott. A feltöltés vivőket egymás után dobálta el a kábelmodem, eldobta a kapcsolatot majd újra szinkronizált. Itt a kábelen a szignál erősség gyenge volt.
A problémát kettő gond okozta. A kábel sávszűrő "patron" repedt volt, illetve második próba után egy újraellenörzés során, az egyik "F" csatlakozónál beoxidált erősen a kábel, ami a szigetelés alá is bekúszott. Azóta nincsen gond. Az "F" csatlakozós elosztó is cserélve lett.
(#) Chipmunk1960 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Ugyanez volt nálam is, itt mondjuk párásabb az idő,s hamarabb következik be, a másik szitén a fali "átalakító" dobta fel a 'talpát'.
(#) eSDi válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Akkor ezek szerint az értékek jók, közben a google által is erre a következtetésre jutottam.
A router kizárva, anélkül is ugyan ez a helyzet. A koaxot csak azért írtam le bővebben, mert sok helyen láttam a nagyon silány minőségű fehér, botkemény, pár szál acél "köpeny"-űt beépítve, ami analóg adásnál sok probléma okozója volt. Így azt egyből kizárhattuk.
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2014 / 1
 
A DS level 0-10 dBmV tartományban van ( 60-70 dBuV), az US-nek a szintje egy jo hálozat esetén 50 -52 dBmV (110-112dBuV) a kabelmodem csatlakozoján. A kabelmodemben benézhetsz a log filekbe is, ahol látod mennyire változnak ezek a szintek. A DS általában stabilabb 2-3 dB eltérés lehet, az US-ben max 5-6 dB ingadozás lehet.
Ha megszakad a kapcsolat annak rengeteg oka lehet ( 90 %-ban lakáshálozatban van a baj). Rossz kábelek, csatlakozok, elosztok, rossz szürök stb. A 256QAMhoz legalább 3 réteges árnyékolt kábel kell ( nem harisnya)
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Akkor azthiszem, nem árt átnéznem a vezetékelést. Van a padláson egy toldás, lehet, hogy már beteg szegény. Esetleg át is kötöm a régi műholdvevő koaxára, az valamivel fiatalabb kábel és biztosan nincs megtörve sem.
(#) eSDi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
A log tele van valami olyan hibával, hogy a modem nem tud értelmezni valami rendszer üzenetet (állítólag ez nem gond, mert nem befolyásolja a működést), de sajnos így a többit nem látom.
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Valahol azonban ott kell lennie a szinteknek is, mert elöször azt kell értelmezni, csak utánna a rendszerüzenetet. Nézd meg jobban - néha olyan széles a táblázat mint amilyen hosszu a balcsi.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
(#) eSDi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Az a baj, hogy csak egy bizonyos számú bejegyzést tart meg. A régebbiek mennek a levesbe.
(#) Massawa válasza eSDi hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Kapcsold ki és inditsd ujra, akkor ujra kezdi.
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Mindenképp érdemes, pláne ha több különböző kábelből van öszerakva a rendszer.
Itt is volt a gerincen kettő, amiből a gyengébbik adta meg magát. Ipari ezüstözött pár rézszálas volt az árnyékolása, a vezeték ér meg aluminium-réz ötvözet. Ez oxidálódott el az "F" csatlakozós végével. Jövőre itt az egész ki lesz cserélve, mert ugyan a kábelmodemig rendben van már a kábelezés, de a splittertől folytatódlagosan a tévékhez már kommersz minőségű több darabos kábel megy ami meg is nyilvánul a képminőségében. Egyes csatornák szépek amelyek a frekvencia alóbb tartományán ülnek, de föntebb már több csatorna nem fogható meg rendesen. Bár nem nézek tévét, de a munka rám vár, mert a szülők néznék azokat is.
(#) Hx-2 válasza eSDi hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Mar csak azert mert ha megnezed a modemed tamogatottsagat abban nem szerepel a felsoroltak kozul egyik sem. En tennek be egy ujabbat kitudja milyen illesztoprogramot akar raeroszakolni az OP.
Következő: »»   10 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem