Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   509 / 1121
(#) KTobi válasza steelbird hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Kézzel nem tudod belőni a kisebb (322) frissítést?
(#) steelbird válasza KTobi hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Manuálisan nem állítható sajnos...
Idézet:
„Memory Detection and Configuration
This system uses the Serial Presence Detect (SPD) method of determining the installed DIMM
configuration. The BIOS communicates with an EEPROM on each DIMM through the SMBus
to obtain data on the following DIMM parameters:
■ Presence
■ Size
■ Type
■ Timing/CAS latency

The BIOS performs memory detection and configuration with the following steps:
1. Program the buffer strength control registers based on SPD data and the DIMM slots that are
populated.
2. Determine the common CAS latency that can be supported by the DIMMs.
3. Determine the memory size for each DIMM and program the GMCH accordingly.
4. Enable refresh.”
(#) pittti válasza steelbird hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Idézet:
„...A tanulság egy ősrégi közmondásunk: "Olcsó húsnak híg a leve..."”

Látod, én nem akartam ezzel kezdeni - pedig nagy igazság van benne. És hidd el, relative nem nagy az árkülönbözet, 6-8000 Ft-ért már nagyon normális kiteket lehet kapni (ha szerencséd van, Vaterán még olcsóbban is). Ezekkel pedig soha nincs, nem is lehet ilyen probléma.

Az általad próbált nem pár memória azért megy hibátlanul, mert a rendszer ilyen esetben automatikusan a lassúbb memóriához áll be, elpazarolva ezáltal a gyorsabb memóriamodul tudását. Mivel a 2 CSX egyforma, ezért az SPD szerinti értékre áll be automatikusan.

Annyit még megpróbálhatsz, hogy a biosba belépve manuálisra állítod a memóriakezelést (ha engedi az a HP), és visszább veszel a frekvencián, vagy növeled a CAS időzítését. Lassabb lesz ugyan, de lehet hogy így stabilan fog menni.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 25, 2015 /
 
Hali!

Szerintetek melyik a jobb RAM felállás, 3Gb 667mhz dual. vagy 2Gb 800Mhz dual?
(#) pittti válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Mondjuk ez OP-rendszer függvénye is - XP-nél mindegy, Win7-nél én inkább a 3 Gigát választanám. A 667-es ramok időzítése általában 4-4-4-12, a 800-as 5-5-5-15 tehát egy picit lassabb. Ezt kompenzálja a magasabb órajel, de a különbség csak pár %, a Win7 viszont jobban szereti a több memóriát.
(#) belfi2 válasza pittti hozzászólására (») Jan 25, 2015 /
 
Hali!

Akkor marad így (Most 667 en megy) és lesz 1Gb RAM tartalékban.

Kösz.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2015
(#) enree hozzászólása Jan 28, 2015 /
 
Sziasztok!
Csinált már valaki közületek a "hárombetűs távközlési cég" wifi-s routerén port továbbítást?
Mindent beállítok rajta, de nem működik, kintről nézve ping.eu-val rendben van, mégse látom az eszközt... Olvastam a neten, hogy már más is belefutott ebbe, megoldást azonban nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
(#) Kovabe válasza enree hozzászólására (») Jan 28, 2015 /
 
Szia
A kollégám már megküzdött vele. Elvileg a "hárombetűs távközlési cég" honlapján be kell jelentkezni és ott valahol tudod beállítani hogy legyen portforward. Mi kamerás rendszereket telepítünk és ott kell elég sokszor. Mi is belefutottunk már néhányszor ebbe a fene rendszerbe mire felhivtuk a központot és ott igazitottak minket utba.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
(#) enree válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Én is felhívtam őket, azt se tudták, miről beszélek. Közben valamire rájöttem; kintről működik. Mikor hazajöttem (a szüleimnél szenvedtem vele) megnyitottam a telefonomban a böngészőt, amiben még benne volt faterék IP címe, meg mögötte az eszköz port száma, gondoltam, rányomok egyet és láss csodát, elindult. Gratulálok ehhez a ***hoz a gyártónak! Most az lesz, hogy viszek egy másik routert, ezt a "hárombetűs távközlési cég" -s szörnyet átnyomom switch mode-ba, aztán beállítok azon mindent, mert ez sok mindenre jó, például, ha billeg a szekrény, ki lehet támasztani vele, de másra nem jó!
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
(#) Kovabe válasza enree hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Erről a hibáról nem volt szó hogy azonos hálozaton szeretnél visszanézni. Sajnos a jelenlegi internetszolgáltatók valami oknál fogva nem engedik a visszanézést. Ez nem csak a UPC de a PR illetve a t-home is így müködik. Mi mindig úgy teszteltük a rendszert hogy mobilneten néztük az eszközt.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Tök igazad van de sajnos nem tudsz mit csinálni ez ellen. Egy ügyfelünk kért nagyobb sávszélességet és rásoztak plusz 60eFt egy WI-FI erősitőt hogy erre nekik szükségük van hogy megfelelően müködjön a kamerás rendszer. Azóta havonta megyünk ki és küzdünk a rendszerrel meg a szolgáltatóval hogy ismét nem megy ki a port. Ja a sluszpoént kihagytam, a portforward csak kivüről a szogáltató álltal lehet engedélyezni, tehát felhívod a központi számot, vársz 15-20 percet és végre sikerül a harmadik embert utolérni aki bepötyögi a gépbe hogy engedélyezze a portot.
Nem tudom de egy szolgáltatást ha igénybeveszek akkor annak oka van és folyamatosan szeretném használni. Illetve adott egysávszélesség akkor azt had használjam arra amire szeretném.
(#) Macsek71 hozzászólása Jan 31, 2015 /
 
Skacok ! Ez normális ?

Sziasztok ! Beruháztam egy újabb márkás pc-nek látszó tárgyba Felvarázsoltam rá magasságos Picipuha nem éppen legújabb oprendszerét ( a 7-est) . Cirka 10 perc alatt felugrott ( szűz gép üres winyo) percek alatt megvoltak a driverek is ( hja a márkás cucc előnye). Használom boldogan megy, mint a golyó. Igen ám eljő a műszak vége jönne kikapcsolás : őmagasságossága frissítéseket telepít ne kapcsoljam ki. Egyszer még elmenne, de most már egy hete minden kikapcsoláskor frissítéseket telepít a legdurvább 175 db volt cirka 4 órás kerepeléssel... A másik bosszantó, hogy egyre lassabb, már ott tartok, a régi 10 éves rendszerem is mászott ilyen gyorsan ...
(#) eSDi válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /
 
Igen ez normális, egy frissen telepített 7-es cirka 200db frissítést pakol fel. Ilyenkor elégrendesen dolgozik a háttérben, és azért lassú mint a bűn. Ha mindennel végzett és már nem lesz mit telepíteni, akkor a lemezkarbantartóval töröld a frissítési ideiglenes fájlokat. Ezután szépen helyre áll a rend.
(#) Macsek71 válasza eSDi hozzászólására (») Jan 31, 2015 /
 
Köszi !

Adok még neki pár napot, aztán legfeljebb visszatérek Linuxra
(#) eSDi válasza Macsek71 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /
 
Az sem sokkal jobb. Én például a HTPC-nél (AMD E350 - ATi 6310) nem tudtam rávenni, hogy hardveresen játszon le HD videót (h264), pedig már minden drivert és Linux verziót kipróbáltam. Windows alatt ez nem probléma. Mindig valamiért kompromisszumot kell kötni ezzel, vagy azzal. Most kíváncsi leszek, hogy az Intel Bay Trail-hez mit fog szólni.
(#) steelbird válasza Macsek71 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Szia!
Próbáld ki a Win 8.1 -et.
Gyorsabb, stabilabb, kevésbé vasigényes.
Ha kell a régi Start menü, akkor tedd fel rá a Classic Shell -t és van egy teljes értékű Start menüd is.
Nekem a 9 éves HP notimon is gyorsan megy.
Az AGP -hez nincs is driver, mégis simán lekezeli, még a felbontást is eltalálta elsőre.
Ha saját magadnak teszed fel a Win7..8 -akat, akkor első dolog, amit tegyél, hogy a telepítés után aktiváld a Rendszergazda fiókot és azzal használd, azt pedig, amivel feltelepítetted, töröld nyugodtan.
Többszintű rendszergazdai jogosultság van a 7 -nél is, meg a 8 -nál is, de még a beépített rendszergazdai (egyébként alapból letiltott) fiókkal sem vagy full teljes jogú szuper admin a rendszerben. Viszont ezzel a fiókkal már van pl. rendszer könyvtár írási joga a futó programjaidnak, ami telepítéskor jól jön.
Ellenkező esetben sokszor rejtélyesnek mondható hibaüzenetekkel megállnak a telepítők, nem futnak rendesen a programok... Persze, van rá megoldás, minden programnál be kell állítani, hogy rendszergazdaként fusson (telepítőt is úgy érdemes futtatni). Ez mind nem probléma, ha a beépített rendszergazda fiókkal használod a gépet. Csak ezt sokan nem tudják és köpködik az új Windowsokat. Főleg a 8 -ast, amihez nagyban hozzájárul a csempe menü.
A 8.1 -nél már változtattak, és alapból asztal indul el, nem a csempe menü, és mint írtam, ott van a Classic Shell, és van teljes Start menü a gépen.
A legjobb, legstabilabb rendszer a 8 -as széria.
Az sem mellékes, hogy telepítés után, ha van internet kapcsolat, magától feltelepíti a drivereket a netről. (Többnyire sikerül neki)
Sőt, ha kiveszed a rendszer vinyót/SSD meghajtót és átteszed egy totál másik vasba, a Win 8 akkor is képes újra felállni, frissíti a drivereket a netről.
A legjobb. Csak tudni kell használni.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
(#) eSDi válasza steelbird hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Üdv!

Nem tudom te milyen verziót használsz, de a telepítés közben megadott felhasználó rendszergazda lesz. Annál nagyobb hozzáférés nem kell, mert csak szétbarmolod a rendszert. Ha zavar, hogy mindig mindent megkérdez, akkor egyszerűen ki kell kapcsolni az UAC-t. A programokat sem értem, amelyik programnak, vagy telepítőnek szüksége van a rendszerkönyvtár írására és ezt nem jelzi a rendszer felé, azt el kell felejteni és újabbat kereseni, mert az elavult. Amúgy meg telepítés után nem szokták már a rendszermappákat írni, van erre külön hely, a ProgramData könyvtár.
(#) sastas01 válasza steelbird hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Win8 ra pedig most nem éri meg beruházni, hogyha belefér még kb. fél év várakozás, ugyanis jön a 10 es windows, amire a bejelentés szerint ingyen fel lehet majd váltani 7 ről és 8.x-ről.
(#) steelbird válasza sastas01 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Én sem ruháztam be, kaptam, az egyetemen.
Szerintem az eddigi legjobb rendszer a 8 -as.
(#) steelbird válasza eSDi hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Szia!
Ha leveszed az UAC -t, még akkor sincs teljes rendszergazda jogosultságod, az csak egy dolog, hogy azt látod, ha megnézed a fiókod beállításainál.
Még a beépített, rejtett rendszergazda fióknak sincs.
Van több olyan szoftver pl. egy méregdrága (kb. 1300$), stúdiózáshoz használt effekt plug-in csomag (nevet szándékosan nem írok), ami nem megy fel a gépre, csak ha a rendszergazda fiókkal telepítem, hiába kikapcsolom az UAC -t. Többször telepítettem már, ki van próbálva több verzióban. Sima userként (a fiókbeállítások szerint rendszergazda) megáll a telepítő, hiába ki van kapcsolva az UAC. Akkor is, ha rendszergazdaként futtatom a telepítőt ("Futtatás rendszergazdaként...").
Ja és a legújabb!...
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
(#) eSDi válasza steelbird hozzászólására (») Feb 1, 2015 /
 
Azt nem is mondtam, hogy totális jogosultságod lesz. Mint írtam a normál rendszergazdai fióknál nem is kell több, nem véletlenül van így. Nem kell egy jó rendszert sebezhetővé tenni, csak azért, hogy olyan rendszerfájlokhoz hozzáférj, amikhez sosem nyúlsz.
Azt pedig csak sajnálni tudom, hogy egy 1300$-os programcsomagot nem képesek mormálisan megírni. Mondjuk én azért kívánicsi lennék rá, hogy melyik ez a program, mert elég hihetetlen, hogy olyan helyre akar belenyúlni üzemszerűen a rendszerbe, ahova egyébként nem szabadna.
(#) Gombszem hozzászólása Feb 2, 2015 /
 
Az új telepítésű Win7-tel kapcsolatban lenne kérdésem (mellesleg korrekten fut):

Az elég fura Start menü megjelenésést, kezelhetőségét lehet valamilyen Tweak programmal XP-síteni?

A tálcán megjelenő információ egymást fedve duplán jelenik meg. Egy kis csellel itt van a két kép (az információ azonos benne, kivéve a bezáró x-et). Alul a tálca részlete van felette az info.

1.jpg

2.jpg
   
(#) kadarist válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 2, 2015 /
 
Próbáld ki ezt a témát: Bővebben: Link Segítség.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2015
(#) Gabó hozzászólása Feb 3, 2015 /
 
Na most elakadtam kicsit. Itthon invitel optikai net van, és meg kellene oldanom, hogy kifele is menjen egy FTP és egy WEB szerver. Tesztnek, egy HFS-http alapú FTP-t futtatok, ami régebben ment is rendesen, igaz az XP volt. Ha beírom a saját, szolgáltatótól kapott címem, akkor elérem, de ha a no-ip-s címem, akkor nem. Merre keresgéljek tovább, hogy jó legyen?
(#) mikrokapcsolo válasza Gabó hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
A routeredben kell a portokat (ált.: web: 80 8080, ftp: 21) kinyitni, ún. portforwardolni. A router adataira rákeresve könnyedén megtalálhatod, hogy kell ezt megejteni.
(#) Gabó válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Na lehet megvan a hiba. A routerbe ugye be van állítva a portforward, ez alapján meg is találja rendesen, de ugye az ip alapján, amit be kell állítanom a HFSbe is. De, mivel valamiért a router nem jelentkezik be a fiókkal, ezért nem is látja rendesen a megadott helyet. Elképzelhető, hogy a router régi, és ezért nem jelentkezik be? A router egy DLINK DI524
(#) mikrokapcsolo válasza Gabó hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Futtass egy cmd-t, és írd be, hogy "ipconfig" ("nélkül, természetesen), és ott fogsz egy olyat találni, hogy alapértelmezett átjáró. Ezt a címet írd be a böngészőbe, ha pedig így sem enged be, akkor valami van a routerrel. Esetleg indítsd újra. Ha nem kábellel vagy rajta, arról próbáld.
(#) Gabó válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Ezt a lépést konkrétan nem értem, mert tudom az alapértelmezett átjáróm címét, be is tudok lépni stb stb. no-ip.com-ra regeltem, és csináltam is ott hostot, de valamiért azzal nem megy.
Teszteltem, és a router belép az oldalra, mert frissíti az ip-t, ha átírom a jelszavam a routerbe, nem frissíti. Csak azt nem tudom, hogy most a routerbe nem jó valami beállítás, vagy a webes oldalon.
(#) mikrokapcsolo válasza Gabó hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Ja, én azt hittem, a routerbe sem tudsz belépni. Ha jól értem, akkor, a router nem úgy viselkedik, mint ahogy kéne. Próbáld meg kihúzni, visszadugni, esetleg teljesen reszetelni. Ha régebbi, volt rajta firmware frissítés végezve?
(#) Gabó válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Kihúz bedug megvolt, a frissítés is, a teljes resetet nem akarom, mert állíthatom vissza az összes címet.
Egyszerűen nem értem, hogy mi a nyűgje.
Csatolok 1 képet, a beállításokról a routerbe.
A HFSbe a port 81re van állítva.

Névtelen.jpg
    
Következő: »»   509 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem