Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bass gitár erősítő
 
Témaindító: Nova, idő: Jan 20, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   22 / 23
(#) konyak6 válasza Kalocsa hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Én ezt megépítettem. TDA7294 véggel(kb 70w-ot tud) Hidalt véggel 150W.

bass.pdf
    
(#) konyak6 hozzászólása Jan 22, 2015 /
 
Nekem is lenne kérdésem. Most szemezgetek egy Ampeg SVT előfokával. Ez csöves, de nem ez a gondom. Van benne egy ferrit fojtó tekercs(toroidal inductor). Ezt megtekerhetem egy számítógépből bontott magra, vagy számít az anyaga? Megvan a pontos leírása, de ilyen típusú magot nem találtam az E-bay-en.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
(#) ferci válasza konyak6 hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
A linkelt oldal szerint kb. AL = 6.000-rel számolnak. A pc-ben ilyen gyűrű nincs szerintem.
Kisebb AL esetén pedig nem tudsz betekerni jóval több menetet a szükséges indukcióhoz.
Inkább egy fazékvasat keress, azt sokkal könnyebben találsz és a tekerés is egyszerűbb.
Ahogy látom, 0.4-es drótot használnak.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
(#) bakoarpi hozzászólása Feb 16, 2015 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Google-ön keresgettem, de nem találtam, vagy csak nagyon elkerülte a figyelmemet...
Egy könnyebben megvalósítható kapcsolási rajz, elektronika érdekelne engem, ami a következőt tudja:
Van egy speciálisabb basszusgitárom, ami azt tudja hogy a két hangszedője külön aljzaton "jön ki", ezzel lehetőséget biztosítva a két hangszedő külön erősítésére, hangszínezésére... Ha a saját cuccomon játszok, akkor ezzel nincs is probléma. Gitár->két külön erősítő(közben egy két effekt)->két külön láda. tiszta sor.
Na de előfordul olyan eset hogy nincs lehetőségem vinni a saját cuccomat, ezért gondolkodtam hogy kellene egy olyan eszköz ami lehetővé teszi a két külön jel "összefűzését", hogy mezei erősítőbe is bedughassam úgy, hogy közben a kardinális effektemet is használhassam...
Egyik hangszedő jele (hangszerkábelen keresztül, vagy egy vezeték nélküli adó-vevőn keresztül. Ezt azért írom mert nem tudom hogy jelszint szempontjából lényeges-e!?) egyik bemenetre, nevezzük A-nak. Másik hangszedő jele (szintén kábel, vagy adó-vevő + egy pedáleffekt) másik bemenetre, B. És mindez "összefűződik" egy kimenetre C.
Tehát egy olyan kapcsolási rajz kellene, aminek két bemenete (A és B) egy kimenetben (C) jön ki.
Remélem érthetően fogalmaztam, és nem túl zavaros. Neten ezek pontos fordítottját találtam tehát egy bemenetet oszt ketté, Ezert írtam ide, hátha valaki tud nekem segíteni.
Köszönöm előre is.
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
(#) Massawa válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Vegyél egy olcso 2-3 csatornás kis keveröpultot. Van pedál formában is. Annak van elég bemenete és illeszteni is tudod.
(#) bakoarpi hozzászólása Feb 16, 2015 /
 
Pont ezt szeretném elkerülni
A lehető legkisebb fizikai mérettel bíró eszköz kéne, meg egy keverő nem igazán basszusgitár barát, ebből adódóan az is szempont, hogy ne nyúljon bele nekem a jelembe (jelszint, hanszin, miegymás..)
(#) abcdabcd válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Csak, ha itt a leírásodból senki sem tudja, hogy ezek az eszközök milyen típusúak egyáltalán -mert, ahogy írod : "Ezt azért írom mert nem tudom hogy jelszint szempontjából lényeges-e!?"

Akkor ezekhez az ismeretlen paraméterekhez, hogyan lehet bármilyen tanácsot is adni?

Amúgy, az alapkapcsolás ez: Bővebben: Link

Hogy esetleg valamelyik ágon külön is kell erősíteni, vagy épp csillapítani, ez a konkrét eszközök ismeretében deríthető ki... esetleg potméterrel állítható legyen e valamelyik szint stb...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Amúgy ez kb zsebrevágható méretben egy kis dobozban elkészíthető... mondjuk 1db 9V-os elemről működőre vagy dugasztáposra is meg lehet csinálni... de az is lehet, hogy elég csak két ellenállást egy dobozba tenni és azokkal közösíteni a két jelet, de ezt akkor lehetne kideríteni, hogy jó e úgy, ha ismernénk az eszköz bemenetét, amire csatlakozik... mert, ha megnézed, a műveleti erősítőre is lényegében ez a két ellenállás csatlakozik és ott összegződik a jel a közös ponton... és ha a meglévő eszközödben esetleg egy ilyen erosítő van a bementen, akkor lehet, hogy csak simán passzívban a két ellenállással el is készíthető az "eszköz"...
(#) Massawa válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Nem tudom mit értesz a kis méret alatt, de egy pedál méret inkább illik a besszusgitárhoz, mint egy tákolmány, amit ilyen ismeretek alapján aligha fogsz tudni összerakni. A gitárbemenetek nem olyan pofon egyszerü dolgok, hogy 2-3 ellenállással helyettesitsd.
Egy kis keveröpult, ahol az érzékenységet meg a szintet tudod állitani sokkal több hasznot hoz mint gondolod, és sokféleképp használhatod. Föleg ha egyszer rádios csatlakozással máskor meg kábellel akarsz zenélni...
(#) abcdabcd válasza Massawa hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Idézet:
„A gitárbemenetek nem olyan pofon egyszerü dolgok, hogy 2-3 ellenállással helyettesitsd.”
Kérdés, most milyen felszerelést használ a kérdező egyébként... meg az is, hogy mennyit akar rászánni...
A kivitelezésre a lehetőségek pedig akkor is passzív alkatrészek, tranzisztorok, fet-ek, műveleti erősítők... ezen kívül miből lehetne építkezni? Két kisjelű, adott, nem túl nagy sávszélességű jelet kell összegezni... ez a feladat, kérdés a szintje, és a szükséges bemeneti impedancia, esetleg a kimeneti.. ez módosíthat valamennyit a képleten...
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
(#) Massawa válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Általában minden beleszol a hangba ( amit felsoroltál, meg az is amit nem) s egy gitár, aminek 2 kimenete van már nem éppen a kenyérvágo deszka kategoria, igy nem olyan egyszerü neki bármit is ajánlani, ami nem szol bele a megszokott 2 csatornás hangzásba.
(#) abcdabcd válasza Massawa hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Ha semmit sem rak oda, annak nem lesz nyilván hatása semmire, de ha valamit odarak, akkor az valamit nyilván befolyásol... ha más nem néhány ps/ns -os késleltetést a jelhez ad
De, hogy ON is legyen, szerinted a gyári elektronika miből épül akkor? Mert szerintem alkatrészből, az is.... ez az ajánlástól egyébként is messze volt, mivel a kérdező, ahogy látom eltűnt, és, ha nem mondja meg, hogy milyen berendezései vannak, akkor a legjobb szándékkal se lehet ettől többet ajánlani... az is lehet, hogy ő akarja kifejleszteni (bár ilyet egy szóval se mondott ), de ahhoz az alapkapcsolás, az első hozzászólásomban benne van, kiindulásnak mindenképpen jó lesz...
b. megoldás, ha ez tényleg olyan "mindennapos" probléma, akkor lehet a gyártót kell megkeresni, neki valószínű van rá megoldása, tippem szerint egy kis műanyag/fém doboz képében, X számjegyű összegért ami kitudja mennyire bonyolult elektronikát tartalmaz, az tuti, hogy ők "végigjátszották" a dolgot valószínűleg, ez a termékfejlesztés... de attól még nem biztos, hogy különösebben nehéz ugyanazt az eredményt elérni... pláne most egy olyan iparágról beszélünk, ahol a pedálhoz való adaptert véletlenül se adapternek, hanem "battery eliminator"-nak hívják és amit láttam (és gondolom ott ez a "szabvány", véletlenül se egyezett meg egy "normális" adapterrel, ahol a dc5.5/2.1-es csati külseje a negatív, ott természetesen a pozitív volt a külső gyűrű... de gondolom nem kell azért ezt részletezni az ettől bonyolultabb termékek "árazását" is el lehet képzelni ezek alapján )
A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2015
(#) Massawa válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Már nehogy az legyen, hogy mi ketten vitassuk meg egy 3. fél gondját.
Azt mindannyian tudjuk, hogy itt hangszerröl van szo, és az is közismert, hogy vannak jo meg jobb erösitök ( többnyire pont a bemeneti fokozatban különböznek), meg vannak zenészek, akik csak bizonyios erölködön hajlandok játszani.
Mondja meg a kolléga, hogy mit is akar és mit vár el a keverötöl.
(#) peti333 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 16, 2015 /
 
Veszélyes dolog azt hinni, hogy a spéci pedáltáp ugyan az, mint a te***s adapter. Nem egy cuccot javítottam már, amit egy ilyen univerzális, vagy állítható feszültségű adapter vágott szét. Nem mellesleg probléma még, hogy amiről egy router vagy elemtöltő működik, az nem ideális a pedáloknak, zajt visznek a rendszerbe, illetve a feszültségük sem stabilizált (külön téma, hogy pl. a digitális pedálok nem szeretik a kapcsolóüzemű tápot).
Persze néhány gyártó úgy gondolja, hogy a termék rögtön megér 20-50K-t, csak mert képesek voltak beletenni egy stabkockát, meg plusz két kondenzátort.
(#) abcdabcd válasza peti333 hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Azért azt is elég "veszélyes" hinni, hogy valami baromi különleges darabok lennének ezek... az állítható tápokról én nem beszéltem nekem is van olyanom, ami 12V-os állásban 16,5V-ot ad ki... amúgy van ismerettségi körömben ilyen tápegység, kívülről én a pl "Roland" felirat kivételével semmi extrát nem láttam rajta, de ha egyszer úgy van, esetleg szkóppal rámérhetek, szerintem a jellegzetes kétutatasan egyenirányított és pufferelt jelalak utánozhatatlan "cápauszonyai" köszönnek majd vissza a képernyőn de persze kitudja... vagy ha esetleg neked van ilyened, akkor ha teszel fel róla szkóp ábrát... de amúgy legfeljebb ez lehet "komolyabb" tápokban megtoldva egy kb 7809-cel, viszont akkor gondolom ráírnák, hogy "Stabilized", az szerintem még segít is eladni az ilyesmit avatatlan szem számára kifejezetten jól nézhet ki egy ilyen felirat... Bár persze ez a fordított polaritás pl lehet valami kompatibilitási dolog miatt is, egy pedál volt, amit néztem, hogy 1970-es évek óta gyártottak többféle változatban (gondolom az éppen kapható alkatrészkészlet függvényében), és ha valaki az elején kitalálta, hogy legyen olyan a bekötés, akkor ahhoz ragaszkodtak, meg akkor már a későbbi másfajta pedáloknál is, és így kvázi szabvánnyá vált... viszont ami rajzot láttam, azon pl védődióda sem volt, szóval, ez inkább kiszúrás lehet azzal, aki esetleg nem "eredeti" tápot vesz, és a fordított táppal kinyírja az effektpedált... Amúgy erről beszélek: Bővebben: Link még a gyártási hely függvényében is változott, hogy miből épült nem csak a dátum alapján... persze amúgy tényleg mind valamivel másabbul szól meg lehet hallgatni, raktak ki hangmintákat az oldal aljára...
Viszont az itteni témához tartozó neminvertáló/invertáló-összegző erősítő 1x-es erősítéssel, DC-csatoltan azért ha megfelelő típust választ az ember, és megtoldja jóféle 3Ft-os 1%-os 0,6W-os fémréteg ellenállásokkal, akkor azért olyan túlzottan sokat azért nem szólhat bele valószínűleg a hangba
Sőt esetleg ha ugyanolyan típusú műveleti erősítő kerül beépítésre, mint mondjuk az azt követő fokozatban van, akkor még "idegen" hangzású elem se kerül a "láncolatba"...
De majd ha ír a téma indítója, akkor esetleg megtudhatunk többet is
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Ja és persze kizárólag trafós táppal, a kapcsolóüzemű, az tényleg ahány fajta annyiféle lehet, különböző kapcsolófrekivel, ezáltal zajtartalommal, különböző minőségű kondikkal stb... tehát ehhez is én, trafós tápot javasolok, gondolom te is aztán hogy kell-e stabilizálni, vagy sem az más kérdés
-például a fent linkelt pedálban amúgy az ic asszem valami +-18V-ot bír, szóval végülis a 9V ingazodása miatt pl nem szabadna, hogy könnyen tönkremenjen... de ez persze az alkalmazott kapcsolás kérdése, hogy abba milyen ic kerül...
(#) Massawa válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Te tulzottan leegyszerüsited a dolgot. Mit gondolsz miért van a piacon több tucat fuzz pedál meg hasonlo dolog, alig 2-3 tranzisztor van bennük mégis mindegyik máskép szol. De ugyanaz van az erösitök világában. A hires/hirhedt erösitök igen primitiv kapcsolásban 2-3 elektroncsövel olyan hangot adnak amit semilyen minöségi cucc nem tud utánozni. Amikor már viszont megvan a hang ( most erröl a szegmensröl beszélgetünk) akkor viszont már csak a legjobb minöség a legkisebb hangtorzitással kerülhet a hangláncba.
Erre a legjobb példa amikor a koncerten a matuzsálemi csöves erösitök hangját üvegszálas digitális technikával juttatják el a szinpad körüli hangszorokba.

(#) Massawa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
A kollégának talán az volna a legjobb, ha gitárba berakna még egy kapcsolot, és valamilyen jol ismert ( rengeteg gitárkapcsolás hentereg a neten, egyet már csak talál) modon összekötni a 2 pick-upot. Igy lenne univerzális meg játszhato és nem lenne meglepetés, ha valahol idegen erösitön kell játszania
(#) bakoarpi hozzászólása Feb 17, 2015 /
 
A kérdző:
Köszönöm a rengeteg hozzászólást, ezek szerint nem lesz olyan egyszerű, mint ahogyan én azt gondoltam... A hangszer (ahogy Massawa írta) valóban nem egy kenyérvágódeszka kategória... alapból tartalmazza (ahogy abcdabcd írta) azt az opciót, hogy a két hangszedő jelét lehet közösíteni a hangszeren, (tehát gondolt rá a gyártó..) de mint ahogy szintén említve volt ez nagyon nem ugyan az mint amit szeretnék. ( a jelek külön effektezése és későbbi összefűzése) Jól értem, egyik legfontosabb információ, hogy milyen bemeneti impedanciával rendelkezik az erősítő amivel használnám? Ha ebből kéne kiindulni, akkor miért nem gyártanak minden egyes hangszerhez külön hozzá való erősítőt? Tényleg érdekel! (nem mellesleg köszönöm Massawa, hogy ennyi : - "Nem tudom mit értesz a kis méret alatt, de egy pedál méret inkább illik a basszusgitárhoz, mint egy tákolmány, amit ilyen ismeretek alapján aligha fogsz tudni összerakni." - hozzáértést nézel ki belőlem... és nem kimondottan úgy képzeltem el a basszusgitárra szigszalagoznám rá, zöld-sárga szigetelőszalaggal )
(#) bakoarpi hozzászólása Feb 17, 2015 /
 
Szerintem nyugodtan tekintsük tárgytalannak a kérdésemet
Majd veszek egy Boss LS-2-est és pont kerül az ügyre.
Köszönöm mindenkinek a fáradozást.
(#) Massawa válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Nem sértésnek szántam, de szavaidbol kivehetö volt, hogy igényes vagy viszont nem igen értesz az elektronikához, mert akkor a googleval is pillanatok alatt találtál volna megoldást, vagy hasonlo eszmecserét ami itt folyt. Ezért mondtam, hogy egy primitiv jelkeverö nem fogja kielégiteni az igényeidet, ill. nem fog jol illeszkedni sem a gitárhoz sem az effektekhez. Szoval ehhez több ( ismeret) kell amit neked kellett volna közzétenned - milyen a gitár milyen a rig amin most játszol stb. Szoval az nem elég amit megtudtunk, hogy van 2 kimeneted amit közösiteni kellene, de ugy, hogy az effektek hangját ez ne folyásolja be. Ez amit igy távtalpaloban nem lehet megmondani,
(#) bakoarpi hozzászólása Feb 17, 2015 /
 
Igen. én meg kis naiv, azt hittem egyszerű a dolog... végül is ezért tettem föl a kérdést... sebaj. Megoldom valami gyárival.
Köszönöm még egyszer.
(#) abcdabcd válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Én pusztán amiatt kérdeztem a bemeneti és a kimeneti impedanciát, mert nem vagyok képben azzal, hogy mekkora a szokásos egy ilyen eszköznél, biztos minden gitárnak meg erősítőnek egy kicsit más, de nem az a lényeg (mivel lásd nem is foglalkoznak a pontos értékkel), hanem az, hogy mekkora nagyságrend
De amúgy az általad írt termékre rákeresve ezek szerint azért annyira nem lőttem mellé..
Van benne a két csatornához szintszabályzás, meg valószínű valami sokpólusú kapcsoló, amivel lehet olyat, hogy csak egyik v másik csatorna, vagy az összegük stb...
Viszont érdekes, hogy ennek a kapcsolási rajza nem nagyon elérhető, illetve egy oldalt találtam, ahol a link már nem jó...
Bővebben: Link


Fotót nézve viszont az eszköz belsejéről:
Bővebben: Link-oldal alsó 1/3-ánál kb...

Nekem nem a kifinomultság jut eszembe róla Az is lehet, hogy a gyártó azért szedette le a rajzot a netről (ha így volt), mert az eszköz tényleg olyan "kő-egyszerű" pl a soklábú IC-k TL084-et rejtenek hogy akkor lehet nem adnának érte különösebb összeget a felhasználók..

Az amúgy, hogy hol akarod összekötni az végülis lényegtelen, hogy a gitárnál vagy utána, én nem látom a különbséget közte, az csak abban van, hogy az "összekötő szerkezetet" hova rakod fizikailag és akkor ott lesz vele összekötve...

--------------------------------------------------
De amúgy megnézve, végülis nem is olyan drága:
Bővebben: Link

De ha ezt ennyiért árulják, akkor valószínű jóval olcsóbban hozzák ki ők is.. (nyilván)
Szóval, ha úgy van akkor lehet, hogy egyszerűbb megvenni, mert ezen erősíteni is lehet, ott azért lehet, hogy többet kéne variálni, hogy jól működjön egy egyedileg fejlesztett eszköz, ha csak a közösítés a cél, akkor én továbbra is azt mondom, hogy az valószínűleg tényleg párFt-os megoldás...
--------------------------------------------------

Massawa: szerintem bonyolítani kár Nem látom a 8-rétegű nyákot, sem a hullámimpedanciára méretezett vezetősáv-párokat, semmi hasonlót de csövet sem, ami lehet, hogy kellemes hangzást biztosít, viszont bőven beleszól a hangba, felharmónikusokat generálva... de itt egyik sincs... "sima" néhány kHz-es sávszélességű audio áramkörök vannak... mondjuk mint egy autorádióban, vagy egy házimozi erősítőben..

Szóval egy egyszerű kísérletként kipróbálható szerintem a fentebb linkelt áramkör, abban azért szerintem egyetérthetünk, hogy a gyári pedál tervezői is valószínű abból, vagy egy nagyon hasonló rajzból indultak ki a tervezés kezdetekor
Meg, ahogy a fórum neve is mondja, ez "hobbi", ha valaki megpróbál építeni valamit, maximum nem működik és akkor majd kitalálja, hogy akkor helyette mi legyen.. Szóval nagyobb költségbe vernie magát nyilván nem érdemes a kérdezőnek, hogy kipróbáljon valamit, amikor készen is kapható hasonló
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
(#) bakoarpi válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Köszi.
Bocsi, akkor még egy. Morley ABY. abból is az egyszerűbbik... Ami érdekes számomra, hogy ez pl. egy elég multifunkcionális (egyből kettőt és fordítva+ez a külön és mindent össze kapcsolási lehetőség...) eszköz.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
(#) abcdabcd válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Szia! Pontos típust, ha adsz könnyebben megtalálom
De amit találtam az egy átkapcsoló, abban egy sokpólusú kapcsoló van meg két ellenállás és igen kell neki táp is, hogy világítani tudjon rajta a két led, ha ettől eltekintesz, akkor táp se kell neki, ez az, amit én találtam:
Morley ABY-8 -Bővebben: Link
Sőt, letöltés a gyártó oldaláról van... kérdés erre a típusra gondoltál-e... (bár azt írod, hogy az "egyszerűbbik", ettől sokkal egyszerűbb "készülék", nem tudom készíthető -e )
(#) Massawa válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
A gyárival az az elöny, hogy ki tudod probálni, ha nem tetszik kicseréled vagy kiprobálsz egy másikat. Az otthon épitettel meg lehet, hogy örök szivás lesz az eredmény. Ilyesmire csak olyan vállalkozik, akinek van elég tapasztalata meg türelme/ideje, hogy kispekulálja a legjobban illeszkedö cuccot.
(#) Massawa válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Idézet:
„a gyári pedál tervezöi ....rajzbol indultak ki a tervezés kezdetekor


Ebben maximálisan egyetértünk, és utánna sok sok probával ( valoszinüleg rendelkezésükre állt egy sereg gitár meg zenész) meg szerencsével eljutottak az eladhato verziohoz ( ami még olcso is és szép massziv dobozban van).
Itt van benne az érték, ha szerencséd van lehet, hogy neked is sikerül, de hidd el ahhoz rengeteget kell ilyesmikkel piszmogni.
Sokszor inkább csináltam 10 végerösitöt, mint egy vacak pedált, mert abba minden zenész belekötött, hogy mégsem ugy szol, mint a másik.
Persze, ha kollégának van kisérletezö kedve meg ideje is hozzá, akkor fogjon neki....
(#) abcdabcd válasza bakoarpi hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Rájöttem, szóval ez amit írtál ez is tud összegezni most nézem a rajzot... na igen akkor főleg nem lőttem túlságosan mellé már a legelején sem... azaz de igen, azt írtam, hogy két ellenálláson összegezni... nem itt még ellenállás sincs csak simán direktben össze vannak kötve a csatornák... (a két ellenállás a bemeneten a jellel párhuzamosan van, én soros ellenállásokra gondoltam)
Szóval, ha ez egy gyári termék és megfelel, akkor tényleg javaslom, hogy vegyél egy kis öntvény dobozt, pl itt:
Bővebben: Link

-bár ezek elég vastagfalúak, és gondolom a megmunkálásuk nem a legegyszerűbb, ha nem kell túl nagy árnyékolás lehet egy műanyagdobozzal is jól jársz, ha más nem alufóliával kibéleled, a belső falakra ragasztod, persze figyelni kell, hogy a csatlakozási pontokhoz ne érjen
-ezen kívül már csak egy jófajta kapcsoló kell, valami ami elég masszív, hogy ne adjon hozzá bizonytalan érintkezést a jelúthoz... akár valami régebbi fajta Jaxley... gondolom 3 állású kell, hogy lehessen a csatornákat külön is, vagy összegezve is, vagy ha meg nem kell kapcsoló se, hiszen ha összegezni akarod, akkor azt fixen akarod, akkor meg gyakorlatilag ez egy Y kábel... két 6,3mm-es Jack aljzattal, és egy dugóval...
(#) abcdabcd válasza Massawa hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Persze le lehet egyszerűsíteni is a kérdést a vegyél vagy építs kérdéskörre, de akkor hol marad a hobbi meg ha már a kérdező ide írt, akkor valószínű annyi képességgel rendelkezik, hogy megépítsen valami ilyesmit, és egy kész kapcsoláshoz több nem kell, meg extra műszerek se....
Amúgy a pedál tervezése meg megint egy más tészta, ahogy írtad, bár te készítést írtál, azért az utánépítést (=másolás) nem látom bonyolultnak de gondolom te se erre értetted, viszont olvasva, így ködösebbé válhat a dolog olyannak, aki nem gondol bele...
Mert tervezéskor, ahogy köbzoli is írta, olyan eszköz készül, ami belenyúl a hangba mert azért van, és ezt a hangzást kell "megtervezni", avagy gondolom kipróbáltatni egy csomó leendő felhasználóval, hogy tetszik-e nekik, és ha igen, akkor valaki lehet elkezdi majd gyártani..
Persze itt gyári rajz, egészen az előző hozzászólásig nem volt, így nem volt mit utánépíteni se, és egy bonyolult kapcsolás "kitalálása" tényleg nem két pillanatból áll, ahogy újraolvastam, úgy láttam, hogy végülis te inkább emellett érveltél, hogy esetleg a kérdező nem biztos, hogy annyit tud az elektronikáról és/vagy vannak műszerei, hogy megtervezzen egy komplex dolgot, és ha buktatók vannak, azokat sikerrel megkerülje... viszont én úgy láttam, hogy inkább valami egyszerű megoldás keresése a cél az elejétől, de aztán majd kiderül, ha ez a fentebb linkelt Morley-pedál pl megfelelő, akkor ez tényleg a kb elképzelhető legegyszerűbb
Meg sokan amúgy nem is biztos, hogy tudják, hogy az, amit akarnak az mennyire egyszerű vagy bonyolult, de ha valaki a legelejétől nem úgy indul neki, hogy most neki a lehető legcsúcskategóriásabb megoldás felel meg csak, és itt ilyet a kérdező részéről én leírva nem láttam, így ha kipróbál valamit, főleg, ha affinitása is van hozzá, hogy elkészítse, akkor az ha más nem egy jó vasárnap-délutáni szórakozás aztán legfeljebb kiderül, hogy valami másra van szüksége mégis...
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 17, 2015 /
 
Bár azért az egy érdekes megoldás, hogy két kimenetet csak így közvetlenül összekötni.. de ha ez a gyári termék jól működik, akkor lehet, hogy a gitáros berkekben előforduló elektronikák esetében ez mégsem okoz problémát... nem tudom... a két jellel sorbakötött pl 10k-s ellenállás lehet nem árt azért, és utánuk közösíteni... kitudja...
Következő: »»   22 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem