Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tablet PC javítások
Lapozás: OK   8 / 40
(#) Laslie válasza nyitraitomi hozzászólására (») Feb 27, 2015 /

AllWinner A31 a proci.
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Ha kiszedem az akksit, akkor töltőről el kell tudnia indulni?
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Közben kiderült, hogy az akkut fel tudja tölteni bár nem jelzi ki a képernyőn. 4.16V a mérhető feszültség kapcsain.
Szóval itt megállt a tudományom. Esetleg ötlet, hogy merrefelé keressem a hibát? Vagy ez inkább már kuka lesz?
(#) nyitraitomi válasza Laslie hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Az "AXP221" látja el táppal az egész gépet és tölti is az akkut, valamint "beszélget" az A31-es processzorral. Tehát ha a töltés működik, akkor körbe kell nézni az AXP körüli kondikon megjönnek-e a feszültségek. Van szkópod?
(#) Laslie válasza nyitraitomi hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

Sajnos nincs.
Csak egy hangkártyás szkóp előtétem, multiméterem (Maxvell MX-25 201), frekvenciamérőm, és egy alkatrész teszterem van. A multimétert kivéve én készítettem őket.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015

Még mielőtt bármibe is belekezdenél legelőször a kijelző szalagkábel érintkezőfelületét tisztítsd meg. Utánna van még pár lehetőség amit meg lehet nézni. A frekimérőd mekkora frekit tud?
(#) Laslie válasza nyitraitomi hozzászólására (») Feb 28, 2015 /

50MHz. (vicsys féle)
Annyit sikerült egyszer elérnem, hogy bekapcsolt, elindult, majd a főképernyő megjelenését követően le is fagyott. Nem reagált semmire. Power gomb hosszan nyomva tartásával tudtam csak kikapcsolni. Ezután már el sem indult.

Akkor legelőször a feszültségeket kell ellenőrizni, ahogy írtam feljebb. Sajnos nem találtam rendes dokumentációt az AXP-hez, úgyhogy egy rendes leírás sokat segítene. meg kell nézni változik-e valami a bekapcsológomb hosszan tartó megnyomásával.
(#) moltam válasza nyitraitomi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Bővebben: Link Bővebben: Link Ezeket találtam. Szerintem szoftveres probléma is lehet, én megpróbálnám újrarakni. Firmware Csak ehhez be kéne kapcsolódnia, nekem a13 as tabletből van jópár, azokat kikapcsolva valamilyen gombkombinációval FEL módba lehetett rakni, és mehetett rá a másik rendszer.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

El van írva a myaudios support leírás, kikapcsolt állapotban kell. Bővebben: Link
(#) nyitraitomi válasza moltam hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Persze lehet szoftverhiba is. Csak az elején kezdeném én a dolgot. Lehet valahol forrasztáshiba is, ami miatt nem tud rendesen kommunikálni a táp, esetleg a memória kap ill nem kap rendesen anyagot. Ha be akarod kapcsolni, vagy a töltőt rádugod akkor nem jön meg a kijelző háttérvilágítása?
(#) Laslie válasza nyitraitomi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Felfrissítettem a firmware-t. Azóta nem tudom bekapcsolni. Mondjuk korábban is ez volt a jelenség. ha egyszer sikerült bekapcsolni, akkor le is fagyott, amikor bejött a főképernyő. Kikapcsolást követően ezután sem lehetett elindítani.
A szoftveres hibát így szerintem ki lehet zárni. Marad a hw hiba. Na ez márt kemény dió lesz számomra. Lehet ezekhez valahol kapni komplett alaplapot?
Ha rádugom a töltőt akkor megjelent a háttérvilágítás, de aztán el is ment. Ezt követően már nem is jött vissza.
(#) kameleon2 válasza Laslie hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

A "komplett alaplap" a szervizesek rossz dumája. Egy szakembernek ez nem lehet gond. Amit összeraktak, azt szétszedni és javítani is lehet. Inkább az a kérdés megéri-e? Nyilván mechanikailag a legegyszerűbb megoldás valaminek a cseréje. De ez igaz egy csatlakozóra, egy chipre is. Lehet memória hiba is akár. Bár hozzá kell tennem a chip hiba a legritkább. Csatlakozó, forrasztások, táp szokott a fő gond lenni.
(#) Laslie válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

Az igazság, hogy én is javítás párti vagyok. Viszont ennek a bonyolultsága már meghaladja az én tudásomat. (Nem vagyok elektroműszerész, csak hobbi szinten foglalkozom elektronikával) Persze egy-egy alkatrész cseréje nem okoz gondot számomra, de saját magam már nem tudnám a hibát kideríteni és a hibás alkatrész lokalizálni már igen.
(#) Laslie válasza Laslie hozzászólására (») Márc 1, 2015 /

A végén a már igen véletlenül ott maradt.
(#) eva.csatari hozzászólása Márc 3, 2015 /

Üdvözlök minden fórumtagott
Szeretném a segitségeteket kérni egy tablettel kapcsolatban
Tipusa: " goclever tab s73 " hibája a következö bekapcsolás utan az androinos logoig eljut,
utána semmit nem csinál,bróbáltam resetet is de semmi változás,a honlapjukról letöltöttem
a frisitést rátettem sd-kártyára elinditom hogy onnan butoljon,el is indul de nem csinálja végig,
pedig vártam vele 5-6-órát is ,
Ehez kérnék segitséget esetleg müködö frisitést vagy linket ahonnan letölthetö, amivel müködésre
lehetne birni,ha szükséges más adat is irjátok meg
Elöre is köszönöm mindenkinek
(#) tibike32 válasza nyitraitomi hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Helló!
Most volt egy kis időm foglalkozni ezzel a csodával. Leszedtem az AXP221 adalapját, rámértem a tápfeszekere és azok jók. Tölti is az akkut. Azt vettem észre, hogy a proci nagyon melegszik.
Érdemes még vele mókolni, vagy hagyjam a fenébe ?
(#) nyitraitomi válasza tibike32 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Akkor most a bekapcsoló gombra nem is reagál normálisan? Nézd a háttérvilágítást! A processzor melegedése egy bizonyos fokig normális, ha ujjal nem tudod már megfogni akkor az már okot adhat aggodalomra, de én még akkor sem adnám fel. 6 másodpercig nyomva a bekapcsológombot mindent felülírva be, ill ki kellene kapcsolnia.

Nem csinál így sem semmit, proci rohadt meleg, nem bírom megfogni.

Ha lehúzod a kijelzőt, és úgy próbálod akkor is?

Leszedtem mindent, így is izzik a proci.

Az bizony nem jó.

Valami nagyon nagy zárlat lehet

Röntgennel lehetne még megnézni, de hát ...
Azért még jól nézd át a panelt nagyon erős nagyítóval, nem-e reflow óngolyók visznek valamit zárlatba.
Sajnos simán átmennek az óngolyósok is a teszten, meg az ellenőrzésen. Aztán ez lesz belőle.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2015
(#) Master X hozzászólása Márc 4, 2015 /

Sziasztok!

A segitségeteket szeretném kérni hátha tudtok segiteni adott volna egy Myaudio power 4 gb tablet,
bekapcsol de csak a my audio felirat jön be , restelni próbáltam de ugyan az a helyzet vele gondolom ráférne egy frissités és itt a baj .
az a helyzet hogy usb drivert nem fogadja nem tudom összespanoltatni az xp.sp3 al,tudnátok rá valami megoldást a frissités már meg van de addig sajna nem tudom rátenni.
köszönök előre is minden segitséget
(#) kameleon2 válasza tibike32 hozzászólására (») Márc 4, 2015 /

Buta kérdés: Mennyi a proci tápfeszültsége? Nem lehet, hogy tápgondod van?
(#) Ferenc8 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Itt bga gond lessz...
(#) Master X hozzászólása Márc 7, 2015 /

Sziasztok!

A myaudió már kezd kiakasztani segitsetek már ha tudtok, Myaudió Power 4gb tipusról lenne szó.
frissiteni szeretném de az a kicseszett usb kötekszik.
A Bachtool a szoftvert rátölti a tabletre , majd egy kis idő után kb: 5perc ujrainditja a tabot ekkor fehéren jelenik meg a képernyő és kiirja a gép ,hogy valami Android-hoz keres illesztőt de nem talál.
vagy pedig ismertelen usb akkor lehet hogy a Rockusb nem megfeleő??hiába ismeri??
Mert néztem a leirását ott azt irják hogy Rockchip RK3168 ARM Cortex A9 , nekem meg a RK3026 Rockusb v 3.6 drivert fogadta el a gép XP.SP3 - hoz.
Szerintetek hol a bubánatba találnék hozzá drivert előre is köszöm.
(#) nyitraitomi válasza Master X hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

A Myaudio oldalán van support. Onnan töltötted le a frissítést?
(#) Master X válasza nyitraitomi hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Helló

Igen a Myaudió oldaláról szedtem le , de cseszekedik Win 7 en is néztem már de ugyan ez van mint amit leirtam róla . szerinted ?? én csak azt nem értem ha végigmegy a frissités és újraindul milyen Android illesztőt keres??? sőt ha nem azt irja ki akkor meg ismeretlen usb eszköz, és akkor ugyan az van fehéren világit a képernyő de ez gondolom a sikertelen frissités miatt. nincs hozzá valami normális usb ami belövi??köszönöm a segitséged
Következő: »»   8 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem