Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangra forgásirányt váltó motor
Lapozás: OK   7 / 13
(#) soos csaba válasza kicsicsira hozzászólására (») Nov 14, 2009 /
 
Helo.en is megepitetem ezt a kapcsolast de nem mukodot rendesen,ugyanis nekem csak nagyon eros zajra indult el a motor,mert nem volt eleg erzekenyre alitva az IC,es en modositotam egy kicsit a rajzon,es utana mar tokeletesen mukodot.Eloszor is a C1-es kondenzatora kosel egy 5V-os cener diodat parhuzamosan pluszt apluszal minuszt a minuszal termeszetesen,utana mar nem lesz ot neked az a 10V-od,aztan az R4-es ellenalas helyet tegyel be egy 18K-ellenallast,es az R3-as helyet pedig egy 28K-ellenallast,ha nem mukodne akor fordid meg az R4-est az R3_asal,ugyanis mar nem emlekszem hogy mlyik ertek hova megy pontosan.Az ellenalasokal az Ic erzekenyseget tudod alitani.Ha kicsereled az ellenalasokat,meg cenert teszel a C1-se kondira,akor amikor csetintel ugy ket meterol is erzekelni fogja a mikrofon es forogni fog a motor,persze ha a 250k potit is erzekenyre alitod be,kitekered csontig,megnezed hogy a legerzekenyeb a mikrofon.Sok szerencset.Irj ha mukodik.
(#) kicsicsira válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 15, 2009 /
 
Köszi a választ! Ha lesz időm megcsinálom a változtatásokat, remélem ez még a héten meglesz Majd írok a fejleményekről
(#) kicsicsira válasza kicsicsira hozzászólására (») Nov 21, 2009 /
 
nos megcsináltam! az 5.1 V os zenerrel a mikrofonon kb DC 0.36 V ot mértem. az ellenállások pedig nálam R3 18K és R4 28K. Viszont majd még a mikrofont kicserélem ugyanis nem minden tapsra reagál, valószínűleg az élesztésnél nem tett jót neki az a 10V
(#) soos csaba válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Javitom a hozászolásomat, elírtam az R4-es és az R3-as értékét.Tehát R4=28K, R3=8,2K.Bocs de csak most vettem észre hogy nem jó értékeket adtam meg.Ha ezeket az ellenállásokat teszed be akkor tuti hogy a legkisebb tapsra is elfordul majd a motorod.Ezekkel az ellenállás értékekkel tudod beállítani hogy az integrált áramkör a legérzékenyebb legyen.Még egyszer elnézést.
(#) kicsicsira válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
köszi az észrevételt, bár a vezérlő 1enlőre talomban van
(#) soos csaba válasza kicsicsira hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szevasz,még egyszer egy kicsit érthetőben írd le a mondatodat, mert nem értem.Köszi.
(#) vapecsku hozzászólása Feb 9, 2010 /
 
Hali! Van 2db bipoláris léptető motorom (4 kivezetéses), ezekhez szeretnék valamilyen egyszerű kapcsolást, hangvezérlőt. Tudtok nekem segíteni?
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 9, 2010 /
 
Szia!
Érthetően:talon
(#) kicsicsira válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
a lényeg hogy a panel egyenlőre a fiókan van mert amíg nem tudok hozzá megfelelő motort ill dobozt szerezni addig nem tudom folytatni az építést remélem így érthetőbb
(#) soos csaba válasza kicsicsira hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Na így már érthető volt.Azért akadtam meg a mondatodnál, mert az én szótáramban nem ismerek ilyen szót hogy ''talomban'', na de most már tudjuk ezt is, és okosabbak lettünk egy cseppet, be van jegyezve.
(#) kicsicsira válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
igazából én is elírtam mert hivatalosan "talonban"
(#) Steven19 hozzászólása Jún 14, 2010 /
 
Sziasztok! ebben a témában próbálkozott már valaki AVR-el?Nekem van egy készen, teszt verzióban próbapanelen. nagyon jó így is
(#) zenetom válasza Steven19 hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Hali!
Én még nem csináltam (főleg hogy PIC-ezek..).
De mikrovezérlővel teljesen más. Ott "csak" bepötyögöd a programot és már csinálja is. No persze ezt nem kritizálásként írtam, sőt! A mai modern robotlámpákban is lehet (sőt biztos) mikrovezérlőket használnak, csak ott lehet hogy egyszer írhatókat.
(#) Steven19 válasza zenetom hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Az biztos is. Szerdán próbálom ki motorral is hogy mit csinál. Örülök neki hogy végre sikerült megcsinálni valamelyiket. Amit ebből a témából szedtem le rajzokat nekem nem akarództak működni sehogyse felmérgeltem magam talonba tettem azt egy hete megint elővettem de már AVR-el mivel 4011-em nem volt itthon. Ezzel egyidőben egy saját változatot sikerült csinálni.
(#) (Felhasználó 54221) hozzászólása Jún 14, 2010 /
 
én egyszer egy mini ventillátort rákötöttem egy lemezjátszóra, és ha fülemhez tettem hallottam benn a zené ritmusát
(#) zenetom válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Igen, mert van benne tekercs, meg mágnes, a tekercs a mágneses térben rezegni kezd a HF jel hatására, akárcsak a hangszóróban Persze a motorban máshogy néz ki a tekercs
(#) Steven19 hozzászólása Jún 26, 2010 /
 
Lassan kész leszek egy cikkre való kapcsolással a témában.
(#) djdavis válasza Steven19 hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
Szia!

Én most próbálnék AVR-el megvalósítani egy ilyen vezérlőt. Leírnád nekünk az elképzeléseid? Köszi
(#) Steven19 válasza djdavis hozzászólására (») Márc 31, 2011 /
 
Mennyire vagy benne a programozásában?
(#) djdavis válasza Steven19 hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
C nyelven, nem rég kezdtem! Avr-el még csak LED-eket villogtatok, animálok discofénybe. Úgy gondolom, hogy 3 port elég lenne a vezérlőhöz: 1. Mikrofon bemenetként továbbá 2.és 3. menne egy h-hídhoz!
(#) ja_kec hozzászólása Nov 10, 2011 /
 
Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy ez a kapcsolás akkor müködik? És ha igen akkor valaki tudna egy alkatrész listát és egy lay. fájt küldeni a kapcsolási rajzról?
(#) levaitamas válasza ja_kec hozzászólására (») Nov 10, 2011 /
 
Igen működik. Nyákot nem nehéz hozzá csinálni, alkatrészlistát pedig még egyszerűbb.
(#) ja_kec hozzászólása Nov 16, 2011 /
 
És az ic-nél nem értem a lábkiosztásokat. Amelyk számot írja(pl. az 5-ös az 5-ös lábra és a 2-es a 2-es lábra ) az arra a lábra melyen mert nem sorba vannak számozva a rajzon.
(#) ja_kec hozzászólása Nov 16, 2011 /
 
Na elkészítettem egy nyák tervet és valaki átnézné, hogy jólesz-e? Ha vannak hibák benne akkor elnézést kérek de ez az első nyáktervem

Ja és a mkirofon mellé mi jön mert nem tudom
Köszönöm előre-is a választ.
(#) ja_kec válasza yyy hozzászólására (») Nov 23, 2011 /
 
Üdv.

Lenne egy kérdésem. Bemutattál egy hangra forgásirányt váltó motor kapcsolási rajzát és azt szeretném megkérdezni, hogy az IC-ket kell programozni?

Köszönöm előre-is a válaszod.
(#) csajkib válasza ja_kec hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
üdv!
Nem kell programozni az ic-ket
(#) proba válasza soos csaba hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Egyszer régen építettem valami hasonlót.Ott a bemenő fokozat (ua 741) ből kettőt tettem egymás mellé a kimeneti diódák után egy egy kondit (a két kondi nagyságrendileg eltért egymástól (így kaptam a bemenő jel ütemére egy lassan ,meg egy gyorsabban változó egyenfeszültséget.A két kondi feszültségét egy újabb kapuval összehasonlíttattam Ez akkor adott kimenő jelet ha a gyorsabban változó kondi kimenete volt a magasabb.Ez indította az 555-öt.Ez azért volt jó ,mert így szinte hangerőtől függetlenül működött.(ha kicsi volt a jel a lassú kondi kicsit volt feltöltve ,alacsonyabb volt az ingerküszöb,nagyobb jel esetén jobban feltöltődött ,emelkedett az ingerküszöb.) Így a motor mellé a plafonra fel lehetett tenni az egészet ,nem kellett a zeneszámok között állítgatni.Halk és hangos zenére egyaránt jó volt.
(#) Tade00 hozzászólása Feb 19, 2012 /
 
Sziasztok

Végig olvastam az egész topicot. Volt itt többféle kapcsolás, többféle ötlet. Mivel egyiket egyiket sem érzem biztosnak (mivel senki sem írta egyik kapcsolásra sem hogy "megépítettem és nagyon f*szán működik"), ezért az lenne a kérésem egy olyan emberhez, aki már épített ilyet, az legyen szíves a nyáklaphoz elkészítéséhez szükséges dolgokat egy helyre feltenni (kapcsolási rajz, nyákterv, beültetési rajz, stb.)
Aki ezt megtenné nekem, annak nagyon szépen köszönöm, mert nagyban megkönnyítené a dolgom!
(#) atomsoftware hozzászólása Márc 18, 2012 /
 
Sziasztok

Annyi kérdésem lenne ezzel kapcsolatban, hogy azt hogyan tudnám megoldani, hogy amikor az ütemet érzékeli, akkor egy véletlen bizonyos ideig menjen, véletlen irányba, véletlen sebességgel és mind ez bizonyos beállítható határok között?

Nem tudom érthető-e.

Képlet:
1. Jön az ütem
2. véletlen irány
3. véletlen ideig (mondjuk 0.1mp és 1mp között)
4. véletlen sebességgel (ez is határokon belül)

Akinek van egyszerűbb elképzelése mint az ATMEL, Attiny az írjon! Akinek nincs jobb ötlete, de ért az AVR-hez, megköszönném ha segítene!
(#) otamas86 hozzászólása Ápr 14, 2015 /
 
Tisztelt Tagok!
Van egy duo Flower régi disco fényem és tönkrement a hangvezérlés benne. 4 szerelőnél volt már és nem tudtak vele mit kezdeni.
Azt szeretném kérni, hogy nincs e valakinek 12V-os motorhoz hangvezérlése, ami lehetőleg tesztelt és biztos működő képes. Lényegében a motort hol jobbra, hol balra kellene forgatnia lehetőleg ütemre!
Kerestem már rengeteg helyen, még készen is vettem volna vagy csomagban és megépítettem volna, de nem lehet kapni sehol ahol néztem.
Előre is köszönöm a segítséget!
Következő: »»   7 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem