Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   273 / 570
(#) masta_dry hozzászólása Márc 22, 2015 /
 
Sziasztok!
Ariston Clas Premium 24-es kombikazán remekül ment éveken át, és mostanság elkezdett sp1 hibákat jelezni (elsőre nem gyújt lángot), utána sp2 is megjelent, majd végül Err 501 hibaüzenettel meg is adta magát, amikor 3 próbálkozásból sem tudott lángot gyújtani. Az első jelektől a leállásig 2-3 hét telt el. Ettől függetlenül megy a kazán, és az első után 3 nappal egy második alkalommal is Err 501-es kóddal állt le, amit reset követett. Azóta eltelt 2 nap, és úgy működik, hogy 2-3 próbálkozásból tud gyújtani.
Kérdés: lehet-e a hiba oka az elektróda/égéstér elkoszolódása? Egy tisztítási próbát megér, vagy nem érdemes kóklerkedni, hívjak egyből szerelőt?
(#) Gombszem válasza tvszerelő hozzászólására (») Márc 22, 2015 /
 
Idézet:
„A vízlágyító alatt mit értesz?”

Egy olyan berendezést, amin a házba bejövő összes víz átfolyik, és lágy lesz. Nálunk 23-25 nK a víz keménysége, ami nagyon sok. A lágyító ezt 0 értékre csökkenti, ami a abszolút lágy víz. Mivel ez sem jó (a használatnál az érzés), így automatikusan hozzákeveréssel kb 5 nK fokra van beállítva.
Maga a lágyító berendezés egy speciális műgyantával feltöltött tartályon engedi át a bejövő vizet, amiből a "keménységet" valahogy leköti a műgyanta (nem vagyok vegyész). De idővel (nálam 1,5 m3-ként) regenerálni kell a műgyantát. Ezt a szerkezet automatikusan (éjjel 2-kor) megteszi. A regeneráló anyag tablettás só, amit 25 kg-os zsákban lehet kapni, kb. 2500 Ft-ért. Évente 1-2 zsák kell.
Ami némileg problémás, az a berendezés ára, ami teljesítménytől függően 150-200 eFt.
Ez persze csak egyszeri beruházás.
De: fele annyi mosószer kell a mosó/mosogató gépbe, és nem kell sót tölteni beléjük, nincs vízkő a mosdón, a kádon, a csapokon.
És a hőcserélőben sem.

Összességében szvsz megéri.
(#) bbalazs_ válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 22, 2015 /
 
A mugyanta csak hordozo. A feluleten levo Na ionok cserelodnek ki a Ca ionokra, ami a kemenyseg fo komponenset adjak. A regeneralaskor meg leszoritjak a Ca-kat onnan es a csatornaba uritik, a leszorito tomeny sooldat.
(#) aztapaszta hozzászólása Márc 23, 2015 /
 
Tisztelt Szaki Urak!

Junkers Euroline kazánunk-a régebbi-, 60fok hibajelzést ad. Most már a resetre sem reagál. Nem tudja megtartani a lángot, hiába lobban be úrra meg újra. Ha jól olvastam az itt elhangzottakat a témában, hőcserélő tisztítása, gáztömörség vizsgálat, illetve az ionizációs áramkör műszeres ionárammérését javasolták.Van még valami lehetőség?
Hívnék szakembert, azonban aki legutóbb cserélt benne alkatrészeket, már nem él Magyarországon. Gondolom összetettebb a gond, mert 2 radiátor sem működik és bizonyára a radiátorban lévő sokat emlegetett "fekete trutyit" is ki kellene tisztítani.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) zoszka válasza aztapaszta hozzászólására (») Márc 23, 2015 /
 
Első körben egy alapos karbantartás, esetleg elektróda csere. Ezeknél sűrűn előfordul a vezérlés hibája is.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
(#) aztapaszta hozzászólása Márc 23, 2015 /
 
Köszönöm zoszka a választ. A szaki kint járt, megadta egy másik szerelő elérhetőségét, mivel szerinte gázfúvóka hiba, bár szét nem szerelte a cirkót.

Az említett szerelőt felhívtuk, aki panelcserét "ajánlott" fel
Holnap kijönnek megnézni.Segítség kellene, a panel cserét esetleg megelőzhetné valami? Hátha el lehet kerülni! -reménykedő-
(#) zoszka válasza aztapaszta hozzászólására (») Márc 23, 2015 /
 
A fúvóka badarság. Tisztítás. Első körben. Aztán elektróda csere (müszeresen mérhető) a legvégső a panel.
(#) DoDo69 válasza aztapaszta hozzászólására (») Márc 23, 2015 / 1
 
Üdv!
A következőt kellene megnézni. A készülék szikráztat, de nincs láng mivel a szelepet nem nyitja. 60 gyújtás hiba. Vagy van láng, de nem érzékeli. Ez a hiba mindennapos a készüléknél. Ha nincs láng csak szikra esetleg egy pici pamacs csak akkor a szelep jó, sajna panel hiba . Javítható és nem is drága . Én panelt biztosan nem cserélnék. De itt megjavítják egy telefont meg ér, és mindent elmondanak.
(#) aztapaszta hozzászólása Márc 24, 2015 /
 
Zoszka, DoDo69!
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Szikrázik és láng is begyullad végig az égősoron, csak nem tudja tartani. Hívom a műszakit akit javasolt.
(#) bodorj hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Sziasztok!

Nem volt még időm végigfutni a forumot, de gyorsan kérdezek, hátha valaki élből tud rá válaszolni.
Van egy Sunyi Duval Thema C23-as kombikazánom. A fűtéskör működik rendben, de a kiáramló víz nyomása nagyon alacsony. A házban sajnos csak 2 bár a bejövő víznyomás, de ennek töredéke jön csak ki a meleg víz "ágon". Kisavazva még sosem volt és nem fiatal a kazán, így gondolom ez lesz a soron következő lépés. Más oka lehet a kis nyomásnak? Most eljutottam odáig, hogy a csapot leszerelve kitisztítottam a csővezetéke a lerakódott homoktól.
Csap vissza, víz főcsap visszanyit, de azóta nem kapcsol be a kazán. Fűtés továbbra is jó, de a meleg víz kinyitására nem éled a kazán. Levegő biztos került a rendszerbe a főcsap és a bejövő víz szűrű szétszerelése után. Ez okozhatja a problémát? Nyomás ügyben lehet valamit állítani a kazánon vagy egyszerűen ki kell pucoltatni?
Bármilyen ötletet szívesen veszek, mert hideg vízben nem sok kedvem van fürdeni
Komolyabban persze nem akarok hozzányúlni a kazánhoz, ha nagy a baj és egy csavarnyúzóval nem orvosolható, akkor megvárom a gázszerelőt.
Köszönöm előre is a segítséget!

Üdv,
János
(#) VIM válasza bodorj hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Szia! A hideg víz bemeneti szűrőt megnézted, hogy nincs-e elrakódva? Persze a bitermikus hőcserélő előbb-utóbb elrakódik a vízkőtől de annak minőségi jelei vannak (vízhőfok).
(#) bodorj hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Ha jól értem a 4-est kéne megnéznem, hogy nincs e elkoszolódva.
A melegvíz a ba szélső csövön megy tovább?
Ott a 2-es nem lehet esetleg eltömődve, vagy rosszul értelmezem az ábrát?
A házba bejövő vízvezetéken van eleg apró szemű szűrő, ettől még lehet, hogy felgyülemlik szutyok a szűrőnél?
Nagyon kevés víz megy át a rendszeren. Különben a hőfokkal semmi baj sincs, jó meleg, sőt néha forró is
(#) bodorj hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Szűrőt kipucolta, bár nem volt benne semmi sajnos.
Nyomás talán minimálisan jobb, de ugyanúgy nem akar begyulladni a melegvízre.
Ha levegőt kap a kazán a hidegvíz rendszeren keresztül, az okozhatja ezt a problémát vagy sem?
(#) zoszka válasza bodorj hozzászólására (») Márc 28, 2015 /
 
Az előtte lévő 3-as számmal jelzett kütyü egy szűkítő, nyomáscsökkentő. Azt is érdemes lenne megnézni, vagy a te esetedben akár ki is veheted, ha ilyen alacsony a bejövő nyomás. Az a szűkítő a minimum 3,5bar-hoz van méretezve. A levegő nem okoz ilyen gondot. A hmv áramláskapcsolójának a megakadása viszont igen.
(#) bodorj hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Szűkítőt kivettem, mert kísérletezős típus vagyok
A nyomás lényegesen nem lett nagyobb, de valamivel mégis.
Ettől függetlenül nem kapcsol be a rendszer.
A HMV megakadása ellen gondolom nemsokat lehet tenni így házilag. Nem túrnám nagyon meg a cuccot, mert a végén vehetek új kazánt
(#) bodorj hozzászólása Márc 28, 2015 /
 
Annyit még valaki elmondana, hogy a membránnak milyen funkciója van a rendszerben?
Hangsúlyozom, nem vagyok őrült és nem akarom magam megszerelni a kazánt, ha olyan a gond, mindenképp szerelőt hívok, de akkor legalább legyek már képben
Ha jól értem a hmv áramláskapcsolóját kéne a fennakadt állapotból kibillenteni és akkor megoldódna a problémám, vagy ennél komolyabb a dolog?
Ez elérhető helyen van, vagy szépen bele van építve a váltószelep környékére?
(#) kenezk hozzászólása Márc 29, 2015 /
 
Sziasztok!

Tudna valaki tanácsot adni? Lamborghini Taura típusú kombi cirkóm van és ma reggelre nem kapcsol be a meleg víz, valamint a fűtés is leállt és csöpög alul. Mit tegyek? a lámpa villog rajta.

Üdv,
Károly
(#) jakuzaaa hozzászólása Ápr 2, 2015 /
 
Hello!

Tudna valaki segíteni?
WESTEN QUASAR D 24-1 F 2 éves kombi gázkazánnal következő problémám van. Fűtés beindulás után kis idővel a hőcserélő felől buborékoló hangot hallok és a nyomásmérő óra ugrál. Van amikor a beállított hőfokot el sem éri, de már kikapcsolja alángot. Minél feljebb állítom a víz hőfokot, annál jobban "bugyborékol". Néha dob egy E06 hibát is, ami a HMV szondájára panaszkodik. Ezt a kört nem használjuk, le is van dugózva a kivezetése. A feltöltő csapot kinyitva elég sok levegőt hallani távozni a fűtési rendszerbe. A szivattyúba be van építve egy automata légtelenítő, ami körül kicsit vízköves. Elég rossz helyen van, kézzel nem férni hozzá. csavarhúzóval nehezen le tudtam nyomni. A szivattyú WILO Class F PN3.
Képeket mellékeltem.

Üdv.
Norbi
(#) sankesz10 hozzászólása Ápr 3, 2015 1 /
 
Sziasztok!

Van egy Vaillant VUW 340 kombikazánom, problémám az, hogy nem tudok lángtiltást beállítani.
8-60 perces beállítási lehetőség van, de gyakorlatilag ez az idő most nulla. Esetleg elco probléma lehet vagy valami más?
Segítséget előre is köszönöm.
Kellemes Húsvétólást mindenkinek.
Üdv,
Sándor
(#) zoszka válasza sankesz10 hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /
 
Mi az a lángtiltás és mikor kéne érvényesülnie?
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
(#) sankesz10 válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /
 
Minden egyes fűtés lefutás után lép be a láng bekapcsolási tiltás. Egy potival lehet(ne) beállítani a fent vázoltak alaján. Ez a tiltás arra szolgál, hogy jobban össze lehessen hangolni a fűtési rendszert. Fölmelegszik a víz a beállított hőfokra, és kikapcsol a kazán, de még nem érte el a termosztáton beállított értéket. És azért, hogy ne kapcsolgasson ki- be állandóan, azért van ez az égőfej tiltás.
Köszi a vélaszt.
Szép napot.
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
(#) zoszka válasza sankesz10 hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /
 
Biztos, hogy 340-es az a készülék? A beállítást a leírásnak megfelelően csinálod?
Minél magasabb a hőfok, annál kevesebb az késleltetés, hiába állítod hosszúra. Ezzel csak a max időt állítod.
Idézet:
„6.2 Újbóli bekapcsolás tiltása fűtési üzemmódban Az égő gyakori be- és kikapcsolásának megakadályozása érdekében (energiaveszteség) a vezérlés az égő minden lekapcsolása után bizonyos ideig elektronikusan reteszeli az égő bekapcsolását. Ezt a funkciót "újbóli bekapcsolás tiltásának" hívják. A mindenkori tiltási időt a fűtési rendszer viszonyaival össze lehet hangolni. Gyárilag kb. 15 percre állították be az újbóli bekapcsolás tiltását. Ez az idő 8 perc és 60 perc között változtatható. A tiltási idő megváltozta-tását a következőképpen kell elvégezni: Magasabb előremenő hőmérsékleteknél ez az idő automatikusan lecsökken, úgyhogy 82 °C-nál már csak 1 perc a tiltási idő. •Hajtsa le előre felé a fali gázkészülék elülső fedelét. •Kapcsolja a készülék főkapcsolóját "I"-állásra. •Nyomja meg egyszerre az "i" és a "+" gombot, és addig tartsa továbbra is megnyomva a "+" gombot, amíg a kijelzőmezőn meg nem jelenik a "d.2" kijelzés. •Nyomja meg az "i" gombot. A kijelzőn megjelenik az aktuális égőtiltási idő percben. •A "+" vagy a "-" gombbal lehet növelni vagy csökkenteni ezt az időértéket. •Kb. 5 másodpercig tartsa megnyomva az "i" gombot, amíg a villogás abba nem marad.”
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2015
(#) sankesz10 válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 4, 2015 /
 
Nem, a típus 240, elírtam. Köszi az idézetet, az első rész stimmel, a többi nem. A tiltás az nagyobb vízhőmérsékletnél is fent állt. Már egy ideje, 10 éve megvan ez a készülék, van némi tapasztalatom vele. Tehát idáig rendben volt,a tiltási idő, most viszont nincs tiltás. Azért gondoltam, hogy meghibásodhatott valami a panelon. Kikapcsol a láng, indul az után keringetés, ami be sem fejeződik és már indul is újra a kazán.
Amúgy a készüléken nincs kijelző, van egy manuális nyomásmérő, meg egy vízhőfok mérő.
Szép estét.
(#) anapuskina hozzászólása Ápr 6, 2015 /
 
Saunier Duval Themis 23 biztosítékát kellene cserélnem. Hol találom? Robbantott rajz van valahol hozzá? Köszönöm!
(#) ptesza válasza anapuskina hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /
 
Azt ,hogy hol van nem tudom ,de előbb inkább az okát kellene megtalálni, és utána biztosítékot cserélni, mert csak nagyobb kárt teszel.
(#) dezsi11 hozzászólása Ápr 10, 2015 /
 
Sziasztok nekem 1 colibri gázkazánon van az a gondom vele,hogy amikor megnyitom a melegvízet 1 darabig megy és utána leáll és újra indul valaki találkozott már ezzel a hiba jelenséggel?

Válaszotokat előre is köszi.
(#) BigGaben hozzászólása Ápr 20, 2015 /
 
Sziasztok!
Van valakinek olyan szaki ismerőse, aki ki tudna savazni normálisan egy 2 éves Buderus bitermikus hőcserélőt Dunakeszin? Fernox-os átmosással már próbálkozott egy szervizes, de nagy eredménye nem lett a műveletnek... (csak az én pénztárcám bánta) Én nem szívesen állnék neki a foszforsavas tisztításnak.
Köszi előre is.
(#) zoszka válasza BigGaben hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Itt érdeklődj.
(#) BigGaben válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 20, 2015 /
 
Köszi!
(#) Szaby21 hozzászólása Ápr 22, 2015 /
 
Sziasztok!
Ferroli kombi gázkazánnál mi lehet a probléma akkor hogyha, semmi nem világít de zúgni zúg? Meleg víz nincs, fűtés nincs!
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Következő: »»   273 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem