Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   140 / 196
(#) wolfcsaba hozzászólása Máj 2, 2015 /
 
Sziasztok!
Vettem egy ilyet: GTB 8200 A
Van egy fejegységem, amin nincs RCA, se SUB. Azt látom, hogy a mélynyomó bekapcsol a hangszórójelre, ha kap tápot, ez idáig rendben van.
A fejegység egy Blaupunkt 4*50 W (tudom-tudom, kamu), és hajt 4 hangszórót.
A kérdés, hogy ha valamelyik hangszórópárt párhuzamoson bekötöm a hangszórójelre a mélynyomón (vigyázva a polaritásra), akkor ezzel felezem az ellenállást, és szétküldöm a hangszórókat, vagy sem?
Köszi: Csaba
(#) reloop válasza wolfcsaba hozzászólására (») Máj 2, 2015 /
 
Szia! Jól értem, két kimenetet szeretnél párhuzamosan kapcsolni? Ne tedd! Egyrészt tönkreteszi a fejegység erősítőjét, másrészt semmi értelme. A négy hangszórókimenet egyike épp elég a szub erősítő számára.
(#) wolfcsaba válasza reloop hozzászólására (») Máj 2, 2015 /
 
Szia!
Nem, nem erre gondoltam. Van négy hangszóró.
Két első, két hátsó.
A két hátsó jelét elvinném a mélynyomóhoz IS.
(#) Inhouse válasza wolfcsaba hozzászólására (») Máj 2, 2015 /
 
Mivel van magas szintű bemenete, ezért az pont erre van. Ő nem terheli ezt a kimenetet tovább.
(#) wolfcsaba válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 2, 2015 /
 
Erre voltam kíváncsi, köszönöm.
(#) reloop válasza wolfcsaba hozzászólására (») Máj 2, 2015 /
 
A mélynyomó frekvenciasávjában nincs jelentősége a csatornák egyesítésének, keverésének, mert itt azonos mindkét oldal. Elég az egyik hátsó hangszóróról vinni a jelet.
(#) nimrod96 hozzászólása Máj 4, 2015 /
 
Hello.
Lenne egy stealth DN 2.5-ös autós erősítőm amit az előző gazdája széthajtott és megszeretném javítani.
Szétszedtem és meglestem, két darab, ha jóltudom a meghajtótranzisztorok elsűltek szemmel láthatóan, másik oldalt semmi szineződést nem láttam, persze rá mértem mindenre a végtranyókon nemtudtam kiigazodni hogy most elvan szálva vagy sem, végtranyókról még annyit mondanák hogy A 1694- C4467-es pár mosfet, (ilyen tranyókkal csak asztali sherwood erősítőben találkoztam )zenner diódák jók, és más tranzisztorok is jók.
Egykis segítséget kaphatnék hogy hol kezdjem a javítást, vagy ez annyira nem is egyszerű?
(#) Beringer 600 válasza nimrod96 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /
 
Szia!
Először ha lehetséges,válaszd el a táp egységet,a végfok résztől,és nézd meg,hogy a belső táp feszültség jelen van e.
Esetleg a protekt led világít?
Belső képet kaphatnánk,segítségül?
A hibás oldalon vedd ki a tönkrement alkatrészeket,és helyezd áram alá,és ha már a protekt led már nem világít,akkor csak ott van a hiba a végfok részénél.
Hát így elsőre ennyit tudtam neked mondani,jó munkát!
(#) csabee95 hozzászólása Máj 10, 2015 /
 
Sziasztok!

Autóban lévő kazettás fejegységhez vettem egy jack csatlakozós kazetta adaptert. A minősége azért borzalmas mert 700 forint volt vagy azért mert ilyen adapteres technikák nem jók? Ha vennék egyet a drágább kategóriából az szépen szólna vagy keressek más megoldást?
(Sistereg, 40-50%-os hangerő fölött brutálisan torzít és olyan érzés mintha némely frekvenciatartományok hiányoznának.)
(#) Ge Lee válasza csabee95 hozzászólására (») Máj 10, 2015 /
 
Teljesen mindegy hogy milyet veszel, mindegyikkel borzalmas lesz. A jel amit a lejátszófejen keresztül juttatsz be, egy kis szintű, jó nagy erősítésű, nagy saját zajú erősítőfokozaton keresztül lesz felerősítve.
Egyetlen megoldás van, ha nincs külön kivezetve rajta vonalszintű bemenet (AUX), akkor csinálni kell rá.
Gondolom a kazettás magnó valami kőkori autóban van, mert ma már a CD is kiment a divatból, olyanokat gyártanak amiben van a rádió, meg az USB vagy SD kártya hely, jack bemenet és kész. Noname márkák már 6-7ezerért vannak újan.
(#) csabee95 hozzászólása Máj 10, 2015 /
 
Hogy kőkori-e az nézőpont kérdése. Egy 2003-as Clio-ról van szó. Vonalszintű bemenet sajnos nincs rajta, de nem akarom lecserélni, mert fontos a kormányoszlopról való vezérelhetőség.

A kazetta deck részhez igazából nem ragaszkodnék. Azt a részét nem lehet valahogy átalakítani egy vonalbemenetté?
(#) levaitamas válasza csabee95 hozzászólására (») Máj 10, 2015 /
 
FM transmitter-en gondolkoztál már?
(#) titi válasza csabee95 hozzászólására (») Máj 11, 2015 /
 
Szia!
Itt nézz szét:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_8240.html
(Telefonról nem tudtam használni a link gombot... Symbian)
(#) csabee95 hozzászólása Máj 14, 2015 /
 
FM transmitteren igen, gondolkoztam már, de nem tudom milyen a minősége. El lehet azzal olyan hangminőséget érni, hogy élvezhető legyen?

Köszönöm a linket, végig olvasgatom.
(#) kadarist válasza csabee95 hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
Szia!
A magnófejes átvitel sem zaj és torzításszegényebb, úgyhogy mindenképpen praktikusabb a transzmitter használata.
(#) csabee95 hozzászólása Máj 14, 2015 /
 
Ezzel most gyakorlatilag válaszoltál is, meg nem is.

Mármint, egy transzmitter az mindenképpen egy külső egység ami helyet foglal, ráadásul a szivargyújtót is elfoglalja, ha még valamit szeretnék szivargyújtóról használni akkor elosztó kell ami vagy egy hatalmas bumszlit eredményez a a váltó előtt vagy pedig rettentően sok össze-vissza tekergő kábelt. Ergó, ha a kazetta adapter és a transmitter között nincs azonnal észrevehető hatalmas különbség, akkor számomra nem praktikusabb, mert az adaptert csak beteszem a magnóba és kész.
(#) Inhouse válasza csabee95 hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
Sajnos a minőség nem szempont ezeknél a kütyüknél, működni működnek, de kompromisszumokkal. Van több transzmitterem, de egyikkel sem vagyok igazán kibékülve. Zajosak, és általában monók. Az egyik mélybe húz, a másik jobban szól, de halkabb. Rendeltem legutóbb kazettaadaptert, belenéztem...mono fej van benne...
Szóval alacsony hangerőn zaj így is úgy is lesz, közepes hangerőnél, menetzaj mellett nem fog feltűnni. Esetleg egy külön leágazással berakhatod a transzmittert a kesztyűtartóba, akkor nem foglal a középkonzolon helyet.
Ha tudsz barkácsolni, esetleg átalakíthatod a magnó részt, attól függ mennyire van bonyolultan megoldva. Bemenetnek használhatod az előerősítő utáni részt (nem a fejet), valamint ki kell váltanod a mechanika kapcsolóját, ami általában fixen kazettára vált, ha az benne van.
(#) csabee95 válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 14, 2015 /
 
Nem a barkácsolási képességgel van baj, mert eddigi tapasztalataim alapján bármit megforrasztok/kiforrasztok/beforrasztok. Ott ütközök problémába, hogy nincs elég alkatrész és áramköri ismeretem ahhoz, hogy meghatározzam mit-hova kötök és miért.

De ha ez elméletben megoldható, akkor szerzek egy kapcsolási rajzot és beleásom magam. Szerencsére a mechanika kapcsolóval nem kell sokat vesződnöm, mert van egy bemenetválasztó rajta ami független attól, hogy van-e benne kazetta.
(#) Inhouse válasza csabee95 hozzászólására (») Máj 15, 2015 /
 
Esetleg, ha rászánod az összeget, akkor ez a transzmitter kicsit profibbnak tűnik a szivargyújtósoknál. (lap 1/3-nál)
(#) kzozo válasza csabee95 hozzászólására (») Máj 15, 2015 /
 
Én kb 10 éve csináltam egy ilyen kazettás adaptert. Egy régi walkman fejét tettem bele egy kazettába (csak az üres ház volt), amit egy discman-nel használtam. Semmi negatívumot nem tudok mondani róla, gyönyörűen szólt. Sokat is szenvedtem vele, mire a fejet beállítottam. Nekem is van gyári, de az tényleg borzalmas a sajáthoz képest.
(#) EcoPityu válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 16, 2015 /
 
Imikém! Rádcáfolnék!
Ne az 1000-es kategóriában lévő adapter kazettákat, és 1500-2000 HUF- os transzmittereket vedd alapul! Nekem, egy k.b. 8 éve vásárolt hama kazim van, rettentő jól szól vele a saját rádiójához képest is a Ford gyári fej, akár már telóról is! Annó egy magnós Kenwood- ba vettem, ott kihangosítónak is használtam!
A transzmitterek közül, a sencor p.l. Nagyon jó hangú, bár a lökete kicsi, és így halk, de van nála profibb megoldás is, mint p.l. A dietz, erre készült, antenna ágba köthető transzmittere, ami, bár nem játszik mp3- at, de szép hangú! A képeken, a dugó már nem lóg belőle, mert a kimeneti osztást eltávolítottam, és így egy autós 70cm-es botantennát közvetlenül beledugva 3-400m-es hatótávú SZTEREÓ adónak használható! Ja, a sencor is sztereó! A hama is! A dietz viszont vagy 9-10 "péz" volt!
(#) Kejvanex hozzászólása Máj 16, 2015 1 /
 
Sziasztok!Jvc fejegysegbe szeretnek Jbl pro II. melyladat összekötni.Megvettem a kabel kit et hozza.Segitene vki?Nem ertek sajnos hozza..Lefotoztam mindent, hogy könnyebb legyen.Elöre is köszi!
(#) orcika70 válasza Kejvanex hozzászólására (») Máj 16, 2015 /
 
Várjuk a fotókat.
(#) Kejvanex hozzászólása Máj 16, 2015 /
 
itt van mindenröl a kep
(#) SzervízMacska válasza Kejvanex hozzászólására (») Máj 17, 2015 /
 
Nem látom a kábelsarukat - például...
(#) Kejvanex hozzászólása Máj 17, 2015 /
 
az is megvan csak nem fotoztam le, nem lattam fontosnak
(#) SzervízMacska válasza Kejvanex hozzászólására (») Máj 17, 2015 /
 
Akkor már csak egy combosabb páka kell, olyan 120-150 W-os.
(#) Inhouse válasza Kejvanex hozzászólására (») Máj 17, 2015 /
 
Az akkunál van egy szabad kivezetésed a pluszról, egy oda való autós biztosítékkal már meg is van a táppontod. Persze nem olyan szép, mint a hozzá adott biztosíték foglalat, de ritkán fogod később nézegetni. Bekötheted azzal is, minél rövidebb vezetékkel a pirosból, az akkusarutól max. 15-20cm-re, a hozzá adott végekkel szerelve. Onnan át a tűzfalon, biztosítékfoglalat rögzítve, és a vezeték is. Majd tovább a csomagtartóig, szépen a kárpitok alatt elvezetve, éles részeket kerülve (a JBL-en a BATT+12V jelűre). A testet a csomagtartóban egy fémes pontról a kasztniról levéve a táp már meg is van (a JBL-en a föld pont jelűre). A JVC-n van RCA line kimenet, ezeket az szettben levő kábelekkel összekötöd, elvileg a táppal ellentétes oldalon vezetve hátra. Az RCA kábel közepén van egy szál, ezt is be kell kötnöd, ezen fog menni a kapcsolt +12V az erősítőhöz. A JVC táp (alsó) ISO csatlakozójában kell rákötnöd az 5-ös (rádió kapcsoló szál)-ra, a JBL-en a REM(OTE) pontra. Ez elvileg elhagyható, van automatikus, hangra bekapcsoló funkciója is. A Gain-el beállítod a hangerőt úgy, hogy az elejével összhangban legyen a hangerő. Ne ess túlzásokba, nem kell mindent maxra húzni! A Crossover potival a vágási pont frekvenciáját állíthatod be, kedved szerint. Ha túl mélyre veszed, kevesebbet szól és lehet lyuk a hangképben, ha túl magasra, akkor első szettől függően lehet puffogós a 100-120Hz környéki keveredésből. A High level input nem kell, a Remote gain control egy potit fogad, amivel elölről állíthatod a mély hangerejét, ha kaptál hozzá...
(#) Inhouse válasza EcoPityu hozzászólására (») Máj 17, 2015 /
 
Hja, akinek vannak még békebeli cuccai. Manapság a kínai dömping ilyen cuccokat okád ki magából. Ha lehet még kapni ezekből, az meg inkább aranyáron van... A vaterán árulnak 3000-ért HAMA feliratú adaptert, de már nem úgy néz ki, mint a tied, sajnos a fej sem...
Amit linkeltem neki, egy Phonocar transzmitter, szintén fém dobozos, antenna útba fűzhető, abban lehet, hogy én is bíznék, csak hát 10000 Ft.
Van nekem is egy új fajtám, a sztereóját még nem próbáltam, ez sokkal jobban szól, de ennek is van hangerő gondja. Ahol még nem torzít, ott halk, ahol már jó lenne a hangerő, ott már torz. A rosszabbik hangúak torzítás nélkül is megfelelő hangerővel dolgoznak. Zajosnak zajos mindegyik, csendes résznél és álló autónál zavaró.
Na szóval, 10-15eFt-ért már új, MP3-as fejegységet lehet vásárolni, elveszti értelmét egy ilyen ár/érték arányú kütyü. Hacsak nem ragaszkodik valaki foggal, körömmel egy gyári fejhez...
(#) KRapulax613 hozzászólása Máj 17, 2015 /
 
Üdv mindenkinek!
Tanàcsot illetve tippet szeretnèk kérni!Adott egy Blaupunkt gta1350 monoblock erősítőm,kicseréltem a 6db kondit a tápnàl (3300µF helyett 4700µF kerültek bele) és a két nagy pufferkondit is(3300µF helyett 10000µF ) ,mert egy kettő màr kezdett púposodni...
Bekötés utàn azt tapasztaltam,hogy amikor zöldre vàlt az àllapotjelző akkor pukkannak a subjaim!
Mindezt akkor is csinàlja amikor az rca nincs csatlakoztatva és a remote szàlat pl. àthidalom a pozitívról.
Cseréljem vissza a 6db kondit 3300µF-ra.

image.jpg
    
Következő: »»   140 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem