Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   547 / 1122
(#) szucsistvan123 válasza eSDi hozzászólására (») Júl 31, 2015 /
 
Hát Sprint Layout, játék, netezés, torrent.....
Jó lesz az! És már ,,eredeti,, is!
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2015
(#) bbb hozzászólása Aug 1, 2015 /
 
Sziasztok!

Ez akár a vicces topikba is kerülhetne Nem a már Windows7-tel se kompatibilis bt878 chipes tv tuner kártyára, vagy az amúgy ritka béna szoftverrel rendelkező Creative X-Fi hangkártyára panaszkodik, hanem az alaplapra integrált (amúgy letiltott) Nvidia 6150-re panaszkodik
Úgy gondolom túrót a fülükbe...

Nem mellesleg pont, hogy az Nvidia kártyákkal amúgy is van valami gondja most a Windows10-nek, mert összeakad a saját verziószámozása a Geforce experience programmal és azon vacakol, hogy mégis melyiket telepítse, s emiatt olyan szinten akad ki, hogy el se indul a rendszer (forrás: Nvidia fórum)

Persze a "szűzen" telepített Insider preview verzióval nincs bajom (bár arra még nem jött le a beígért hivatalos lesz a 10-esed frissítés).

w10.png
    
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Pont erről szerettem volna érdeklődni. Én 28-án éjjel kaptam egy emailt, hogy megjött a végleges win10. Én is beléptem ebbe az insider bigyóba, de számomra nem derült ki, hogyan és mitől lesz végleges ez az insider preview, ami jelenleg a gépemen van. Írtak valami insider hub-ról, amit fel is telepítettem a leírás szerint, de továbbra sem történt semmi. Ha valaki esetleg tudja, mi a teendő, megköszönném, ha leírná.

Egyébként nekem is nvidia kártyám van, s a telepítés után nálam is valami idióta felbontással ment a monitor. Futtattam a windows update-t, s talált normális drivert. Azóta tökéletesen megy fullhd felbontásban, ahogy kell...
(#) bbb válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Szia!

Egyébként van megoldás erre. "Egyszerűen" a normális telepítőjét kell használni, nem az automata frissítőset, s aztán a 8.1-hez kiadott nvidia drivert oda lehet neki adni, hogy használja azt. De merthogy ez a kártya amúgy is tiltva van és az nvidia gt450-est használom kétmonitoros felbontásban, így kicsit furcsállottam, hogy ezzel ütik ki a szemem
(#) szucsistvan123 válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Na egy Windows 8.1 -es driver megoldotta a gondot.
De szerintem a 8.1 sokkal jobb mint ez a *!
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2015
(#) Ge Lee válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Nálam a 8.1 ment kb. 10 napot, aztán visszaraktam a 7-et. Lassult, fagyogatott, 1 hét elteltével még kékhalál is volt. Tervezem új vinyó vételét helyszűke miatt, azon majd kipróbálom a 10-et.
(#) szucsistvan123 válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Nekem jó volt a 8, de ezt szerintem túlbonyolították!
(#) fecameca válasza bbb hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Sziasztok. Kis segítségre lenne szükségem. Feltelepítettem az Ubuntu 14.10.-et. Kijelöltem neki a meghajtót, kért egy jelszót, amit megadtam neki, ezek után lefutott a telepítő. Rajta van a gépemen, jónak is tűnik, újraindítás után ki lehet választani, hogy Windows, vagy Ubuntu. El is indul, csak van egy hibaüzenet:
Idézet:
Nincs gyökér fájlrendszer megadva. A particionáló menüben adjon meg egyet!
Ha rákattintok az "OK" feliratra, visszajön megint ugyanez. Nem tudom, hogyan kell particionálni???
(#) fecameca válasza fecameca hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
A következő a bajom: Nincs pendrive, nincs DVD. A Windows-os HD-ről szeretném telepíteni egy másik szintén abban a gépben levő, újra formázott HD-re, a Daemon tools segítségével. Sajnos rosszul indítottam el, az Ubuntu iso file-t indítottam, úgy, hogy: megnyitás a Daemon tools segítségével. Így egyből az Ubuntu setupja indult, mindenféle beállítás nélkül. Most látom, hogy a Daemon tools létrehozott egy virtuális DVD lejátszót, és abban van olyan: wubi.exe. de már nem jó, mert rátelepült a lemezre az Ubuntu, rosszul, (hiányosan), és azt látja rajta. Kénytelen vagyok azt a HD-t újra formázni, mert uninstallálta, de mégis rajta maradt, és nem engedi törölni. Formázás után megpróbálom elindítani a wubi, exe-t, majd jelentkezem, hogy ezek után mire jutottam?
(#) bbb válasza fecameca hozzászólására (») Aug 1, 2015 /
 
Őszintén megmondom neked, hogy Windowson belül én így direktben nem próbáltam még telepíteni. Virtuális gépre nyílván, de az más tészta...
(#) didyman válasza bbb hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Mégcsak nem is a VGA-ra panaszkodik, hanem a kijelzőre, ami rá van kötve. A béna fordítás szerint, legalábbis.
(#) fecameca válasza bbb hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Azon az oldalon 2 verzió Ubuntu telepítő van: 14.04, és a 15.04. A kettő elindítva teljesen másképp viselkedik. A 14.04 azonnal újraindítást kér, ha végrehajtod,akkor csak a Windows van, és nem történt semmi. A 15.04 25 percig telepít valamit a Windows install segítségével, kéri az újraindítást, és átírta a boot menüt, lehet választani, Windows, vagy Ubuntu. Ha elindítod az Ubuntut, az jön be, amit írtam:"Nincs gyökér fájlrendszer megadva...stb". Innen sehonnan sehová. Ki lehet kapcsolni, vagy újraindítani. Van itthon egy 700MB CD-R lemezem, de erre az 1,1 gigabájtos telepítő nem fér. Nincs valami ötletetek? Esetleg valami régi verzió, amit utána lehetne frissíteni újabbra, ha már megy? Azt sem értem, amiket felsorol, hány féle Linux van, és melyik mit takar? Pl: Ubuntu, Kubuntu, Wubuntu, és még vagy tíz.
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Írd rá lemezképként egy DVD-lemezre, arra rá fér.
(#) fecameca válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Ha veszek egy DVD-t, és megírom, gondolod, akkor jó lesz? Nem fogja ugyanazt produkálni, mint a Daemon tools-sal? Mert most is lefutott a telepítő, csak egy szót nem szólt hozzám. Windowsos install ablakban mutatta a hátralevő perceket, és a végén újraindítást kért, most meg semmi nincs megadva a particionáló menüben. Ha jól olvastam az interneten, telepítés közben kellett volna egy olyan, és még egy csomó másik ablaknak bejönni, ahol beállítom, de nekem ne jött be semmi, és most már nem lehet hozzáférni? Ha újra elindítom a telepítőt, egyetlen lehetőségem van: Az uninstall.
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Nem olvastam vissza teljesen, de ha Win mellé szeretnél úgy Linuxot telepíteni, úgy, hogy gépindításnál választani lehessen az oprendszerek között, akkor először telepítsd fel a Windows-t, majd utána indítsd el a Linux telepítőjét DVD-ről, pendrájvról. A Linux telepítője felismeri azt, hogy van mér telepítve rendszer (Win) és ezt belekalkulálja a telepítésébe. A Linux telepítője jelzi is, hogy van egy Windows, és hogy mit szeretnél csinálni vele, törölni, mellé feltelepíteni vagy egy másik lemezre telepíteni a Linuxot. A Linux telepítése után egy indítómenüből választhatod ki az indítani kívánt rendszert, ezt a menüt a Linux generálja és minden gépbekapcsoláskor magától előjön. Nálam is két rendszer van párhuzamosan, és teljesen jól megférnek egymás mellett. A Windows alapból nem látja a Linux fájlrendszerét, ezt a problémát és az ExtFS nevű programmal hidaltam át.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2015
(#) fecameca válasza kadarist hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Van egy üres 105 Gb HD-m. Arra szeretttem volna felrakni. Arra, hogy tanuljam, egyelőre megfelelne a Windowsos lemezen is egy demo, de később mindenképp szeretnék egxönálló Linuxot a 105 gigásra.
(#) elektros90 válasza zoszka hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Szia!
Jobb boot manager? Pl.? Ugye itt szükséges az, hogy mindkét OS-be belenyúljak valamiféleképp. Ez így nem lesz járható. (Céges notebookon a windows monitorozva, scannelve van, adatok titkosítva stb.) Mivel majd készülök külföldre szolgálati útra, ezért jó lenne ha nem kellene külön gépet vinni a privát dolgokra.
Ha külső HDD-re telepítek OS-t arról tudnák bootolni és ha minden igaz nemtudnám írni,olvasni a céges HDD-t (jó lenne) és senki sem jönne rá, hogy csatlakoztattam valamilyen eszközt. Amikor meg szükségem van a céges windosra, akkor csak bebootolnám a belső HDD ről (külső leválasztva).
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Á, virtuálisan ne futtass oprendszert, pláne tanulási céllal. Ha valóban meg szeretnéd ismerni a Linuxot, akkor rendesen telepítsd fel.
(#) Gombszem válasza elektros90 hozzászólására (») Aug 2, 2015 /
 
Idézet:
„...senki sem jönne rá, hogy csatlakoztattam valamilyen eszközt...”

A Hiren Boot CD-n van önállóan futtatható Win. Mindent elérsz vele, a hálózatot is. Ha kivetted a CD-t nyoma sincs a használatnak. A belső merevlemezt nem is használja (hacsak te nem akarod), de mivel memóriából fut + alkalmazások, így elég memória kell a gépben.

De vannak külső meghajtóról futtatható más, egyéb Op rendszerek (pl Linux verziók).
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2015
(#) david10 hozzászólása Aug 2, 2015 /
 
Sziasztok,
Feltelepítettem az Ubuntut,de azt a jelenséget csinálja,hogy alvás után a Wifi-re nem csatlakozik.(A wifiket látja,de nem tud rá csatlakozni.)
Ezen az oldalon írta,hogy egy filet kell modosítani,és lehet,hogy fog müködni.Én hozzáadtam a filehoz azt a sort,lementettem,de az alvó üzemmod után nem fogadja el a bejelentkezési jelszót.
Újraíndítani nem probáltam,mert egy fontos dokumentum nimcsen lementve.
Valakinek tudja,hogy miért változott meg a jelszó?
Mindenki válaszát elõre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2015
(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Üdv!

Újraindítás nélkül sajnos nem fogod megtudni, hogy működik e. Egyébként nagyon sok probléma van az Ubuntu (a többit nem próbáltam) alvás/ébredés funkciói körül. Nekem például távirányítóról nem lehetett bekapcsolni a HTPC-t, akár mit is csináltam vele. Érdekes módon alvásból ment. A külső HDD-t sem volt hajlandó lekapcsolni, ha nem volt használva. Az írás és olvasás sebességéről és a Samba szerver hülyeségeiről (meg a többi szenvedésről) nem is beszélve. Windows alól természetesen minden jó. Ezért nem is szoktam ajánlani mezei felhasználóknak. Aki ért/érteni akar hozzá és van kedve, bűvölje. Én már belefáradtam.
(#) david10 válasza eSDi hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Köszönöm a válaszodat!
Újraindítottam, most elfogadja a jelszót, de a wifi alvó mod után csak nem akar müködni.
A dokumentumot sikerült visszaállítani.Az egész Ubuntut azért telepítettem fel, mert kellett klónozzak egy SD kártyát.
(#) Annonymus hozzászólása Aug 3, 2015 /
 
Sziasztok
Van egy 2 éves (asztali) gépem jó fajta
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2015
(#) Annonymus válasza Annonymus hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
És miért nem írja ki amit írok egészben?
(#) eSDi válasza david10 hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Ezt lehetséges, hogy meglehetett volna oldani Live CD módban is. A WiFi problémára pedig annál többet nem tudok mondani, minthogy Google keres és próbál, aztán vagy jó lesz, vagy sose.
(#) kadarist válasza Annonymus hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Mi a baj?
(#) szucsistvan123 hozzászólása Aug 3, 2015 /
 
Üdv!
Milyen programmal lehetne azt megoldani Windows 10-en, hogy az én felhasználómat nem, csak a másik felhasználót korlátozzam(ami nem rendszergazda fiók) A facebookot és az ilyen vackokat akarnám letiltani.
Köszi!
(#) eSDi válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Üdv!

Elvileg a Group Policy Editor (gpedit.msc) a barátod, ez már régóta a Windows része.
(#) szucsistvan123 válasza eSDi hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
És itt mit kéne állítani? Mert nem nagyon megy!
(#) Norberto válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Mi nem megy?

Mikkel próbálkoztál?

Pl. a Google-ban hány percet fordítottál arra, hogy utánajárj, hogyan is működik a javasolt megoldás?
Következő: »»   547 / 1122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem