Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   548 / 1121
(#) szucsistvan123 válasza Norberto hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Kb a fél délutánt! Próbáltam a Norton Family-t is de nem megy valamiért.
A gpedit.msc -meg nem tudom hogyan kell kezelni, Meg azt sem tudom, hogy mit kéne ott csinálni benne.
Köszi az eddigi válaszokat.
(#) didyman válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 3, 2015 / 1
 
Az a gond, hogy ez a GPedites dolog csak az Internet Explorert fogja korlátozni. A többi böngészőt nem. Van erre egyszerű célszoftver, pl. ez: http://www.youngzsoft.net/ccproxy/accmgr.htm
(#) eSDi válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
A GPEdit sajnos nem egy egyszerű dolog. Amúgy, ha családtagként adsz hozzá egy fiókot Win10 alatt és gyermekként kezeled, akkor mindent tudsz szabályozni. Mondjuk még nem használtam.
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2015
(#) fecameca válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Sziasztok. Telepítem azUbuntu-t. Elment 2 órám azzal, hogy a fiam erőlködött, hogy kell neki látnia a Windows-os lemezt, de akkor a formázás után újra gyökerezik. "Nincs gyökér partició megadva." Berágtam kibontottam a gépet, kitéptem a Windows-os Hard Disket. Ezek után az üres HD-re simán települ. Az is lehet, hogy sohasem fogom használni párhuzamosan a kettőt, csak akkor csatlakoztatom a másikat, ha képet, vagy szövegfájlt akarok átmásolni, illetve, ha vészhelyzet van. Ez a HD is teljesen jónak tűnik, pedig a Windows alatt teljesen összekuszálódott, olvashatatlanok voltak a fájlnevek, chkdsk után meg teljesen leformázhattam, mert olvashatatlan maradt. lehet, hogy valami vírus volt rajta?
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Nézd meg HDTune-nal a SMART adatait.
(#) fecameca válasza didyman hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Annyira még nem értek hozzá. Azonban örülök, hogy a HP printert sem kellett feltelepíteni, csupán hozzáadni, és máris printelt nekem egy tesztlapot. Bezzeg az XP- t már ócsárolta, hogy nem támogatott, és nem akart feltelepülni, meg kellett trükközni a Hp printer telepítőjét, a Windows ami új hardvert talált, oda kellett berakni a telepítőt.
(#) Annonymus válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
2 éves a gépem
Viszont most nem megy az internetem
Jól van bedugva minden és nincs megtörve a kábel
De a tálca ikon szerint is is van netem de nem tudok semmi
interneteset megnyitni (pl böngészők ,Steam és win update stb)
Tudsz valami megoldást?
(#) bbb válasza Annonymus hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Indítsd újra a routered és/vagy modemed!
(#) didyman válasza Annonymus hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Ha Avast van telepítve és egy próbaidőszakos teljes verzió butult vissza ingyenessé, akkor szedd le a gépről és megoldódik a dolog.
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 3, 2015 /
 
Nem hiszem, hogy ne tudnál feltenni egy egyszerű telepítővel futó programot, ha már trükközöl egy HP nyomtató telepítőjével, és megnézni benne egy egyértelmű "health" címkével jelzett fület, ahol a problémás részek még sárgával/pirossal ki is lesznek emelve. Jól gondolom?
(#) fecameca válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Idézet:
„Nem hiszem, hogy ne tudnál feltenni egy egyszerű telepítővel futó programot, ha már trükközöl egy HP nyomtató telepítőjével,”
Hová? A frissen telepített Linuxra? Először meg kell még ismerkednem vele. Először azt hittem, amit írsz, a Linux tartozéka. Nem tudom, még hogyan kell megnézni benne a fájlokat, azt sem tudom sokszor, amit megnyitok ablakot, mivel zárjam be. Arra az elmúlt két nap alatt rájöttem, hogy az Ubuntu particionáló menüjét én soha nem fogom megérten, ezért jobb, ha azt a telepítőjére bízom, ezért kellett a Windowsos HD-t még a telepítés megkezdése előtt kihúzni. Így az Ubuntu feltelepítette magát az üresre az alkotói által ajánlott partíciókkal. A nyomtatónál itt volt a fiam, ő találta ki hogy telepítse, a gyári lemezről nem akarta az XP-t elfogadni, ugyanis mindkét fiam informatikus, csak amikor a problémák előjönnek, ők soha nincsenek itt.
(#) kadarist válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Nagyon meg fog tetszeni a Linux, mert például a drájverekel sem kell sokat foglalkozni.
(#) didyman válasza kadarist hozzászólására (») Aug 4, 2015 / 1
 
Igen, mert nincsenek :Đ (Bocs, magas labda volt)
De ez amúgy féligazság. Amihez van, azzal pont annyira kell foglalkozni, mint win esetében (vagy kézzel feltenni, vagy rábízni az automatikára), amihez meg nincs (és sajnos ebben a Linuxok vannak előrébb bosszantó apró dolgok miatt), ott lehet kézimunkázni, vagy megírni magadnak.
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Valóban, hiszen írtad, hogy a wines meghajtó összecsuklott. De akkor íme, egy linuxos verzió. A telepítés ugyan nem két kattintásos, hanem parancssoros, de le van írva, mit-hogyan, a program meg GUI-s.
Bővebben: Link
Szerk. Csak jobban segít, ha a lényeget bemásolom: sudo apt-get install gsmartcontrol
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
(#) fecameca válasza kadarist hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
De azért nem gondolatolvasó az sem. Rájöttem, hogy az adatgyűjtéskor még be volt dugva a Windowsos Winchester, onnan importálta hogy HP5100-am van. Különben honnan tudta volna, amikor a printer még be sem volt kapcsolva? Remélem nem lesz gondom abból, hogy megszakítottam a telepítést, és akkor húztam ki. A Linuxnak bőven elég kell legyen a 120 GB-os HD soha az életben nem fogom teleírni, még a formázása is fél napot vett igénybe. Már vissza dugtam a Windowsos lemezt is, és a BIOS-ban tiltottam le a bootolását.
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Nem tudok arról, hogy lenne az Ubuntunak ilyen képessége. Viszont sok USB-s eszköz kikapcsolt állapotban is látszik az USB kábelen, illetve táplált is onnan részben némely logikai része-a HP-ból bármit kinézek.
(#) fecameca válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Nem kell rajta semmit sem nézni, még a formázása előtt volt rossz. A Win XP alatt csak képeket töltögettem rá, (De elég szorgalmasan) és egyszer az összes fájlnév megváltozott. Négyzetek, és mindeféle írásjelek lettek a betűk helyett. Én arra gondoltam, hogy valami vírust szedhettem össze egy pornóoldalról. Vagy ez már a Winchester közeli halálának jele? Megjegyzem, annak leformázása után tökéletesen, teljesen hibátlanul működik az a HD.
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Lehet kábelhiba, lemezhiba is. Vírus ilyet nem csinál, mert ennek semmi értelme. Vagy titkosít váltságdíjért cserébe, vagy elküld valahova bizonyos adatokat. Azért szorgalmazom a megnézést, mert ha adatot tárolsz rajta, akkor fontos, hogy mi volt az ok. Ilyen hibákat a formázás olykor megold időlegesen, olykor átugor, például a hosszú formázási idő is gyanús, hogy lemezhiba miatt volt. De ha csak kábelhiba, akkor is jó tudni, megoldani.
(#) fecameca válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Ha kábel, akkor a sok kihúzás visszadugás megoldotta. A lemezhibát nem lehet felderíteni, amíg újra nem jelentkezik. Még egyszer: A könyvtárszerkezet megmaradt, de a fájlnevek olvashatatlanná váltak. A Windows azt írta ki, az egész lemez korrupt. Chkdsk nem segített, hanem örökre tönkretette, azt, ami rajta volt. Ezek után már csak a formázás maradt megoldásnak. Ilyennel még senki nem találkozott? Elég régi lemez, még az a hangosan zörgős fajta, még a szomszéd szobában is hallani a kukoricamorzsolást, a maiak sokkal halkabbak, abban az időben a 120 GB nagyon soknak számított, de elég sok az még ma is, ezért nem csodálom, hogy sokáig tart rajta minden művelet.
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
De, fel lehet deríteni a korábban történt, vagy az oprenbdszer szintjén nem észlelhető hibákat is, pont erre való a SMART, ezért szorgalmazom, hogy nézd meg végre. Amit írsz tipikusan olyankor fordul elő, mikor a lemez leggyakrabban használt területén, a FAT táblában (NTFS-nél MFT) keletkezik galiba. A fájlokat fizikailag nem érinti, amíg az indexek épek, de a nevüket igen. A CHKDSK-t csak óvatosan szabad használni komolyabban sérült lemeznél, és az is gond, hogy ha a hiba pl. a kábel miatt jelentkezett, akkor az egy intenzív fájlrendszer-műveletnél további hibákat generál, és így hiába akar jót és jól a CHKDSK, csak rontani fog, hiszen a hiba oka továbbra is jelen van.
(#) fecameca válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Jó, akkor ha lesz időm, feltelepítem. Talán mégis a Win változat lenne jobb, mert ott jobban eligazodom. A töredezettség-mentesítő is látja a bad szektorokat, de a formázás előtt el sem indult rajta, utána meg már nem lát sehol semmi hibát. Jó ideje már csak másodiklemez volt, és igaz, mindig ugyanarra a helyre töltöttem, töröltem főleg képeket, akkor ment tönkre.
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Nem feltétlenül látja. A SMART másik lényege, hogy a hibákat úgy kezelje, hogy azok az operációs rendszer felé ne látszódjanak, vagyis a sima, mezei programok nem fognak észrevenni semmit, csak akkor, ha már nagy a baj és a SMART nem képes időben beavatkozni, vagy pl. elfogyott az áthelyezett szektoroknak kialakított tartalék terület. A formázás szintén rejti a hibás szektorokat, helyesebben kivonaj a formázás alól-de csak azokat, melyeket a SMART nem tudott időben megoldani.
(#) fecameca válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Annál is inkább át kellene nézni, mert a másik lemezem szintén beteg volt. Ugyanígy egy letöltés után hangos klattyanás a Hd felől, és újraindította a gépet. Mindezt percenként ismételgette egészen addig, amíg a 120 gigás lemezt újra fel nem csatlakoztattam mellé. ( Amaz egy 60 Gb-os.) Már táphibára is gyanakodtam, hogy a kettőt együtt jobban szereti, azért, mert jobban beterhenek, és így kevesebbet kaphat mindkettő? De lehet, hogy tényleg a kábel bolygatása hozta volna rendbe?
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
(#) didyman válasza fecameca hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Igen, ez is halmozati tényező.
(#) fecameca válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Szándékosan írtam, hogy: klatty, mert olyan volt, mintha az olvasófej két végállás között dobálná magát. Ezért akartam oly hirtelen még egy Op. rendszert feltelepíteni, mert van 2 rossz merevlemezem, a lényeges dolgokról lesz biztonsági mentés mind kettőn, és ha az egyik meghal, akkor nem kell kétségbe esni, mert bootolható lesz bármelyik, amelyiket kiválasztom. A BIOS- ban letiltom addig a másikat, így nem lesz galiba. XP-t már nem érdemes felrakni, Win 7-et már nem bírja a hardver, marad a Linux. Mióta azt tanulmányozgatom, olvasom, van számtalan előnye azon kívül, hogy ingyenes.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Aug 4, 2015 /
 
Akadt még egy gondom!
töltöttem le egy progit, és televolt minden vacakkal. Az egyik egy kereső, ami rátelepedett a chorme-ra.
Hogyan lehetne azt ki irtani onnan? (a böngésző beállításaiban próbáltam, de mindíg ,,visszament,,!!
A vírusirtón elindítottam egy ellenőrzést, az segíthet?
És így megkockáztassam, hogy kártyával fizessek a HEstore-n? Vagy semmi képen ne?
(#) eSDi válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Ha a Delta Search települt, akkor az szépen bele írja magát minden hová. Itt az útmutató az eltávolításához Bővebben: Link
Addig amíg nem tiszta a rendszer, én nem kezdeményeznék vásárlást.
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
(#) Gombszem válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Idézet:
„Hogyan lehetne azt ki irtani onnan?”

ComboFix program, innen
A használati leírást pontosan be kell tartani.
Mellesleg már írtam erről a proganról ebben a Fórumban.
(#) didyman válasza Gombszem hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Én is írtam, mégpedig, hogy a Combofix mindig az utolsó előtti lépés legyen, mert elég sok gondot tud okozni, hamis riasztást vált ki benne relatív gyakran fontos rendszerfájl, rendszerindításhoz kötődő alapvető dolog (víruskeresők például) és ez relatív gyakran eredményez indíthatatlan rendszert. Igen remek eszköz egyébként, de használatát előzze meg pár egyszerűbb célprogram, mint a Spybot SD, MBAM, és hasonlók és csak akkor legyen futtatva, ha ezek nem hoztak eredményt.
(#) Gombszem válasza didyman hozzászólására (») Aug 4, 2015 /
 
Nagyon fontos, hogy semmilyen program ne fusson ilyenkor. Mindenből ki kell lépni, le kell állítani előbb.
Következő: »»   548 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem