Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mélynyomó erősitő
 
Témaindító: creative, idő: Márc 28, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 8
(#) Chello.1 válasza accaboj hozzászólására (») Júl 5, 2012 /
 
Koszi kozben megtanultam, hogy felteheto ide is a progi hathaa kell vkinek.

Ez olyan korulbeluli gyorskalkulator kozelitoleg pontos, nem kell tobbre tartani, de jo, hogy van amikor sokfele esetoseget kell kiszamolni.
(#) forma3 hozzászólása Júl 10, 2012 /
 
Sikerült megjavítanom, vagyis átalakítani a mélynyomómat, rájöttem hogy 100%-osan a kimenetet figyelő védelem old le, ezért a végfok kimentét öszehidaltam az egész kimenetének forrpontjával, és így tökéletesen működik, védelem kiiktatva.
(#) reloop válasza forma3 hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
A kimeneten mérd meg van-e egyenfeszültség. Ha 100mV alatti akkor nagy gond nem lehet.
(#) forma3 válasza reloop hozzászólására (») Júl 10, 2012 /
 
Köszi, mértem már régebben, nem volt rajt. Most már összeraktam, ment egy órát hibátlanul, úgyhogy szerintem nem lesz vele baj
Amúgy meglepő hogy ilyen kis láda ,ilyen mélyeket tud :eek2:
(#) frici90 hozzászólása Júl 13, 2012 /
 
Hali. Lenen egy olyan kérdésem hogy van két álló hangfalam. Mindegyikbe van Magas-Közép-Mély. A magas és a közép rá van kötve egy Sony STR-LV500 erősítőre. Bővebben: Link Szeretném úgy megcsinálni hogy a mélyeknek is legyen külön erősítő, de mégis együtt tudjam állítani a hangerőt. Szóval én úgy gondoltam hogy ha pl a Sony erősítőre adok hangot akkor a mélyre is adjon. Ja azt elfelejtettem mondani hogy az erősítőhöz járt egy Sony SA-WM335 aktív mély láda amiben külön van egy erősítő. Szeretném ezt is meghagyni. Megoldható ez valahogy?
(#) dengi00 hozzászólása Okt 4, 2012 /
 
Sziasztok!
Haverom hozott nekem 1aktiv mélyet ami búgut de ezen kívül semmit nem tudott. Mondom jó, akkor elő a szerszámost, nyissuk ki! A hangszóró kivétele után nem pici füst szállt ki, és az egyikanelen el volt égve az ic, de annyira hogy nem tudtuk leolvasni az adatokat róla. Ráadásul mindent beleragasztottak epoxival és így alig tudtam valamit leolvasni a cuccokról.
Ami biztos van benne 1 toroid ami ha jól láttam 2x20v, az egyneirányítón 2 40Vos kondi szóval nekem gyanus az hogy ennyi lesz az üzeni fesz.
De a többiről nem tudunk semmit mert valami házi barkács lehet mivel 2nyák van benne(az erősítő illetve a hangváltó/vágó) de ezek epoxival vannak ősszeragasztva és még a méretük sem egyezik.
A ládára az van írva hogy: movie box, 160w.
A kérdésem az lenne hogy milyen ic lehetett ami megadta magát.
Ha kissebb lesz a teljesítménye a cuccnak az nem baj, mert így is a 10 es skálán csak 3ason merték használni mert remegtek az ablakok már akkor is...
Remélem tudtok segíteni.
Üdv
(#) szamóca válasza dengi00 hozzászólására (») Okt 4, 2012 /
 
Értékelhető kép, többet mond minden szónál.
Valami hídkapcsolás lehet TDA-val gondolom.
(#) Honda130 hozzászólása Okt 4, 2012 /
 
Sziasztok!
Megterveztem egy Magnat Xpress autós reflex láda másolatát itthon. Leszabattam, összeállítottam. Tök jó, de még nemragasztottam össze. Mivel szokás a mélyládákat összeragasztani? Vagy simán rakjam össze bútorragasztóval? Mondjuk az összefogja, csak kérdés hogy lenne-e ennél jobb megoldás.
Köszönöm!
(#) szilix hozzászólása Jan 17, 2013 /
 
Sziasztok a kövi * problémával fordulok hozzátok.
Az autóban lévő mélynyomóm elhallgatott illetve mikor olyanja van megszólal egy picit aztán megint csend... Egy hifis haverral megnéztük a rendszert illetve egy másik ládával teszteltük is.. és szépen szól.. de az enyémmel már nem... illetve ha picit ráütött a membránra akkor megszólalt egy picit ... állítása szerint tekercshiba... pedig egyáltalán nem hallgattam hangosan... nekem nem azért van h üvöltsön az autó.. nah * mind1 * a lényeg h * ezzel tudok valamit kezdeni h * működjön? vagy szerezzek egy mások mélynyomót a ládába? Egyébként egy DLD TS300 -as ról van szó... válaszokat nagyon szépen köszönöm!
Üdv.: Szilix

* A fórumszabályzatot elolvasnád?
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) jonyibandi hozzászólása Szept 16, 2013 /
 
Sziasztok! Van egy Sony mélynyomóm, 3Ohmos, 100W. Szeretnék erősítőt építeni hozzá, de bevallom azon kevés erősítők, melyeket készítettem mind 4 Ohmos kimenetre voltak tervezve. Ötleteim vannak, viszont nem szeretném tönkretenni, személy szerint nem mernék rákötni egy tda7294-et vagy valami ilyen ismertebb erőgépet, biztonságos működést, kellemes hangzást szeretnék
Mivel érdemes meghajtani szerintetek?
Köszönöm a segítségeteket!
(#) reloop válasza jonyibandi hozzászólására (») Szept 16, 2013 /
 
Szia! Egy jó kis ST151-re rá merném kötni. Témája.
Szerk.: 3 ohm-hoz R18, R23 5,6k legyen.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) Lacq hozzászólása Okt 3, 2013 /
 
üdv

Szeretném megosztani veletek a tapasztalatom egy 250mm sal xpro mélynyomoval.Akad kérdés is azért! Szóval kaptam egy ilyen csodát, gyári dobozzal. Felcsillant a szemem mikor láttam hogy 250W os. A láda első ránézésre se nyerte el a tetszésem, mivel ajándék lónak ne nézd ..... Szóval betettem a csomagtartóba. Amcsi erősítővel kezdtem el használni (mt-502). Mivel nem vagyok biztos abban hogy az erősítő tud 150W ezért 50Hz-es jelet kapott, szépen fokozatosan emeltem a hangerőt. Körülbelül fél állásba volt a hangerő szabályzo mikor 20 másodperc elteltével fehér füst kíséretével elhallgatott (ne keverd a pápa választással!). Mivel próbáltam precízen csinálni ezért néztem szépen a kimenti jelet is a torzulás miatt ami végülis nem volt. A kérdésem az lenne valójában hány Wattot tud ez a mélynyomo és miért írják rá hogy 250W? Vagy én rontottam el a dologot?
(#) sean hozzászólása Nov 10, 2013 /
 
Néha csak ráírnak egy nagy értéket a hangdobozokra, hogy a hozzá nem értők megvegyék a terméket (pl.: tesco-ban 4000W noname házimozi hangrendszer, ami valójában 40W-os). Van hogy két érték van megadva egy mélyládán, pl. az én magnat ládámon az állt hogy 250/800W. Ebből a 250W az RMS, 800W a Max (vagy PMPO vagy csúcs). Az RMS az a teljesítmény amit a hangszóró képes, tartósan elviseli károsodás nélkül. A Max az egy pillanatérték, amit a hangszóró képes kiadni magából de csak nagyon rövid ideig (pár tized mp), ha ez tartósan fennáll akkor a hangszóró hamar megköszöni a közreműködést és jön a fehér füst. Nekem volt egy Somogyis aktív szubcsövem amire 250W volt írva, de a belső erősítője mindössze 50W-os volt.
(#) martin66789 hozzászólása Máj 26, 2014 /
 
A Mélynyomó és a Subláda között van különbség ?
(#) trickentrack hozzászólása Jún 11, 2014 /
 
Üdv!

Van egy 5W-os erősítőm amihez készítettem egy zenére villogó 9 ledes villogót.
Működött is de a 2. kipróbálásnál véletlenül fémre tettem a nyákot és a 12v egyenesen belement az erősítőbe.Maga az erősítő működik de a mélynyomó része csak búg. A mély hangszórónak semmi baja, a nyákkal lehet valami.Szétszedtem semmi különöset nem vettem észre rajta.
Néhány kép: (Ha valamiről kell még kép akkor írjátok.)
1
2
3
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Szia! Ha a mély kimeneten egyenfeszültség mérhető, akkor sima IC csere. Olyan TEA2025 kinézetű, nem egy megrázó történet.
(#) trickentrack válasza reloop hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Köszi!
Lenne még 2 kissebb kérdésem melyik ic-t kell kicserélni?
Hogy tudom levenni az ic-ről a hűtőbordét?
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Kicsipogtatod mutiméterrel melyikről megy a mély csatorna. A hűtőbordát forrasztás rögzíti.
Némi rutint igényel azért a javítás, nem tudom ezzel hogy állsz.
(#) trickentrack válasza reloop hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Kezdő vagyok.
A hűtőbordát azt valószínűleg kitudom szedni, de azt nem tudom hogy az ic-t hogy szedjem ki.
A beforrasztással szerintem nem lenne gond.
(#) Baxi válasza trickentrack hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Legjobb lenne végfok kiszedéséhez egy ónszippantó, meg később is meghálálja majd a ráfordított összeget (~1e Ft)
(#) reloop válasza trickentrack hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Ezeknek a nyomtatott áramköröknek nagyon kényes a fóliája, hosszas melegítéstől vagy erőszakolástól azonnal leválik. A hűtőlemez lábát folyamatos melegítés mellett egyengesd ki, ne sajnáld az ónt, úgy simán ki tudod húzni. Az IC lábait a tok tövénél szoktam elcsippenteni - hát ehhez finom szerszám kell. A IC lábakat egyesével ki lehet húzgálni. A felesleges ónt le kell szippantani, használhatsz ónszívó szalagot is.
Felszerelés hiányában keresd fel egy közeli jártas kollégát.
(#) trickentrack válasza reloop hozzászólására (») Jún 11, 2014 /
 
Köszönöm mindkettőtöknek.
A ónszívó szalag az más néven ónmágnes? Mert arról már hallottam.
Annyira finom szerszámaim nincsenek, ami van azzal megsérteném a nyákot.
Forrasztóm az csak ez a hagyományos "pisztoly" szerű van aminek a végén egy meghajtott réz drót van.
(#) forma3 hozzászólása Szept 25, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy JBL Sub 140/230 aktív mélyládám, ami azt csinálja, hogy suhogó hangot adogat, és úgy rángatja szegény hangszórót, hogy jó hogy nem esett szét. Ezt a jelenséget hangerőállástól, és minden kapcsolótól függetlenül csinálja. Jelet adva a bemenetre szól nagyjából. Tip 35C/36C tranyópáros a végfokja. Merre kéne elindulnom?
Köszi!
(#) forma3 hozzászólása Szept 26, 2015 /
 
Ja és néha hallani hogy lekapcsol a relé védelem, ilyenkor kicsit elhalványul a zöld led, majd visszakapcsol. Érdemes lenne ki serélnem a pufferkondikat, vagy valami más okozhatja ezt?
(#) reloop válasza forma3 hozzászólására (») Szept 26, 2015 /
 
Szia! Az aktív szubok gyermekbetegsége, a rázkódástól törnek a vezetősávok, alkatrészlábak, kilazulnak a forrasztások. Szemrevételezés, nyomogatás, kocogtatás és végtelen türelem kell hozzá
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2015
(#) forma3 válasza reloop hozzászólására (») Szept 27, 2015 /
 
Köszi, akkor ez valószínüleg nem alkatrészhiba csak valahol nem érintkezik valami? Átnézem
(#) forma3 hozzászólása Szept 29, 2015 /
 
Hibát nem nagyon találok rajt, akármit mozgatoj, nem tűnik kontakthibának, mindig csinálja.
Azt is mondták már, hogy alacsonyfrekvenciás gerjedés lehet. Azt okozhakják nagyvalódzínűséggel a pifferkondik, érdemes lenne kicserélnem őket? Vagy valahol máshol keresgéljek?
Itt a kapcsolási rajza (a vége fele) Bővebben: Link
(#) reloop válasza forma3 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /
 
Mérd meg az Ucc, Usw, 15V tápok melyikére van hatással a hangszólengés.
(#) Inhouse válasza forma3 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /
 
Vedd ki a panelt és napfénynél, vagy jó lámpánál minden szögből nézd át! Főleg a nagyobb méretű/súlyú alkatrészek lábán szokott körben elrepedni a forrasztás. Csak közelről, alapos átvizsgálással látszik. Át kell őket forrasztani.
(#) forma3 hozzászólása Szept 29, 2015 /
 
Köszi, végigforrasztom és megmérem azokat a feszültségeket, de sajnos legközelebb csak pénteken férek hozzá.
Következő: »»   7 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem