Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   285 / 570
(#) warlock78 válasza sakrafi hozzászólására (») Szept 29, 2015 /
 
Köszi. Szűrőt még nem néztem. lehúzott NTC-nél is baromságot ir. 50-60fok környékét egy hideg rendszernél. ha rádugom az NTC-t akkor emel kb 10-15 fokot.

ott tartunk eddig hogy a panelon az ntc lábainál lévő smd alkatrészek elég érdekes értékeket mutatnak.

de gondolom esélytelen egy ilyen panelhez sm-et találni. a panelen semmi jelölés hogy elco vagy ellenállás. színe sincs mert szürke meg fehér..
(#) gyenespeti hozzászólása Szept 29, 2015 /
 
Sziasztok!

A következő dolog miatt szeretném a segítségeteket kérni. Vásároltam egy Westen Star Condens 28-as kombi gázkészüléket. Be is kötötte a szerelő, viszont én ezt nyitott rendszerre szeretném kötni. A szerelő szerint ezt a típust már nem lehet mivel 0,7 bar alatt nem indul el a kazán. Zárt rendszert meg szeretném elkerülni. A szüleimnek ugyanez a típus van csak eggyel régebbi és annál kilehetett kötni a nyomásmérőt. Nem igazán akarom azt elhinni, hogy nem lehet valahogy "átverni" a benne lévő nyomásmérőt. Ha valaki tud segíteni akkor az írjon és esetleg képekkel illusztráljon. Köszönöm.
(#) smija hozzászólása Szept 30, 2015 /
 
segítségeteket kérném!
van egy 3 éves baxi prime ht 240 kondi kazánom.
hiba jelenség: téli üzemmódban is csak a melegvizet bíztosítja, amikor fűtés üzemmódra kapcsol felfűti a vizet, kb fél perc alatt 40-50-60 fokra és ki is kapcsol, ezt játsza egyfolytában. ilyenkor van, hogy a melegvizet meg felfűti 60-70 fokra.
2 szerelő látta, valószínűsitik, hogy vezérlő panel hiba, de nem biztos.
vegyem meg a panelt kb 40-50 ezer és meglátjuk- mondták.
gari lejárt.
szomszédban is van egy baxi, hasonló problémával - tipus hiba lehet?
előre is köszi a segítséget.
(#) szebee hozzászólása Okt 1, 2015 /
 
Sziasztok!

Segítsetek legyetek szívesek! Egy ARISTON TX23-as kombi kazánom van és a hibája pedig hogy ha megnyitom a meleg vizet akkor nem kapcsol be és egy kis idő után kigyullad a sárga led. Mi lehet a baja?
(#) zoszka válasza smija hozzászólására (») Okt 1, 2015 /
 
Ha ilyen esetben csak valószínüsítik, akkor adják vissza az ipart... Ezt a hibát egyértelműen be lehet azonosítani csak egy kéziműszer kell hozzá és egy QAA73, ami kéne, hogy legyen a szerelőnél. 4 dolog lehet.
1, váltószelep mototor (ez a legvalószínűbb)
2, váltószelep megakadt (vagy dugulás a rendszerben)
3, kábelköteg
4, vezérlés (lehet hogy csak elvesztette az oem beállítasokat)
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2015
(#) Femir hozzászólása Okt 1, 2015 /
 
Sziasztok!
Chaffoteaux et maury készülékem van. Eddig csak a melegvíz ellátás akadozott, de azt megoldottam úgy, hogy lejjebb vettem a vízhőfokot, és úgy rendben volt. Ma azonban mikor be akartam kapcsolni a fűtést, kigyulladt az elején egy kis piros fény, ( rakétajel áthúzva) és csak azt hallani egy darabig, hogy pattogva erőlködik begyúlladni, majd elhallgat és semmit sem csinál. Lenne valakinek valami sos ötlete? Jelenleg sem meleg víz, sem fűtés. És abszolút amatőr vagyok. Légyszíves segítsetek! Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2015
(#) nbalazs88 hozzászólása Okt 1, 2015 /
 
Van egy hermann micra 23 se kombikazánunk.
A hibajelenség amit produkál pedig az, hogy ha nyári álláson van fűtés nélkül és használjuk a melegvizet, akkor felmegy 100 fok fölé néha. Nem adja le a hőt sem, a víz néha meleg, néha hideg, de inkább hideg. Ha elalszik a láng akkor megy fel, ha visszakapcsol akkor lemegy, vagy ha átkapcsolom fűtésre, akkor is lemegy a hőfok. A nyomás is ingadozik néha felmegy, de ritkán le is esik.
Valakinek valami ötlete?
(#) miti50 hozzászólása Okt 2, 2015 /
 
Sziasztok!
Megint itt. egész nyaras állás után nem akar üzemelni a jó kis demrad cirkóm, beindul,kijelző világít,majd szikráztat (olyan mintha nem kapna gázt,nincs is láng) de nem gyullad be, 3szor próbálkozik egy sorozat szikráztatással majd leáll a ventilátor minden F4 hibakód lesz...
Már az állástól is meghülyül,semmi baja nem volt még kb fél éve..
Valaki esetleg? mi lehet ez így távolról?
köszi.
(#) JZoli válasza miti50 hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
Előfordulhat, hogy a hosszú állásidő alatt lelevegősödött a gázcső, így nem jut elég gáz a tűztérbe, négyszer-ötször próbáld végigcsinálni vele a gyújtási procedúrát, talán addigra "odaér" a rendes gáz, és sikerül begyújtani a kazánnak. Viszont az is előfordulhat, hogy a nyomáscsökkentőnél oldott le a biztonsági retesz, van valamilyen más gázfogyasztód? ha igen és az működik, akkor ezt ki lehet zárni.
(#) smija válasza zoszka hozzászólására (») Okt 2, 2015 /
 
köszönöm a segítséget, üdv
(#) masta_dry hozzászólása Okt 4, 2015 /
 
Szevasztok!

Kb. 5 éves az Ariston Clas 24 kazánunk. A dél-Alföldön közepes-lágy a víz, ezt használjuk. Egy éve jelentkezett először lánggyújtási hiba a kazánnal. Először csak 1-2, később 3 próbálkozásra gyújtott csak lángot, végül le is állt. Akkor szétbontottam az égésteret, megcsiszoltam az érzékelő érintkezőket, és összerakás után működött úgy, hogy hébe-hóba 2-3 nekifutásra gyújtott, de működött.

Most a helyzet a következő:
Gyújtáskor azonnal az a hibakód jelenik meg, ami a harmadik kísérletre történő gyújtást jelzi, annak ellenére, hogy hallom, hogy gyújt. Érzékelni viszont nem érzékeli a lángot, és lekapcsol. Ezután ismét gyújt, megy a láng, de nem érzékeli, majd ismét lekapcsol. Idővel föladja, és letilt error kóddal, amit csak a reset orvosol, vagy pedig (gondolom én) eléggé felmelegíti a lángérzékelőt a többszöri gyújtáskísérlet ahhoz, hogy érzékelje, hogy van láng. Az esetek kb. 20%-ában a vége az, hogy error kóddal leáll (este nem nagy élmény újraindítgatni).
Ugye vagy a gyújtásérzékelő, vagy a panel a ludas (a kondi)?

Ettől független(?) dolog, de jó lenne orvosolni:
-Gyújtáskor lökésszerű a lánggyulladás, a készülék váza kicsit beleropog-nyikorog, amikor belobban. A gáznyomás állítódhatott el?
- Ha megnyitom a meleg csapot, akkor lánggyújtás után szép lassan csökken a vízhozam, és mire a megfelelően meleg víz eléri a csapot, addigra sokszor annyira visszaesik a vízhozam, hogy azt már nem is fűti a kazán (annyira kevés a víz, hogy inkább kikapcsol). Ez pl. lassan folyó meleg vizes mosogatásnál jelentkezik. Ez általános jelenség, vagy javítható probléma?
- Ha nem használati meleg vizet, hanem fűtést biztosít a kazán, és csak egy kis radiátor szelepe van nyitva, akkor a kazán indulásakor olyan hangot hallat, mintha forralná a vizet. Ezt eleinte nem csinálta. Ez a vízkövesedés miatt lehet?
5 év alatt lágy víz mellett is jelentősen levízkövesedhet a készülék?
(#) Gombszem hozzászólása Okt 4, 2015 /
 
Idézet:
„5 év alatt lágy víz mellett is jelentősen levízkövesedhet a készülék?”

Az igazán lágy víz max 5 nk fokos. Ilyen a vízhálózatra kötött vízcsapból nem jön. Öt év hosszú idő, még 7-10 nk fokos vízzel is. Ez meg talán az ország délkeleti részén van.
Biztos, hogy tisztítani kell.
(#) merciabc válasza masta_dry hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Üdv!
1. panelnek van hibája.ezt még lehet orvosolni.
2. a gyujtásért felelős elektródát elállítottad a tisztításkor, ezért később gyujt,és berobban.
3. a hőcserélőt tisztítani kell, mert leszűkült a keresztmetszet,és saját magát forralja.
Zoltán
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2015
(#) masta_dry hozzászólása Okt 4, 2015 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Attól tartok, hogy vennem kell majd egy új panelt, és a javíttatás után lesz egy tartalék panelem. Nem hiszem, hogy a szerviznek van "kölcsön" panelje, vagy hogy egy napon belül megjavítják.
Jó lenne kiokosítani magam, és önerőből rendbe tenni, de félek, hogy kontárkodás lenne a vége; inkább szerelőre bízom, és reménykedem, hogy becsületes munkát végez.
(#) nbalazs88 válasza nbalazs88 hozzászólására (») Okt 4, 2015 /
 
Valaki valami ötlet? Elég rossz hideg vízbe fürdeni.
(#) bbalazs_ válasza nbalazs88 hozzászólására (») Okt 5, 2015 /
 
Valtoszelep/dugulas
A pumpa megy egyebkent?
Futeni fut téli allason?
Elegge rossz harapofogoval kihuzni az infokat.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2015
(#) ixel hozzászólása Okt 5, 2015 /
 
Sziasztok!
Van egy Termomax Premixx 24K kazánom ami olyan hibát produkál, hogy meleg víz indításakor a kijelző el kezd az elején össze-vissza mutatni, néha el is alszik majd csak később áll be a beállított értékre, ilyenkor belül a relék kattognak. Ezt majdnem minden alkalommal eljátssza, aztán beáll a kijelző a beállított vízhőfokra és csak ez után ad meleg vizet. Van e valakinek ötlete mi lehet a hiba?
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) nbalazs88 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 5, 2015 /
 
Fűteni fűt, persze, azért nem is mondtam, mert az jó.
Pumpa is megy elvileg. Ha a fűtés jó, akkor mennie kell, nem?
(#) MTFO hozzászólása Okt 5, 2015 /
 
Valaki elárulhatná, hogy végül is mivel szabad savazni. Nálunk a sósavazás után a szekunder hőcserélő kilyukadt, áteresztett a fűtési oldalról a HMV felé. Viszont több évnyi vízkövet a citromsav vagy az ecet aligha old fel...
(#) zoszka válasza MTFO hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
Higított foszforsavval.
(#) MTFO hozzászólása Okt 6, 2015 /
 
Akkor Krakatauék szándékosan cseszik szét a hőcserélőt a sósavval? Ráadásul a nehezebben beszerezhető 30%-ossal?
(#) vision61 válasza MTFO hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
Szia! A sósav nem lép reakcióba a rézzel, DE a rézoxidot kiválóan oldja. Ha a csövek belső falán már van, akkor azt a vízkővel együtt leoldva minden egyes alkalommal vékonyodhat a hőcserélő falvastagsága.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2015
(#) MTFO hozzászólása Okt 6, 2015 /
 
Mondjuk ez a hőcserélő rozsdamentes acélnak nézett ki, de lehet, hogy csak krómozott a felület, vagy nemtom. De savazás után pár nappal már eresztett.

(Ez után jött a feltöltőcsap cseréje, majd jött volna a biztonsági szelepé. Mindannyiszor kiszállási és munkadíj… vajon így csinálják az autószerelők, fogorvosok, könyvelők és ügyvédek is?)
(#) bbalazs_ válasza nbalazs88 hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
Akkor leginkabb a valtoszelepre gyanakodnek. Amugy is az a legbonyolultabb resze mechanikailag. Vagy a hocsereloben valahol dugulas a primer korben (a melegviz gondolom folyik rendesen, csak hideg
(#) nbalazs88 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Jaja folyik, csak néha megfagyok tőlé De ha folyik, akkor elvileg nincs dugulás. Akkor a váltószelep?
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2015
(#) briki válasza nbalazs88 hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Szia!
Szerintem nincs áramlás ( legalábbis megfelelő ) a HMV módban a primer körön - feltéve ha a csapon rendesen jön a víz ki, akkor a szekunder oldala rendben. Amikor elalszik a láng, akkor nincs szivattyú utánkeringetés, ezért melegszik fel a víz 100C-ra.
Folyamatos HMV elvételnél gyakran gyújtja be a gázt, majd elalszik, és ezt ismétli? Hiba lehet primer oldalon a hőcserélő dugulása, iszapolódása, vízkő a szekunder oldalán. Ha a fűtés jól működik, a szivattyú rendben, és nincs a lapát eldugulva, vagy törve, érzékelők ( kazán vízhőmérséklet) rendben.
Ha tudod nézd meg a höcserélő primer oldalának be, és kilépő oldalának hőmérséklet különbségét akkor ha nyitva a vízcsap. Ha nincs, vagy csak minimális a különbség, akkor a hőcserélő valamelyik oldala koszos.
(#) briki válasza nbalazs88 hozzászólására (») Okt 7, 2015 /
 
Ha a váltószeleped rossz lenne, akkor HMV módban, mikor a vízcsap nyitva, melegedne a fűtési előremenő csöved is, függetlenül attól, hogy nyári állásban van a kapcsolód.
(#) szebee válasza szebee hozzászólására (») Okt 8, 2015 /
 
Segítsen valaki, légyszi.
(#) bbalazs_ válasza szebee hozzászólására (») Okt 8, 2015 /
 
Eloszor kerlek ird le SOKKAL alaposabban a hibat. Minden olyasmit probalj ki, ami csak eszedbe jut, szetszedes nelkul. Pl. futes van-e, teli modban mi van, nyari modban mi van?, stb. Hirtelen jelentkezett a hiba vagy egyre ritkabban kapcsolt be? Szivattyut hallod? Valami zajt (foleg mikrokapcsolok kattanasat) hallod-e? Nyomasmero mit mutat? stb,stb.
A netrol toltsd le a manualt, aztan aruld el, mit jelent a sarga led. Te mennyire vagy hajlando szetboritani?

Latatlanban:
Elsokent probald meg az osszes melegvizet megengedni a hazban, akkor bekapcsol-e? Hidegvizek szigoruan elzarva). Ha van diffuzor a csapok vegen (az a szuroszeru ize) akkor csavard le mindenhonnan.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
(#) briki válasza szebee hozzászólására (») Okt 8, 2015 /
 
Bővebben: Link
Mi történik, ha fűtés üzemmódban üzemel és fűtesz vele?
Sárga lámpa világít: füstgáz huzatkapcsoló hibajelzés
14. oldal. Ha a sárga lámpa világít, akkor a vízcsap kinyitását érzékeli az áramlásérzékelő, beindítja ( ez meg is történik? ) a ventilátort, de a légnyomáskapcsolója nem kapcsol.
Ennek lehetséges okai:
-ventilátor nem kap áramot, vagy nem indul el, mert pl leégett
-beindul, de rossz a légnyomáskapcsoló, csöve lecsúszott, stb
-füstcső pl 60/100 nincs hermetikusan elzárva egymástól így nem alakul ki nyomáskülönbség, stb.
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
Következő: »»   285 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem