Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szobatermosztát bekötése
Lapozás: OK   47 / 125
(#) kalmanka válasza zoszka hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
igen, igen, csak egy termosztat kb. 120.000 + ez az egyseg hozza, valamint ha jol ertettem Androidon nem is megy...
(#) klaczy hozzászólása Okt 6, 2015 /
 
Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy családi ház, az alsó szinten a szülők, fent pedig én élek a párommal. A fűtésről egy régi Cirkó gondoskodik(C-40). Sokszor előfordul, hogy lenti részen bőven megelégszenek 20C-kal, mi viszont fent fázunk. A fűtésrendszer nincs zóna szelepekkel ellátva. Azt szeretném megoldani, hogy fent is és lent is tudjam indítani a kazánt. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan vezeték nélküli 2db termosztátos készlet amivel ezt megoldhatnám?
Ezt néztem ,beszéltem telefonon az eladóval és azt mondta, hogy ez nem lesz jó nekem, mert ez zóna szelepeket vezérel....
(#) uniman válasza klaczy hozzászólására (») Okt 6, 2015 / 1
 
Jó lesz az hozzá, csak akkor alul nagyon melegük lesz...inkább az alsó szinten kellene a radiátor szelepeket "lejjebb" tekerni...
(#) klaczy válasza uniman hozzászólására (») Okt 6, 2015 /
 
Ha alulra termosztátos radiátor szelepeket szerelnék fel, az segítene ezen ha jól gondolom!?
(#) proba válasza klaczy hozzászólására (») Okt 6, 2015 / 1
 
Termosztát ahol van oda tilos termosztátos szelepet rakni, ha te fázol, akkor a termosztátot kell felköltöztetni. A végleges megoldás persze a lent termosztátos szelep, fenti termosztát, de átmeneti olcsó megoldás a termosztátos helyen lévő radiátort, és az ez miatt túlfűtött radiátorokat addig zárni amíg hozzád is elég meleg jut.
(#) mgyalu hozzászólása Okt 12, 2015 /
 
Itt a tél és a fűtési szezon küszöbén ismét elgondolkodtam egy wifi szobatermosztáton. Sajnos a piac elég szűkös... Első kiszemelt az EcoBee volt, de sajnos bekötési nehézségek jelentenék a kisebb gondot, a nagyobbik az, hogy nem ismeri az eu-s irányítószámokat. Van még a Nest és a Honeywell Lyric, amikről lényegesen kevesebbet tudok. Ezek mennyire használhatóak ez eu-ban? Esetleg valaki használ ilyeneket? Tapasztalatok?
Legutolsó ötlet a BVF SYME WIFI, ami magyar menüvel, itthon is kapható, de tudásban lényegesen kevesebb. Nem öntanuló, nem figyeli az időjárás változásokat... Cserében olcsó.
(#) SzAndras00 válasza mgyalu hozzászólására (») Okt 13, 2015 /
 
Ezt a Honeywell-t nézted már?
(#) ggp hozzászólása Okt 14, 2015 /
 
Sziasztok
Szert tettem egy BVF SYME WIFI (230V a vezérlése, 3600W/16A) termosztátra. A meglévő cirkóm Saunier Duval Semia F24 (24V, soros).

1. Mivel nem vagyok szaki szeretném megkérdezni, hogy megfelelő hozzá egy 24V kontaktor relé (Pl. Finder 40.51 - 10A 250V)?

2. Ennél a COM 21-t és a NO24-t kell a cirkóra rákötni?
Az A1-2 a termosztáthoz megy?

Köszönöm.
g
(#) imitudeski hozzászólása Okt 14, 2015 /
 
Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumon és egy olyan kérdésem lenne, amit a korábbi lapokon esetleg említett már valaki, hogy egy régi termosztátot, amibe becsatlakozik egy fázis, egy föld és egy nulla vezeték is, ki szeretnék cserélni egy Honeywell CM67-es egységre. A kazán egy Stiebel Eltron GBC 24 K, amihez csatlakozik. Ami megzavart, hogy a rendszer, ahonnan származik az újabb termosztát, nem tartalmazott föld vezetéket és nem tudom, hogy ha kihagyom egyszerűen és csak a fázist és a nullát kötöm be, az jelent-e valamilyen veszélyt. Mellékletben küldök két képet a jelenlegi termosztátról és az újról. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!
(#) uniman válasza imitudeski hozzászólására (») Okt 14, 2015 / 1
 
Az nem "föld" vezeték, csak a színe zöld-sárga! A "fázis" és "nulla" sem az aminek gondolod...mert, ha az lenne, akkor annak a termosztát általi rövidre zárásával lenne nagy pukkanás...
A termosztát vezetékének a másik végét mutasd meg, hogy az hová csatlakozik...mi a régi termosztát típusa?
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2015
(#) Kiss61 hozzászólása Okt 15, 2015 /
 
Hali aki tud segítsen!
Egy két körös, hőcserélős, padlófűtésem van. Egy szobatermosztátom. Kérdés ez az egy termosztát hogy tudná az első körömben, vagyis a kazán körében, és a padlófűtés, második körében, a keringető szivattyút kapcsolni? Az első kör az adott, de a második körben a szivattyút hogy lehet vele kapcsolni?
Aki tudja kérem sürgősen válaszoljon, Köszönöm!!!
(#) ggp válasza ggp hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
No megoldódott. Úgy van, ahogy fent leírtam.
(#) ggp válasza mgyalu hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
1 napja használatban van a BVF SYME WIFI a nyaralóban. Számomra a legfontosabb hogy bármikor rátudjak nézni mobilon keresztül, hogy mi a helyzet.
Viszonylag egyszerű a beállítása. Még küzd néhány gyermekbetegséggel:
- a WiFi jelszóban nem lehet speciális karakter (% ( = stb...). Emiatt át kellett konfigolni a hálózatban lévő többi eszközt.
- 3 és 4G-n lehetnek fennakadások a következő két hónapban, mert a szerverüket most költözteti át a kelet-európai régióba. Cserébe gyorsabb lesz az eszközök (termosztát) internetes elérése (ping).

Pozitívum:
- Nagyon segítőkész az ügyfélszolgálat
- Remélhetőleg lesz a jövőben szoftverfrissítés is az eszközön
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Okt 15, 2015 /
 
A föld az valóban nem az, de a nulla az igen. Az 1-es pont a fázis, ezt kapcsolja a termosztát a 2-es pontra (zöld/sárga), a 3-as lenne a föld, de nincs bekötési lehetőség, a 4-es pont pedig valóban nulla. Hiszen itt egy ellenállással fűtve csinálnak nagyobb pontosságot, az pedig a kapcsolt fázis és a nulla közé van kötve. Neki csak az 1-2 pont kell így első ránézésre.
(#) Madar89 hozzászólása Okt 15, 2015 /
 
Sziasztok simens analog termot csernem ki rf q3 computhermre mert nagyon rossz helyen van a termosztat. Gondolom kell neki 220v ? Regi kabeleket jova? Kazan sanuier duval f23 e!

Koszonom
(#) uniman válasza Madar89 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /
 
Leírásában minden le van írva!
Mi nem tiszta?
(#) Madar89 válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2015 /
 
N-L gomdolom a 230v 1-2 meg a kazanbol a kabel? Csak a megerosites miatt irtam.
(#) uniman válasza Madar89 hozzászólására (») Okt 16, 2015 /
 
Igen, jól sejted!
1- (NO)
2- (Com)
De a vevőrészét a kazán közelében is elhelyezheted, ha ott könnyebb a 230V-hoz jutni.
(#) Madar89 válasza uniman hozzászólására (») Okt 16, 2015 /
 
SZUPER! koszonom
(#) imitudeski válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Elnézést, hogy ilyen későn reagálok a gyors segítségetekre - köszönöm a válaszokat! Ha jól értem, akkor az 1-es és a 2-es pontok vezetékeit átköthetem az új termosztátba és elméletileg működni fog? Egyelőre a kazánon a vezetékek bekötését nem tudtam lefotózni, mert kicsit le kellene bontanom és mindig sötétben értem haza. Azt hittem elsőre, egyszerűbb művelet lesz.
Időközben egyébként megnéztem egy fázisceruzával, az 1-es pontot kapcsolja át valóban a kettesre, amikor a termosztát bekapcsolja a kazánt. Tehát, 1-es vezeték: A pont, kettes vezeték: B pont, ez az elképzelésem.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
(#) rs5 hozzászólása Okt 18, 2015 /
 
Sziasztok!

FÉG C21.3 fűtőkészülékben vezérlőpanelt cseréltem. SZMV-2 panelt adtak hozzá.

Egy hozzáértőtől kérdezném, hogy Biztosan jól kötöttem-e be?
Tettem fel képet a szobatermosztát és a vezérlőpanel bekötési rajzáról.

Így kötöttem be:
230V R-fekete, N-barna
Helyiségtermosztátnál a 3. fekete kábel, ami a fázis az a vezérlőn is a 3.-ra került, a 2. kábel, a kapcsolószál, zöld-sárga a kettesre került, majd 1. kábel, ami a nulla és barna az pedig az egyesre. Majd a 2 reteszt követően a szivattyú barna, fekete és a kazántermosztát 2 csatlakozója is felkerült. Ha jól gondolom, akkor a szivattyúnál és a kazántermosztátnál felcserélhetők, nem fázisérzékeny. A potméter az óramutató járásánál 1 óránál van körülbelül.
Remélem a vezérlőpanel hibátlan.

Köszönöm!
(#) toobe hozzászólása Okt 20, 2015 /
 
Szép estét!
Segítséget szeretnék kérni termosztát bekötés ügyben. Volt egy Ariston TX 23 Mffi kazánom Computherm Q3 termosztáttal. Most lecseréltem a kazánt egy Saunier Duval Combitek F24- re és 4 kábel van a termosztáthoz a kazánban, de csak kettő jön a kazánig ahogy az Aristonba is csak kettő volt. Van egy fehér, egy barna, és a zöld a kékkel ugyanabba a "lyukba" van az új kazánban. Most mit- hova kell? A zöld az földelés? Vagy ezt a termosztátot nem is lehet ezzel a kazánnal használni? (nem értek hozzá, de az anyagiak miatt magam szeretném bekötni, az áramot sikerült csövezést is, be is kapcsolt szépen a kazán megnéztem a víznyomást is egyedül a termosztát bekötéssel nem jutok dűlőre) Segítség!
Köszönöm szépen!
(#) zoszka válasza toobe hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
(#) Inhouse válasza toobe hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Az új kazánok garanciájának és működtetésének feltétele a forgalmazó által kikötött szakember általi beüzemelés...
(#) toobe hozzászólása Okt 20, 2015 /
 
Azzal tisztában vagyok, de mint írtam az anyagiak nem engedik hogy szakszervizes kösse be. Akkor ha jól értelmezem semmilyen típusú termosztátot nem tudok rákötni?
(#) zoszka válasza toobe hozzászólására (») Okt 20, 2015 /
 
Amíg nincs konfigurálva a bemenet, addig nem.
És ha próbálgatod akkor hazavághatod még a panelt is.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) toobe hozzászólása Okt 21, 2015 /
 
Akkor nem lesz termosztát. Beállítom a víz hőfokot 60-65 re vagy amennyire kell hogy elérje a 21 fokot a levegő hőmérséklete.
(#) imitudeski válasza imitudeski hozzászólására (») Okt 26, 2015 /
 
Sziasztok!

A korábbi hozzászólásom után végigellenőriztem a bekötéseket, az 1-es ponton kapja a kapcsoló a fázist, a 2-es pontra továbbítja, amikor átkapcsol termosztát (a régi). Kipróbáltam az új, digitális Honeywell termosztáttal is, bekötöttem az 1-es pont vezetékét a képen látható kék vezeték helyére, a kettes pontot pedig a barna helyére, a kazán így működött is. A kérdésem az lenne, hogy ha a fennmaradó vezetéket, ami a 3-as ponton volt, szigetelő szalaggal betekerem, a másik vége pedig továbbra is a kazánban (bekötve) marad, az okozhat-e valamilyen problémát, melegedést, veszélyt? Kicsit komplikált szétszedni a kazánt és ez egy albérlet, amennyiben nem muszáj, nem piszkálnám, de ha valami galibát okozhat, szétkapom. Köszönöm a válaszokat!
(#) proli007 válasza imitudeski hozzászólására (») Okt 26, 2015 /
 
Hello! Ha rendesen elszigeteled, nem lehet belőle gond. Vagy dugd bele a végét egy iyen sorkapocsba, vagy vágd le a kiálló réz véget, halítsd vissza és úgy szigeteld el..
(#) Tibcsi77 hozzászólása Okt 28, 2015 /
 
Sziasztok! Egy összeköttetési rajzra lenne szükségem a radiátorok és a puffertartály között. Mellékeltem egy rajzot, az A helységet egy szobatermosztátal szeretném szabályozni. B helység lehet 10 fokal alacsonyabb is, azt gondolom egy gömb termosztátal meglehet oldani. C, D és E helységeket szintén egy szobatermosztátal szeretném szabályozni. Egy olcsó és jó megoldásra lenne szükségem. 2 db. Computherm Q7 és 2 db. keringtetöre gondoltam, 2 külön fütéskör.
Továbbá még nem tiszta a Lapradiátorok bekötése, 4 lyuk van. Mindegy hogy melyik oldalrol kapja a meleg vízet csak az a lényeg hogy fölül legyen?
Elöre is köszönöm a válaszokat!
Következő: »»   47 / 125
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem