Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   376 / 580
(#) Atti128 válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Sziasztok!
Az adott gép mosási fordulaton szépen pörög de cenrifugánzni nem akar. Van hogy neki sem áll, van hogy kicsit pörgeti a dobot és mikor fel kellene pörögni megáll és várja, a csodát akárcsak én nagy ritkán megcsinálja. Panelen nem látszik semmi. Ötletek?

Attila
(#) stevepapa válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Picit visszaolvasol, épen erről ötleteltünk Sőt, ha az"adott gép" típusai ismert lenne.......
(#) Atti128 válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Bocs nem adtam meg a hivatkozást csak válaszoltam a saját kérdésemre.
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1851583.html#1851583

Attila
(#) renegat74 válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Szia!A motor tacho ellenállását mérd meg a pontos értéket sajna nem tudom esetleg ha megnézem valahol fel van írva.Feszültséget is tudsz rajta mérni ha megpörgeted a forgórészt.Kukkants bele,hogy a mágnes is a helyén legyen,ne legyen laza!A szíjtárcsán lévő jeladót szakadás vizsgálóval tudod ellenőrizni.mikor a mágnes elhalad a jeladó előtt csippant egyet.A leírtak alapján ajtó reteszkapcsoló esélyes a dolog.Úgy sejtem ilyen van benne:

http://www.rotovill.hu/termekek/1092/TERMIKUS_AJTOZAR_AEG_ELECTROLU...0.html

3.200 -3.500 Ft körül kapom nem regisztráltaknak nem tudom mennyi esetleg még meg lehet nézni az Orczy-nál is.
(#) renegat74 válasza omb hozzászólására (») Okt 17, 2015 /
 
Szia!A betét is esélyes,de mindenképp megnézném a fűtés reléjét is mert elég sok Bosch Maxx-nál találtam már rossz relét illetve beforrasztást.
(#) A.PETER hozzászólása Okt 17, 2015 /
 
hajdu zerowatt HZT 613 program motor bekötési rajza nincs valakinek?
(#) tibec hozzászólása Okt 18, 2015 /
 
Sziasztok!
Először is köszi a segítséget maszek0005; botesz; Dino71; vzoltan! Mint kiderült, minden ellenőrzést követően a panel cseréje oldotta meg a problémát. Sajnos, ez nem a legolcsóbb megoldás, de az időm se végtelen. ) Viszont, ismételten kérnék segítséget egy zanussi ZWS2105W mosógép fűtésével kapcsolatban. A gond az, hogy amikor a program elindul és melegíteni kellene a vizet, a fűtőbetét mindkét vezetékére fázist ad, így nem működik a fűtés. Sajnos, nem tudom mi okozhatja a jelenséget! A gépet úgy kaptam, hogy a fűtésvezetékek egyike el volt égve a fűtőszálnál. Tettem rá új sarut, ellenőriztem a betétet is. Feltételezem, hogy jól vannak bekötve a vezetékek, mert a szálakat végig követve eredeti dugókba végződnek és az egyik direktbe a vezérlőpanelra megy, a másik pedig a vízszint kapcsolón keresztül megy szintén a panelra, a másikkal egy dugóba. Tudtommal ez így jó. Viszont, azt nem tudom, a panelon hol lehet a hiba, ami azt eredményezi, hogy fázis van mindkét vezetéken! Ha egyáltalán ott a hiba. Előre is köszi!
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Nem fázist ad a betétre.Nem fázisceruzával kell nézni.Én is furcsáltam korábban de annak ilyennek kell lennie.Azért mert nincs a betét galvanikusan leválasztva a hálózatról(én legalábbis itt erre eszt a választ kaptam de különösebben nem izgatott...)
(#) tibec válasza omb hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Szia! Amennyiben a fűtőszál végeken mérni tudod a 240 voltot, viszont a szál mégsem fűt, akkor nem is kérdés, hogy a fűtőbetét eldobandó, mert szakadt! Amennyiben zárlatos lenne, akkor verné a FI reléd (ha van), vagy a kismegszakítót, vagy esetleg még szétégetett volna valamit!
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Értem én, hogy benzin, na de mi hajtja? ))) A sarukat lehúzva néztem és úgy mutatott fázist mindkét szálon! Műszerrel pedig nem mutat feszültséget! Ebből következtettem arra, hogy valami nem ok.
(#) Atti128 válasza renegat74 hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Szia!
Első körben megpróbáltam átkötni az ajtóreteszt.
Vagy elcsesztem valamit vagy ezt a típust nem lehet mert rövidre zárva azt a 2 vezetéket amit szerintem kell a centrifugáláskor csak szivattyúzik egy keveset és azt jelzi hogy végzett a programmal.

Attila
(#) Atti128 válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Egy kép az ajtó reteszröl.
(#) stevepapa válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Ezt a " fázis dolgot" el kellene felejteni a javítások során. Főleg mosógépnél !!!! Fázisceruzával semmit, SEMMIT nem lehet javítani! Viszont rettenetesen el.....ni igen, a fázisceruza egy indikátor, nem műszer, amit mutat tájékoztató jellegű. Legtöbb esetben amit mutat az sem igaz, a javítás szempontjából meg abszolút nem!
(#) pisti0 hozzászólása Okt 18, 2015 /
 
Üdv! Olyan problémám lenne hogy van egy Daewoo DWD-M1051 elöltöltős mosógépem és mosás vége felé amikor centrizésre kerül a sor és felpörög, el kezd zuhogni a gép. Mintha a dob hozzáérne a műanyag burkolathoz. Először azt hittem talán tengely baja lesz vagy csapágy de levettem az hajtó szíjat és nem kotyog. Aztán bekapcsoltam ruha nélkül centrizni és nincs semmi hangja. Viszont ha van benne ruha akkor zuhog mint a franc. Idegesítően hangos. Mi lehet probléma?
(#) stevepapa válasza pisti0 hozzászólására (») Okt 18, 2015 / 1
 
Lengéscsillapítókat nézd meg .
(#) pisti0 válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Oké megnézem de honnan tudom műszer nélkül megállapítani, hogy jók vagy sem?
(#) botesz válasza pisti0 hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Köszönjük Emese...Ez alapján inkább hívj szerelőt....
(#) botesz válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Én is ugyanezt mondom.Inkább fűtésrelé lesz szerintem.
(#) pisti0 válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
jó-jó persze valószínű a vége az lesz. De hátha még sem? Csak azt akartam tudni milyen erőhatással kell tudnom összenyomni ahhoz hogy kijelenthessem, hogy kérem szépen a jobb oldali avagy a bal oldali vagy mind 2 rossz. Nem vagyok mechanikai műszerész, De azért műszaki analfabétának sem tartom magam. Szakmámhoz tartozik a lengés csillapító szerelés javítás de ez nem jármű ez mosógép és nem hiszem hogy konstruktcionálisan hasonlítana a közúti gépjárművek gáz ill. olajmechanikájához. Ezért mielőtt szerelő hívok még 1x megkérdezném. Műszer nélkül honnan fogom tudni hogy jó avagy rossz egy adott mosógép lengés csillapító?
(#) botesz válasza pisti0 hozzászólására (») Okt 18, 2015 / 1
 
Ezeket MINDIG párban cseréljük hiszen egyszerre kopnak.Ha leveszed a tetejét és lenyomod kézzel az üstöt és az könnyen vagy csak nagyon kis ellenállással nyomható la akkor tuti rossz.
(#) pisti0 válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Na köszönöm szépen akkor biztosan csere. Mert ilyen jelenséget tapasztalok.
(#) renegat74 válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 18, 2015 / 1
 
Kérdezni,kérdezni és ismét csak kérdezni!!!Sosem szégyen!Épp nem oly régen jeleztem ezt a dolgot botesznak aki az eddigi ismereteim alapján tapasztalt,ügyes és kreatív szakember!!!Tehát mielőtt átkötnél pl. valamit kérdezz vagy jobb híján szedd szét,hogy legyen rálátásod mit mivel kötsz össze.Vigyázni kell nagyon mert ha vissza rúg a panelra akkor könnyen olyan lesz a panel mint a krematórium!!!Egyébként,szerintem ennek az ajtókapcsolónak nem sok köze van a centrifugáláshoz...vagy bezár és rendesen átad és működik minden vagy nem zár be és akkor semmi vagy csak pár dolog megy.Ha már van rajta beégés nyom esélyes,hogy nem ad át.Meg kellene még nézni a panelon,hogy triak (pl zo103) vagy switch van e a reteszkapcsolóhoz rendelve és,hogy az jó e.
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 18, 2015 / 1
 
Az ajtó retesz ilyen hibát nem csinál(ennél a gépnél) hiszen ha nem lenne jó akkor el sem indulna a gép!
(#) botesz válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Nekem az a véleményem hogy valamin átsiklottál (ne úgy legyen) mert már minden lehetséges hibát végignéztünk.
(#) Atti128 hozzászólása Okt 18, 2015 /
 
köszönöm. Akkor fogalmam sincs mi lehet a baja. marad a panelhiba?
(#) botesz válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Kipucoltad a motort?
(#) Allehandró hozzászólása Okt 18, 2015 /
 
Sziasztok,
Bosch WAB20262BY jó mosógép?
90-be kerül a metróba.
(#) botesz válasza Allehandró hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Az 50 ezres beko is ugyanaddig megy....a legolcsóbbat vedd meg.Az is 5 évig fog menni akárcsak a 100 ezres....de ha jó gépet akarsz akkor használtat vegyél.
(#) Allehandró válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Köszi, holnap még adok egy esélyt a döglődő whirpoolnak. Aztán meglátom.
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Okt 18, 2015 /
 
Szia stevepapa!
Azt hiszem, nekem akartál válaszolni, nem Atti128-nak! A "fázis dolgot", ahogy írtad, én jeleztem. Ugyanis olyan gondom van a zanussival, hogy nem fűt. Az ellenőrzés során üzem közben nem tudok feszültséget mérni a fűtésszálon. Műszerrel sem tudok testre mérni, sem máshoz. Műszer szerint nincs feszültség, viszont fázisceruzával nézve, mindkét szálon fázist jelez, mégpedig azonos erősséggel. Pusztán azért néztem meg fáziskeresővel, mert érintésre megrázó élmény volt, viszont, a műszer nem mutatott semmit. Most akkor mégis mi lehet a hiba oka? Hogyan lehet másként (ha nem fáziskeresővel) ellenőrizni, hogy a műszer ugyan nem mér semmit, de a fázis attól még "kimegy" a sarura, sőt, esetleg mindkét sarura? Esetleg egyikre sem?
Következő: »»   376 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem