Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   387 / 580
(#) tibec válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Igen, a szegecses megoldás is jó lehet, csak annyi a nehézsége, hogy amennyiben kívülről szegecselsz, akkor belül a dobban marad egy "szegecsbuci", ami szaggathatja a ruhát! Ha pedig belülről akarod megoldani, akkor speciális szegecselőre van szükség, mert kicsi a hely a dobban!
"Szóval ha pár ezer forint a szerszám hozzá, azon ne múljon..
Szerk.: Ja, nincsen menetfúróm."
Te mondtad, pár ezer forintért adnak menetfúrót! Ráadásul, máshol is tudod használni!
A dobtengelyekre vonatkozóan pedig én csak annyit tudok, hogy amiket eddig szereltem, azok közül egy sem "eredeti" volt, hanem az olcsóbb fajta, de még egyre sem kaptam panaszt, pedig van olyan, amit már évekkel ezelőtt csináltam. Egyébként mindet csavaroztam, mert a későbbi esetleges újabb csere esetén könnyebb szerelni. Amennyiben 4-5, esetleg több évet kitart, akkor már jó, mert az új gépekben sem bírnak többet. Némelyik már kettő év után elporlad. Volt nálam ilyen gép.
(#) tibec válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Még annyit a szegecsről, hogy, ha sikerül is belülről szegecselni, akkor sem biztos, hogy a kívül lévő "szegecsbuci" esetleg nem lesz-e nagyobb, mint a csavar! Ha csak akkora, már az sem jó!
(#) Wind-Storm válasza tibec hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Szia!

Értem.
Viszont ezt megcáfolandó találtam egy ügyes barkácsolót aki képekkel illusztrálva megmutatta, ő hogyan csinálta. Bővebben: Link
Persze ha bonyolult bármelyik része, akárcsak beszerezés terén, maradok az 5-ös csavaroknál lakkal, mert azt így is úgyis vennem kellene akármelyik megoldáshoz. Az általad vázolttal az a problémám hogy még sosem vágtam menetet, így félnék hogy elrontom a dobtengelyt. Egyébként is tartanék ettől a megoldástól, mert lehet hogy a menet fog kiporladni belőle először ha spiáterből van mint az eredeti.
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
(#) Dino71 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 7, 2015 / 1
 
Szia!
Nyugodtan csináld a hozzá kapott csavarokkal. Én menetrögzítőt használok hozzá és utána le kell flexel köszörülni belőle,hogy ne érjen bele a házba.
Én már többet is csináltam így. mennek a mai napig. van ami 5-6 éve,vagy még több.
Szegecseléssel csak szenvedni fogsz. És csak több kárt csinálsz vele ha nincsen rutinod.
(#) Wind-Storm válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Szia!

Ok!
Nincs flexem, de gondolom mehet fordítva is. Tehát előbb csavar lerövidít...
(#) Dino71 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
igen mehet fordítva persze.De az anyából is le kell köszörülni mert még az is vastag.
(#) Wind-Storm válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Ja igen, még az is. Nem is értem mi a frásznak ilyen csavarokat adnak hozzá, ha egyszer nem kompatibilis vele.
(#) tibec válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 7, 2015 / 1
 
Igen, még az anyából is kell köszörülni! Én is raktam már össze az eredeti csavarjaival is, az is jó, de mióta megmutatták azt a módszert, hogy vágok hatos menetet a tengelybe, átfúrom a dobon a lyukakat is hatosra, majd csavarragasztóval összerakom, azóta ezt a módszert alkalmazom, mert szerintem biztonságosabb. Többet fog, mint egy félbe köszörült csavaranya. Egyébként a hatos fúrónak csak a második fokozatát szoktam használni, így még az is jelent valamit, hogy a csavar vágja készre a menetet. Természetesen, kinek a pap, kinek a paplan!
(#) Wind-Storm válasza tibec hozzászólására (») Dec 7, 2015 /
 
Pontosan milyen fejű csavart hajtasz be amúgy?
(#) Wind-Storm hozzászólása Dec 7, 2015 /
 
Két további kérdésem még volna.
Az egyik csapágy kicsit hangosabb a másiknál, de még nem lötyög. Mikor van az a pont amikortól már csereszabatos?
Ezért kivenném jobban megnézegetni, a környékét pucolgatni, mert jutott be oda is törmelék/por. Tehát a csapágyházat pontosan hogyan lehet lepattintani a 3 csavar kitekerése után?
Illetve a fűtőbetétet is majdnem kivettem először az üst szétszedésénél, így már mozgott egy kicsit az anya hiánya miatt, ezért legszívesebben kivenném, vízkőmentesíteném a gumiperemét is és visszatenném szilikonzsírral, nehogy majd pont mellette csöpögjön ki a víz. Látom nem lehet egyszerű művelet. Ki lehet egyáltalán úgy szedni hogy utána vissza is lehessen tenni?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2015
(#) Wind-Storm válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Úgy látom ilyesmi lenne az optimális?
Bővebben: Link
(#) tibec válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 8, 2015 / 1
 
Igen, pontosan ilyen csavart használok.
A csapágyra vonatkozóan pontos időpontot nem lehet mondani, de az biztos, ha már hangja van, az nem jó! Mivel éppen szét is van szedve, aktuális a cseréje, mert most egyszerűbb is, mint azért újból szétszedni. Miután a három csavart kivetted, két oldalról egyszerre aláfeszítesz óvatosan egy-egy széles lapos csavarhúzóval, vagy valami alkalmas eszközzel. Természetesen vigyázva, hogy az üst ne sérüljön. A csapágy úgyis cserélve lesz, annak nem számít. Egyébként, lehet, kézzel is ki tudod venni, mert nem mindegyik szorul meg úgy, hogy feszíteni kelljen. A másik csapágyat központosan beütögeted egy fával, vagy gumikalapáccsal. A csapágy beütése előtt az alatta lévő lemezt és az azon lévő gumigyűrűt is érdemes cserélni, a V gumival együtt, ami a dobtengelyen van. Csapágyat is általában párban cserélek, az a biztos.
A fűtőbetét esetében az már eleve baj, ha nincs a közepén lévő anya meghúzva, az pedig még nagyobb baj, ha nincs is rajta! Csodálom, hogy nem folyt a víz belőle. Miután az anyát majdnem letekerve meglazítod, a betétnek mindenestől (gumistól, csavarostól) ki kell jönnie. Mielőtt feszegeted, a termisztort húzd ki. (azt, amire egy kis két vezetékes csatlakozó van dugva) Fellazított csavarnál ki lehet húzni. A betéten lévő gumi amennyiben ép, nem sérült, akkor egyszerűen, minden kence nélkül vissza rakható. Laza csavarral egyszerűen bedugod a helyére, majd meghúzod a csavart úgy, hogy a gumi összenyomódjon. A csavar húzza össze a két oldalán lévő lemezt, ezáltal a gumi befeszül a lyukba, így tömít. Egyébként, ha szétszeded, látni fogod, hogy hogyan.
(#) tibec válasza tibec hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Az új csapágyat ugyanabban a pozícióban teszed be, amiben a régi volt.
(#) tibec válasza tibec hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Bocsánat, a fűtőbetétnél anyáról van szó, nem a csavarról. A csavar tőcsavar.
(#) Dino71 válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
A csapágyat cseréld ki ha már van hangja! kicsavarod a három csavart,utána nagy lapos csavarhúzóval kifeszíted több irányból a csapágyházat a csapággyal.
A fűtés ha jó én nem piszkálnám. minek? A vízkövet ellehet távolítani ha a helyén van.
(#) Wind-Storm válasza tibec hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Köszi!
A fűtőbetét anyáját én lazítottam meg kiszedéshez készülvén, eredetileg nem volt laza szerencsére.
Tehát akkor ha jól gondolom, a fűtőszál nem az üst belseje, hanem a külseje felé vehető ki?
(#) Wind-Storm válasza Dino71 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Pont ez az hogy én már megpiszkáltam és félő hogy a gumi alá ment vízkő/kövült mosópor/akármilyen törmelék és jobb félni mint megijedni, nehogy ott csöpögjön, így kivenni és tisztán visszatenni.
Csapágytippet pedig köszi tőled is, valószínűleg cserélve lesz az is, a hajtásoldali mindenképpen, a másik finoman forog.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) PeGaTi hozzászólása Dec 8, 2015 /
 
Sziasztok!
Az AEG Lavamat 46000 felültöltős mosógépünk az utóbbi időben azt csinálja, hogy öblítések közben időnként vizet csorgat ki a mágnesszelep alatti kis lyukon. Teljesen változó, hogy mennyi vizet, van hogy semennyit sem, de általában kb. 1-2 decinyit. A víz végigfolyik a hátlapon és lecsorog a padlóra. Hogyan szüntethetem meg a folyást? Gondolom a kis nyílás valamiféle túlfolyó lehet és nem szabad bedugni. A gép ettől a hibától eltekintve jól működik (most még).
Köszi előre is a válaszokat!
PeGaTi
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) tibec válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 8, 2015 / 1
 
Igen, kifelé jön, nem befelé. Miután fellazítod a csavaranyát, óvatosan, lapos csavarhúzóval, vagy valami lapos vassal kifeszíted a fűtőbetétet. Ha az anyát rajta hagyod a csavaron, egy fogóval azt is húzhatod óvatosan. Amennyiben ki akarod próbálni, dugj rá 230-at egy pillanatra. Ha melegszik, akkor ok. Letörölgetve mehet vissza, majd meghúzod az anyát és kész. A gumi befeszül a lyukba és tökéletesen tömít. Nem kell agyon húzni!!!
(#) qwertzu30 hozzászólása Dec 8, 2015 /
 
sziasztok van egy siemens mosogatógépem és nem nagyon akar működni beszívja a vizet és amikor már elég sok vizet engedte be akkor ki is nyomja és egy párszor megcsinálja átunna a csap ikon felvillan és a gép leáll de a csap megvan nyitva a motor jó fűtőszál jó szivattyú jó
(#) botesz válasza qwertzu30 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Még jó hogy van mosogatógépes topic is... nem is értem minek van.Amúgy a literszámlálóban lévő reed csövet cseréld ki utána jó lesz.
(#) Wind-Storm válasza tibec hozzászólására (») Dec 8, 2015 /
 
Micsoda, a csavart kihúzni a gumiból? De annak mi értelme lenne? Utána gondolom meghúzásnál szintén kijönne a gumiból és nem feszülne szét a gumi vagy nem tudom.
(#) tibec válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Nem! Nem! Nem! A csavar a belső lemezhez van hegesztve, azt nem tudod kihúzni! Viszont, ha rajta hagyod az anyát (hogy ne sérüljön a menet a csavaron), akkor annál fogva óvatosan húzva, könnyebb kivenni a betétet! Nem azt mondtam, hogy szaggatni kell, hanem azt, hogy igazgatva a gumit, ki lehet vele húzni! Ha kivetted, látni fogod és meg fogod érteni, hogyan van megoldva! Nem bonyolult, csináld nyugodtan, amit írtam!
(#) belaradio hozzászólása Dec 9, 2015 /
 
Üdv! Alakul a DAEWOO mosógép vezérlőpanelja. Cserélve lett az LNK364PN ic és a mellette levő 2 db 4,7mikro 400V kondi. Cserélni kellett még az R4 10 Ohmos ellenállást is. Szakadt volt.
Most már "él" a mosógép, de nem rendes. A kijelzőjén , ami a hátralevő időt is mutatja, néhány vízszintes karakter is megjelenik. Például az 1:33 mosást 7:33-nak írja. Másik dolog, hogy halk zizegés szerű hangot lehet hallani a panelról. Nem tudom, hogy ez számít e.
(#) belaradio hozzászólása Dec 9, 2015 /
 
Program választáskor csak a középső vízszintes digiteknek kellene ott lenni. Most már van a felső sorban is. A második képen a 4. program látható. A harmadik képen a 4.program ideje 2:46
(#) Wind-Storm válasza tibec hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Sikerült már leszedni egyébként a leszedett üst oldaláról, csak nem volt előttem és sikerült félreértenem téged.
(#) Wind-Storm hozzászólása Dec 9, 2015 /
 
Akut kérdés.
Leszedés előtt nem néztem meg az ép oldalon hogy merre néznek ezek a kis izék...
Centrírozás volna? Habár kétlem...
Gyári dobon merre néznek ezek, mindkét oldalon egy irányba? Ha igen, merre?
(#) Tityi válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 10, 2015 / 1
 
Szerintem nincs funkciója,csak az alumínium öntésekor volt jelentősége.Feltehetőleg kiöntési pontok.
(#) tibec válasza Wind-Storm hozzászólására (») Dec 10, 2015 / 1
 
Semmi jelentősége, hogy merre néznek, még nem tapasztaltam semmi különbséget az általam szereltek esetében. Persze, ha már mégis tulajdonítunk neki jelentőséget, akkor a dobnyílással ellenkező oldalra tedd őket, mert a dob a nyílás miatt alapból üt egy kicsit. Azt viszont súlyozott bordával kell centírozni, ha szükséges és nem ezzel.
(#) mercurial hozzászólása Dec 10, 2015 /
 
Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket,hogy lenne nekem egy indesit wise 127 x típusú mosógépem,aminek a kijelzője folyamatosan villog mikor bekapcsolom. Nagyon nehezen tudom rajta beállítani a programokat,sok időt vesz igénybe amíg egy kiválasztott programba beáll,esetleg mikor hőfokot szeretnék választani,akkor is nagyon nehezen reagál.
Beállítások után minden okés,végig megy a program problémamentesen,viszont a kijelző folyamatosan villog mosás közben is.
Egyértelmű,hogy valami baja van a panelnak,a kérdés az lenne,hogy elképzelhető-e valami érintkezési hiba,vagy esetleg komolyabb a baj?

Előre is köszönöm a válaszokat!
Következő: »»   387 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem