Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   582 / 1121
(#) Gabó válasza Puklee hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Szerintem a biosos az igaz.
(#) Puklee válasza Gabó hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Hát majd meglátjuk. Több programmal is mértem, mindegyik sokkal forróbbnak méri a magokat mint a processzorburkolatot
(#) Puklee válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Egy kérdés. A kupakot hogy tudom levenni? Van másik processzorom ami csupán 100 Mhz-el gyengépp szóval nem sajnálom, de jó lenne életben tartani ezt. Mivel a másik proci energiatakarékos változat és gyengébb
(#) Buvarruha válasza Puklee hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Ne foglalkozz vele, bőven jó az.
(#) Puklee válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 9, 2015 /
 
Akkor úgyis késő van. Ráeresztek egy játékot ami a gép határait súrolja, aztán ha gond lesz vele vissza rakom a régit és kísérletezek, addig meg hagyom. köszi az infót
(#) EgyGabor hozzászólása Dec 10, 2015 /
 
Sziasztok! Van egy MSi gtx 295 ös videokártyám sajnos nincs rajta kép!Van rajta egy APW7142 tipusu ic ami megpukkant
3A, 12V, Synchronous-Rectified Buck Converter, ennyit találtam az alkatrészről. És aszt szeretném kérdezni hogy mivel tudnám helyettesíteni? Gondolom ez állítja elő az 5 voltot !
Előre is köszönöm! Esetleg bontott de jó érdekelne!
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
(#) Buvarruha válasza EgyGabor hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Ezt leginkább önmagával lehet helyettesíteni, érdemes lehet hibás kártyákat keresni amik már szét vannak sütögetve, biztos van belőlük bőven és az olyanokhoz olcsón hozzá lehet jutni..
(#) help hozzászólása Dec 10, 2015 /
 
Sziasztok,

Kínos helyzetbe kerültem, mert segíteni akartam egy ismerősömnek de ahogy most áll, még ártottam is neki

Röviden: számítástechnikához nem értő ismerősöm hívott hogy nézzek már rá a gépére, mert nagyon vacak. Ránéztem. Fél giga RAM volt a régi asztali gépben (win XP op rendszerrel). Mondtam neki ez már csoda hogy elindul, fel kéne turbózni RAM-mal, és utána tennék rá egy újabb op rendszert is.

Így is történt, elhoztam magammal a gépét, vettem bele 1,5 giga RAM-ot (DDR 1-est, mert ez egy elég régi gép, ilyen kell bele), beleraktam, elindítottam... és semmi. A képernyő teljesen sötét marad, mintha rá se lenne kötve a gépre.

Gondoltam hátha rossz a bele vett RAM, kivettem (csak az eredeti fél gigást hagytam benne), de már a nélkül sem indul. Azaz a gép elindul szépen, felzúg, a led-ek világítanak. Klaviatúrán is felvillannak indításkor a ledek, az egér is ledje is villan, szóval olyan mintha gép menne jól, csak éppen a monitor marad tök sötét.

Arra is gondoltam hogy valamiért nem szereti az én monitorom, rákötöttem egy másikra a családból, de az is teljesen sötét marad. Többször próbáltam, semmi. Néha még sípolt is egy hosszút meg utána két rövidet (folyamatosan újra és újra) a gép.

Mit lehet még tenni? Amikor nála voltam akkor még működött a maga nagyon lassú módján
(#) Buvarruha válasza help hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Csak kontakthiba, pucold meg az érintkezőket, vagy mozgasd meg a ramokat kártyákat, különösen a videókártyát. az AGP foglalat a kontakthiba királya.
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Dec 10, 2015 1 /
 
Nos két hiba is csúszott a gépezetbe .Ahogy olvasom , akkor te bent hagytad az 500Mb - os ramm - ot , és tettél még mellé egy 1 Gb - osat.Na ez az a felállás ami nem működik , ugyanis csak egyforma rammokat lehet tenni bele , mert akkor hiba lép fel.Vagy el sem indul , vagy , csak az egyik fog működni.

A videó kártyát nézd meg lehet , hogy kimozdult a helyéről , és az 1 Gnb os rammot tedd a processzorhoz legközelebbi foglalatában az első helyre , és Kapcsold be.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
(#) help válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Szia, köszi, ezt már én is próbáltam, kétszer is, semmi
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Hát nem tudom, egy számítástechnikai szakboltban vettem a RAM-ot, ahol egyébként javítással is foglalkoznak, kérdeztem hogy így jó-e, mondták hogy jó.

Meg mint írtam már úgy sem megy, hogy ha kiveszem belőle az most vett ramokat és csak az eredetit hagyom a helyén.

Mindegy, mivel más tippem nekem sincs, megpróbálom újra, 1 Gb-os RAM-ot előre, videokarit újra kiveszem majd alaposan belenyomom a helyére, hátha, de kissé szkeptikus vagyok
(#) nagym6 hozzászólása Dec 10, 2015 /
 
Két számítógépnél tapasztaltam a következőt. Amikor újak voltak, kb. 3 éve, akkor frissen telepített WinXp és driverek fel után a gép indulása rövid idő volt. Most 3 év múlva ugyanazok a gépek teljes formázás, ugyanaz a WinXp CD telepítés, ugyanazok a driverek, még semmi frissítés, tehát minden ugyanaz, és a két gép kb. 2x-3x annyi idő alatt indul el, mint újkorában.
Esetleg a proci programozottan lassul, vagy mi lehet ez? Valamit féket bekódolnak valahova a gyártók?
(#) Buvarruha válasza eyess hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Ez a legkevésbbé sem igaz, a méretnek nem kell egyformának lennie, de még a bank méreteknek sem feltéltenül. A legrosszabb eset is az, hogy nem megy dual channel-ben, de annál a gépnél erről nincs szó. Mivel azzal a rammal sem megy amivel eddig ment, ott másról van szó.
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Dec 10, 2015 1 /
 
És nézd meg a monitor csatlakozását a videó kártyánál is nem nyomódott e be egy tű érintkező stb.

A rammok pedig csak úgy tudnak Dual módban működni , ha egyformák , ha ez nem így van akkor nem fog menni.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Ez azért van, mert telitődik közben a HDD, a fileok töredeznek, ráadásul egyre többmindent kell betöltenie a windows-nak, mivel sokmmindent tárol ami az idő előrehaladtával növekszik. Ha a driver betöltés megvan, tehát az üdvözlőképernyőt bámulod, akkor meg a sok induló program lassítja, de még az asztali parancsikonok is lassítják, mert sokféle van. A HDD-k elérési ideje pedig nagyon magas, ezért gyorsulnak a gépek az SSD-től még olyankor is, ha az olvasási sebességük lassabb, mert a fileok elérési ideje egy öregebb HDD-nél 20-30ms, egy SSD-nél 0.2ms, ezer file-nál kiszámolható a különbség.
(#) help hozzászólása Dec 10, 2015 /
 
WOOOW működik!!! )
Köszönöm nektek!
A videokarira konkrétan rátenyereltem de úgy hogy meghajlott az alaplap, de a lényeg hogy most működik ))
Az eredeti fél gigás RAM-ot kivettem, és betettem helyébe az új 1 Gb-ostat.

Na most legalább van lehetőségem lementeni a gép tartalmát a külső vinyómra. De aztán kénytelen leszek betenni a fél gigás ram-ot is, mert a win 7-hez kell minimum másfél giga, még is elég szűkös.... meglátjuk, ma este elleszek ezzel

Köszönöm a jótanácsokat!
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
"A rammok pedig csak úgy tudnak Dual módban működni , ha egyformák"

Mármint hogy egyforma méretűek? Van egy 1 gigás, egy fél gigás, meg két darab 256 mb-os....

Nekem ez új hogy csak azonos méretűek lehetnek. Biztos ez? Amikor vettem a nagyot tegnap, még rá is kérdeztem hogy számít-e a sorrend, előre kell-e tenni a nagyot, de azt mondta a szakember hogy elvileg nem számít. Ez egy régi megbízható bolt, nem hiszem hogy átvágnának.
(#) eyess válasza help hozzászólására (») Dec 10, 2015 4 /
 
Csak ügyesen most már.Ha meg van a lementés , és telepíteni akarod a win7 et , akkor ha a te géped jobb , akkor inkább abban telepíts gyorsabban fog menni , és biztos lesz .Azután meg vissza teszed az ismerős gépébe a hdd - ét , és a rammokkal ráérsz utána foglalkozni.

Ha csak egy 1 db rammot használsz , akkor mindig az első slotba kell tenni , ha kettőt , akkor , ha 4 slot van , akkor az első kettőbe , de méretre egyformának kell legyen különben nem fogja jól kezelni a gép , és nem fogja felismerni rendes méretűre .De ezt majd úgy is meg fogod tapasztalni.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
(#) Buvarruha válasza help hozzászólására (») Dec 10, 2015 / 2
 
Annál a gépnél teljesen mindegy, hogy milyenek a ramok, ne fogllakozz vele. Eszedbe se juddon másik gépen telepíteni a windowst majd átrakni a lemezt, a kolega sajnos elég nagy butaságokat írkál...
(#) help válasza eyess hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Köszi, most kell vagy még 10-15 perc a lementésnek (nincs sok rajta), aztán lekapcsolom és csak megpróbálom betenni mellé valahova legalább a fél gigást. Hiába telepítem fel rá valahogy a win7-et, ha utána RAM hiányban úgyse tudna menni, ezt így most kéne tisztázni hogy akkor hogy mennek vagy nem mennek egymás mellett a különböző RAM-ok.

4 slot van, 2x2 felosztásban, akkor majd a fél gigásat közvetlen mellé rakom. Ha úgy nem megy, akkor végigpróbálom, hátha valahogy-valahol megy. És ha megy a kettő együtt valahogy valamilyen elrendezésben (remélem), akkor még a két kicsit is bepróbálom a maradék helyekre valahogy, hátha megeszi mégis, mert azért másfél giga sem túl sok, a kettő is épp csak elég.

Amúgy elméletben lehetne venni még egy egy darab 1 gigásat, és a mostani 1 gigás mellé tenni, de amit vettem az is az utolsó darab volt, DDR1-es RAM-okból hiány van....
(#) help válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Na tessék, akkor most kire hallgassak

Egyelőre lementem a fájlokat, aztán majd megírom mire jutottam!
(#) nagym6 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Újratelepítés, ami ugyanaz mint vásárolt újkorában én csináltam. Most 3 év múlva teljes HDD formázva, ugyanaz az újratelepítés, és ezután lassabb jóval az indulás, azaz Xp felállás. Elvileg ugyanolyan gyorsan kellene indulnia. Itt nem értem mi lehet, 2 gépnél is ugyanúgy.
(#) Buvarruha válasza help hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
eyess-re ezúttal semmiképpen sem butaság amit ír az utolsó szóig. Annál a gépnél, ha van is dual channel támogatás, jelentősége biztos, hogy nincs, nem kell bele egyforma ram, a másik gépben való telepítés, pedig totálisan értelmetlen, csak plusz munka lenne. Ráadásul ha a HDD vezérlő nem egyforma a két gépben egyáltalán el sem indulna a windows amikor visszarakod a lemezt! Szóval azt felejtsd el, tedd bele a ramokat, ha mindet felismeri és nem is instabil akkor jó az úgy. Azt a ramot kell az 1-es slotba rakni amelyik a leglassabb, mert akkor azokhoz álítja automatikusan a sebességet. Azért írtam 1-es foglalatot, mivel az nem feltéltenül az első a sorrendben, a foglalatok mellett kell keresni a feliratot. Amúgy a két darab 256-os ramot, ha csak 266MHz-es akkor tényleg ne tedd bele,mert csak ballaszt lesz.
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 10, 2015 / 1
 
Az XP különböző szervízpakk megoldásainak eltér a rendszerigénye. Ha újabb driverek kerültek fel, akkor azoknak is lehet más mérete, de sem a processzor, sem a memória nem lesz lassabb és normális esetben a HDD-sem, de lehetnek már hibásak a HDD-k ellenőrizni kellene. A windows betöltésének idelye 90%-ban a HDD sebességétől függ.
(#) nagym6 válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
A driverek ugyanazok, frissítés még nincs, a HDD-k Sentinel szerint tökéletesek. Akkor valami hardvergond lehet.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
(#) help válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Oké, alakul a dolog.
Lementés kész, beletettem a fél gigás RAM-ot közvetlenül a nagy mellé. Nem indult. Arrébb raktam eggyel, most indult, és fel is ismeri, kiírja hogy 1,5 G RAM-ja van.

Ez már szerintem ha szűkösen is de elég lesz a win 7 telepítéséhez és futtatásához, egy újabb fél vagy egész gigát talán majd később szerzünk hozzá. Bár azért a két kicsi 256-osról sem mondtam még le, win 7 telepítés után be lesznek próbálva. Hogy milyen a MHz-ük azt nem tudom, mert nem írják rajta, és sajnos a foglalt-számozást sem látom sehol, de lehet zseblámpa + nagyító párossal fel fogom fedezni, annyi pici betű van ott telezsúfolva az alaplapon.
(#) Buvarruha válasza help hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Mi az alaplap pontos típusa?
(#) Buvarruha válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
Kérdés, hogy mitől indul lassabban? Többet "köszörül" a HDD, vagy van olyan idő, aamikor megy a folyamat jelző csík, de a HDD nem dolgozik. Ha utóbbiról van szó, az olyankor van amikor a HDD vezérlő verekszik össze valamivel. Olykor a kábel megcserélése, vagy utólagos ATa vezérlő telepítése megoldja ezt a dolgot.
(#) help válasza Buvarruha hozzászólására (») Dec 10, 2015 /
 
nem tudom, hol kéne megnézni?
van rá egy olyan írva, hogy:
P4P800 SE

Ez az?
ja és amikor bejön, akkor kiírja hogy ASUS
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
Következő: »»   582 / 1121
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem