Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   399 / 580
(#) ALI válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Hát hirtelen passz mert nem lett meg nézve. De ami furcsa 5-ből 2-szer végig csinálja a programot.
(#) maszek0005 válasza ALI hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Hibajelzés, vagy hibakód van? Ha digitális kijelzős, akkor hibakódot ír ki, ha nem, akkor a ledek villogják a hibaszámot.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
(#) ALI válasza maszek0005 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Nem ír semmi hiba kódot egyszerűen mos órákon keresztül és nem áll meg
(#) maszek0005 válasza ALI hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Ha nincs hibakód, akkor a tápegységében kellene kutakodni, kiszáradt , vagy púpos kapacitásvesztett elektrolitkondenzátorok után.
(#) ALI válasza maszek0005 hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Én is erre gondoltam.
(#) zolika60 válasza ALI hozzászólására (») Jan 20, 2016 /
 
Mielőtt nagyon belebonyolódsz, azelőtt azért nézd meg.
(#) Wind-Storm válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Ez fontos! Erre még szeretnék választ kapni, mert nincs tapasztalatom elölös gépekkel, hogy ez esetben is szükséges volna-e a lengéscsillapító cseréje.
(#) zsola7603 hozzászólása Jan 22, 2016 /
 
Üdv Mindenki! Mosógép problémám van újra Ariston AVXD-109 előltöltös. A hiba jelenség a következő: elindítom a programot szépen csendbe csinálja a dolgát kimos víz leeresztés centrifuga ezután öblités de már csk a víz megy bele, látom próbálna indítani de csak megmozdítja a dobot és mintha nehéz lenne neki viszont nincs benne csak fél adag és üresen is ez megy. Valami ötlet? Motor csere? Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv Zsolt
(#) Dino71 válasza zsola7603 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Üdv! Motor szénkefe vagy valami rossz érintkezés,de valószínűbb a szénkefe.Nézd meg és ha rövidebb 1-1,5cm nél csere és próba.
(#) botesz válasza zsola7603 hozzászólására (») Jan 22, 2016 / 1
 
Ha jól látom ez a gép inverteres szóval itt valami komolyabb dolog lesz.Ha tényleg az akkor szénkefét ne is keress benne mert nem lesz.Lehet hogy motor vagy szoftvergond.
(#) botesz válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Úgy még jobban rázkódik.Technikailag mindegy milyen kivitel.Próbáld meg tele rakni.
(#) Wind-Storm válasza botesz hozzászólására (») Jan 23, 2016 /
 
Na akkor újra!
Ugyebár lengéscsillapító volt az ötlet arra, hogy odébb megy a gép centri közben.
Erre kérdeztem hogy nem szabadna egy darab törölközővel sem vándorolnia (miközben tudom hogy így jobban rázkódik)?
Panasz volt a gépre hogy elmászik normál használatban is, biztos hogy nem egy szál dolgot mostak benne.
Az itteni felültöltős biztos nem mászott még sosem odébb egy centit sem sehová.
(#) stevepapa válasza Wind-Storm hozzászólására (») Jan 23, 2016 / 1
 
Szia!

Volt ezekben olyan ami gyárilag selejt volt. 3-4 ilyen gépet bontottam, ami végül is nem evvel a hibával került hozzám. De mikor elkészült a tulaj elmondta, hogy mikor megvette is, rázkódott, vándorolt a gép. Új csillapítókkal is változatlan volt. Amit egyiknél később észrevettünk, hogy a dogcsillagból egy darab lerohadt. Az valószínűleg azért bóklászott, egy másiknál szőnyegmosás után kezdte csinálni. A dob deformálására gyanakodtunk, sajnos egyszerre sohasem volt 2 gép együtt. Így nem tudtuk kideríteni mindnek a hibáját.
(#) Dino71 válasza zsola7603 hozzászólására (») Jan 23, 2016 /
 
Igen botesznek igaza van én voltam figyelmetlen. Ne keress szénkefét.
A csatlakozásokat tudod végig nézni és a motoron a tachogenerátort,hogy nem e szakadt és nem lötyög e a motor tengelyen a mágnes.
(#) Wind-Storm válasza stevepapa hozzászólására (») Jan 23, 2016 /
 
Köszi!

Volt már szerencsém dobtengelyt cserélni egy felülös WP-ben, amihez itt kértem segítséget úgy másfél hónapja. Ez 2 éves gép, így nem is gondoltam hasonló problémára.
Azt hiszem ezek után a legegyszerűbb lesz az automat. centri leszabályozás gombot tanácsolnom, annak használatával "érzéssel" teszi a dolgot, egy helyben marad.
(#) pocok2000 hozzászólása Jan 24, 2016 /
 
Sziasztok!

Abban kérem a segítségetek, hogy van egy éppen 1 hónapja 2 éves múlt Indesit inex xwe 71252 mosógépem és garancia lejárat után pár nappal elég hangos kezdett lenni centrifugáláskor. A dob felfogatás csapágyazása elszállt. Munka mellett nem volt időm megjavítani, gondoltam , hogy majd ha szabadnapos leszek , akkor csapágyat cserélek majd benne. Tegnap előtt viszont nem forgatta a dobot a motor. Gondoltam ledobta a szíjat a csapágy problémák miatt. Levettem a hátlapot , és sajnálattal vettem tudomásul, hogy a szíj a helyén van. Jó pár dolgot átnéztem már rajta de nem láttam különösebb megégést törést, stb. Az egyik szénkefét kiszedtem, az elég nagynak tűnt, lehúztam a fűtőszálról a sarukat , akkor sem javult meg. A hibajelenség az , hogy ha bedugom látszólag el kezd működni, vizet leengedi, kijelző jelez . A motor felpörög , és utána mind ha leszabályozná valami leáll, ezt megismétli még kétszer, utána megáll , és nem csinál semmit . A visszaszámlálás is megáll, csak az óra és a perc között villog a kettőspont. A gombok is működtetek.
Tehát ebben kérnék segítséget a tőletek.
(#) Dino71 válasza pocok2000 hozzászólására (») Jan 25, 2016 / 1
 
Szia!
Tachogenerátor a motoron nem e szakadt, vagy a mágnese lötyög ezeket ellenőrizd. de mindenek előtt forgassad meg a dobot kézzel könnyen forog e nem e a csapágy van beállva és azért tilt le mert nagy áramot vesz fel.Nem ázott be a motor? Mert ha csapágyas előbb utóbb a víz is folyik belőle.
(#) pocok2000 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Köszönöm a válaszod. A tachogenerátor bemértem 60- 190 Ω közt mértem ellenállást, jól megpörgetve 1- 2 volt váltót mértem. A generátortól a panelig nincs szakadás. A mágnes nem lötyög. A dob könnyen forog. A motorra biztos folyt víz a foltok alapján, de csak az első pajzson jelentkezett. Szemrevételezve nem látszik más. A szénkefék kb. 15 mm-esek. Tudsz még javasolni valamit, hogy mit nézzek még meg.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
(#) zolika60 válasza pocok2000 hozzászólására (») Jan 25, 2016 / 1
 
A 15mm-es szénkefe itt már rövid. Könnyen lehet azzal van a bibi.
(#) Dino71 válasza pocok2000 hozzászólására (») Jan 25, 2016 / 1
 
Így van ahogy zolika60 mondja a szénkefe legalább 20mm legyen. szedd ki a motort és levegővel fújd ki rendesen az egész motort főleg a szénkeféknél!!
Fűtést ellenőrizted?? mint testzárlatra mind ellenállásra. testzárlatra szigetelés ellenállás mérővel kellene legalább 500V on. NTC t is ellenőrizd. mert ha nem kezd fűteni egy idő után akkor is megállhat.
(#) pocok2000 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Cserélek szénkefét , de feltöltök egy videót is a hiba jelenségről hátha segít : HIBA VIDEÓ
(#) pocok2000 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Sziasztok! Sajna a szénkefe csere nem oldotta meg a dolgot! Most csinálok egy tesztmosást. Talán jobb lett, mint volt. Elindítottam egy teljes mosást. Vizet szívja, leereszti. Forgatja is a dobot mindkét irányban, de olyan mintha centrifugázni akarna, gyorsan pörög, utána leáll. Igaz ruha nincs benne. Kell idő a szénkeféknek, hogy bekopjanak? Vagy más hibája lehet?
(#) pocok2000 válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Nem jó , nem változott semmi sem ! A fűtőszálakról lehúzom a sarukat akkor is ugyan ezt csinálja, gondolom így kizárható a testzárlat. NTC nem ellenőriztem , de ha csak centrifugálásra állítom , akkor is csak 3-at felpörög , és ennyi. Könnyen forog a dob, így azt sem gondolnám , hogy ez lenne a probléma. Sajnos ki fogytam az ötletekből, ezért nagyon rám férne egy tanács !
(#) Dino71 válasza pocok2000 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Hát pedig eléggé tahogen. probléma amit produkál.Írtad, hogy 60-190ohm ellenállást mértél.
Na most akkor mennyit ? Mert az ellenállás értéke nem változhat! Az fix.
Ha nem a tacho akkor a panelon valami nem gömbölyű a tacho körben. Ha beázott a motor csatija a víz ott is haza tud vágni dolgokat.
(#) pocok2000 válasza Dino71 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Tachot újra mértem 67,3 ohm ! A motor beázást hogyan tudom letesztelni ? Köszönöm, Hogy segítesz !
(#) Dino71 válasza pocok2000 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Rakjad rá a műszert a tachora és mozgassad a vezetéket nem szabad változni az ellenállásnak. szedd le az ékszíjat és próbáld úgy . hogy nézett ki a kommutátor? nem volt beégve esetleg lamella nem volt kiemelkedve?
Hát a motor már biztos kiszáradt, de keress vízfolyás nyomokat a csapágyház és a motor fele.
Ha széthúzod a motor csatlakozó dugót azon is látszik a víznyoma el van oxidálódva ,fehér vízköves vagy fekete beégés.
(#) Dino71 válasza pocok2000 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
A kép alapján a kefetartó nagyon kormos!!! Kitisztítottad a motort a kefeportól??
Nem ártana szigetelés ellenállást is mérni a motoron!!!
(#) pocok2000 hozzászólása Jan 25, 2016 /
 
A tahon a csatik rendben vannak , ha a motort forgatom szíj nélkül változik az érték, de ha megáll bárhol akkor ott mindig 67 ohmot mérek. A csatlakozón van nyoma beázásnak, de jó lenne tudni, hogy merre is induljak a javításban. A motorral lehet -e valamit kezdeni, vagy újat kell venni? A mosógép jobb alján lévő panelt újra szemrevételeztem. Alaposan átnéztem, de égett sérült alkatrészt nem láttam. A kondik nincsenek felpúposodva.
(#) pocok2000 hozzászólása Jan 25, 2016 /
 
A tisztításon túl vagyok ! A kommutátort is rendbe raktam !
(#) Dino71 válasza pocok2000 hozzászólására (») Jan 25, 2016 /
 
Hát ha a csatin találtál beázás nyomot akkor valószínű az elektronikában agyon vert valamit mert a tacho a lírtak szerint jó. vissza kell követni és az alkatrészeket le ellenőrizni a panelon.
Következő: »»   399 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem