Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   403 / 580
(#) frázis válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Legfeljebb elúszik a lakás! (és kiderül. hogy az a ajtózár rossz)
(#) lóri válasza frázis hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
A program indítás után még nincs annyi víz benne, hogy elússzon a lakás. Ha meg jó az ajtózár, gondolom leállítaná a mosást a program, merthogy kinyílt az ajtó. Ha rossz a zár, akkor nem áll le a program, és akkor lehet cserélni a zárat. Gondolom én.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
(#) palko0125 válasza frázis hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Ha az ajtózár bezár, akkor az valószínű, hogy jó és nem tudod kinyitni az ajtót. Ez azt is eredményezi, hogy nem fog elúszni a lakás
@Borbeee: Ha bezár az ajtó, akkor nézd meg a szénkeféket. Ha 1,5cm-nél kisebb, akkor ott a gond.
Üdv, Palkó.
(#) mohinger hozzászólása Feb 22, 2016 /
 
Biztosan én vagyok béna, de nem tudtam rákeresni a fórumban: whirlpool 7109-es mosógépünk f26-os hibával megállt. A szerelő szerint vezérlőpanel hiba. 25-öt mondott rá. Neten rákeresve azt találtam, hogy szivattyú vezérlő triak, vagy szivattyú hiba. Szerintem a triak lehet rossz, mert ahogy a szerelő matatta, hallottam zúgni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) Dino71 válasza mohinger hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Hát ha az a rossz ki kell cserélni és kiderül. Persze meg kell nézni azt is mielőtt kicserélted és elindítód,hogy mitől ment ki. Mert csak úgy nem megy ki a triak. Szivattyú jó nem szorul stb..
(#) botesz válasza mohinger hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
Ha zúg akkor valószínűleg jó a triac inkább az lehet hogy valami van a szivattyúban vagy szimplán csak szétkopott.
(#) botesz válasza Borbeee hozzászólására (») Feb 22, 2016 /
 
A start és az ahhoz legközelebbi gombot nyomvatartva bekapcsolod a gép a programkapcsoló jobbra való fordításával.Amikor elkezdenek villogni a ledek akkor elengedheted a 2 gombot.Utána ha hajtod a programkapcsolót akkor a különböző perifériákat teszteli majd azok után egy ponton ki fog írni egy hibakódot EXX valami lesz.
(#) stevepapa hozzászólása Feb 23, 2016 /
 
Üdv Urak!

Van egy WMA 7416 BW Indesit módosulat. A következőket csinálja: bekapcsolom, csentrivel indul a kijelző szerint. A szivattyú megy a motor csak a bekapcsolás pillanatában mozdul. A kijelzőn centri jel, 15 perc "end" felirat. Ezt játsza végtelenül. A választógombot 12 óra állásba állítva. a pause gombot nyomva, bekapcsolva 0417 felirat jelenik meg. A pause gombot elengedve a kijelző összes szegmense jelez, majd visszaáll a megszokott tevékenységére. Köszi a figyelmet !
(#) Nanok válasza stevepapa hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni szénkefe rugó erő beállításban? A helyzet az, hogy nem rég cseréltem szénkefét, de új rugókat nem tettem, nem kaptam.
A centrifuga még mindig hol működik, hol nem. A kommutátor is lilás színűre elszíneződik.
Sehol nem találtam eddig adatot a rugó erő meghatározásához, de szerintem már meggyengültek. Digitális mérlegen meg tudnám mérni, csak jó lenne tudni, hogy mennyinek kell lenni.
(#) Opel67 hozzászólása Feb 23, 2016 /
 
Sziasztok! Tudna valaki hajdú energolux mosógépben segíteni, el indítom a 4-esprogramot csinálja rendesen a dolgát egészen a öblítés végéig , és aztán semmi még a szinkron motor is le ál, nem is szivattyúz ki csak ha tovább tekerem kézzel. köszi előre a tippeket.
(#) palko0125 válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Szia!
Öblítőstop miatt áll meg. A 4es programot A vagy C-vel indítod?
Úgy emlékszem a 4A programban nincs stop, azzal kellene próbálni, vagy 3A. Utóbbi 60fokos mosás emlékeim szerint.
(#) Opel67 válasza palko0125 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Szia!!
4 A meg A féllel indítom és akkor csinálja ezt.
(#) Opel67 hozzászólása Feb 23, 2016 /
 
Még egy kérdés, Whirpool felül töltős mosógépnek ki kopott a lengéscsillapító rögzítő csap meg a maga a dobban ki alakított lyuk mind két oldala, így nagyon zörög meg ugrál mikor centrizik, lehet ezzel csinálni valamit?
(#) botesz válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Nagyon macerás javítani vagy műanyaghegesztővel kipótoltatod a kikopott részt vagy a csapban lévő fém rudat szétfeszíted.(vagy mindkettő)
(#) qwertzu30 válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
helló én Úgy szoktam megoldani vagy adok neki 2 csavart + FBS ragasztót vagy a másik lehetőség a rögzítő stift helyett átmenő csavarral rögzítem a dobhoz és önzáró anyával jól meghúzom és nem fog kotyogni a teleszkóp
(#) Macsek71 hozzászólása Feb 24, 2016 /
 
Üdv !

Egy mai "modern" elektronikus vezérlésű mosó-(mosogató)gép hogyan tolerálja a használaton kívüli áramtalanítást ? Amióta öcsém sikeresen felgyújtotta a mosógépet egy rossz kapcsolással azóta nálam alapértelmezett dolog ... Csak a szép új gép .. ?
(#) palko0125 válasza Opel67 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
3A-val próbáld meg. Ha azzal is megáll, akkor valamelyik érintkező a programkapcsolóban gyatra. Prk. csere.
(#) stevepapa hozzászólása Feb 25, 2016 /
 
Hali!

Askoll M500 motorról tud valaki valami érdemlegeset? Mondjuk, rajzot? Na, jó ez csak vicc volt de hátha... Köszi
(#) zolika60 válasza stevepapa hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
(#) Opel67 hozzászólása Feb 25, 2016 /
 
Köszi a válaszokat. a hajdúnál érintkezési probléma volt meg oldottam, awhirlpool meg meg oldom a tippek alapján, valamelyik csak jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
(#) stevepapa válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Köszi, ezt megtaláltam Olyanra gondoltam, esetleg valaki "küzdött" már a problémával, és tud némi infót adni.
(#) hoducz hozzászólása Feb 25, 2016 /
 
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni. Indesit WITP82 mosógépem van. Rendszeresen áramtalanítom használat után, utóbbi hónapokban viszont nem tudom visszaíndítani. Áramba teszem, és villog veszettül, nem csinál semmit. 5 perc ki be kapcsolgatás (áramba be, áramból ki) után néha magától beindul (azaz kialszik minden led), és akkor bekapcsológombbal bekapcsol, tökéletesen végigmossa a programot...
A baj az, hogy egyre nehezebb rábírni, hogy beinduljon, egyre többet kell kapcsolgatni... Az elektronikát megnéztem, de semmi látható sérülés rajta... Érdemes az elektronikát cserélni / vizsgáltatni, vagy máshol kell keresni a hibát?
Előre is köszöm a tanácsokat.

WITP82.jpg
    
(#) kadarist válasza hoducz hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Szia!
Azonnal szembetűnik a kék álló elkók között egy barna, amely kifejezetten púpos. Azt mindenképpen cseréld, de a többit sem ártana kicserélni.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
(#) stevepapa válasza hoducz hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Annyit hozzátennék az előttem szólóhoz, hogy nem feltétlen előny állandóan kihuzigálni, áramtalanítani. Nem csak a mosógépet, de semmilyen állandóüzemre tervezett gépet. A villanyszámlát nem igazán növelik, viszont az állandó kapcsolási lökések megviselik a tájukat. A kondik is előbb tönkremennek, pl a tv, vagy bármely kapcsolóüzemű tápos gép megy évekig. Az első áramszünet lenullázza. Ez persze csak az én véleményem a tapasztalataim tükrében
(#) kadarist válasza stevepapa hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Ezt cáfolnám: én állandóan kihúzok és lekapcsolok mindent és soha semmilyen hátrányát nem tapasztaltam ennek, sőt. A készenlétben lévő tápok nem melegednek, nem fogyasztanak és nem termelnek zavart, a bekapcsolás áramlökést pedig könnyedén elviselik a diódák.
(#) stevepapa válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Lehet, nekem más tapasztalataim vannak Azt a tényt leszámítva, hogy valóban fogyasztanak, melegszenek. Viszont, amiket hoznak javításra hozzáteszik, mindég kikapcsolják , kihúzzák stb. Ennek ellenére 2-4 évente megjelennek, és táphibásak. Nálam eléggé el nem ítélhető módon, minden megy. Kb 15 éve, semmi nem romlott el, mármint táphibával.
(#) murena72 hozzászólása Feb 25, 2016 /
 
Sziasztok Szakik! Küzdök egy Gorenje wa65205 mosógéppel. Végig viszi a programot de a motorja csak az elején moccan egy picit,utána mozdulatlan. A motor meghajtó inverter STK 621140-es ic ből a motorra menő három fázis egyike 15 ohm -ra zárlatot mutat. Kérdésem az lenne,hogy talákozott-e már valaki ilyen hibával és,hogy elég csak az ic-t cserélnék vagy ilyenkor visz magával mást is? A másik kérdésem az lenne,hogy ennek az ic-nek van-e valami olcsóbb helyettesítője? Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) zoz11 válasza murena72 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Elég nagy mákod van, mert ebben az esetben elég csak az IC-t cserélni 1000ből 1 eset.
(#) murena72 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Uhh,ez jó hír! Köszönöm! Már csak találnom kéne valahol olcsón. Azt nemtudod véletlenül,h helyettesíthető -e mondjuk az IRAMS10UP60B-vel vagy mással?
(#) zoz11 válasza murena72 hozzászólására (») Feb 25, 2016 /
 
Sajna nem, de Ebay en van hozzá 2-3ezer Ft-ért, STK621-140 így keresd.
Következő: »»   403 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem