Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1384 / 1672
(#) moderboy hozzászólása Júl 7, 2016 / 2
 
16 csatornás, villamosan leválasztott, nagyfeszültségű digitális bemeneti modul első próbaverziója.

Köszönet a segítségért Prolinak!
(#) Lucifer hozzászólása Júl 7, 2016 / 5
 
Robocup Rescue ligában indultunk a barátaimmal a képeken látható robottal.
A robot vezérléséért két Tiva felel egy-egy saját shieldre beépítve (egy a testen lévő dolgokért, egy pedig a kar szabályzásáért felel). A fedélzeten van két Odroid XU4 és egy Mikrotik router.
A kerekek kokszos bödönökből vannak, a váz hossza állítható (egy lineáris aktuátor a gerinc).
(#) csavarkulcs válasza Lucifer hozzászólására (») Júl 7, 2016 / 1
 
Sok sikert!
Mikor indul?
Bővebben: Link
(#) kegyetlen19 válasza moderboy hozzászólására (») Júl 8, 2016 /
 
Helló.
Hasonló eszköz kellene nekem is, (kevesebb csatornaszámmal) épp egy munkámhoz.
Megoldható lenne, hogy legalább egy csatorna rajzát közzétennéd? Köszi.
(#) Lucifer válasza csavarkulcs hozzászólására (») Júl 8, 2016 /
 
Múlt héten volt. Ez pacifista robot, a rescue ligában indultunk vele, ahol romos épületekben történő mentés/felderítési képességeket mértünk össze vele.
(#) Gránátalma válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
Csinálsz a bemenetre egy párhuzamos diódát, ami X feszültségnél átüt és úgy marad. A jelfeldolgozástól függően kialakítod az előszűrést, buffer fokozatot, utószűrést, majd ha kell digitalizálod és átküldöd egy logikai leválasztón az egészet, ha analóg trafót teszel.

Ügyelj rá, hogy a táp is izolált legyen, érdemes kapcs. üzemű tápellátást használni, így minimális kis transzformátorral megoldható a dolog. A panelen alkalmazz átütés biztos távolságokat, szikraközöket. A forrasztás minőségére is ügyelj.

Mondanám, hogy küldök rajzot kész panelről, de egyrészt az alkatrészek jórészét nem kapnád meg sehol, másrészt speciálisabb a panel, csak a lényegi felépítése hasonlít.
(#) teglascs válasza moderboy hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
Az a piros NYÁK valami fejlesztőpanel?
(#) Karesz 50 válasza Gránátalma hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
Hogy marad egy dióda amikor nagyfeszültségen átüt... rövidzárban, vagy szakadásban? Mi számít nagyfeszültségnek? 1kV? 50kV?
(#) patexati válasza Karesz 50 hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
Áramtól függ,lehet szakadás is meg zárlat is..1000-35000V=középfeszültség,35000V felet nagyfeszültség. Ami 1000V felett van én már nagynak tekintem
(#) Karesz 50 válasza patexati hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
Ezé kérdeztem "Gránátalma"-t, hogy mibe szeretné, hogy átüssön a dióda Túlfeszültség elleni védelemre mintha már kitaláltak volna valami varisztort, vagy mit.
Akkor eszerint ez a nagyfeszültségű leválasztó több, mint 35kV-ra van méretezve.

Most csak gonoszkodom, pedig nem kellene.
(#) patexati válasza Karesz 50 hozzászólására (») Júl 9, 2016 /
 
Biztonságtechnikailag 1000V felett nagyfeszültség tehát a nagyfeszültségű leválasztó természetesen erre van tervezve.A középfeszültség csak egy fogalom és a szabvány biztonságtechnikailag nem tesz különbséget a közép és nagyfeszültség közt..
(#) Moderátor hozzászólása Júl 9, 2016
 
Bár nem hasztalan dolgokról folyik az OFF, de ennek ellenére, kérlek Titeket, folytassátok másik topikban.

Köszi!

(T)
(#) kormika hozzászólása Júl 9, 2016 / 1
 
Sziasztok! Ugyan még nincsen kész, de azért felteszek egy képet a telefonomhoz készülő "dokkolóról". Ha rádugom a telefont, akkor tölti majd, és egyben kihangosítóként is működik majd, a beépített akkunak köszönhetően pedig hordozható lessz, így pl. a semmi közepén is lehet majd munka közben zenét hallgatni, vagy éppen filmet nézni. A kisebbik nyákon egy KT2206-os sztereó végfok van, az fogja a kisebb hangszórókat hajtani, amik egy LG LED TV-ből származnak. A nagyobbik panelen kapott helyet egy TDA2003-as végfok, előtte egy NE5534-el felépített aluláteresztő szűrő van, ami egyben 65Hz-es középponti frekvencián emel is 12dB-t, hogy a viszonylag kisméretű "mélynyomóval" is meglegyen a kellő dübörgés . A nagyobbik panel bal alsó sarkában egy FET lakik, ami a 3 cellás 4200mAh-s lítium akkupakkot hivatott megvédeni a mélykisüléstől. Még tervezés alatt van a balanszeres töltőáramkör, ami egyben a telefon töltéséhez szükséges 5V-ot is szolgáltatja majd. Ahogy készülnek a részegységek, rakom fel a képeket folyamatosan.
(#) moderboy válasza teglascs hozzászólására (») Júl 10, 2016 / 1
 
Igen, egy Texas Instruments Tiva C.
(#) moderboy válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Júl 10, 2016 /
 
Természetesen, amúgy sem az én szellemi termékem Proli javaslata
(#) morfi007 hozzászólása Júl 12, 2016 / 15
 
Tiszteletem mindenkinek !

Amit készítettem, egy LM8560 vezérlésű óra. Mivel az erre hivatott duplex-LED kijelző sajnos beszerezhetetlen, ezért átalakitottam. Igy 4 darab közös anódú, kék szinű LED kijelzővel nagyon látványos. Továbbá az 50 Hz órajelet sem a hálózatbol veszi, hanem 6,5536 MHz-s Xtal generátor szolgáltatja, 17 bites osztással. A fényerőt is lehet állitani /MIN., MAX., MANUAL, AUTO/. Manual módban egy potméter, AUTO módban pedig fényellenállás vezérli a LEDeket tápláló stabilizátort. Egy 9V elem is rá van kötve, áramszünet esetén az óra "ketyeg" tovább, csak a kijelző nem világit. Hogy mennyire pontos ? Egy DCF77 vezérlésű órához képest 5 naponta 1 másodpercet siet, ez egy év alatt 73 mp., persze kb. 25°C-on. Remélem elég hőstabil a kristály ahhoz hogy +/- 5 °C nem fogja tulságosan befolyásolni a frekvenciáját.

További sikeres projekteket mindenkinek.
(#) don_peter válasza morfi007 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /
 
Ügyes vagy gratulálok.
Nekem a szememet már bántja a kék LED, de ettől független jól néz ki..
(#) morfi007 válasza don_peter hozzászólására (») Júl 15, 2016 /
 
Köszönöm.
Ezzel lényegében az volt a célom hogy "újraélesszem" az egyedi display dekódere miatt méltatlanul "elfeledett" LM8560-at,,, valamint egy MCU nélküli óra.
Igy hogy "kapott tőlem" egy interface-t, bármilyen közös anódú kijelzőt meg tud hajtani, amik ugye manapság minden méretben, szinben és fényerővel beszerezhetőek.
Bár a kijelző NYÁK-ját mindig az adott kijelzőhöz kell igazitani, /EAGLE-vel gyorsan megy/ azt hiszem elértem a célomat.
Van még 4 darab a fiókban ugyhogy majd biztos lesznek külömböző variánsok, már 3 kolléga jelezte hogy szeretne ilyet.
A HOUSING még készülőben van, de a lényeg hogy már 10 napja megy, és tartja az 1 mp./5 nap pontosságot,,, vagy pontatlanságot ha ez annak számit.

IMG_1.jpg
    
(#) Bakman válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 / 15
 
Kültéri szenzorok felszerelve, SW felújítva. Már csak műanyag tányérokat kell szereznem a hőmérő árnyékolására és kész.
(#) zsoltee0001 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Nem semmi munka. A tartó konzolt te csináltad? Látom le van horganyoztatva Az egyik felfogatópánt kicsit furcsán áll
(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
A szélszenzorról írnál valamit?
(#) teszti válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
A 3. képen 100.9%-os max páratartalom van.
(#) Panhard válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 / 5
 
Helló. Nekem is van egy hasonló projektem a sok másik mellett. Ez is meteorológiai állomás lesz, még van mit csinálni vele. Nekem az adatokat a netről szedi, az openweathermap-szerverről, API adatokként, egy ESP8266 modulon keresztül. Kivéve a dátumot, időt, belső hőfokot. Ezek RTC és DS1621-ből érkeznek. Az egyik 7"-os kijelző DUE-val, a másik 3,5"-os kijelző MEGA-val. A MEGA-ba nem fért bele az 5 napos előrejelzés, mert vevés a memóriája, az API adatokhoz meg jóval több kell.
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 17, 2016 / 1
 
Ez a "C" sín eleve tüzihorganyzott, naponta, ha olyan a munka, 10-20 m is elmegy belőle. Minden fémalkatrész vagy tüzihorganyzott vagy saválló, kivéve a kis csövet, ami a szélmérőt tartja. Majd egyszer lecserélem, ha találok hasonló átmérővel időjárásállóbbat. Igaz, a csütörtök reggeli 80-90 km/h széllökéseket így is bírta, csak éppen áram nem volt. Azért áll furán a felső rész, mert a gerenda is így van kifaragva (melléképület az udvaron), rásimult.

nedudgi: A szélmérő "TX-20 kanalas szélmérő" néven kapható itthon. A protokoll leírása pedig itt van: Bővebben: Link. Semmi trükk, közvetlen 5 V-ot lehet neki adni, cserébe 1-2 másodpercenként ad infót.
(#) Bakman válasza teszti hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Ezt az adatot tegnap este küldte az Si7021-es szenzor, észrevettem én is. Nyílván nem egy ipari mérőegység, nekem így is tetszik. Kíváncsi vagyok, tudja-e tetézni.
(#) proli007 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 / 1
 
100,9-nél már csöpög a víz. És Tegnap, lám csöpögött is..
(#) Bakman válasza Panhard hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Ez milyen kijelző?
(#) Panhard válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
(#) zsoltee0001 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Úgy értettem, hegesztés után, felszerelés előtt horganyoztattad le, a képen nem annyira látszik, talán cink spray-vel fújtad le?
(#) Bakman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /
 
Gyárilag tüzihorganyzott, legalábbis mi így kapjuk ezeket. A hegesztést már én fújtam körbe.
Következő: »»   1384 / 1672
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem