Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   173 / 292
(#) merciabc válasza JZoli hozzászólására (») Szept 2, 2016 / 1
 
Szia!
Én a klímákból indultam ki alapból, és igazad van!
Azt hiszem itt az ideje feladnom a kazán javítását, mert csak az időt vesztegetem el vele.
Szerettem volna segíteni, de ez reménytelen!
Akármit mértem teljesen más értékek voltak mindig.
Meg sem nyekkent.
68ezer körül van az uj...
Legközelebb nem immergas-t vesznek!
(#) JZoli válasza merciabc hozzászólására (») Szept 5, 2016 /
 
Tudnék neked legalább három más típust írni amibe drágább a ventilátor.Nem feltétlenül tartozik az a típus a drága alkatrészes kazánokhoz!
(#) nagys hozzászólása Szept 12, 2016 /
 
Szasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy Senior Duval gázkazán, amely az utóbbi három hónapban kb. 4 alkalommal olyan kódot jezett ki amit nem találok a hibakódoknál. A jelenség azzal kezdődött, hogy nincs melegvíz. Ránéztem a kijelzőre és az első helyen egy kis o betű vagy 0 számjegy szerepel a második helyen egy 2-es tehát 02. Az első helyen szereplő a fele az egész számjegynek. A kazánt lekapcsoltam, majd vissza, akkor beindult kb. egy percig fűtött, majd ismét leállt ismét ezzel a kóddal. kb. egy óra állás után visszakapcsolom és aztán kb. 1 hónapig tökéletesen működik.
Mi lehet a gond vele?
Köszönöm előre is.
(#) Thorwald hozzászólása Szept 12, 2016 /
 
Sziasztok!
Újoncként tapasztalt fórumozók segítségét kérem.
Problémám akadt a Ferroli Domina C24 E kazánommal. A jelenség: egyre nehezebben gyújt be melegvízellátásnál, majd később egyáltalán nem. Amit eddig ügyködtem: kazántisztítás, áramlásérzékelő tisztítása, majd cseréje egy bontott kazánból kiszerelt alkatrészre. Honeywell MF-01 elektronika cseréje szintén bontott, de működőre.
A jelenség mindig ugyanaz, piszkálás, csere után egy darabig szépen működik, majd kimaradozik és végül nem ad melegvizet. Hibajelet nem ad, egyszerűen nem indítja a gyújtást és a gázt. Fűtésre most nagyon nincs szükség, de azt hajlandó akkor is begyújtani, amikor már melegvizet nem ad.
Nem tudom elképzelni mi baja lehet, amikor kicserélek benne valamit, egy darabig működik majd újra feladja. Az elektronika cseréje után minden funkciót ellenőriztem és működött.
Még egy hibajelenség, amióta szórakozik, nem ad olyan forró vizet, mint régebben, a gáz csak alacsony fokozaton ég, nem kapcsolja magasabbra. A víz normálisan folyik, nem vettem észre nyomás vagy átfolyáscsökkenést.
Tud valaki segíteni, mi lehet a hasfájása a kazánomnak? Most nagyon nem szeretnék újat venni, vagy a szerviz próbálkozásait szponzorálni.
(#) Kalo válasza merciabc hozzászólására (») Szept 13, 2016 /
 
Metrciabc, a letapadás alatt gondolom a túlhevülést érted.
Ha pl. visszaveszem a hökorlátozon beállított értéket, az segíthet ? Szétszedéskor mit nézzek, mire figyeljek? A tüztérben lévö lángérzékelö nem kavarhat be ?
Kösz
Kalo
(#) Thorwald hozzászólása Szept 13, 2016 /
 
Tovább göngyölítem az eseményeket. Tegnap hazaérve semmilyen módon nem akart melegvizet adni. Megint szétszedtem a vezérlőrészt, hibás kontaktusokat, láthatóan rossz alkatrészeket keresve. Minden csatlakozót lehúztam, megmozgattam, ne legyen KH-s és újra működött Azt figyeltem, hogy amikor nem akar begyújtani, akkor nem húz be az a relé, ami indítja a gyújtópanelt. Ha a relé hajlandó behúzni, akkor a gyújtóegység is működik és lesz melegvizem.
Nem találom az összefüggést, mitől áll le az elektronika. A cserélt elektronikával és áramlásdeketorral is ugyanazt a hibát produkálja.
Tegnap este végig működött, de ma reggel már volt egy kis kihagyása. Este majd kiderül, hogy megint meg kell-e piszkálnom, vagy hajlandó működni. Törődést igényel, egyedül van a pincében????
(#) Thorwald hozzászólása Szept 16, 2016 / 1
 
Úgy látom rossz helyen kérdeztem, a kombikazán működési hibáiba kellett volna írnom.

Na mindegy, megtaláltam a hibát, nem a kazánvezérlő elektronikában és nem is az áramlásjelzőben volt a hiba, hanem a használati melegvíz érzékelőjének karakterisztikája mászott el. Ma kicseréltem, mivel ez volt az utolsó ötletem és egyből megváltozott a működése a kazánnak. Most már olyan, mint régen volt. Remélem egy darabig már nyugton lesz, eleget foglalkoztam vele.
(#) Lexes hozzászólása Szept 20, 2016 /
 
Tisztelt Olvtársak! Buderus Logamax Uo12-24 gázkazánnal kapcsolatos problémámra keresek orvoslatot, így kerülte (és regisztráltam) ide. Bátorkodom feltenni kérdésemet annak ellenére, hogy feltehetően nem elektronikai hiba - de hátha esetleg itt akad egy hozzáértő. Az eszköz (legújabb, épp aktuális) hibája az, hogy használat 8fűtés vagy melegvíz folyatás) esetén begyújt, egy darabig fűt, aztán "beleng" a lángja és elalszik. Gyakorlatilag elfújja magát. Aztán rögtön gyújt újra és így megy tovább. Zuhanyozásnál nem kellems, meg az is kérdés, meddig bírja ezt a strapát. Hozzáértő (szerelő) tanácsára kisebbre vettem a befolyó gáz nyomását és az átmenő vízét is, így használhatóbb, de nem állandó a bejövő gáznyomás, azaz vagy letilt (kicsi), vagy újfent kapcsolgat. Állítólag az automatikus nyomásszabályozó szelepje ment tönkre. Szerelő mondta, ha lehetne kapni, mint korábban, 20-30 ezer forint. De ő csak teljes panelcserés megoldást tud intézni, az alapból 110 ezer anyagköltség. (Ha az volt a baj, tévedett már.) Keresgélek különb alkatrészt, de nem nagyon lelek. Van esetleg valami tippetek, tapasztalatotok az esettel, helyzettel kapcsolatban, Örülök minden segítő megjegyzésnek!
(#) Lexes hozzászólása Szept 20, 2016 /
 
panelcserés = modulcserés, bocs
(#) zoszka válasza Lexes hozzászólására (») Szept 20, 2016 /
 
Nyomásmérővel meg kell mérni működés közben a csatlakozási és égőnyomást. Utána lehet szűkíteni a hibák sorát.
(#) Lexes válasza zoszka hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Akkor első körben keresek egy szerelőt, aki előbb mér, aztán nyilatkozza, hogy mit kell cserélni és nem tefonba azt, hogy kijön, de az tejes modul csere lesz hat számjegyű összegért. Köszönöm!
(#) Lexes válasza Lexes hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Azért ha van még egyéb vagy plusz tanács, szívesen fogadom!
(#) Lexes válasza Lexes hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Pl. ionizációs lángőr esetleges szerepe (javítani természetesen nem én szándékozom, csak itt akár százezer környéke is lehet az átveréses ráta, ahogy látom).
(#) zoszka válasza Lexes hozzászólására (») Szept 21, 2016 /
 
Az ionáramot is lehet mérni. A modulációs feszültséget is lehet. Ntc, mikrokapcsoló füstgáz szenzor.. Stb. Lángképet is lehet látni. Meg minden egyéb mást is mielőtt fődarabot cserélnének.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2016
(#) Lexes válasza zoszka hozzászólására (») Szept 22, 2016 /
 
Köszönöm! Bízom benne, hogy most már lelek egy szerelőt, aki tudja miről van szó és valóban mér, mielőtt kinyilatkoztat. Jön a hideg idő... (De ha van tippetek - Bp. IX: - azt is megköszönöm!
(#) nagys hozzászólása Szept 24, 2016 /
 
Sziasztok!
Adott egy Senior Duval gázkazán és az utóbbi 5 hónapban kb. háromszor fordult elő, hogy nem volt melegvíz. A kazán kijelzőjére nézve az volt kiirva 02. a nulla fele akkora karakter mint a kettes. A kazánt lekapcsoltam majd kb. fél óra-egy óra múlva visszakapcsoltam és fűtött majd újra volt melegvíz. Aztán három-négy-öt hétig tökéletesen működik, amjd egyszer újra megcsinálja, majd ujra működik tökéletesen.
Mi lehet a gondja?
Köszönöm a segítséget előre is.
(#) hobbydcc hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Sziasztok!

Van egy jópár éves BAXI Main 24i kombi kazánunk (kéményes). Tegnap lekaptam a lángvédő lapot az égőtér elejéről, és elindítottam: a két "szikragyújtó" közül csak az egyik, a bal oldali működik! Ennek vastag piros vezetéke van, a nem működő jobb oldalinak vékonyabb fehér. Maga a panel sértetlennek látszik, és a kazán megfelelően működik.

Szerintetek miért nem szikrázik a jobb oldali gyújtó???

Köszönettel: hdcc
(#) zoszka válasza hobbydcc hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Mert az nem arra van, hogy gyújtson.
(#) hobbydcc válasza zoszka hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Szia Zoszka!

Köszi a gyors választ. Akkor az a lángőr?
(#) zoszka válasza hobbydcc hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Igen. Ionizációs elektróda a hivatalos neve.
(#) hobbydcc hozzászólása Szept 25, 2016 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, megnyugodtam...
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2016
(#) Karoly1970 válasza zoszka hozzászólására (») Szept 25, 2016 /
 
Sziasztok!
Van egy teljesen új Ariston Clas Evo 24 FF NG turbó kombi kazánom, de hiába van beállítva a használati melegvíz 36 C-ra, olyan forró vizet ad ki, hogy nem állja kezem. A menüben próbáltam kutakodni a gyári leírás alapján, de ott is csak a hőmérsékletet lehet beállítani, és ott is 36 fokra volt állítva (ez a minimum). A fűtésparaméterek közül a maximális központi fűtés teljesítményt 100-ról levettem 70-re, de még így is túl forró a víz - persze lehet, hgy ez utóbbi nem is hatásos a melegvíz szabályozásában. Semmi más releváns paramétert nem találtam a használati melegvíz szabályozására.
Van velekinek tapasztalata ennél a kazánnál?
(#) KnappS hozzászólása Szept 28, 2016 /
 
Jó napot Mindenkinek!

Saunier Duval ISOTWIN F25 H-MOD falikazán javításában szeretnék segítséget kérni.
(Használati, szerelési és beüzemelési útmutató)

HIBAJELENSÉG:
A használati melegvíz hőmérséklete ingadozik, illetve esetenként leáll a kazán "F1" hibajelzéssel.
Ez a hibakód a Használati útmutató szerint:
- Nincs gázellátás / Gáz tömegáram nem elégséges
- Gázszelep rossz szabályozása
- Gyújtóelektróda vagy lángérzékelő elektróda hiba
- Gyújtási hiba
Javaslat:
- Ellenőrizze a gáz bemenetet (gázcsap nyitva van).
- Ellenőrizze a gázszelep szabályozását.
- Ellenőrizze a gyújtóelektróda bekötését.
- Ellenőrizze az égőt (belseje tiszta legyen).
- Ellenőrizze az elektródákat (pozíció és korrózió).

TAPASZTALATOK:
1. Először csak a hőmérséklet ingadozás jelentkezett, ebből arra következtettem, hogy talán a hőm. érzékelők nem jeleznek időben.
2. Ha a kazánon állítok a tárolt víz hőmérsékletén, akkor azonnal bekapcsol és elkezd melegíteni, amikor eléri a hőfokot lekapcsol, tehát jók a hőm. érzékelők.
3. Az F1 hiba miatt ellenőriztem a gázcsapot, a gyújtó elektródákat, meg is tisztítottam, égésteret is kitakarítottam, égőket is átmostam, megtisztítottam. (ahogy annó a "márkaszervízestől" láttam)
4. A hőmérséklet ingadozás folyamatos, illetve ahogy elkezd fogyni a tartályból a víz, olyan mintha nem tudná teljesen utána fűteni. Csak langyos víz folyik.
5. Arra gondoltam, hogy a a gáz szabályozás lehet a hibás, mert nem ad elég fűtést, ezért langyos, esetenként teljesen leáll a kazán.

KÉRDÉSEK/KÉRÉSEK:
1. Hogyan tudom ellenőrizni a gázszelep szabályozását. (kézikönyv 2. javaslata)
2. Hogyan ellenőrizhetem az égő belsejét? Szemrevétlezéssel, tiszta legyen? Megtörtént, tiszta.
3. Elektródának mi a jó pozíciója? Honnan tudom mikor kellene gyújtania?
4. Az elégtelen melegítést az elektronikai vezérlés hibája okozhatja? Tévesen érzékeli a hőmérsékletet? Vagy a gázszelep nem ad elég gázt? Ezért nem győzi melegíteni? (ha van ideje, akkor felmelegíti a beállított értékre)
5. Egyéb ötlet a hibáról? Megoldásról?

Köszönöm a segítséget!

Tisztelettel,
Knapp Sándor
(#) zagmedea hozzászólása Szept 30, 2016 /
 
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy Savio Micropiu kazánhoz hol lehet hőcserélőt kapni?
A szerelő szerint már sehol, de a komplett csere nagyon drága lenne.

Köszi előre is!
(#) igh5 hozzászólása Okt 3, 2016 1 /
 
Tudja valaki, hogy a lángőrők univerzálisak?
(#) fazosferi hozzászólása Okt 4, 2016 /
 
Sziasztok,
VARA-FÉG C-18HE Honeywell elektronikás készülékem nem indul. A ciccegő szikra hangot nem hallani. 3 próba után hibaval leáll. Elektronika: S4965CM 2076 és 7 gombos kezelőpanel.
SOS ötletet kérnék, mit lehet tenni ezzel a hibával? Pest megye. Esetleg valaki tudja itt javítani?
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
(#) zoszka válasza KnappS hozzászólására (») Okt 4, 2016 /
 
A Twin-nek rétegtöltős a tárolója. Akkor jelentkezik ez a hiba, ha a szekunder hőcserélője ledugul.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
(#) KnappS válasza zoszka hozzászólására (») Okt 4, 2016 /
 
Kedves zoszka!

Köszönöm a választ!
Hogy tudom ellenőrizni a szekunder hőcserélőt? Illetve kitisztítani?

Ez a dugulás okozhatja az F1 hibát?

További tapasztalatok:
A szerviz menüben lehet ellenőrizni az aktuális fűtési teljesítményt. A fűtési körnél mikor melegíti a vizet a teljesítményt is változtatja és ilyenkor jól megfigyelhető a láng méretének változása. Illetve lehet állítani a fűtőköri maximális teljesítményt, ebben az esetben is látszik a láng mérete.

A HMV-nél viszont minden esetben azt írja ki, hogy a fűtési teljesítmény 25 (ez a max értéke a kazánnak), de a láng mérete minimális, alig fűt. A víz is lassan melegszik.

Olyan mintha a gázszelep máshogy működne a HMV esetében.

Erre a hibára lehet megoldás a szekunder hőcserélő kitisztítása?

Tisztelettel,
Knapp Sándor
(#) igh5 válasza fazosferi hozzászólására (») Okt 4, 2016 /
 
Ha 3 próba után nem indul el az égési folyamat, akkor hibaüzenettel leáll. Ez történt nálad.
Okok lehetnek:
1. Nincs gáz. ( csap nyitva?)
2. Nincs szikra, gyújtás elromlott.
3. Van gáz és szikra is, be is lobban, de az égésbiztosító nem érzékeli a lángot.
(#) fazosferi válasza igh5 hozzászólására (») Okt 4, 2016 /
 
A 2. Lehetőség áll fenn. Se szikra, sem hangja, hogy szikráztatna.
Elektronika hiba gyanúm van, de van a kezelő és van a vezérlő (amin a gyújtó trafó van). Szóval melyik lehet a hibás?
Következő: »»   173 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem