Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   228 / 278
(#) GoPosSum válasza arion hozzászólására (») Jún 2, 2017 /
 
Akkor egyformánk van.
SSD-t már miért ne fogadna? Van hagyományos SATA, mSATA (mini PCIE) és M.2 csatis SSD is. A legtöbb SATÁs 7mm vastag. Inkább szerezz bele egy kis SSD-t vinyó helyett. Hihetetlen a sebességbeli különbség (jelenleg is az van az enyémben).
Mire szeretnéd használni?
(#) arion válasza GoPosSum hozzászólására (») Jún 2, 2017 /
 
Elnézést ha félreérthető voltam. Az enyémben jelenleg nincs semmi de eredetileg 320as hdd-je volt. Láttam olyat is amiben 32 gigás ssd kerül beépítésre. Így értettem.

A kérdés még nyitott amíg nem tudom alaposan letesztelni addig nem tudok dönteni mire használhatnám. Elvileg hurcolós gépnek szánnám alkalmi használatra nyaralás ilyesmi alkalmával. De persze bármi szóba jöhetne, pl a fiamnak adnám hogy ezt vigye az egyetemre magával, ha megfelelően tudná használni.

Nas van, torrentezni keveset szoktam, inkább normál használat filmnézés, internet, szövegszerkesztés dominálna a kis gépen HA alkalmas rá. Sok tesztet olvastam ahol lehúzzák a gyenge hardver miatt, miszerint egy 720p filmet sem lehet szaggatás nélkül megnézni rajta illetve több oldal megnyitásakor őrületesen lelassul.

Nem árulok el titkot 5 ezer Ft-ba került ez a kis masina de ha + 10 ezer a kijelző, a merevlemezről nem is beszélve, már nem éri meg. Vaterán ezt 18-20 ért kínálják ergo olcsóbb azt megvenni mint erre költeni.
(#) GoPosSum válasza arion hozzászólására (») Jún 2, 2017 /
 
Amire szeretnéd, arra tökéletes. Kivéve, ha a fiad programozást tanul az egyetemen.
Az enyémben egy silány Seagate 320-as HDD volt vagy 160 szektorhibával és 70°C-os max hőmérséklettel. Én egy mSATA SSD-t raktam bele átalakítóval.
Egy ismerősöm adta a gépet, mert már több dolgát megjavítottam. Te tudod, hogy megéri-e foglalkoznod vele. Hosszú távon szerintem nem. Mivel az egész gép kegyetlenül melegszik, hamar BGA vagy bármi hibás lehet. Én is erősen gondolkozom, hogy megéri-e nekem egy működő Á-betűs billentyűzetet és akksit szereznem bele valahonnan. Azok is drágák lennének.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2017
(#) didyman válasza GoPosSum hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Ha csak állandóan meleg, az kevésbé ártalmas, mintha ide-oda változik gyorsan a hőmérséklete. Az Á betű miatt ne szerezz másik billentyűzetet, csak simán térképezd át valami sosem használt gombra az Á-t. Kényelmetlen lesz persze, de legalább lesz Bővebben: Link
Elég egyszerű használni, majd meglátod. Az Á betűt pedig a képernyőbillentyűzet (kisegítő lehetőségek között, vagy csak simán keresés/futtatásba OSK) segítségével tudod bebillentyűzni.
(#) Joe_001 hozzászólása Jún 3, 2017 /
 
Üdv!
Vettem egy HP Elitebook 2560p-t Két gondom van vele. Az egyik, hogy az ujjlenyomatolvasót nem látja a W 8.1 x64, A másik a Bios aminek nem tudom a passwordjét. Tudna valaki ezen ügyekben segíteni?
Előre is köszönöm.
(#) didyman válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 3, 2017 /
 
Mert gondolom, le van tiltva BIOS-ban. A jelszóról jó lenne tudni, melyik a három közül. Ha szerencséd van, akkor ez be fog jönni, ha nem, felejtsd el. Jelszavazott gépet nem szabad megvenni, vagy csak nagyon nyomott áron, kutya tudja, mikor kéne belépni, olyankor nagy a bosszúság.
(#) Joe_001 válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Nem értem válaszod. De, hogy pontos legyek két dolog van.
a) A bios jelszavazva van ennek feloldására keresek megoldást.(Sajnos most vettem észre)
Az elemet már lehúztam nem jött össze.
b) AZ ujjlenyomatolvasó driverét keresem.
Ezekre keresek megoldást a problémákra keresek megoldást.
(A bosszúság megjött)
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
(#) didyman válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
A feloldására megoldás lehet az "ez" szócskán lévő link, kattints rá (tényleg nem feltűnő így, hogy az egy link, bocs). Az ujjlenyomat-olvasóról azt mondtad, nem látja a Win. Ebből arra gondoltam, hogy mint ismeretlen eszköz sincs jelen. Ennek oka lehet az, hogy a BIOS-ban le van tiltva. Ha itt félreértettem, és látja, de nem tud illesztőt telepíteni hozzá, akkor itt van (64 bites): Validity fingerprint sensor
(én is bevásároltam volna, ha egyik ügyféltől nem jön rendszeresen jelszavazott gép, általában nem szokott az ember BIOS-ba lépni, hanem megveszi, és amikor telepíteni akarja, akkor jön rá, hogy nem tud például UEFI környezetből másik eszközt indítani..)
(#) adapter válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Van egyáltalán valami gyakorlati haszna a BIOS jelszavazásnak? -Ha valaki ellopja, ettől még hozzá fér az adatokhoz.. -Ha én jelszavazom, jó eséllyel elfelejtem 1-2 év alatt, (előbb nem igen szokott kelleni).. -Ha felírom, akkor megint nem sok értelme van, más is megtalálhatja...
(#) Joe_001 válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Bocsi tényleg nem vettem észre, hogy link. Viszont letöltöttem, de nem tudom használni, vagy nem működik. Ez a driver fenn van. Egyénként úgy jöttem rá. hogy régi fw van fenn frissíteni szerettem volna. és valóban jó vétel volt-
(#) Joe_001 válasza adapter hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Alapból nem jelszavazom a biost, mint a router LANját is alapon hagyom.
(#) didyman válasza adapter hozzászólására (») Jún 4, 2017 / 1
 
Arra jó, hogy a gép portjait, bootolását felhasználó által ki nem játszható módon kézben tudd tartani. Céges gépeknél alapvető, hogy pl. ne lehessen pendriveról bootolni, esetleg kamerát, SD kártyát használni. Üzleti gépeknél ezeket mind lehet BIOS szinten kezelni. Az sem utolsó szempont, hogy a Windows jelszavát USB-ről, CD-ről bootolva például lehet kényelmesen törni-ha az USB és CD boot lehetőségét letiltod, és UEFI a rendszer, bejegyzett UEFI kulccsal, az ellopott géppel gyakorlatilag nem tudsz mit kezdeni. Az adatokhoz ettől még hozzá lehet férni másik gépben, de ha drivelock is be van állítva, akkor azokhoz sem.
(#) didyman válasza Joe_001 hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Céges környezetben muszáj, mert a felhasználók ügyesek. De tegnap pont megszívtam vele, TPLink router, nem alap modell, kapott új firmware-t. Nem írta, de én azért mentettem konfigot, mert rutinos vagyok (régen jellemző volt a konfig nullázása fw-frissítéskor, manapság a legtöbb esetben megmarad, ha csak apró javítások vannak). Persze most nullázta, annak ellenére, hogy nem írta.. Sebaj, nagy volt az öröm, routert leválasztottam a hálózatról (nem ő a DHCP szerver, csak átjáróként üzemel HW-es tűzfalával), visszaraktam rá a konfigot ééés...többé nem enged be a beállított jelszóval. De legalább a többi beállítás úgy néz ki, működik (rakás átirányítás, wifi és egyéb beállítások). Itt elengedtem a kezét, működik, a többi nem érdekel, úgyis csere lesz pár héten belül, de azért mondtam cifrákat, tán még p*csa is volt benne
Hol akadtál meg a linken lévő cuccokkal?
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2017
(#) Joe_001 válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Ilyenkor marad a resetgomb tüskével. akkor legalább a gyári jelszó visszaáll, viszont lehet újra konfolni.
(#) Joe_001 válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Te csináltad már "ez" alapján?
(#) Joe_001 válasza didyman hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Letöltöttem, pendrive, bootolható, OK. Image tool fut.
Onnan nem
(#) arion válasza GoPosSum hozzászólására (») Jún 4, 2017 /
 
Szia.
Letöltöttem és feltettem a vinyóra ahogy mondtad, minden kérdésre next-et nyomtam.
Sajnos nem vált be, egy két villanáson kívül semmi merevlemez aktivitás nincs, gondolom nem is boot-ol.
Egyelőre ennyiben marad a dolog, kijelző nélkül felejtős a továbblépés, de köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
(#) Joe_001 válasza didyman hozzászólására (») Jún 10, 2017 / 1
 
Üdv!
Megoldódott. Kis falumban(Szeged) volt egy azaz egy darab cég amely vállalta a Bios újraírását. Megtörtént, és láss csodát meg is jelent ismeretlen eszközként az eszközkezelőben. Innen a hardware azonosító alapján felraktam a drivert.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2017
(#) arion válasza arion hozzászólására (») Jún 10, 2017 /
 
Sajnos a kijelző beszerzése felettébb nehézkes az irreális árak miatt, az eddigi legolcsóbb az aliexpress lenne cirka 8 ezerért.
Ha esetleg valakinek lenne slim lcd-je 10,1" valami roncs gépből és eladná könyörületes áron, az légyszi dobjon pm-et.
Kompatibilis típusok:
M101NWT2
B101AW06
vagy hasonló...

Köszönöm.
(#) didyman válasza arion hozzászólására (») Jún 11, 2017 /
 
Megnézem. Van valami kicsi LCD-m még..
(#) arion válasza didyman hozzászólására (») Jún 11, 2017 /
 
Külsőre ilyen kellene.... megköszönöm ha utánanézel....
http://21th.pl/lcd/jpg/B101AW06.JPG
(#) cupika97 hozzászólása Jún 12, 2017 /
 
Sziasztok. Az itt említett laptop volt szervízben. Megcsinálták a 3.0 USB-t. Jelenleg ott tartok hogy nem jelzi az akkut benne, és az eggyik USB 2.0 sem megy. És iszonyat lassan BOOT-ol be. Szerviz annyit irt hogy egy hónap múlva küldjem vissza és kicserélnek egy MSOP8 usb vezétlőt. Azt nem értem miért nem mutatja az akkut.
(#) arion válasza didyman hozzászólására (») Jún 14, 2017 /
 
Szia.
Sikerült találni?
(#) yo_annesz58 hozzászólása Jún 18, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy (CCFL)T400-nak nem volt háttérvilágítása és a ledsor sem ment.Az invertert cseréltem-semmi.Az
LCD-t egy másik gépen lepróbáltam-jó,van háttérvilágítása.Ekkor-gondolván hogy a kábel hibás-ahelyett
hogy a neten szétnéztem volna-rádugtam egy jó T400 kijelzőjét-de azzal sem ment.Sőt az előtte még jó
kijelzőt visszarakva a másik T400-ra már az sem megy.Már tudom az alaplapon kimegy az F8 bizti-de azt átkötve sem megy-ezek szerint az inverter is elszáll?Külső kijelzővel tökéletesek.Itt elakadtam-mást már
nem szeretnék elfüstölni.Valami ötlet?
(#) zolika60 hozzászólása Jún 23, 2017 /
 
Sziasztok!
Van a húgomnak egy Acer TravelMate 5720-as masinája. A hibajelenség az, hogy a kijelző alsó sarka a keretnél melegszik erősen. Egy körömnyi területen el is színeződik és tíz prc üzem után elsötétül. Ha kihűlt ezt újra tudja. Mit javítsak rajta?
(#) elektroncso válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Szerintem a háttérvilágítás fénycsöve kezdi megadni magát. Túl nagy az áramfelvétel ezért az inverter letilt, elsötétül a kijelző.
Ki kéne cserélni a hibás fénycsövet vagy fénycsöveket.
(#) zolika60 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Köszönöm, holnap megnézem.
(#) elektroncso válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Amikor a kijelző elsötétül akkor próbáld meg hátulról megvilágítani az LCD modult, ha valahol tudsz bejuttatni egy kis fényt akkor meg tudod nézni, hogy az LCD vezérlő működik-e, mert háttérvilágítás nélkül a kép még ott van a kijelzőn, csak nem látszik. Amúgy az LCD monitor javítás, hibakeresés témában az utolsó pár oldalon hasonló hibajavításról van szó.
(#) Andr3wJ válasza yo_annesz58 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Nézz körbe jobban a panelon LCD csatlakozó környékén, lehet ott több biztosíték is.
(#) yo_annesz58 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jún 24, 2017 /
 
kettő van.F8 kimegy,F7 jó marad.De hogy az elszállt F8 miatt egy másik-előtte teljesen jó-kijelző is
tönkre menjen!?A fórumokon írják-vagy egyik vagy mindkettő elszáll,és cserével,átkötéssel javul.De
legalább még egy illetővel ugyanaz történt,mint velem-arra viszont nincs megoldás.A bizti(k) kimenését okozhatja WXGA-WXGA+ eltérés?
Következő: »»   228 / 278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem