Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   363 / 570
(#) briki válasza kiralyc hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Milyen radiator szelepek vannak felteve? Sima tekergetos vagy automata termofejes? Ha automata ter.ofej van lehet azok tobbsege majdnem zart vagy zart allapotban van. A keszulekedben nezzel egy fűtőkőri szűrőt lehet el van tömődve. A kazanon lehet futesi teljesitmeny beallitani ami illeszkedik a lakas hőigényéhez. Mindenfele keppen aramlastani problema van a kazannal.
(#) vadkerti hozzászólása Dec 5, 2017 /
 
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Van egy Westen Qwasar 24 turbó kazánom és most egy kicsit akadozik.Azt csinálja hogy elindul a fűtés el éri az csinálja hogy mire be villan a 60 fokos led lekapcsolja az égőt majd pár másodperc múlva újjra indul és ezt ismételgeti! Mi lehet a baj?
Előre is köszönöm!
(#) kiralyc hozzászólása Dec 5, 2017 /
 
Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat. Hát akkor marad a szerelő. A hőcserélőtisztítást biztos nem vállalnám be házilag. Amúgy nem vagyok tisztában az árakkal, nekem a fűtési rendszer átmosására valami 80-90ezer forintot mondtak meg egy teljes napot. Ez reális ár lehet egy 5szobás 9radiátoros családiház esetében? segítségetek továbbra is köszi

üdv csaba
(#) jano48 válasza jano48 hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Tegnap reggel lefújtam még egyszer a mikrokapcsoló tüskét WD-40-nel és megmozgattam utána. A mikrokapcsoló visszaszerelése után és azóta is kifogástalanul működik a kazán.
Köszönöm a segítséget.
(#) czenor hozzászólása Dec 5, 2017 /
 
Sziasztok Kedves Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni.
Saunier Duval KLZ 30 kazánom egyre többször csak reset után indul. hibajelzés: F1
Nyár óta 1-2 alkalommal csinálta ezt, de most a hétvégén nagyon sokszor. Volt, hogy csak a ki-be kapcsolás segített.
Nem értem mi lehet a gond mert van, hogy napokig-hetekig nem állt le.

Én gyújtás hibára gondolok, mivel reset után szépen működik, de a következő égés indításakor áll le a hibakóddal.
Szerintetek hogyan próbáljam megtalálni a hiba okát?

üdv. Norbi
(#) VIM válasza vadkerti hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Szia! Nincs meg véletlenül a leírás, mert abban mintha ez a jelzés a vízhiányra utalna? A nyomásmérő nem biztos, hogy jelenleg a megfelelő értéket mutatja.
(#) Molnarbela válasza briki hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Ezek szerint nálam sajnos így van,azóta hőcserélő,tágulási,feltöltő csere volt.Csak a feltöltőt kellett volna!!!!!!Úgyhogy van 1db tágulási, 1db hőcserélő felesleg!Köszönöm a tippeket.
(#) ocsisajt hozzászólása Dec 5, 2017 /
 
Kedves Hozzáértők! Van egy Junkers Euroline ZW 23-1 kéményes kombi kazánom. Nem csinal meleg vizet. Valtoszelep nem valt at. Vezerlo panel jo, motor mukodik, szelep kiszerelve szemrevetelezve normalisan mozog nem akad nem szorul.... Melegvizet nem ad, csak a radiatorok melegednek, de amolyan langyoskas a viz ami a HMV a csapokbol folyik. Mivel lehet gond? Lehet a motor nem eleg eros, elfaradt? Lehet a szelep megsem eleg jo? Vagy? Segítsetek! Köszi!
(#) VIM válasza ocsisajt hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Szia! Kár volt bármit is szétszedni, mert több mint valószínű, hogy a HMV NTC ment tönkre.
(#) ocsisajt válasza VIM hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Meg lehet mérni egyertelműen, hogy hibas-e? Van valami jele a hibanak? Most pl tokeletesen adja a meleg vizet miutan a motort osszeszereltem es elinditottam a rendszert. Most olvasom, hogy ez az NTC a homerseklet szabalyzasert felel. Azt csinalja a kazan. Amikor fut hallani a lang kodulaciot, amikor kicsit visszaveszi es a HMV pedig latom a kijelzon, hogy a 45 fok es a 60 fok ledek kozt idonkent valt, tehat gondolom 50 fokra sikerult beallitanom a potmeterrel. Tehat a meleg vizet csinalja, de nem a csapokban meleg, hanem elindul a radiatorok felé. Ez a hiba. Illetve most amiota osszeraktam a kis valtoszelep motort, azota most meg jol muxik. Ki erti ezt??
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
(#) VIM válasza ocsisajt hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
A NTC az hőfok emelkedésre csökkenő ellenállást mutat, 10 kOhm körüli szokott lenni az értéke szoba hőmérsékleten az érzékelőnek. Ha vegyes tüzelésű kazánnal közös rendszerben dolgozik a cirkó akkor elképzelhető, hogy a váltószelep motorja nem tudja átállítani a szelepet, mert vasiszapos lerakódás lehet rajta.
(#) Vappali válasza Vappali hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Köszi Urak a válaszokat!

Beszélem a szerelővel, aki korábban kisavazta. Elmondtam ezt a cső melegedéses jelenséget. Azt mondta, hogy lehet a háromjáratú szelep nem működik megfelelően, ki kell tisztítani.
Egy ilyen van benne:
Link

Amit egy ilyen motor mozgat:
Link

Erre gondoltatok, amikor keverő szelepet említettetek?
(#) pgabor2 válasza czenor hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Szia! Amikor hibára megy, hallani a gáz áramlását, látsz szikrát? A gázszelephez van bekötve a füstgáz szenzor és a túlmelegedés érzékelő szenzor is. Nekem a fűtés reléjét kellett cserélnem beégés miatt.
(#) Ql3r hozzászólása Dec 5, 2017 /
 
Sziasztok!
Laikusként fordulok a forumozókhoz. Most vettünk egy lakást és egy Buderus U102 átfolyós kazán csinálja a meleget és a melegvizet, de a mellékelt ábrán látható nyíl körül változó intenzitású csöpögés észlelhető. Milyen alaktrész ez illetve milyen megoldásokat tudtok a javítására?
Köszönöm előre is.
(#) czenor válasza pgabor2 hozzászólására (») Dec 5, 2017 /
 
Szia! Normál esetben egy kattanás után búgó hang(ezt minden induláskor hallani-gondolom a keringető), majd a gyújtószikra hangja és belobban.
Mikor "rosszalkodik" kattanás , búgó hang, de szikrázás helyett F1 hibakód.
(#) todi2 válasza kiralyc hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
..Egyet értek briki hozzászólásával,de azt kiemelném.hogy a rendszerben levő levegő is tudja ezt a keringési problémát produkálni... A számlát én nem vállalnám be .....!
Valószínű a radiátor cserét végző "szakik" elfelejtették a rendszer át öblíteni....ha így van akkor fekete olajos "szutymó"van a rendszerbe én egy meleg napon (meteorológia előre jelzés)az
egész rendszert leengedném és újra tölteném...A radiátor szelepeket kinyitva próba fűtés ,légtelenítés,szabállyozás ...Elméletileg a rendszerben (illenék)a kazán után egy le választó szűrőt
tenni,ha van akkor azt kellene először kipucolni..utána a leírtak szerint...Persze ez csak az én véleményem,ha valaki másképp látja itt a lehetőség írja meg...!
(#) isti7 hozzászólása Dec 6, 2017 /
 
Sziasztok! Beretta Exclusive Green RSI 35 kazánom van, és az a jelenség, hogy bekapcsolás után egy darabig működik, aztán 93-as, majd 92-es hibakódot ír ki, majd leáll. A reset megnyomása után egy darabig megint működik, aztán megint hibakód. A leírás szerint a hibakód jelentése: "Kondenzátum vagy kondenzátum érzékelő". Szerintetek tudok vele valamit tenni, vagy keressek egy szerelőt? Annyit megnéztem, hogy a víz az alján ki tud folyni, a cső nincs eldugulva, folyamatosan csöpög is belőle a víz, ha működik. Köszi!
(#) briki válasza Ql3r hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Vizarmatura. Ha szetszeded van benne egy tömszelence amibe egy rud van ezt mozvatja a csavaros fedelben levo membran nyomaskulonbsegkor. Cserelni kell nem olyan nagy osszeg par ezer ft de meg azelott mikor mar beall vagy nagyon jonne belole a viz es meg nagyobb bajt csinal.
(#) briki válasza Vappali hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Igen ez az.
(#) briki válasza ocsisajt hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Ha meleg iz sap kinyitasakor is a futesi morod melegszik agy az is melegszik akkor nem zar le a szelep a futes oldalt. Szorul vagy nem tömít rendesen. Jartam mar ugy hogy osszeszereles utan par alkalommal tök jó volt de utana - kis ido eltelte el- ujra megszorult es nem zart le. Csere lett a vege de azota nincs vele gond - igaz ez mas gyarto kazanja volt.
(#) briki válasza Molnarbela hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Az a baj nehez kiszurni melyik alkatresz a hibas. Tapasztalat, tipushiba, szerencse elsore eltalalni de nem a leg dragabb alkatresszel kell kezdeni a cseret.
(#) briki válasza czenor hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Ionaram erzekelo tisztitasa kabel ellenorzese. Ionaram meres. Gaznyomas egonyomas ellenorzese max es resz terhelesnel. Foldeles ellenorzese csatlakozasok ellenorzese. Elsore ennyi
Egonyomas ellenorzese csak muszerrel lehet vagy a regi modszer U csoves manometer.
(#) briki válasza vadkerti hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Aramlasi problema is lehet. Nincs eleg vizaramlas a rendszerben es hamar felfut.
Hibara nem all ki? Nincs hibakod? Ha nincs akkor az emlitettel kezdenem a hibakeresest
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2017
(#) Molnarbela válasza briki hozzászólására (») Dec 6, 2017 /
 
Szakember volt "segítségemre"! ' 1. Ki kell cserélni a tágulásit. 2.Hőcserélő kiégett cserélni.Ha Ő csinálja több mint 200000 ezer!!!Ezért én csináltam meg kb 140000 ft bánja. A feltöltőt nem is említette! BRAVÓ.... azért köszönöm a segítséget.
(#) APA1219 hozzászólása Dec 6, 2017 /
 
Sziasztok. Berretta Smart kombi cirkó a tűztèr felett recseg ropog fütèsnèl .Azonban ha csak melegvizre átvált akkor semmi baja. A gáz bemenőcspját lejebb vettem ,hogy kissebb tűz legyen a cirkóba ,îgy nem roog...de igy már csak 40 fokos vizet kèpes a radiátorokba továbbitani..A szerelö hőcsrèlőben dugulást állapitott meg.Szerinte a viznyomás lassan megy keresztül rajta ,ezèrt rotyog a viz benne. Hogy lebetne kitakaritani a hővsrèlőt?vizkő ?
(#) 444Tibi válasza czenor hozzászólására (») Dec 7, 2017 /
 
Saunier Ecosy Fas kazanomnal F1 hibakod, nem indult,
a gazmotor szetszedes, takaritasa es osszerakasa utan megszunt a letapadas, a hiba, ennek kb. 5 eve, azota is jol mukodik.
En megcsinaltam magam, gyakorlatilag a szabalyozas, modulacio kozponti egysege, talan nem ajanlanam hazilag nekiesni barminemu muszaki es fimommechanikai keszseg nelkul.
Szerelot ajanlanek, ha valoban ez a problema.
(#) vadkerti válasza VIM hozzászólására (») Dec 7, 2017 /
 
A nyomásmérő 1.5-1.7 között van!
(#) vadkerti válasza briki hozzászólására (») Dec 7, 2017 /
 
Csak ledes kijelzés van!Ha bevillan a 60 fokos led lekapcsol de a keringetés és a szellőztetés tovább megy!
(#) Kovidivi válasza zserrbo hozzászólására (») Dec 7, 2017 /
 
Tapasztaltam már ilyet, a keringető szivattyú miatt a fal átadta a rezgést a második szintre, és éjszaka, alváskor hallani lehetett a búgását. Nagyon idegesítő. Idővel tönkrement a kazán, és le lett cserélve. Azóta csend van. Én csak vendég voltam, tehát párszor aludtam ilyen szobában, de zavaró. Albérlet, vagy saját lakás?
Egyébként ezt a monoton zúgás más sem vette észre, csak mikor felhívtam rá a figyelmet. Az idősebbek meg egyébként sem hallanak jól a szélső frekvencia tartományokban, úgyhogy érdemes lenne valahogy rögzíteni a zajt. Olyan ez, mint a telefon töltő, ha zúg. Nem mindenhol hallod, csak ott, ahol felerősítik egymást a hanghullámok. Ezt is csak úgy tudtam megtalálni, hogy szépen egyesével kihúztam a dolgokat, és mikor megszűnt a sípolás, akkor meglett a tettes. Közel hajolva a töltőhöz nem hallottam semmit!
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2017
(#) Vappali válasza briki hozzászólására (») Dec 7, 2017 /
 
Köszi Uram!
Következő: »»   363 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem