Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   65 / 83
(#) Georgee hozzászólása Dec 19, 2018 /
 
Üdv Mindenkinek! Összeraktam a Proli féle Szulfátoldó-töltő automatikával-t. Működött is az élesztés alatt. Viszont újabb bekapcsolás után, még labortápon az R19 100R 1W elkezdett füstölni, amint a labortápot rákapcsoltam, lekapcsolás után visszahűlt. Ötlete van valakinek miért lehet? Ettől függetlenül villog a zöld LED és reagál mindenre az elektronika.
(#) proli007 válasza Georgee hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Hello! Akkor valami túlfogyasztás van a tápnál. Normál esetben a 100Ohm-on nem lehetne 0,25W-nál nagyobb terhelés. Meg kell mérni a 12V-os stabi kimenetén a feszültséget. Ha a stabi után van a terhelés, annak is melegedni kellene. Ha nem melegszik, akkor vagy a 100Ohm értéke nagyobb, vagy a C2 vagy C3 átvezet. Esetleg a C3 fordítva van betéve. A 100Ohm-on nem lehetne nagyobb feszültség, mint 5V.
(#) Georgee válasza proli007 hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Kiméregettem, nem találtam semmi gondot a C2 C3 körül. Viszont az 556 lesz a hunyó. Ha az 556-ot kiszedem, akkor 1.8V a feszültség. Amint bekerül a foglalatba az ellenálláson felszalad a feszültség 32V-ra.. Start vagy stop nyomásra a Piros led felvillan és amíg nyomom a gombot világít, a hőmérséklet led meg állanódan piros. Most várok egy másik 556-os IC-t (nem tudom ez gyári hibás, vagy mi lehetett vele, de a lábai is elvannak színeződve). Kérdés az, hogy amíg nem jön meg az 556 addig tudom így simán is használni? Mert karácsony előtt fájó lenne egy akkumulátorra költenem.
(#) proli007 válasza Georgee hozzászólására (») Dec 20, 2018 / 1
 
Hello! Előfordulhat hogy nem jó az IC, de ilyen hiba nagyon ritka szokott lenni. Célszerű lenne a panelt is átnézni, nics-e valami zárlat valahol. Az IC-t kivéve feszültségek is ellenőrizhetők. Egy 555-556 akkor szokott sokat fogyasztani, ha a kimenete zárlatban van a GND-vel vagy a táppal.
- Az IC-t kivéve, a 4-6 lábnak magas szinten kell lenni és GND-nek ha a megfelelő nyomógomb nyomva van.
- Az 5 vagy 9-es lábat a GND-re húzva világítani kell a Led-nek.
- Az 1 vagy 13-as lábnak magas szinten kell lenni, GND-re lehúzva leáll a zöld villogása.
- A 13-as láb a P3 tekerésekor 5..7V között változik.
- A 12-es láb kb. a 6V-os féltápon van. T+ megfogva felfelé, míg T- érzékelőt megfogva lefelé mozdul el a feszültség.
Ha ezek így működnek, akkor az IC környezetében várhatóan nincs hiba. Egyébként pedig kivéve az 556-ot működik a regenerálás, csak nincs feszültség és hőfok figyelés. Tehát nem kapcsol le.
(#) Georgee válasza proli007 hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Idézet:
„A 13-as láb a P3 tekerésekor 5..7V között változik.”
Nem a 11esnek kéne változnia? Ezeket már lezongoráztam azelőtt, mielőtt írtam ezért bátorkodtam az 556-ra tippelni, hogy ott a hiba. Közbe a párom már hozza az 556-ot. Remélem tényleg ennyi baja volt. Még annyi, hogy ha elkezdem az akksit regenerálni, akkor érdemes előtte kisütni?
(#) proli007 válasza Georgee hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Valóban, elírtam a lábszámot. A másik kérdésre én nem tudok válaszolni mert én nem regenerálok, sőt nincs is ilyen készülékem.. De az elvi válaszom a "nem" lenne.
(#) Ge Lee válasza Georgee hozzászólására (») Dec 20, 2018 / 1
 
Regenerálás előtt mindenképpen merítsd le kb. 9V-ra, különben nem csináltál semmit.
(#) Georgee válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Rendben, köszönöm szépen a segítségeteket.
(#) Georgee válasza proli007 hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Vannak eredmények. Az IC volt az (el)hunyó. Mostmár csak a hőmérővel piszkálódok. Köszönöm a segítségedet.
(#) Georgee válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
A töltési végfeszültséget mennyire érdemes beállítani?
(#) fastaction válasza Georgee hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Szia ! Amennyiben gondozás mentes az akku , akkor 15 V a maximum , annál többet , csak , ha kicsavarható kupakos . Elvileg 16 V a tuti . Én középállásba tekertem a trimmert és , így 15 V jött ki , tehát maradt annyi .
(#) Ge Lee válasza Georgee hozzászólására (») Dec 20, 2018 /
 
Nem gondolom hogy ezeknél az akkuknál ezt lehetne bárhova is állítani, ugyanis nálam mindig megállt olyan 13,6-13,8V körül, annál feljebb akkor sem ment volna ha napokig rajtahagyom. Bár előfordulhat hogy feljebb is megy ennél, ha jóval nagyobb a töltőimpulzus feszültsége. Nálam 28V körül van, de nem emlékszem pontosan.
(#) Tomi20 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 20, 2018 / 1
 
Szia

Én a leírás alapján állítottam be, elment 16V-ig, így állítottam vissza. Ebben a tartományban sokáig áll az akku, regeneráláskor (13,8V) bár nálam 27V AC a trafó, kb 36-38V-os tüskék lehetnek, most merítem a szünetmentest, két kidobott, regenerált 55Ah-s akksi van rajta, mértem, 150W kb a gép üresjárati fogyasztása, másfél órája csipog, már nagyon unom, de bőszen bírja.
(#) Georgee hozzászólása Dec 24, 2018 /
 
Üzembe helyeztem a töltőt. Estére lekapcsoltam. A mai napot végig kattogta és még dolgozik. Kérdésem az lenne, mivel eléggé szulfátos az akksi érdemes a teljes feltöltés után újra kisütni és tölteni, vagy már egy töltésnél érzékelhető a hatása?
(#) Chipmunk1960 válasza Georgee hozzászólására (») Dec 24, 2018 /
 
Ezt csak a terheléses tesznél tudod meg. Én egy 12V/230V -os invertert szoktam rárakni, 230V -os terheléssel, az lekapcsol, mielőtt mélykisülésbe menne az akksi. Mikor bekapcsolom megnézem az időt, meg amikor elkezd csipogni. Így ki lehet számolni az adott terhelés ismeretében az Ah-t.
Természetesen ha ezt többször ismétled, annál jobban tud dolgozni a kémia, s visszaállítani az akksit.
(#) fastaction válasza Georgee hozzászólására (») Dec 24, 2018 /
 
Én a helyedben hagynám , majd egy kicsit terhelés nélkül . Egy óra múlva megmérném , hogy hány volton marad . 12,6 V az , már szuper . Természetesen az újra merítés , töltés , csak jót tesz .
(#) Georgee válasza fastaction hozzászólására (») Dec 24, 2018 /
 
Egy merítést még bevállalok. Autóban járó motornál a fedélzeti computer 13voltot mutat, mintha nem lenne oké az akksi. A másik akkut betéve 14.4Voltot mér. Remélem még visszatér ez is az élők közzé.
(#) Georgee válasza fastaction hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Az mennyire normális dolog, ha töltés közben a polaritás led is villog?
(#) Tomi20 válasza Georgee hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Szia

Az nekem akkor villan néha, mikor lemerült akksit teszek rá, ami már veszi is a töltést. Szerintem normális dolog, kis anomália...
(#) fecus hozzászólása Dec 26, 2018 /
 
Bocs ha evidens de ezt a kütyüt csak kiszerelt aksira szabad rákötni, ugye?
(#) BarnaPili válasza fecus hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Igen. Mivel feszültségimpulzusokkal dolgozik, nem szerencsés a kocsi elektromos hálózatát ezekkel bombázni.
(#) alex0 válasza fecus hozzászólására (») Dec 26, 2018 /
 
Kiszerelni nem kell, csak az egyik sarut le kell kötni.
(#) Chipmunk1960 válasza fecus hozzászólására (») Dec 26, 2018 / 1
 
Cigizni, kovakövet pattogtatni nem érdemes közben, a fejlődő Hidrogén igen nagyot tud szólni!
(#) Georgee hozzászólása Dec 28, 2018 /
 
Egy akksit már feltöltöttem, de a feszültség két nap alatt leesik 11.7-11.8voltra. Szóval az akksi kuka lesz. Van egy másik akkum, ami teljesen zárt, töltött már valaki ilyet? Mik a tapasztalatok? Tartok a gázképződéstől.
(#) fastaction válasza Georgee hozzászólására (») Dec 28, 2018 /
 
Szerintem , csak úgy látszik .
(#) szsrobert válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
A hidrogen csak eg, de a durranogaz nevehez illoen durran. Nem elonyos szetcsapnia a kensavat.
(#) Tompy hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Sziasztok.
Szeretném összedobni a cikkben szereplő szulfátoldót. A problémám a következő, az onnan letöltött Pdf nyák terv kinyomtatva műnyomó papírra tulságosan porrózus. Így nem merem levasalni. Már minden beállítást átnéztem de nem találtam megoldást. Nincs véletlen valakinek egy jobb felbontású , vagy Layout ban, vagy bármien formátumban is jó lenne. Előre is köszönöm.
(#) _BiG_ válasza Tompy hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
A nyomtatódat állítsd fekete-fehér nyomtatásúra, csak feketét nyomtasson és hasonlók. Nyomtatója válogatja, hogy nevezik. A szürkeárnyalatos nyomtatást ne engedd.
És a nyomtató takarékos üzemmódját kapcsold ki.
(#) fastaction válasza Georgee hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Szia ! Az is kezelhető , csak itt fontos a beállított végfeszültség . 14,4 V a határ ahol elkezdődik a gázképződés , de 15 V fölött , már egy kicsit sok . Ugyan úgy tedd , csak rá a készüléket , csak érdemes előtte ellenőrizni a folyadék szintet , mert , ha alacsony , akkor nem érdemes vele foglalkozni .
(#) fastaction válasza Tompy hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Én a vasalt panelt , még körömlakkal és fogpiszkálóval szoktam tuningolni , ha szitás a nyomat . Kész layoutot , nem készítettem , bár átkonvertálva , beillesztve fél óra alatt kész .
Következő: »»   65 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem