Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED asztal készítése
 
Témaindító: kavicszsolt, idő: Jan 21, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 8
(#) idlob válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 12, 2008 /
 
Nos a megoldás meg van szerintem, de a gyakorlatban nincs még tesztelve, és ezért nem akartam "a levegőbe beszélni".
Tehát a fotótranyóval kell egy osztó. Az "osztópontból" egy kondezátorral lehet kicsatolni a jelet. Így amikor változik a fényviszony, akkor tranziens keletkezik. Egy megy egy egyszerű integrátorra, így a változással arányos nagyságú jelet kapunk. Az integrátor kimenete mehet az 1D összegzőbe, ami aztán indítja az oszcillátort.
(#) Attila86 válasza idlob hozzászólására (») Jún 12, 2008 /
 
Zsír!
(#) idlob válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 12, 2008 /
 
Köszi, mostmár csak működjön is, mert különben nagyon beégek
(#) Andr3wJ válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 12, 2008 /
 
Én még mindíg az alap videóból indulok ki! És a megrendelhető KItben csak egy lm324van, aki meg eredetileg kitalálta egy lf351et de ez nem biztos, én azért ragaszkodom fafejüen az 1 IC hez

Infra led + foto tranyó = optokapu a kapcsolást a kezed hozza létre ahogy elhúzod a kezed felette, ez ha csak egy pillanatra zárodik és rajta a kimeneten a kondi ellenállás akkor az megnyújtja annyira amennyire neked kell, nálam 1uF, 10M asszem és így kb 3-4 másodperc alatt alszik ki.
(#) idlob válasza Andr3wJ hozzászólására (») Jún 12, 2008 /
 
Egy LM324 tok 4 műveleti erősítőt tartalmaz. Az általad linkelt anyagban pedig LF347 van, ami ugyancsak kvád IC.
(#) _JANI_ válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
S a bekötési elv...
(#) jocc válasza _JANI_ hozzászólására (») Jún 28, 2008 /
 
Hell ismét . bocsi a pár hónapos kiesésért sok dolgog szakadt a nyakamba nem volt idöm foglalkozni a cuccal DE...

... amire eddig felfigyeltem a 4 müv er.-böl 1 re bontva a dolgot:
a tokban az egyik m.e.-t az ir lled vezérli ez az inditás (amit egy másik ák ad a 4 böl) 1 az oscillátor 2 pedig a 2 sor led fel és lefutási impulzusait biztositja 3szög jellel valahol lepapitoztam egyéni vázlatnak az ir müködését azem van itt egy rajz is a gépen amiböl ki lehet indulni
pill és ide lököm.

a led vezérlő 2 müveleti erősitő valahogy ellenütemben dolgozik szimpla 2 utas tápja van a panelnak csak a képen az alkatrészek számolásakor nem tudtam rájönni hogy minek az a sok még plussz is marad

az egyik képen az ir led és az lm324 esek kapcsolata a nyákon, a többi pedig az ir re megoldás a lényeg hogy a vezérlő jeladó az ir vevő mellett van igy elég szép kört zár be a 4 á.k. a többi panelra ha jol emlékszem csak a tápfesz megy de ez még nem biztos egyenlöre enyi amit tudok remélem hasznát veszitek
egy darabig megint offline leszek de ha lehet fel fel nézek. bye
(#) Attila86 hozzászólása Okt 31, 2008 /
 
Üdv.!

Eszembe jutott ez a projekt és a weboldalamra feltettem a kapcsolási rajzát annak amire én gondolok, illetve írtam a működéséről is:
Bővebben: Link
Nekem jelenleg nem sok időm van ezzel foglalkozni, de ha valakit érdekel a dolog akkor a rajz alapján megépítheti és kísérletezhet vele. Én még nem építettem meg és nem tudom hogy a gyakorlatban működne-e, de az elv szerintem működőképes.

Üdv.: Attila
(#) tomcat26 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
Helló! Az lenne a kérdésem, hogy a rajzon a T1 az milyen, és hogy hány Volttal működik az egész.

Köszi
(#) Attila86 válasza tomcat26 hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
Üdv.!
T1-re nem tudok pontos típust mondani, valamilyen fototranzisztor kell oda amilyet épp kapsz a boltban.
A tápfeszültség nincs nagyon meghatározva, én 5-9V-al próbálkoznék első körben.
Hangsúlyozom, hogy az áramkört én semmilyen formában nem építettem meg, ezért nem tudok garanciát vállalni a hibátlan (vagy egyáltalán bármilyen) működésre!
(#) tomcat26 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
OK Köszi
(#) mandris válasza tomcat26 hozzászólására (») Dec 21, 2008 /
 
Sziasztok! Továbbra is fenntartom a dolgot, hogy 2db ra való cuccot megvásárolok, ha valaki épít nekem egy ilyet! Ha valakit érdekel, szóljon és megegyezünk!
(#) luipadre válasza mandris hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Szevasztok! Találtam egy oldalt talán segíthet.Bővebben: Link
(#) xmasimo hozzászólása Okt 21, 2009 /
 
Sziasztok,

Engem is nagyon érdekel a téma, és egy kicsit bosszant is, hogy az EvilMadScientists-nek ez az egyetlen projektje, ami nem open-source...Ez van, amennyire olvasgattam a fórumjaikat, többször is ígéretet tettek a kapcsolási rajz publikálására, ez azonban mindezidáig nem következett be.
Amikor erről az asztalról beszélek, én arra gondolok, amit Interactive Coffee Table-ként reklámoznak, és nem pedig a színes ledes ebédlőasztalról. Én is ez előbbi megépítésére pályázok.
A pic-es megoldást kezdem elvetni, talán ez pont az a téma, amit analóg lenne a legszebb megoldani.
Az analóg megoldásnak pedig már egy kicsit nehezebben állok neki, ha lehet, ragaszkodnék az eredeti látványhoz. Ami eddig a másolás reményéhez legközelebb juttatott, az a következő összeszerelési utasítás az asztalhoz:
Bővebben: Link
Ebben a BOM-on től beültetési rajz és instrukciók is találhatóak, természetesen layout és kapcsolási rajz nélkül. De kiindulásnak nem rossz. Jó lenne életben tartani ezt a topikot...Rajta!
(#) edgaar hozzászólása Okt 21, 2009 /
 
Hali !

Opensource egy ideje.. kirakták már a schematicot..

Bővebben: Link

Edgár
(#) xmasimo válasza edgaar hozzászólására (») Okt 22, 2009 /
 
Hali,

Ez egy másik fajta, mint említettem a színes ebédlőasztal kapcsolási rajza, amit Te is belinkeltél, rendelkezésre áll. Én a másikra gyúrok, amiről az én linkem is szól...Azért köszi!
(#) dany1989 válasza xmasimo hozzászólására (») Okt 31, 2009 /
 
Miért az amit edgaar mutatott az mit csinál?
(#) xmasimo válasza dany1989 hozzászólására (») Okt 31, 2009 /
 
Az a verzió - Interactive Dining table - egy másik projekt, ott a ledcsoportok a beavatkozás hatására stabil állapotokat vesznek fel, pl ha az egyik fényérzékelő fölé teszed a kezed, akkor véletlenszerűnek tűnő csoportok kezdenek világítani, mások kialudni. Tehát köze nincs ahhoz a periodikusan elhalványuló effekthez, amit a led coffe table csinál. Előbbit meg is építettem (a dining table-t próbapanelon), és tényleg csak ennyit csinál, semmi oszcilláció. Egyébként nagy különbség még a kettő között, hogy míg a dining table fototranziszorokkal érzékeli a megvilágítást, illetve annak megváltozását, addig a hőn áhított led coffe table mindezt reflexiós infrakapukkal végzi, következésképpen sötétben is működik.
(#) dany1989 válasza xmasimo hozzászólására (») Nov 1, 2009 /
 
aha értem, majd azért én is összedobom próbapanelon megnézni, de akkor már ketten várjuk a másikfajta kapcsolási rajzát
(#) edgaar hozzászólása Nov 2, 2009 /
 
Srácok, mi van ha valami olyant próbálnánk ki, hogy néhány LED mindig ég, elszórva az asztalon, és ezek a LED-ek maguk a fényérzékelők ? OK, ehhez tuti MCU kell, ez triviális, de talán van benne fantázia..
Arról beszélek, akik számára nem lenne világos, hogy a LED fényérzékeny, láttam pár megoldást már rá, ami úgy möködött nagyjából, hogy jó magas frekin villog a LED, a szemednek úgy tűnik mintha égne folyamat, de közbe egy-egy időpillanatra bemenet a prociba a LED lába, és rámérsz, hogy mekkora fesz jön ki belőle. "LED touch sensor" a guglis varázsszó, ha valakit érdelel.
(#) dany1989 hozzászólása Nov 4, 2009 /
 
És ezt láttátok már?
Bővebben: Link
erről sem tud senki semmi infót mi?
pedig nekem ez is nagyon bejön...
(#) _JANI_ válasza dany1989 hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Szerintem IR reflexiós fénysorompóval érzékel. Bár a videó felvételen ez nem látszik. :no:
Viszont az egymásbaolvadó foltok, elég látványosak. ( Csak kikockázva lehet látni. )
(#) _JANI_ válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 4, 2009 /
 
Abban a videóban pont az a szép, hogy egyáltalán nem "látni" az érzékelés módszerét.
De mint látható az üveg és porcelán tárgyak érzékelése sem okoz gondot.
Alaposan szemügyre véve, KB 1-1,5cm lehet az érzékelési távolság.
(#) dany1989 hozzászólása Nov 6, 2009 /
 
Nincs valakinek esetleg valami olyan kapcsolása amivel az érzékelést meglehet oldani? tehát olyan ami fölé rakok valamit és érzékel(természetesen sötétben is), onnantról már csak a megfelelő ledcsoportnak kéne világítani....

ilyen infrás kapcsolásra ezt találtam:Bővebben: Link, de ugye itt van egy vevő is, amit jelen esetben akkor pl a plafonra kéne rakni az meg nem az igazi, ezt meg nem tudom h működik, valaki el tudja magyarázni?Bővebben: Link
(#) dany1989 válasza dany1989 hozzászólására (») Nov 11, 2009 /
 
Ha jól értem, az előbb említett kapcsolásba ha a vevő és az adó egymás mellett van, akkor pl a kezem az ami visszaveri az infrát, innentről kezdve egy tranyón keresztül már világíthat is a a megfelelő ledcsoport és akkor már meg is van az asztalunk... egy pic-cel még egy két jó effektet is belegyúrhatunk

úgy halottam h azért van rajta az 555 h megszaggassuk a infra jelét, és így távolabbról is érzékel, mennyit jelenthet kb az a távolabb?
(#) Hollowdrums hozzászólása Jan 24, 2010 /
 
Sziasztok!

Találtam a témával kapcsolatban valamit.
Bővebben: Link
Remélem segíteni fog
(#) Hollowdrums válasza Hollowdrums hozzászólására (») Jan 24, 2010 /
 
Még valami...
Van egy letölthető pdf a fórumban, ami az eredeti Interactive Led Coffee Table összeszerelési útmutatóját tartalmazza. Rengeteg képpel stb... Nagyon jól kivehetők a dolgok róla. Regisztráltam és gyorsan le is kaptam onnan, Itt megtalálható a pdf ----> Bővebben: Led Panel Instrux
(#) (Felhasználó 34331) hozzászólása Ápr 10, 2010 /
 
Sziasztok!
Valaki meg tudná csinálni a nyák-tervet a kapcsolásnak?
Nagyon megköszönném..
(#) Pezsi hozzászólása Júl 7, 2010 /
 
Sziasztok!
Engem is ez utóbbi érdekelne inkább, semmi villogás, csak ahol tárgy van, ott világít. Nem értek hozzá, de az az elképzelésem, hogy egy fototranzisztort odarakok, egy infra leddel, és ha megtörik a fénye, átengedi az áramot és a rákötött pár led(4-6) világítani kezd(Mindenképp kell ehhez IC?). Erről kérnék valami véleményt, elképzelést, mert én alapvetően nem értek hozzá.
(#) _JANI_ válasza (Felhasználó 34331) hozzászólására (») Júl 9, 2010 /
 
Egy változat el is készült.
A LED-panel méreteit a vezérlő panel méretéhez igazítottam. Így a LED-panelt távtartók segítségével a vezérlő áramkör fölé lehet szerelni.
( Az áramkört nem építettem meg és nincs tesztelve! )
Sok sikert hozzá.
Következő: »»   3 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem