Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tönkrement vinyó
 
Témaindító: Tomszy, idő: Jún 28, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) Tomszy hozzászólása Jún 28, 2006 /
 
Szisztok, egy újabb kérdésem lenne, Van egy maxtor 80gigás vinyóm, amire menet közben ráesett egy hub és abban a pillanatban elkezdett kattogni. Restartoltam, és még végig néztem rajta az egyik filmet, majd gondoltam másolok róla hogy jo e most (akkor még semmi hang nem volt, miután restartoltam..) Ahogy elkezdtem a másolást meint kattogott... Azóta ha bármikor csak a 12v-ot adom neki elkezd kattogni, szétszedtem és az olvasófejet üti a hülye a falnak. Lehet vele vmit kezdeni? Köszi
(#) szabi83 válasza Tomszy hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
Idézet:
„szétszedtem és az olvasófejet üti a hülye a falnak. Lehet vele vmit kezdeni?”

lehet, mivel már szétszedted.. jobb vál bal kéz, nagy ívben..

szerintem.... :yes: :nyes:
(#) Frankye válasza Tomszy hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
Igen, nyulat dobálni, vagy Geiger-Müller számláló imitációnak használni!
(Bocs, ezt nem tudtam kihagyni!)

Sztem nem sok mindent, de okosok majd mondanak szépet, meg jót.
(#) Slope válasza Tomszy hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
A szétszedés nagy hüleség volt...

Idézet:
„csak a 12v-ot adom neki elkezd kattogni”

Nem is csodálom... csak 12V...
csapd kétszer egy betonfalhoz, hátha megjavul
(#) MaSTeRFoXX válasza Frankye hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
pl Vízporlasztónak, vagy kertilocsolónak . Egyszer volt egy x@r vinyóm, leszedtem a tetejét, bekapcsoltam, és belenyomtam pár centire egy tál vízbe a lemezeket, és szépen nyomta szét a vizet :vigyor2::hehe:
(#) Medve válasza Tomszy hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
Szia!
Tehát a kollégák azt próbálták érzékeltetni, hogy egy vinyót nem szabad szétszedni. Oka ennek, hogy a belső tér igen-igen (!) tiszta, mivel az finom mechanikával rendelkezik és a lemez-fej légrés is elég kicsi. Igy a Winyók javítása "tisztatér technikai környezetben" történhet csak meg (pl fürdőszoba? )
(#) ndavid87 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Jún 28, 2006 / 4
 
Vagy ilyet!

00023087.jpg
    
(#) MaSTeRFoXX válasza ndavid87 hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
Hát ez nagyon kész van!
(#) Frankye válasza ndavid87 hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
Jújjjj! Ez NAGGGYYYON dúúúrva!!!!
(#) Tomszy válasza ndavid87 hozzászólására (») Jún 28, 2006 /
 
Azt hiszem erre a célra fogom felhasználni de azért előtte kipróbálom a földhözvágós témát.. hátha igaz ez nem vicces hogy 80 giga meghalt de nemtok vele mit tenni
(#) styevo válasza Tomszy hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Sziasztok!
Nekem egyszer egy SG Barracuda adta meg magát 120GB! és persze bíztam benne nem sok mindent mentettem róla így közel 2éves anyagok úsztak el véle!
Annyi szerencsém volt, h.még garanciás volt.
Tünete: felpörgött kattant lelassult ezt ismételgette.
Az befolyásolhatja a romlást, ha nagyon tele van a vinyó? >1GB hely marad?
(#) Tomi20 válasza styevo hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Hi!

Szerintem az nem nagy baj, ha kevés hely van rajta. Amire figyelni kell(ene) hogy ne melegedjen nagyon, mert hosszútávon nagyon nem szereti. Én vettem olcsó (1000Ft) ventillátort az egyik vinyómra és az már 4 éve üzemel, a másikra nem vettem, és 3 éves korában elhalálozott.
(#) Tomee válasza styevo hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Nem hiszem, hogy a hely szüke és a vinyó elromlása kapcsolatban ál egymással. Inkább a vezérlő elektronika valamit nem talál amit keres és ezért pörgeti.
(#) source2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
jah ez nálam is így volt! megvettem a gépet fél év múlva meghalt a vinyó, a boltba azt mondták hűtés miatt,de gariba kicserlték ,s az újra raktak hűtést már 3 éve megy (mopstanság már csinál fura dolgokat, mind1 menyi ideje megy kattanegyet és megfagy minden, ujraindítom nem látja a vinyót, várok 5 percet már müxik,rendesen )

egyénént ezt mér csinálja?
(#) Tomi20 válasza source2 hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Szerintem, amíg elindul, addig csinálj adatmentést, mert én is így jártam a vinyómmal, hogy kattogott, és lefagyasztotta a gépem, és addig halogattam az adatmentést, hogy egyszer csak többet nem indult el. (én voltam a hülye, mert nem mentettem, amíg tudtam volna, 120GB elveszett)
(#) MaSTeRFoXX válasza Tomi20 hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Véletlen nem SATA-s?

Mert van egy 200-as SATA-s Seagate Barracudám, egy időben lefagyasztotta a gépet, kattogott, világított a HDD led meg minden. A sok fagyás miatt megsérült az NTFS tábla (ha már van FAT tábla....). A windowsXP hibajavító meg törölte szépen az adatokat, minden indításkor. És így kb 50GB nagyon fontos adatom semmisült meg . A végén végül sikerült valamennyit megmentenem belőle (getdataback programmal). Ezután újrapartícionáltam, leformáztam, kb 1 napig ment is normálisan.... Azután újra elkezdte csinálni. Végdő elkeseredésemben kicseréltem az adatkábelét. És lám, azóta semmi baja sincs, (kb 4 hónapja) (lekopogom ....). Szerintem az állandó melegben kilágyult a csatlakozó, és ránézésre sem egy nagyon stabil konstrukció, mostmár fél évente cserélni fogom.
Az lenne a kérdésem hogy akinek hasonló vinyója van, annak is melegszik? És ők is hallják a hangját? Úgy értem, hogy hallottam már 40GB-os seagate-et de annak abszolút semmi hangja van, de már 250-es Seagate-et, de annak se volt. (ez a 2 vinyó mondjuk IDE csatolófelületű volt, csak a SATA-sok ilyen hangosak? )
(#) MaSTeRFoXX válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Hopp!
Ez source2-nek szólt
(#) source2 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Hi

IDE-és,de lehet igazad van!, a gyári (ami az alaplappal járt) 80 eres kábel volt, két csatival, eccer az egyik csati a haverom vinyójába maradt én meg észre se vettem hogy letéptem :S ő szólt mikor hazaért , de ment a gép amikpor azonban hozta a vinyóját nem volt több csati íyghát betetem egy 40 Ereset és a gép induláskor kiírja hogy nem 80 eres kábel van! lehet ez a hiba mert azóta csinálja/ta (kop kop kop) kb 4 hónapja nem csinálta már

de ha megin csinálja veszek 80 eres kábelt

köszi
(#) Báddzsó válasza source2 hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
szerintem mindenképp vegyél 80 eres kábelt mert 40 eressel sokkal lassabb lesz, csak az udma 2 (ultra33) -at tud használni, ami jóval lasabb a udma5 nél vagy 6nál amit egyébként használna a 80 eres kábellel...
(#) aty válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Kb 1 eve jutottam hozza 40GB-os HDD-hez, amit nem lehetett formatalni, particonalni....SEMMI !!!
Felelesztettem egy regebbi P1-es alaplapot, amelynek BIOS-aban van Low Level Format. 1 napig csörgette a HDD-t, de kb 1 eve gond nelkul fut rajta 3 OP ( Win98, Win XP es Linux )
(#) Báddzsó válasza aty hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
általában a gyártók oldalain vannak olyan progik amivel lehet low level formatot csinálni a vinyóval, minden gépen... (maxtornak, samsungnak, wd-nek , quantumnak van, már használtam )
(#) MaSTeRFoXX válasza aty hozzászólására (») Júl 27, 2006 /
 
Szia!

Ajánlom az ilyen esetekre a BCWIPEPD nevű programot. Hasonlít a low level formathoz. Tulajdonképpen lemágnesezi a lemezeket a vinyón.
Utána jöhet a partícionálás, és a formázás. Pár vinyót sikerült így megjavítanom. Az adatokat visszaállítathatalanul törli!
Ez egy DOSos progi, elvileg van mellette valamilyen magyar leírás. Ja és célszerű lehúzni az összes vinyót a gépről, csak azt hagyd benne, amit éppen wipe-olsz.(Nehogy véletlen rossz sorszámot adj meg)
Ezt a programot rá kell másolni egy indító floppyra és innen bootolni.

wipe.zip
    
(#) Tomi20 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 30, 2006 /
 
Heló mindenkinek!

Nem tudja valaki, hogy a vinyó fejet mozgató tekercsnek max hány mA-t adhatok, és mekkora feszt?
(#) NBalage válasza Tomi20 hozzászólására (») Szept 12, 2006 /
 
hmm
Itt volt hogy a meleget nem szereti...
Suzóval szerintetek hány fokot lehetne megengedni neki met nekünk rackban van normálállapotban és néha megfogni sem tudom...
(#) MaSTeRFoXX válasza NBalage hozzászólására (») Szept 12, 2006 /
 
Az nagyon nem jó....
Van egy HDD Sentinel nevű progi, nálam már 54 fokra is túl magasat ír ki, de szerintem is ez sok egy vinyónak. Csak az a gond hogy nem nagyon akarok mégegy ventit belerakni a gépbe, hogy ne nőljön a zaja
(#) Lucifer hozzászólása Márc 22, 2007 /
 
Üdv mindenkinek!

Kaptam a minap egy 20 GB-s Quantum Fireball Plus AS wincsesztert ajándékba. Természetesen nem azért kaptam mert működik . A 7200 rpm-s winyók kezdeti darabjai közé tartozhatott, ki is nyiffant az elektronikája egyhamar. Egy kis SMD háromlábú valami robbant fel benne. Eddigi tapasztalataim alapján valószínűsítem, hogy tranzisztor volt fénykorában. Sajnos a darabkáit nem kaptam meg, így nem tudom a típusszámát. A középső lába GND-hez van kötve direktben. Ha igaz az előző felvetésem (mármint, hogytranyó volt) akkor e kép szerint ez lenne a tranzisztor Emittere. Ha ez a földön van, akkor valószínűleg ez egy NPN tranzisztor.

Másik két lába pedig egy L6279 IC két lábához kapcsolódik. Ez a termék az ST remeke, természetesen adatlapot nem lehet hozzá találni

Tehát az alábbi kérdések, kérések fogalmazódtak meg bennem:

Ha valakinek van hasonló winyója kérem fotózza már le nekem a nyák ezen részét!
Ha valaki tud adatlapot az L6279 hez (ST gyártotta) kérem ossza már meg velem!
Bárkinek bármi ötlete van, esetleg fentebb elképzeléseimmel nem ért egyet kérem jelezze!

// Tudom nem divat ma ilyesmit javítgatni, meg sok értelme
// nincsen, de azért szeretném még egyszer beröffenteni
(#) Lucifer hozzászólása Márc 22, 2007 /
 
Upsz kép lemaradt, szerkeszteni meg már nem enged.

100_0464.jpg
    
(#) Ákibard válasza Lucifer hozzászólására (») Márc 22, 2007 /
 
Szia!

Gondoltam segítek, mrt nekem is egy Quantum Fireball 20,4Gb-s winyóm van. Szét is szedtem a rackemet, de sajnos nem jártam sikerrel, teljesen más a panelja ennek a dögnek... Azért sok szerencsét!
(#) Lucifer hozzászólása Márc 22, 2007 /
 
Köszönöm szépen fáradozásodat!

Én is találkoztam már 20 GB-s Fireball -al, de annak is totál más volt a paneleje. A motorvezérlő IC-n hűtőborda volt, stb.

Mégegyszer köszönöm!
(#) Lucifer hozzászólása Márc 22, 2007 /
 
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem