Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műgyanta
 
Témaindító: csaadaam, idő: Jan 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 27
(#) einstien65 válasza Furmicheck hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
szia nem akarok itt reklámot senkinek (nagy lajos kir. u 108)
de ha beirod a gugliba hogy poliészter mügyanta mert neked ez kell
akkor jön rá vagy 3 pesti cég is de vannak felhasználok is akik szoktak eladni szivességből pár kilot .
nagyker ára kb 600ft/kg
az üvegszálnak meg négyzetmétere kb 300-500ft ez az átlag és
nem biztos hogy a legvastagabb a legdrágább
de az egyiknek van forum oldala ezt ajánlom mert itt kérdezhetsz a dolgokrol ha nem találod privátban megirom
sok sikert
(#) válasza Furmicheck hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
Szia!

Tudom, hogy nem igazán szokás más fórumokra hivatkozni, de én most megtenném: Link.
Ezt csak azért mondom, mert szerintem ott a műgyantás topicban valószínűleg többet tudnak neked segíteni (konkrét kérdésekben, problémákban) mint itt, hiszen ennek a fórumnak eléggé más a profilja.
(#) Furmicheck válasza hozzászólására (») Jún 15, 2009 /
 
Köszi a linket! Azt hiszem itt mindent megtalálok, amire szükségem van!
(#) einstien65 válasza Furmicheck hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
sziasztok én csak azért nem akartam linket mert néhány hejen nem tanácsolták a moderátorok mint itt is elég kőszivüek de sztem ez az oldal a segitségért van ugye
http://novia.hu/?a=felhasznalasi-tanacsok
ez az egyik gyantás
és ez a másik
http://www.alvin-plast.hu/forum.php?topic=6
sok sikert de van még a googléba megtalálsz párat

tiltsatok le
(#) Moderátor hozzászólása einstien65 hozzászólására (») Jún 15, 2009
 
Azt hiszem, kisebb félreértés van mindenhol mostanában...

Mi nem a linkek ELLEN vagyunk, csakis abban az esetben, ha valaki úgy akar közvetlen hasznot húzni a HE látogatottságából, hogy a saját honlapját reklámozza! Nem ugyanaz a kettő!

És még azért is harapni szoktunk (jogosan!!!), ha valaki nem képes észrevenni és használni a LINK gombot a linkek beszúrásánál...

Idézet:
„tiltsatok le”


Pár órás regisztrációval nem gondolod, hogy a pofátlanságnak is határa van ilyen szövegekkel, kedves nagyarcú emberke?!?!?
(#) takacsarpi hozzászólása Jún 15, 2009 /
 
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ezt a bizonyos Ablonczy-féle gyantát BPn hol és hogyan lehet beszerezni? Ti hol szereztétek meg?
- természetesen priviben is várom a válaszokat, ha ez reklámnak számítana

Köszi: takacsarpi
(#) einstien65 válasza (») Jún 15, 2009 / 1
 
szia habár te nme köszöntél nem baj
a kissebb félre értés nem itt van hanem ott hol mindig letiltottok pár emberkét értelmetlenül ez a ti rögeszmétek nincs még egy másik ijen oldal ahol letiltják az ember mert véletlenül v mit nem jol irt itt ez az oldal a segitségről szol nem a nyelvtanrol ti sose sms eztetek vagyijesmi nem ismeritek a röviditéseket
tanuljatok kicsit és ezek mijatt ne tiltsatok le senkit mert ez rossz hirnév nektek az oldalnak
már más oldalon is rolatok beszélnek negativ véleménnyel ez van
(#) Moderátor hozzászólása einstien65 hozzászólására (») Jún 15, 2009
 
Idézet:
„ez rossz hirnév nektek az oldalnak
már más oldalon is rolatok beszélnek negativ véleménnyel ez van”


Most azonnal lehet odamenni!RÖGTÖN! Külön ajándékot kapsz, ha most azonnal elhagyod ezt az oldalt.

Hehogy azt hidd, hogy egy ilyen igénytelenül író ember megtartásáért mi fáradozni fogunk, vagy kisujjunkat is mozgatjuk érte. A nagy lótúrót, le lehet szállni a Földre, ahol megvan az alap elvárás mindenki számára...
(#) SzBal81 válasza kobloandrea hozzászólására (») Jún 15, 2009 / 1
 
Szia!

Akkor lássuk, röviden és tömören. Szükséged lesz polieszter gyantára (ha van akkor tixotrópizált, az jobban megáll a függőleges felületen), üvegszövetre, üvegpaplanra (mindegyikből a 300g/m2-es, ezt elég könnyen át tudod itatni és könnyen felveszi a formát), butanox katalizátorra (kb. 2-3%), ha hideg van, nem árt egy kis kobaltos kötésgyorsító (kb. 1,5-2%), színezőpaszta, valamilyen záró gél a végén, hogy a napsugárzás ne kezdje ki a gyantát (ezt is meg tudod színezni a kívánt színre), ha nagyobb repedés, vagy lyuk van rajta, akkor vagy veszel polieszter gittet, vagy keversz saját magad (polieszter gyantába talkum por, tixotrop. ízlés szerint adagolva), aceton a lemosáshoz és a szerszámokhoz, ecset, henger, légtelenítő henger (ha nagyon precíz akarsz lenni), hosszú szárú gumikesztyű, védőszemüveg! edények, így elsőre ennyi jutott az eszembe Ha még van kérdésed, csak rajta!.

További szép estét mindenkinek.
(#) modellektro válasza kobloandrea hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
szia ha oda méssz amit már előzőleg leirtak neked ott mindent megkapsz ja még annyit hogy a tixotropizált gyantát triklosanosnak is nevezik ez a hintöpor alapanyaga de szinte már majdnem mind ijen ha nem tegyél bele hintöport ez komoj a gyantások majd elmondják
és még a gyanta süritésére van aerosil vagy cabosil ebből készül a gél ezzel is lehet glettelni kissebb repedéseket
és előtte csiszold fel jol a ragasztando felületet
jo munkát
(#) SzBal81 válasza modellektro hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
Hali!

Bocsáss meg ha tévedek, tényleg nem szeretnék vitatkozni, de ha jól emlékezem, az aerosil az a tixotropizáló anyag (szinte súlytalan, rettenetesen száll a levegőben, kicsit áttetsző fehér színű nehéz elkeverni a gyantában) és a talkum por a sűrítő anyag (hintőpor szerű a tapintása is, tömörebben összeáll, nagyobb súlyú por, talán vmilyen alumínium vegyület de ez nem 100%).
Én mindkettőből rakok bele amikor gittet keverek, rendkívül sok mindenre jó ez a paszta, én polieszter tartályok javításánál használom általában.
Egyébként ha valakit érdekel, Balatonkenesén van egy nagyon jó kereskedő, a nevét nem akarom kiírni, nehogy reklám legyen, de kérésre szívesen elküldöm az elérhetőségét.

(#) Frankye hozzászólása Jún 16, 2009 /
 
A párom "nyaggat", hogy a felújításkor a fürdőszobában a kád helyére építsünk egy nagy zuhanyzó tálcát. (Mivel az idős, és nehezen mozgó anyósom is velünk él, mindenképpen olyan kellene, ami nem, vagy csak csekély küszöbbel rendelkezik.) Eszünkbe jutott, hogy műgyantából biztosan vízzáró, és teljes "tálcaformájú" zuhany-aljat lehetne kialakítani, azonban teljesen járatlan vagyok a témában.
Kérem, hogy a hozzáértő fórumtársak közül valaki legyen szíves elmagyarázni, mire van ehhez szükség (anyag, eszköz), valamint a technológiával kapcsolatban homályosítson fel legyen szíves! (Olyan "valamit" szeretnénk, ami egy zuhanytálca formájú, de annál lényegesen nagyobb. A csúszásveszély miatt vetettük el a csempe/járólap burkolatot, és gondoltunk a műgyantára, hiszen láttam olyan műgyanta bevonatot, amelybe csúszásgátló adalék volt szórva.)
Ha esetleg valaki volna olyan rendes, és azt is megsúgná, hol tudom a hozzávalókat (lehetőleg egyben, és lehetőleg Budapesten, vagy környékén) megvenni, nagyon hálás lennék.

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Moderátor hozzászólása SzBal81 hozzászólására (») Jún 16, 2009
 
Szerintem nem számít reklámnak, úgyhogy beírhatod bátrad. Ha valóban jó kereskedő, akkor mindenki csak jól járhat vele
(#) SzBal81 válasza (») Jún 16, 2009 /
 
Ám legyen: Farkas és Társa Kft, Balatonkenese, Zrínyi út 19.
A gugliban rákeresve megtaláljátok a honlapjukat, ott fent van a többi elérhetőség. Én mindig ott vásárolok, csak ajánlani tudom Őket.
(#) SzBal81 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 16, 2009 /
 
Hali!

Úgy akarod megcsinálni, ahogy a csempézettet szokták, vagyis egy részt a szifon fele összelejtesz, majd a járólap helyett műgyantával bevonod az alját, avagy készíteni akarsz egy nagy műanyag zuhanytálcát, amit aztán beteszel a helyére (úgy mint a boltokban kaphatót, csak nagyobbat)?

Ha az első megoldást választod, ahhoz tudsz venni epoxi gyantát, azokba tehetsz csúszásgátló adalékot, önterülők, stb. szóval alkalmasak ilyen felhasználásra. Mi ipari padlóbevonatok készítéséhez szoktunk epoxigyantát venni, Budapesten a STO cégtől hozzuk ezeket, bár azt nem tudom hogy ott magánszemélyek is vásárolhatnak, vagy csak cégek.
Nézd meg a weboldalukat, nemzetközi nagy cég, ott mindenre találsz műgyantát.

A második megoldást nem javasolnám, házilag egy darabot nem igen lehet csinálni. Kell egy sablon, azt bekenni formaleválasztóval, felvinni először a színezett gél réteget,(mert ugye az lesz leválasztás után a látszó rész), majd laminálni a kívánt vastagságban (nem árt merevítőket is belelaminálni), majd a végén leszedni a sablonról és még biztosan van vele egy csomó utómunka. Ha jól tudom valahogy így készítik ezeket. Egyszerűnek tűnhet, de azért gyakorlat és felszerelés nélkül nincs sok esély hogy az szép is és jó is legyen. Hirtelen ennyit tudtam segíteni.

További szép estét.
(#) Frankye válasza SzBal81 hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Nagyon köszönöm a segítséget!
Valóban, jól látod, nem kiöntött és kész tálcát szeretnék beépíteni, hanem helyben készíteni egy bevonatot az aljára és az oldalfala alsó részére. A műgyantát azért találtuk ki, mert strapabíró, csúszásmentessé tehető, és garantáltan vízzáró, így nincs olyan veszély, hogy a fal síkja mentén a nedvesség a padlózat felé beszivárog, vagy fordítva.
Még egyszer nagyon köszönöm a jótanácsokat!
(#) SzBal81 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Nézd meg a STO magyar weboldalát, több száz fajta termékből válogathatsz, ha jól tudom van olyan padlóbevonat, ami már önmagában csúszásmantes felületet ad. A legegyszerűbb megkérdezni tőlük, hogy mit ajánlanak.
Érdemes odafigyelni vásárlás előtt arra is, hogy ha lehet, ne kelljen külön alapozót venni, plusz még két külömböző anyagú gyantát közbenső, meg fedőrétegnek, mert lehet, hogy mindegyiknek a fele a kukában végzi. Olyat próbálj keresni, ami ha lehet önmagában alapozó is (esetleg csak higítani kell), és fedőréteg is, vagy legyen hozzá kis kiszerelésű alapozó, necsak az 5 literes kanna.
Ha esetleg nem tudsz náluk vásárolni magánszemélyként, megoldhatjuk, hogy megveszem neked és nekem kifizeted. Úgyis megyek nemsokára megint anyagért hozzájuk.
(#) Frankye válasza SzBal81 hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Hú, ez nagyon remek! Köszönöm a tippeket is! Egy apró kérdés, pontosabban kettő:
- Mennyire eltarthatóak ezek az anyagok? (Gondolom, fagymentes helyen viszonylag sokáig.
- A függőleges felületekre (falakra) gond nélkül fel lehet vinni, ugye? Tehát nem kell semmi extra tapadásjavító réteg alá? Simán megáll magának?
(#) SzBal81 válasza Frankye hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Hali, bocs hogy csak most válaszolok, de most értem haza a melóból. Az epoxi gyanták sokáig eltarthatók, van amikor nekünk is áll hónapokat amíg felhasználjuk. Még felbontott állapotban is. Függőleges falaknál pedig szerintem típusfüggő, speciális alapozás biztosan nem kell hozzá esetleg adalékolják, hogy ne folyjon meg. Mi tavaly csináltunk földalatti beton víztározó medencéket (mármint a belső műgyantázását), amit ott használtunk gyanta annál nem volt gond a függőleges fal sem, sőt még a plafon részt is simán tudtuk kenni. De a gyártó területi képviselőjétől biztosan választ kapsz minden kérdésedre. Ha van még kérdésed, írj bátran.

Üdv.
(#) Frankye válasza SzBal81 hozzászólására (») Jún 17, 2009 /
 
Előre is köszönöm, ha oda jutunk, és kérdésem lesz, jelentkezem.
(#) zsoca85 hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
Sziasztok!

Szeretnék egy szilikon tárgyat lemásolni mert megrongálódott, arra gondoltam, hogy Epoxy gyantával bekenem, ez lesz a forma miután leszedem rola az eredeti tárgyat. Utána az epoxy formát bekenem (neten olvastam) "kétkomponensű szilikongyantával, a baj, hogy sehol nem hallottak még róla így.
Mi lehet ennek az igazi neve?

A lényeg hogy a másolatnak is gumiszerű szilikonnak kellene lennie!

Üdv
(#) Bari- válasza zsoca85 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Szia

Ajánlom figyelmedbe a Szilintex termékeit , a miskolci területi képveiselő útján sikerült szereznem mintát belőle, bár nem olcsó, sajnos borsodban nem nagyon forgalmazzák. Többféle keménységü van, a weboldalon a viszonteladókat érdemes megnézni, pesten elég sok cég viszonteladójuk, érdemes körbetelefonálni. 1kg belőle kb 4-5e ft.

Üdv
Bari
(#) zsoca85 válasza Bari- hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Hmm
köszönöm az infot!
És ilyen szilikon állagú anyagot műanyagból szerinted lehet fröccsenteni???
(#) Bari- válasza zsoca85 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Amit én kaptam az elég sürő mint a kissé megdermedt akác méz, fröcsönteni nem próbáltam, kisméretü műamyag alkatrészek öntöformáját alakítottam ki belőle amibe műgyanta lett öntve, a héten fogom majd kiprtóbálni, hogy egy gumi tárgyat másolok le műgyantából készült formával vele. Ha érdekel privátban társaloghatunk ezügyben

Bari
(#) zsoca85 válasza Bari- hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
köszi az infot de szerintem mást is érdekel, úgyhogy nyugodtan írj a topicba!
(#) elektrorudi válasza zsoca85 hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
Hi !

Keress rá a T-szilox szóra, majd az Oxam nevű termékekre.
A helyszínen megfoghatod a különböző anyagokból készült tárgyakat, és kiválaszthatod a neked megfelelő minőséget. Van köztük nagyon lágy is, meg olyan is ami szinte törik. Meg elnyűhetetlen is...
Az ára 3000-8000,-/kg között van, típustól függően.
(#) zsoca85 válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 23, 2009 /
 
milyen gyorsan szárad meg?
(#) zsoca85 hozzászólása Jún 23, 2009 /
 
hmm
jol látom?
hőre lágyuló változat is van a fröccsöntőgéppel való megmunkáláshoz?
annak mennyi lehet kilója?
(#) Collector hozzászólása Jún 24, 2009 /
 
Én ma voltam a Noviánál, gyorsan vettem is 2 kiló öntőgyantát, szerintem nagyon hasznos dolog. Nekem szigetelésre kell, egy halom diódát meg ellenállást kiönteni. 1 kiló víztiszta + 1 kiló lamináló + 60ml edző volt 2700 forint.
Próba: Bővebben: Link
18ml gyanta + 300ul edző, 3 óra után már elég kemény volt ahhoz, hogy ki tudjam szedni a formából.
(#) DJmike hozzászólása Jún 25, 2009 /
 
Üdv! Egy kérdésem lenne, a családomnak van egy fröccsöntő cége és én etetőhajót szeretnék építeni, azokból az anyagokból lehetséges lenne megvalósítani a hajótestet?
Következő: »»   8 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem