Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   29 / 580
(#) imikee10 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Akkor viszont már szétégett benne a szén szál.
Csere és jó lesz.
Kb 2500-3000 környékén kapsz bele

Imi
(#) nyaki01 válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Milyen szén szál? Egyébként a kontakthiba kizárva.
Csak mielőtt mindenki téves következtetéseket vonna le, megmértem kíváncsiságképpen az áramfelvételt, ami 8A körüli értéket mutatott, ami szerintem egy kicsit kevés, de ahhoz, hogy nyáron a majd 20 fokos vizet 20 fokkal emelje a programkapcsoló által biztosított 6 perc alatt, ahhoz elég ez a teljesítmény is. Tény az is, hogy a nyár elején, vagy inkább tavasszal cseréltem a fűtőszálat és bár 2,2kW van rá írva, de a mért áramok és feszültségek hányadosaként, sehogy sem jön ki a megadott teljesítmény. Az én általam érzékelt hideg víz valójában kb. 20-25 fok lehetett, amikor a programkapcsoló már kikapcsolta a fűtést, de ez lássuk be, nem elegendő az alapos mosáshoz, így én nem tudtam másra gondolni még akkor, csak arra, hogy valahol menet közben megszakad, de minél többet mértem, gondolkoztam, annál jobban dőltek meg a feltételezéseim. Ennek a típusnak az elektronikája nem egy bonyolult szerkezet, de a franc sem gondolt arra, hogy az új fűtőszál a megadott teljesítményének csak egy részét adhatja le. Úgy látszik már az új alkatrészekben sem lehet megbízni, most meg már, majd egy év után, mehetek a sóhivatalba reklamálni. Legközelebb vásárlásnál már erre is figyelni kell. Nagyon szomorú!
Ettől függetlenül minden eddig megemlített hibalehetőség még hiba lehetőség marad, de itt most ezek nem jöttek be, mert sokkal egyszerűbbre sikerült.
Köszi Mindenkinek!
(#) imikee10 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
A fűtő betétbe a szén szál...
Ennél a típusnál majdnem mindegy mekkora a teljesítményű fűtőszálat teszel bele mert ez nem figyeli az áram felvételét.
A 6 perc pedig nevetséges....
A legrövidebb mosásnál is kb 20 percig rá kapcsolja a fűtést a program kapcsoló. Az megint más hogy a hőfokszabályzó kinyit ha eléri a hőfokot.

Imi
(#) moncsi86 hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy van egy felültöltős zanussi TA 1033V típusú mosógépem.A legnagyobb gond az,hogy nem tudjuk eltalálni hogy miért folyik a víz a szűrő résznél.Szétszedtük és minden alkatrész meg cső,bilincs jó helyen van benne és arra gondoltunk ,hogy biztos az a gumi ért el a felsején ami ott van ahogy lezárjuk a mosógépet.Na hát ezért fbs ragasztóval szépen aláhúztunk vékonyan a guminak és hagytuk megszáradni.Ma mostam vele és ugyan úgy folyik valahol a víz!Ha valaki járt már ilyen cipőben és esetleg tud segíteni,hogy mit nézzünk meg még a gépen az nagyon jó lenne.Köszönettel
(#) zoz11 válasza moncsi86 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Hello
Ez betegsége ezeknek a gépeknek, sokszor van olyan, hogy az üstszáj gumi pereme alol folyik a víz.
De ezt csak úgy tudod kideríteni, hogy mosás közben figyeled a gépet, úgy hogy az oldalai levannak bontva, de amúgy a víznyom is látszik rajta nagy valószínűséggel.
Csak centinél fogd meg a gépet, mert könnyen csuklik

Üdv: Zoltán
(#) szakal_a hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
Sziasztok!

Szert tettem egy Indesit w165tx mosógépre.
Sajnos van egy olyan hibája, hogy amikor elindítom, a dobot pl centrifuga programmal, akkor a mosógép dobja elkezd oda-vissza rángatózni, a lakásban az összes lámpa fénye visszaesik, szóval eléggé megrántja a hálózatot. Majd a vége az, hogy levágja a kismegszakítót. Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek merrefelé kellene a hiba okát kutatni... Vajon inkább a motor, vagy a vezérlőelektronika? A forgórész tekercsein 1ohm környékén méricskéltem. A vezérlőelektronika panel nem tűnik kozmáltnak. A jeladó szerintem jó, mert a forgás sebességének megfelelő feszültséget produkál AC. Ha valakinek esetleg van ötlete, nagyon örülnék a segítségnek.
Előre is köszönöm!
(#) zoz11 válasza szakal_a hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Motort nézd meg elsősorban, az 1Ohm az kevés

Üdv: Zoltán
(#) moncsi86 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Köszönöm válaszod.Mert mikor szétbontottuk azt néztem körbe hogy olyan patental van odafogatva.Vajon azt lehet cserélni ugye?
(#) szakal_a válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Tisztelettel köszönöm válaszod!
Nekem is annak tűnik, csak az furcsa, hogy nem találom az egyes tekercsek kapcsait. Ezt úgy értem, hogy szerintem csak annak a tekercs-résznek kellene villamos vezetést mutatni, amelyiken a szénkefe rajta van. Tehát a multiméter egyik tűjével rábökök az egyik kommutátorra és az összes többin az a kb 1ohm van. De a test felé egyik sem zárlatos. Meg azt nem értem, hogy miért kezd oda-vissza rángatni, ha a motor lenne rossz? De az elektronika csak relével kapcsolgatja a motort, tehát nagyon azzal sem lehet gond. Van egy triak a vezérlőpanelen, ami szerintem a fordulatszámért lehet felelős. Csak tipp, talán a motort pwm-ben vezérelné és mivel megdöglött a triak teljes nyomatékkal indulna és ezért remeg oda vissza??? Vagy ez hülyeség?
Üdv.: Attila
(#) zoz11 válasza nyaki01 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Ahogy kiveszem szavaidból te még nem javítottál nagyon mosógépet, ha meg igen, akkor nem értsz hozzá.

A 8A áram felvétel 100%-ba tökéletes, minden gépnél ennyi!!!
Ha szint szab kontakthibás lenne már rég szét égett volna.

Külön hőfokszabályzó van benne? Vagy 3bimetál csak az üst alján? Vagy egyik se?

Ha egyik se akkor 100% hogy programkapcsoló hiba. Ha van benne valami hő érzékelő, akkor pedig annak a hibája.

Whirpoolnak voltak olyan fajtái amibe semmi féle hő érzékelő nem volt, csak időre ment benne a fűtés, de nem 6percig….

Üdv!
(#) moncsi86 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Látszódik víznyom de arra gondoltunk hogy biztosan fent enged a gumi,mert ki van lazulva,azért raktunk alá fbs-t.A szemben lévő oldalon van a víznyom .Csak az lehet a gond.Esetleg árkategóriát tudsz mondani.És mi kitudjuk cserélni?Köszönettel:Móni
(#) zoz11 válasza szakal_a hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Ha a triak halt volna meg olyan formába amire te gondolsz akkor, a motor szétszakított volna rajta mindent, mert akkor nyomatékkal indulna, és szétpörögne.

PWM szerűséggel van szabályozva de ez itt nem érdekes.

A két relé a forgásirányért felelős!

A motorról lehúztad a csatlakozót, két eset van, vagy a motor kivezetései valahol összedurrantak, vagy ha rá van dugva a vezeték a motorra, akkor az elektronikán valamelyik relé összeégett.

Amúgy nem lehet köze az álló kivezetéseinek a forgóéhoz, ha le van húzva róla a csatlakozó!

Üdv!
(#) zoz11 válasza moncsi86 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Először is akkor végig kell tapogatni az üstszáj gumit mert akkor ott luknak is lenni kell, sokszor van olyan hogy kidörzsölődik!

Árba 3ezertől felfelé, kicserélni nem olyan vészes, de nem is egyszerű!

Üdv!
(#) VIM hozzászólása Feb 4, 2010 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek a egyik kollégám nevében (ugyanis neki nincs "nete").
Van egy "vörpúl" 6. érzékes mosógépe (AWE 9725) és állítása szerint az ajtókontaktus tönkremenetele után (ami "kiégett", de kicseréltette) sem javult meg. A szervízcsatlakozós kiolvasás nem hozott további hibát de a gép továbbra sem hajlandó centrizni és öblíteni a mosási ciklus végén. A gép 1.5 éves ideje alatt ezidáig kifogástalanul működött. Elmondása szerint az ajtókontaktus kimelegedése füsttel párosult, miután kihúzta a csatlakozóját, hogy elkerülje a nagyobb károsodást. Még jó, hogy éppen akkor ott volt a géphez közel. Szeretnék tanácsot kapni ez ügyben, mire számíthat, javítás szempontjából.
VIM
(#) moncsi86 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Köszönet.Remélem sikerrel járunk.Minden jót.Szia
(#) zoz11 válasza VIM hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Hello
Elsősorban azt kéne megnézni, hogy centri előtt felfűt-e az ajtózár. Ezeknél a típusoknál mosás közbe kilehet nyitni az ajtót, és csak az első felpörgetésnél zárja le.

Ha nem zár le akkor, az elektronikáján lévő kapcsoló „triakot” kellene ellenőrizni, az előszeretettel ilyenkor meghal!

Üdv: Zoltán
(#) moncsi86 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Még egy kérdés.Ha nem itt van a gond akkor esetleg mi lehet a hiba.Más nem jöhet számításba,nem?
(#) VIM válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Nagyon köszönöm a tanácsot, holnap elugrom hozzá és megnézem mi nincs rendben. Azt nem tudtam, hogy az ajtót ki lehet nyitni a töltet ellenőrzése előtti időszakban. Azt gondoltam azonnal lezár a program indulásakor az ajtóretesz (fűtés miatt). Az érintkezője olyan silány lenne, hogy nem bír ki 1.5év csiki-csukit? Hol keressem a panelon a retesz triakját? Panelja és gyártója válogatja, hol helyezik el? Az lesz még szép, ha SMD lesz a főpanelon. Akkor az öblítési funkció is ettől van függővé téve?
(#) zoz11 válasza moncsi86 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Ott még lehet sok apróság, van amikor még egy gyakorlott szerelőt is megizzaszt egy ilyen gond.
Azért kéne mosás közben megnézni!

Üdv: Zoltán
(#) szakal_a válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Szia!

Köszi szépen az ötletet. Kipróbáltam a reléket az uln2003 kárára, de azok épeknek tűnnek. Akkor ezek szerint inkább a motor háza tájékán kellene keresgélni.
Köszi a segítséget. A motor álló, illetve forgórészén hány Ohm az ami kb normális érték?

Köszi a válaszokat előre is!
Üdv.: Attila
(#) zoz11 válasza VIM hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Hello
Tuti hogy SMD lesz az egész!

Az első öblítés előtt csinál egy centrifuga szerűséget, és akkor kéne lezárni a retesznek, ha akkor nem zárul le akkor az utána lévő program már nem indul, öblítés centri.

Nem az érintkezője szokott ezeknek tönkremenni hanem a benne lévő PTC válik szénné.

Az nem is igazi triak hanem „egy váltóáramot képes kapcsolni egyen árammal” féle alkatrész, az ajtó felöl jövő vezeték csatinál szokott lenni. De ezt csak akkor nézd meg ha nem zár le az ajtó!

Ha lezár akkor még kell hogy legyen benne hibakód, és azért nem megy tovább!

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza szakal_a hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Forgó 10Ohm körül, az álló meg 5Ohm körül, ez a minimum.
(#) imikee10 válasza moncsi86 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Próbálj azon a műanyag bilincsen össze nyomni. Néha bejön.

Imi
(#) szakal_a válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 4, 2010 /
 
Köszönöm a szíves segítséget!

Üdv.: Attila
(#) Biboros hozzászólása Feb 7, 2010 /
 
Sziasztok !
Van egy Fagor FE-948 -as mosógépünk közel 11-éves !
és a napokban elkezdett morogni centrizésnél de annyira hogy ha ketten vagyunk ott nem nagyon lehet egymás szavát hallani a kérdésem az volna, hogy a csapágy halt e meg benne, és ha az akkor azt nehéz e kicserélni ? nem volna valakinek egy le írása a cseréről ?

Válaszotok előre is köszönöm !

Üdv
(#) zoz11 válasza Biboros hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Hello
Az tuti, hogy csapágy, de addig kell megcsapágyazni míg nem eszi szét a tengelyt.
Nem bonyolult csapágyazni egyik gépet se, csak egy kis műszaki érzék kell hozzá.

Üdv: Zoltán
(#) Biboros válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Ok Köszönöm szépen a választ ! ahogy nézegettem nem is olyan drága hozzá a csapágy, csak azt nem tudom hogy mennyire ette meg a tengelyt, mert már kb 1 hete így használjuk de holnap szét szedem és megnézem !

Üdv
(#) imikee10 válasza Biboros hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Üdv!
Ha még nem fordult meg, de nagyon könnyen lejön akkor az új csapágy alá érdemes csapágy ragasztót tenni mert az a meglátásom hogy a fagor gépeknél elég hamar megfordul.


Imi
(#) zoz11 válasza Biboros hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Hello
Csapágyat és szimeringet csapágy boltba vegyél, ott legolcsóbb, csak a KTT szimeringet kerüld!

Üdv!
(#) Biboros válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Ezt találtam : Kép: Hivatkozás

Erröl van szó ?

Ui : látom nem ez kell hanem ez : http://shop.euras.com/geraetesuche_live2.php?modselect=101598&artgr...50936N
Következő: »»   29 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem