Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   70 / 244
(#) mrex válasza sound.man hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Csatlakozom,soundmanhoz nekem ilyen van és igen jó.
Nekem Eminence van benne a magas nekem nem tölcsér, ring eddig jó! A 2 db 8 ohmos nekem párhuzamba van kötve és kb 180W conductor hajtja már nem csak a mély üt az ének is tiszta élő zenével is.
Egyébként más téma:
A keverő és színpad illetve a csóró falusi hangosítások (nincs urh) jó szolgálatot tesz a szimmtrikus jelvezetés.
A rajz
Nekem bevált hátha kell valakinek ilyen is.
A nyákterv saját táphoz készült azaz volt egy marék 13,5v os dc adapterem ha valaki telepről használja 2db9v os elem nyákonként de akkor az adóban TL064 a vevőben TL062 legyen az alacsony fogyasztás miatt.
(#) ITL 90 hozzászólása Okt 7, 2010 /
 
Sziasztok,
véletlenül találtam ezt az oldalt egy műszaki kérdésre keresve a választ.... a problémám a következő: zenei duónk részére szeretnénk összehozni a "hangosítást.."
Abszolult laikus lévén ... ez nehéz ügy! van két hangfal (DX 822) ...EZ mögé kellenének keverő és / kev.erősítő ,erősítő,végfok de hogy milyen arra várom az építő jellegű javaslatokat ,egyáltalán ezek mind kellenek? 3mikrofont és 2 hangszert kellene elbírnia reagálásotokat előre is köszi
ÜDV mindenkinek
(#) szamóca válasza ITL 90 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Pár dolgot nem mondtál el, de ha már ilyen hangsugárzótok van, akkor egy egyszerű keverőerősítő elég a megszólaltatásukra.
(#) ITL 90 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Szia szamóca , köszi a választ.Milyen infó hiányzik még ?
(#) Bassmester válasza ITL 90 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Hali!
Mekkora helységekben fogtok játszani és milyen jellegű rendezvényeken? A DX 822 az Omnitronic? Ahoz bőven elég amit Szamóca ajánlott, de ha majd lecserélitek egy picit is komolyabb hangfalra, akkor már kevéske lesz. Egy maximum 80m2-es helység, igencsak szerény hangosítására lenne csupán elégséges egy ilyen összeállítás.
(#) ITL 90 válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
SYA Bassmester,
köszi a gyors reakciót, elsősorban lakodalmak,bálok.... szeretnénk ha a leendő cuccok kb. átlag 3-400m2- re lenne méretezve .Persze nem tudom mi van akkor ha tágul a tér.... lehet úgy kellene gondolkodnom ,hogy legyen az összetevőkbe némi tartalék?
üdv
(#) szamóca válasza ITL 90 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Huhú! 3-400m2?!
Oda már mélyebben a bukszába kell nyúlni ám.
Ott először is tudni kell hogy ez szabadtér, vagy zárt helységre értendő. Másodsorban, hogy mennyi a rászánt összeg.
(#) shalafi.66 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Meg azt is, hogy mik az elvárások, lehet szabadtéren is kisebb rendszerrel boldogulni, csak elég hamar korlátokba ütközünk.
(#) ITL 90 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Szia,
köszi az építőjellegű kérdéseket.... az igazság az,hogy szeretnénk egy olyan "alaprendszert " létrehozni ami kezdetnek jó. Mondjuk 2-300m2 - ig.ez lenne az alap. De szeretném ha az eszközökben lenne "néhány m2" tartalék ha netán -tán a következő héten megnőne a tér .
helyszín: Háát... ezt nehéz előre bekalibrálni de talán a zárt teremre van a legnagyobb esély, legalább is én úgy számítok.Igazándiból nem márkák megnevezése a fontos számomra,hanem ,hogy milyen eszközből milyen teljesítményűre van szükség...
Ráfordítandó összeg: jó szponzort sikerült találni...
Köszönöm,hogy foglalkoztok a bajommal...

üdv
(#) Bassmester válasza ITL 90 hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Ha valóban "jó szponzort sikerült találni", akkor semmi gond nincs, nem érdemes DX 822-esekkel szerénykedni...
Két darab ebből, egy ebből, egy ebből, egy ebből, aztán kell egy egyszerű crossover, egy frankó konténer a rack-eknek, kábelek, állványok, stb. Az egész jóval egy milla alatt kijön és bárhol megszólal
(#) Action2K válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
És kell egy technikus, aki mindezt kezeli. (én tudok egyet ) Nincs szörnyűbb, mint amikor valamelyik zenész szaladgál a pulthoz műsor közben, vagy a műsor elején belövik a cuccot, aztán semmi korrigálás nincs közben.
(#) ITL 90 válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
SZIA,
HÚÚÚÚÚ....., ennyire jó szponzor a világon nincs.... bár lenne! de félek ez meghaladja a lehetőségeinket.....! sőt! szerintem egy 200-t tudunk belefeccölni és én annak is örülök,hogy nem a "saját bőrömet kell a vásárra vinni ezért a cucc összeállításánál óvatos vagyok bár amit ajánlottál kétség kívül "ott van szakmailag..."

kösszi :yes:
(#) Bassmester válasza ITL 90 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
Szerintem vegyetek használtan keverőt és végfokot, persze csak miután alaposan kipróbáltátok. Hangfalak tekintetében valami nagy érzékenységű kompaktot lenne célszerű építeni (pl.: Eminence Beta 12-ből), de csak ha van a csapatban ügyeskezű ember
Nagyjából, mindent beleszámolva 50 ezerből ki lehet hozni egy (db) olyan színvonalú hangfalat, amely kategória társainak 70 körül van db-ja, persze csak szakszerű tervezéssel és hibátlan munkával. Nézzetek körül a DJ-börzén is.
(#) ITL 90 válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 10, 2010 /
 
SZIA BASSMASTER,
Először is köszi hogy ennyit foglalkoztok a kérdésemmel már eddig is sok hasznos tanácsot és értékes infót kaptam....
meggondolandó...
köszi még egyszer sokat segítettél
üdv
(#) herausziehen hozzászólása Okt 11, 2010 /
 
Hello,

van egy Leem M72D típusú keverőerősítőm és nap folyamán arra figyeltem fel, h a jobb hangfalam alig szól, a hangfalnak semmi baja, szal az erősítőnél lehet a gond. Nem nagyon értek a hiba kezeléséhez, de azt hozzátenném, h egy-két poti olyan sz*r állapotban van, h idáig nagyon finoman kellett mozgatni, h mindkét hangfal frankón szóljon, talán ott lehet a gond? Pls, írjatok véleményt, h mi lehet a probléma.
Előre is kössz ...
(#) sound.man válasza herausziehen hozzászólására (») Okt 11, 2010 /
 
Ha csak hallkan szól és nem torzan akkor valószínű poti hiba próbáld meg másik csatornába. Viszont ha hallkan is szól és torzan is akkor lehet h végfokba van valami gond. Próbáld meg másik csatornába adni neki a dolgokat és egyből többet fogunk tudni mondani.
(#) herausziehen válasza sound.man hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
igazából nem torzít, szal a potiban lesz a gond, én is arra gyanakodtam, köszi a segítséget
viszont vszínű, h a main potival van a gond mert mindegyik csatornán egyforma rossz. Max. egy kevésbé használttal megcserélem és ugy probálom...
(#) sound.man válasza herausziehen hozzászólására (») Okt 12, 2010 /
 
Lehet akkor a master poti nem jó vagy nem tudom még mi van rajta.
(#) ECL82 hozzászólása Okt 19, 2010 /
 
Sziasztok, valaki ki tudna segíteni a 108 pólusú Harting csatlakozó bekötési vázlatával?
(#) Action2K válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Tessék!

harting.pdf
    
(#) ECL82 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Köszi a segítséget, a rajz amit küldtél 32 csatornára vonatkozik. Hogyan lehet bekötni a 40 illetve 48 csatornát?

Az a gondolatmenet helyes, hogy mivel szimmetrikus jelet használunk lesz 48 negatív, 48 pozitív és a maradék 12 GND csoportosítva? Végül is a GND az GND, mindenütt, közös. A fantomtápot nem befolyásolja.
(#) Action2K válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Jó, és mit szól hozzá a keverőpult? Mert ha ezt így bedugod, nem úgy fog működni ahogy akarod. Egyértelmű, hogy a nagyobb pultoknál (több csatorna) nagyobb csatlakozót használnak.
(#) ECL82 válasza Action2K hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
108 pólusut használnak 48 csatornás multicore esetén is. Ebböl indultam ki én is.
Ma megnéztem, a keverő inputját, s ott is közös a GND.
Példa
(#) sound.man hozzászólása Okt 26, 2010 /
 
Van valamilyen bevált védelmetek a magasra? Ha igen akkor mi az? Nem az izzós érdekelne.
(#) hangszoros válasza sound.man hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Azt azért irhatnád, hogy milyen modelhez, milyen környezetben van használva (erősitő, váltó, vágási freki stb )
Ma végeztem egy klavitornát a Hangszoró kérdések rovatban ( külfödiül topikban ). Érintőleges a púder, ha gondolod olvasd el
824400, 824322 h.sz.
(#) sound.man válasza hangszoros hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Bővebben: Link Erről a driverről lenne szó, ehhez kellene. Hol érdemes vágni?
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Szevasz sound.man, nekem pont ilyen fajta éleseim vannak, még pedig 3 darab, kettő benne van két E-MAX típusú hangfalba a másik amit le fényképeztem az pedig rezervába van. A szűrés pedig úgy van hogy egy 2,7 mikrofarados kondival van sorosan kötve az éles, a kondi után pedig az élessel párhuzamosan van kötve egy 39 ohmos 20W-os ellenállás egy tekercsel, ami ugyancsak az élessel van párhuzamosan. Teszek képet a kondiról és a tekercsről. Ha érdekel le mérem majd neked a tekercsnek a magasságát szélességét, és hogy hányas drót van a tekercsen és hány méter. Azért tudom meg mutatni hogy milyen szűrés van benne a hangfalba, mert nem rég történt egy kis baleset az egyik hangfallal, ugyanis túl lett hajtva szegény egy kicsit és a szűrésben a kondi szabályosan szét nyílt és az élesem is le éget, amit meg kellet hogy tekercseljek újra, és a tekercset is le kellet cserélnem, és mivel hogy nem volt pont 2,7 mikrós kondim mindegyik hangfalba egy 2,2 mikrós 250V-ra kondít kapott új tekercsekkel.
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Lerajzolnád azt a rész ami a magas elött van? Azt nagyon megköszönném meg a tekercs adatoket. Nem tudod, hogy hol vágják a magasnak?
(#) soos csaba válasza sound.man hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Ja és még valami, ezek az élesek bitangul jól és erősen szólnak, jó az érzékenysége, a teljesítménye pedig 80 Watt körül van, nekem legalább is ezt mondták a szaküzletben, na de min egy az a fő hogy jól jársz vele ha meg veszed.
(#) sound.man válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Nem tudod hány Hz-en vágja neki a váltód?
Következő: »»   70 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem