Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag
 
Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   20 / 31
(#) pipas56 hozzászólása Máj 1, 2010 /
 
T. nonem: köszönöm a hozzászólást. Igazság szerint huszon akárhány évig űztem az ipart, így tehát valamicske tudással ,már bírok. Ez ugyan nem virtigli lakatos szaktudás,de az alap szakmámhoz szervesen kapcsolódik a mm. ismerete ,közben ,nem mellékesen közel jó hegesztő is lettem ,ennek ellenére köszönöm!
(#) mambru hozzászólása Máj 1, 2010 /
 
Tisztességes magyar ember, már nem is adhat el semmit?
Mert egyből van aki leszólja, én még soha nem csaptam be senkit. Az pedig, hogy esztergával lehet megmunkálni azt jelenti hogy otthoni fúróval még a középpontot sem lehet kifúrni, annyira kopásálló az anyag.
(#) pipas56 hozzászólása Máj 1, 2010 /
 
T. mambru az ajánlott ár, már közelíti az én lehetőségeimet,de még egy cseppet alkudjunk már, nem lehet egyből rábólintani. Légyszi a magtengely átmérőt megadni. ugyan is ez egy igen lényeges adat,a levél vastagság viszont valószínű el lett ütve azt is add meg pontosan, az pedig ,hogy honnan származik nem lényeges ,hogy van az a lényeg. köszi pipas
(#) mambru hozzászólása Máj 1, 2010 /
 
Huh azt hiszem 40-50 mm vastag a tengely de személyesen esetleg nem tudnánk ezt megbeszélni szívesebben tenném ezt. Én Kenderesen lakom 06 20 490 9008 el kell hoznom az esztergályostól az anyagot mert már úgysem csináltatom meg, szerencsére eddig meg ő nem ért rá, hogy megcsinálja. Ezért nem tudok pontos tengely vastagságot mondani. Tegyen egy árat és meggondolom. Származását tudom igazolni ha muszáj, nem lopott vagy ilyesmi.
(#) mambru hozzászólása Máj 3, 2010 /
 
a levélnek való 1 cm vastag
(#) nagy6os hozzászólása Máj 3, 2010 /
 
Üdv Mindenkinek!
Magyarázatot szeretnék találni az alábbi jelenségre:
Összeállt a hidraulikus brikettálóm és csak úgy kézi vezérléssel próbálgatom.
Az első bent ragadt darabok szépek,de ahogy gyártom tovább a brikettek szétnyílnak nem hosszába hanem körkörösen a csővégénél kidudorodik majd szét lehet morzsolni. Ha várok egy két órát és újra indítom az első darabok szépek majd újra elkezd szét borulni. A nyomás a brikettcsőbe kb 800- 850 bar. Lehet ez a jelenség azért mert nem elég száraz a szalma vagy fűrészpor?
Ha tud valaki tanácsot adni megköszönöm. Üdc nagy6os
(#) mambru hozzászólása Máj 3, 2010 /
 
tegyél három vezető szorítót a végére ez három álcára hasonlít nézz meg egy csigás képét
(#) mambru hozzászólása Máj 3, 2010 /
 
hűtőágnak is nevezik
(#) mambru hozzászólása Máj 8, 2010 /
 
pipas56 akkor lesz üzlet vagy sem mert akkor eladom másnak új árajánlatot sem tettél akkor most mi lesz?
(#) argoszcadcam hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
Tiszteletem Mindenkinek!

Egy kérdéssel fordulnék Önökhöz, amiben a segítségüket szeretném kérni.

Egy brikettálló gépet szeretnék programban megtervezni egy versenyre. De bajban vagyok a belső működésével, és ehhez szeretnék segítséget kérni amennyiben lehet akkor képekkel illusztrálva. Az én elképzelésem egy ütő hengeres megoldás lenne ami tömöríti az aprítékot briketté. De ezen kívül bármilyen megoldást szívesen várok.

Segítségüket előre is köszönöm!
(#) kosatamas hozzászólása Szept 24, 2010 /
 
Üdv! Fa aprítékkal próbálta már valaki a préselést?
(#) Wesco válasza kosatamas hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Hali!!
Golyós préssel próbált már valaki fix méretű brikettet előállítani??? Vagy csak én gondolom hogy sikerülhet?
(#) poros válasza Wesco hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Szerintem kevés hozzá. Olvass vissza néhol 100 bár körüli nyomásról beszélnek erre egy golyós orsó nem képes.
(#) Wesco válasza poros hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Köszi a választ.
Akkor hozzá sem fogok.........
(#) csehbe1 hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
Kedves kollegák!

Szalmát szeretnék brikettálni saját részemre, az alábbi eszközeim vannak,
Csigahajtómű, szalma szecskázó, esztergályos barát, saját szalmám, és vegyes tüzelésü kazánom.
végigolvastama fórumot, de használható csigarajzot nem találtam. Érdekelne komplet gép rajz is, de maga a csiga is.
Köszönöm asegítséget.
(#) kosatamas hozzászólása Szept 26, 2010 /
 
én a faapríték összepréselésébe gondolkodom, erről a dologról van valakinek valamiféle tapasztalata?
(#) danielk1 hozzászólása Szept 29, 2010 /
 
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne,hogy a csigás brikettálógép fordulatszámában és a présfej kialakításában,tudna-e valaki műszaki dokumentációval segíteni?Előre is köszi
(#) hapro válasza danka- hozzászólására (») Szept 29, 2010 /
 
Szia!

Most olvasom, hogy kértél rajzot a fűrészporos, és forgácsos tüzelésű kályháról.
Sokkal egyszerűbb ha leírom, mint rajzolok...
Egy kb 200literes hordót képzelj el, amiben belül van mégegy hordó, pár centivel kisebb átmérő mint a külső. A belsőt megtömöd forgáccsal, a külsőnek meg van a kémény csonkja ott lehet elvezetni a füstöt.
A turpisság a belsőben van. Igaz, hogy az egy üres hordó, de középre beállítasz egy botot, olyan 5cm átmérőjű legyen kb. És eköré nagyon megtömöd forgáccsal, annyira, hogy a végén ha kihúzod a botot, akkor ott maradjon a lyuk egészen a hordó fenekéig. Egy újság papírt összesodorsz mondjuk több lapot egyszerre, egy hosszú csíkká, annak végét meggyújtod, és a keletkezett lyukba bedugod, az égő felével lefelé. Lecsukod a külső hordó tetejét, és már kész is, amikor "begyullad" azt egy nagy pukkanással, durranással jelzi. Ez sok órán át ég, és sokáig lesz parázs is, így egyet persze mérettől függően este begyújtod, szaunázol egyet, és reggel nem fogsz megfagyni. Lehet tenni rá levegő nyílást is, amivel belövöd a megfelelő levegő mennyiésget, de legtöbbször erre nincs szükség mert pont a lényege az izzás, amihez meg nagyon kevés levegőt szabad engedni neki. Szóval semmi extra!

No ez idő alatt meg rajzoltam volna kívülről a hordót.
(#) danka- hozzászólása Okt 10, 2010 /
 
Azért csak rajzold meg légyszi

KÖsz.
(#) fulcsii hozzászólása Okt 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Szerintetek falevelet, gazat érdemes brikettálni?
(#) jako válasza horcsab hozzászólására (») Okt 20, 2010 /
 
Engem ez a házilag elkészített brikett gyártó gépsor érdekelne. Az elérhetőségem 06 70 366 48 90 és Jákó Gábornak hívnak. Visszahívlak. Előre is köszönöm.
(#) nagy6os válasza jako hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Üdv mindekinek!

A nyáron elkészült a gépem,azóta a télire valót megcsinálta,ha érdekel valakit az alábbi linken munka közben megnézheti. A kérdésekre szívesen válaszolok.
Üdv Mindenkinek.
http://www.youtube.com/watch?v=RPvg6o-3_kQ
(#) ksanyi52 válasza nagy6os hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Szia! Nagyon ötletes és nagyon szép kidolgozás, gratulálok. Azt szeretném megkérdezni kb mennyi a teljesítmény kg/óra és kb mennyi az önköltsége 1mázsa brikettnek. Üdv ksanyi.
(#) nagy6os válasza ksanyi52 hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Üdv ksanyi52!
Azt,hogy mennyibe kerül 1 q brikett sok mindentől függ.
Az alapanyagot (szalmát) kaptam egy gazdálkodótól ingyen akárcsak a helyet.
A mit tudok: a gép kb 20-25 kg brikit csinál óránként (szalmából). Nagyon függ az alapanyagtól. fűrészporból csak saccolom,mert nem volt annyi, hogy méricskélni tudjam meg nem is igazán akartam.A gépet szalmára hegyeztem ki. A körbálát 1 óra alatt ledarálom , a darálón
7,5 kw-s moci van, de nincs szerintem teljesen leterhelve.
Egy alkalommal mikor folyamatosan ment a briki gép a nyáron leolvastuk a villanyórát és nagy valószínűleg a két órás idő alatt más fogyasztó nem volt bekapcsolva. A két órai üzem alatt 5,4 kw energia fogyott. Számoljunk a kisebb mennyiséggel. 20 kg/h a két óra alatt kb 40 kg.
Ehhez jön a darálás,azt nem mértem csak számolom.
A motor 7,5 kw-s, a szalma bála(nem mértem de azt mondják kb 250 kg) ha teljesen ki van terhelve akkor
30 w/ kg. Nekem nincs további költségem mert a terméket meglévő zsákba és dobozba raktam nem méricskéltem. Az,hogy kb 4 km szállítottam haza utánfutóval nem számolom mert az már nem az előállítás költsége. Azt sem tudom, hogy egy körbálát mennyiért lehet megvenni.
Ennyit tudok a költségekről modani. Remélem segítettem. Üdv
(#) peti 60 hozzászólása Nov 9, 2010 /
 
Szia mindenkinek. Én csak most kapcsolódok a témához. Építek egy excenteres lendkerekes gépet, e nyáron keztem el. Röviden leírom. A váz hegesztett dobozszerkezet, két oldala és az eleje 35 mm A38 lemez, alja és a többi 20mm vastag. A főtengely lökethossza 60mm. Siklócsapágyas, ólöm-bronz,kényszerolajozásos kenés. A főtengely C45 anyagból készűlt, köszörűlt felületű csapokkal. A nyugvócsapok 100, a forgatyús csap 125mm méretű. A hajtókar egy "szergely" diesel mozdonyból van.
A dugattyú 80mm, a tömörítő kúp 80 ról szűkűl 50 re 300 hosszan, cserélhető. A lendkerekek 650x25mm, MTZ hátsókerékagyakkal kapcsolódnak a főtengelyhez. Motor, 19,5KW/960 aszinkron, Csillag/delta indítás. (3x 63A áll rendelkezésemre) Olajnyomás 1,5KW/ 1440, LADA szivattyú. Vezérlés: Olajnyomás nélkűl nem indúl, 40A fölött (túlterhelés) 10A alatt( szíj, vagy retesz szakadás, és 2 bár olajnyomás alatt megáll az egész.
Beállított időn túl 10-30s nem jön brikett, szintén OFF.
A főmotor teljes terhelése előtt az előtömörítő motor OFF, majd később újra indúl. Teszek fel képeket is, ha lessz egy kis időm.
(#) ksanyi52 válasza nagy6os hozzászólására (») Nov 9, 2010 /
 
Szia nagy6os! Köszi az infókat majd neki ülök és számolgatok. Én is gondolkodom egy brikettáló készítésben. Első körben egy bálázóra illetve egy szalmatüzelésű kazánra ruháztam be. De a kazánt úgy építettem hogy szalmával, fával, brikettel,mindenféle szeméttel is fűthető legyen. Egy kis bálát kb 3 szor tudok rátenni, ez a jelenlegi időjárás mellett még elégnek bizonyul. Azután ha hidegebbre fordul az idő este néhány kugli fával is meg kell "spékelni". Azonkívül munkahengert és szivattyút is beszereztem sajnos még nincs 3fázisom, és motorom. Jelenleg még 1800-2200ft 1 mázsa tűzifa, nem tudom érdemes e még ekkora beruházásba fogni. A szalma sok szeméttel piszokkal jár és az a rengeteg pernye. És az idő sem elhanyagolható. Most már a 3. telet húzzuk de olcsóságban az 1. helyen van. Azért ha alkalmam lenne szeretnék kipróbálni vagy 20-30 kg brikettet. Csak hogy lássam a különbséget. Üdv ksanyi.
(#) kitti válasza danielk1 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
A motor 2.2 hajtóműves villany+még egy hajtómű/talán S 100 lánctalpas/A csiga átmérője 130mm hossza kb 450mm. A vége egy 100mm kúpba végződik./csapágy/A szorítópofa Kb 300mm hosszú és a gólya csőrére hasonlit.Két félcsőböl áll és egy 600mm erőkaron egy 5kg-mos súllyal lehet állítani.A fordulatszám kb.20/min.A cső fűtését gázégő végzi.A géppel papírt préselek.Kb.150-200kg végtermék készül óránként.Van hozzá még egy masina amin a papírkartont 40cm-es csíkokra vágom és egy szeletelő ami a40cm-es csíkokat 1.6cm csíkokra vágja/."iratmegsemmisítő"/Munka van vele de ha a papír "ingyen" van megéri.A hamuja több mint a fának.A fűtőértéke jó.Az idei a második "szezon amit papírral fűtünk.Ha rájövök hogyan kell,lesznek képek is.DonPapa
(#) Wesco válasza imu73 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
(#) danielk1 válasza kitti hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Heló! Nagyon köszönöm a segítségedet,nagyon sokat segítettél az infókkal,esetleg még a brikettáló fejről ha készítenél egy fényképet és megszponzorálnál vele azt is nagyon megköszönném! Üdv:danielk91
(#) rönkhasító hozzászólása Dec 3, 2010 /
 
Sziasztok.

Olvasgattam a fórumot, de úgy látom elég bonyolult és drága gépeket építetek. A legegyszerűbb és legolcsóbb gép, mely házilag is építhető egy rönkhasító gép, melyre csak egy cső alakú, dugattyúkat kell esztergáltatni + minimális átalakítás a gépen. Ezeket a dugattyúkat meg kell tölteni alapanyaggal, felrakni a rönkhasítóba, majd összenyomatni. A következő lépésben egy távtartó segítségével kinyomatni a dugattyúból és máris kész a brikett. Ha több dugattyút használunk, melyeket előzőleg tölcséres töltővel megtöltünk, elég gyors a folyamat. A hidraulikus rönkhasító 4-5-6 tonnát nyom 40-50 cm-es lökethosszban. Ezek a paraméterek teljesen elegendők a munkához. A gép energiafogyasztása csak 1-1,5 KW óránként. Kb. 50 kg-1 mázsa készíthető vele óránként az alapanyagtól függően. Legjobb alapanyag a trágya.
Ezt a gép legrosszabb esetben is 100.000 ft-ból kijön!
Következő: »»   20 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem