Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   65 / 580
(#) makkail hozzászólása Nov 29, 2010 /
 
ki tud segíteni?van egy whirlpool awt 2285 mosógépem.mosásközben leverte az automatát.utána vissza kapcsoltam azóta nem indul be.a sárga lámpa világit de nem csinál semmit.az ajtózár nem zár be.a program kapcsolót ha elforgatom kicsit arrább megy de mást nem csinál .mi lehet a probléma ?ha tud valaki segítsen. köszönöm
(#) tiggersoft válasza makkail hozzászólására (») Nov 29, 2010 /
 
Elösször keresd meg a zárlat helyét! Valószinüleg eléggé látványos. Ha az megvan lehet tovább menni.
(#) una038 válasza makkail hozzászólására (») Nov 29, 2010 /
 
Szia

Szerintem próbáld meg kicsit pontosabban megfogalmazni a problémát. A Ctrl-C - Ctrl-V kombó használata nemigen buzdít válaszra senkit sem. Esetleg próbáltad szétszedni, láttál valami rendellenes, oda nem illő jelet (rozsda, égésnyom stb.)
(#) Bush válasza una038 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Szia!
Semmi gond.
Ha üzemel,nem piszkáld...
Majd megoldom....
(#) bandij válasza makkail hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Szia,
képek sokat segítenének.
(#) makkail válasza una038 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Szétszedtem de nem találtam sehol égést.Az ajtózár lehet zárlatos?
(#) makkail válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
zétszedtem de semmi nyom !ameddig nem zár az ajtó nem csinál semmit.de nincs feszültség az ajtózárnál!
(#) otto54 válasza makkail hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Hello!
Elindulsz a "dugvillától" és végig nézed az áram útját.
Valószínűleg a zavarszűrőben keletkezett a zárlat és elégett vagy elpárolgott az egyik összekötő vezeték,vagy fólia csík.
(#) lukovicsek hozzászólása Nov 30, 2010 /
 
Üdv mindenkinek. Van egy kis problémám egy AWT2288 Whirlpool- lal , ami inditás után azt csinálja, hogy ajtó zár, és amikor a motrot indítaná akkor egy relle vagy kapcsoló ami a motor indítása előtt kapcsol az azt mondja, hogy tik-tak kb 5másodperc mulva megint tik-tak, és a tik-tak között meglöki a motrot és ezt csinálja egyfolytában. A triak elenőrízve, a motor úgy szint. Ha valakinek van ötlete irjatok . Üdv : Laci!!
(#) makkail válasza otto54 hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
A vezérlőig elmegy az áram a programkapcsoló motorja fordít egy picit aztán semmi.
(#) makkail hozzászólása Dec 1, 2010 /
 
Szétszedtem a vezérlőpanelt a két helyen elégett a nyák fólia átforrasztottam de nem megy. elkezdett szivattyúzni de azóta semmi .az ajtó nem zár.feladom kuka!
(#) una038 válasza makkail hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Talán érdemes volna megnézni, mi okozta a zárlatot - keress további égésnyomokat, néhány célzott mérés a szivattyún, motoron, egyéb perifériákon, ilyesmi. Bár én csak amolyan botcsinálta műszerész vagyok, de úgy vélem, csak úgy "magától" ritkán lesz egy vezérlőben ekkora zárlat. Ha minden egyéb eszköz rendben lévőnek tűnik, szerintem se küzdj a régivel, hanem nézz utána egy új vezérlőpanelnek - persze amennyiben a beszerzése még gazdaságos.
(#) una038 válasza makkail hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Bocs, nem olvastam, hogy az átnézésen már túl vagy. Megint csak tippelni tudok, de az ajtózárat is a vezérlés működteti, így a puszta tény, hogy nem zár, önmagában nem jelent semmit. Valahol másutt azért még méricskélnék.
(#) makkail hozzászólása Dec 4, 2010 /
 
Átvizsgáltam a szivattyú jó,a motor működik most már lezár az ajtó engedi a vizet csak a motor nem kap áramot .csak a vezérlő lehet.
(#) zolika60 válasza makkail hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
Vagy a vízszint érzékelő. Esetleg a fűtés is. Van olyan gép, ahol nem megy a motor amíg nem fűt.
(#) makkail válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 4, 2010 /
 
köszi az még megnézem.
(#) medvil válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Dec 5, 2010 /
 
Bingó! Köszi a jó tanácsot hasznos volt! A panelen kiolvadt a fűtőköri relé lába. Egy forrasztás és teker a masina! Köszi!
(#) Tanyasipeti válasza medvil hozzászólására (») Dec 6, 2010 /
 
Örülök a sikeres műtétnek, és a visszajelzésnek is.
Visszacsatolás nélkül nehezebben tanulnánk valamennyien...pedig nagy szükségünk van a tanulásra, mert a hibák sokkal leleményesebbek nálunk
(#) borbelylajos1957 hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
Üdv. mindenkinek!!
Legyen szíves valaki adjon nekem egy tutit!!!
Van nálam egy AWT 5100-ás mosógép. A hibája,hogy ha ráadom a 220-at a programkapcsoló megállás nélkül forog. Hol kezdjem a vizsgálatot,vagy mit tegyek.
Sajnos a gazdája elég pénztelen ezért próbálnék neki segíteni. Elég új vagyok még a neten,és most találtam erre a honlapra. Rengeteg okos dolgot olvastam itt. Ezért fordulok Hozzátok.
Előre is köszönöm!
Üdv.:Lajos
(#) tsanyesz hozzászólása Dec 6, 2010 /
 
Sziasztok!
Egy Fagor mosógéphez kellene egy kis segítség.
A típus: Fagor 1FE-209.
A problémám a vízszintszabályzó bekötésével van. Service manualt csak az FE-211-hez találtam, de ahogy láttam nem nagy a különbség. A rajzon meg vannak számozva a csatlakozópontok (11,12,13), de magán a szabályzón csak a 11. van. A többi nincs számozva.
Tud nekem valaki segítemi? Előre is köszönöm.
(#) attrax hozzászólása Dec 7, 2010 /
 
Akkor csak 1 körös? Mert van hogy 2 körös és akkor 6 vezeték megy rá de ki tudod mérni ha jó belefújsz és méred általában a 11/21 a közös ha nem jól kötöd akkor nem fog indulni ill. leáll fűtéskor mert azt hiszi nincs benne víz.
(#) tsanyesz válasza attrax hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Az oké hogy ki tudom mérni, de mi a három állás? Szereltem már nyomáskapcsolót, de az nem ilyen volt (nagyon). Alacsonyabb, pont annyi, magasabb? Meg ha megvannak a bekötések, melyik vezeték melyik? Marad még egy-két lehetőség. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) attrax válasza tsanyesz hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Milyen 3 állás? Nem válaszoltál hogy 2 körös-e a kapcsoló.
Ha egy körös akkor is csak 2db pozíciója van.
(#) tsanyesz válasza attrax hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Bocsánat, de nem teljesen értem. Szóval a lényeg az, hogy a szintszabályzónak 4 kivezetése van és 4 vezetéket kellene rácsatlakozatni (ezek közül van amelyik dupla). A három állást a már említett rajzról tippeltem, lehet, hogy ebben is különbözik a két típusú mosógép, bár gyanús, hogyan lehetne három állása. Szóval nem igazán értem ennek a kapcsolónak a működését. Szerintem egy körös. Egy becsatlakozó csöve van és azt hiszem 3 potméterhez hasonló beállító eleme. Az a baj, hogy ehhez a típusó mosógéphez nem igazán van dokumentáció a neten.
(#) Tanyasipeti válasza tsanyesz hozzászólására (») Dec 9, 2010 / 1
 
Hali!
Kétféle "szintszabályzóval" találkoztam eddig. A köznyelv szintszabályzóként emlegeti, noha valójában az egyik típus egy szimpla nyomáskapcsoló, a másik pedig egy nyomás-frekvencia konverter.
Lássuk az előbbit!

A belsejében van egy membrán, aminek nekifeszül egy rugó. Ha a membrán egyik oldalán nagyobb a nyomás, mint a másik oldalon a rugó ereje, akkor a membrán annyit mozdul el, hogy átbillent egy kapcsolót.

Ennyi a lényeg. Szokták cifrázni igénytől függően, hogy nyitó és záró kontaktus is van benne, sőt, több kapcsoló van különböző nyomás értékekhez.

Gyakran a kontaktusok közül egyik nagyobb, másik kisebb áramra van méretezve.

A kialakítás olyan, hogy elég nagy a hiszterézise, vagyis nyomás növekedéskor magasabb nyomáson kapcsol be, mint nyomás csökkenéskor ki.

Általánosan elterjedt, hogy egy záró kontaktus sorba van kötve a fűtőbetéttel. Így elérhető, hogy csak akkor kapjon feszt a fűtőbetét, ha van víz benne (a víz nélkül a szabályzókör egyik fontos eleme hiányzik: nincs ami "vezesse" a visszacsatolást a hőérzékelőhöz - elégne a fűtőbetét)
Ugyancsak gyakran használatos egy, a legmagasabb vízszint esetén záródó kontaktus, ami a proci közreműködése nélkül bekapcsolja az ürítő szivattyút.

Az ilyen eszközökön a potihoz hasonló tekerentyű gyakorlatilag a rugó mechanikus előfeszítését változtatja.

A másik típus általában egy oszcillátort tartalmaz . A nyomásváltozás hatására egy vasmag elmozdul egy tekercsben, ami elhangolja az oszcillátort. Jelformálás és gyakran freki osztás után kerül a kimenetre. Jellemző, hogy ezek többnyire +5V tápot kapnak. a kimeneten szkóppal leshető a vízoszlop magasságával arányos frekvenciájú négyszögjel.

A gépedet nem ismerem, de ha pontosan tudod, mit csinál a kérdéses alkatrész, egy lépéssel közelebb jutsz a megoldáshoz...
(#) attrax válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Hát te aztán kimerítő válaszokat adsz.OK de egy Fagorban nincs ilyen bonyolult dolog attól jó.szvsz.Én olyannal találkoztam amiben 1 kör van és 3 vezetékes.ill.2 kör :Az egyik kis nyomáson a másik nagyobbon kapcsol és az 6 vezetéket jelent.Ezek valóban nyomáskapcsolók ennyi.De ha 4 vezetékes akkor 2-nek közösnek kell lennie+1 nyugvó/záró.
(#) borbelylajos1957 hozzászólása Dec 9, 2010 /
 
Kedves ..Tanyasipeti"!
Kérlek segíts nekem ,ha teheted.
Van egy AWT 5100 Whilpool mosógép,de sajnos a programkapcsoló megállás nélkül körbeforog amikor a hálózati kapcsolót benyomom.
Segítségeddel lehet,hogy megtudnám javítani..
Előre is köszönöm.
Lajos
(#) tsanyesz válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Köszönöm a kimerítő magyarázatot. A membrános nyomáskapcsolót ismertem korábban is, olyat szereltem már egész más környezetben. Viszont ez a frekvencia átalakítós dolog ez új volt, de mostmár legalább ezt is tudom.
Megpróbálom a rajzból kisilabizálni, hogy melyik vezeték melyik, meg kimérni a kapcsolót, hogy mi-micsoda. Köszönöm a segítséget.
Azért ha valakinek véletlenül van konkrét bekötése, azt megköszönném.
(#) imikee10 válasza tsanyesz hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Tegyél fel képeket és hátha tud valaki többet segíteni...
(#) tsanyesz válasza imikee10 hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Nem rossz ötlet, szóval itt vannak a képek a szintszabályzóról. A kötegelő nem tartozék, csak a rögzítője letört az üst kiszerelése közben. Képek mellékelve.
Következő: »»   65 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem