Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   168 / 1123
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Az a 35-40 fok az nem sok egy kicsit?

Félretéve a viccet, ez a hőfok röviden: jó!

Ha ki akarod deríteni, hogy mit bír a hűtő az adott processzorral akkor keress visszább, ahol valakinek leírtam, hogy hogyan lehet leterhelni a processzort, hogy meg lehessen látni, hogy a hűtő max teljesítmény környékén is bírja-e hűteni folyamatosan... a 478as foglalat max hőfoka amikor a hővédelem bekapcsol lelassítva a processzort kb 66fok!
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Terhelt feszültséget is mértél? Lehet ,hogy terhelve kisebb a feszültség . Az akkumulátor töltése már plusz terhet ró a tápodra. Tehát kicsi a táp. Már én is gondolkodtam, toroidos PC tápegységen. A súlyon kívül lehet hátránya?
(#) sardi_hunor válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Ok megprobalom megkeresni!
(#) sardi_hunor hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Hat sajna nem kapom h hol irtad le. De nem baj az alenyeg h nem tul meleg a proci, viszont azert megneznem h mennyit bir de igy is jo, koszi a valszt.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Most visszaolvasva a hozzászólásodat látom, hogy félreértelmeztem, akkor lehet hogy az akku csatlakozója kontaktos? Mivel a táp normál működésben jó a géphez... Vagy esetleg a táp nem bírná ahogy ptesza is írja és leesik a feszültség terhelés alatt? Ha kell megkeresem azt az oldalat, amit egyszer találtam, ahol egy orosz srác csinált egy kapcsolóüzemű 3,4A/18V körüli laptoptápot dell laptophoz kocsiba 555ös ic volt a kapcsolás alapja...
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Megkerestem neked: Bővebben: Link - ez az...
(#) sprofan válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Na, de jó hogy feljött ez a téma, pont minap találkoztam hasonló jelenséggel... 2,4Ghz celeron proci gyári intel rézmagos hűtővel, jó pár éve megvan már az alaplap (5 legalább) ami egy MSI 848P Neo-V. Beléptem a biosba és észrevettem hogy a proci 59-60fokos!!! biosban! Na ez mitől lehet? Borda ennél tisztább már nem lehet, paszta is pont annyi amennyi kell, ventillátor is a megszokott 2500-on pörög. Kb. fél éve néztem utoljára hőfokot a gépen, akkor biosban ritka eset volt ha elérte a 38-at, most meg 60! ez mitől lehet? Proci teljesen alapjáraton fut, nincs húzva.

Pont most olvastam hogy egyel feljebb hasonló jelenségről linkeltél... De mitől menne tönkre az érzékelő? eddig 4 és fél éven át jó volt, pont most adná fel? Az viszont erre utal, hogy a bordát az aljánál megérintve éppen hogy langyos, akkor mégis csak az érzékelő lenne?
(#) abcdabcd válasza sprofan hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Az érzékelőkhöz nem értek, azt se tudom, hogy ez helyileg hol van beépítve, vagy milyen fajta, de hát gondolom ami elromolhat az el is romlik... vagy esetleg egy bios reset? Hátha megjavul nemtudom...
(#) ptesza válasza sprofan hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Nem lehet ,hogy egy bios beállítás a bibi? Valami tehermal Trottle , vagy valami hasonló.

Az a lényege , hogy hagyja melegedni a procit x fokig ,és akkor kapcsolgat le bizonyos részeket a magban , ha túl melegszik.
(#) Crea1984 válasza abcdabcd hozzászólására (») Jan 31, 2011 /
 
Vagy esetleg everest stabilitás teszt, én azt szoktam használni. Procit 100%on pörgeti és írja a hőfokot.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jan 31, 2011 /
 
Sziasztok.

Kaptam egy 8 portos switch -et javításra.

A következő történt vele: A tualaja a 7,5V -os adapter helyett 12V -osat használt véletlenül aminek következményeként a PWM IC nem tudott időben eldisszidálni a keletkező hőt így elfüstölt.
A PWM IC típusa: AP34063 DIP8 -as tokozású és egy APL1117 -es stabkockának adott egy referenciafeszültséget, amivel előállítja a megfelelő feszültséget a kimenetén. Azt nem tudom hogy a satbkocka megsínylette e a túlfeszültséget, egyáltalán kapott e valamit.

A PWM IC -nek az egyes kettes lába pörkölődött meg.
A switch működött a kihúzás pillanatában, az az még időben lett kihúzva ahhoz, hogy nem sérüljön meg a RTL8309SB switch MCU.

Szerintetek hogyan lehet orvosolni a problémát?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) eSDi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
üdv!

Kezd azzal, hogy az AP34063-at kicseréled. Ennek a megfelelője az MC34063. Az APL1117 helyére is lehet tenni mást szerintem. Ez egy sima 1A-es stabilizátor változtatható kimenettel vagy fix 1.8V, 2.5V, 2.85V, 3.3V-os kimenettel. Ezt jó lenne tudni, hogy melyik. Mellékeltem az adatlapját, abból ki tudod deríteni.
De mielőtt a csere után kipróbálnád, keress a fő tápvonalon egy olyan helyet, ahol meg lehet szakítani a vezetéket. Valami átvezetés, vagy dióda... Ezt kiforrasztod, bekapcsolod és megméred a feszültségeket. Ha rendben van minden akkor visszakötheted a főtápot és mehet az éles próba. Ezután már csak reménykedni kell, hogy nem lett tényleg baja a vezérlőnek.

Jah... tudom késő volt már, de a hő az nem szokott sehova sem disszidálni.

APL1117.pdf
    
(#) sardi_hunor hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Az lenne a problemam h van nekem egy 80 gb-os hdd ami ket fele volt particionalva egy 30 es egy 50 gb-os reszre. Par napja gepet csereltem felraktam a windowst persze egy masik hdd-re es ezt amikor beraktam csak a 30 gb-os particiot latja a win.

Mit tegyek h ujra egyesitsem a 2 particiot egyetlen 80 gb-ossa?

Legyszi irjatok nagyon fontos lenne!!
(#) marcall válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Üdv!

2 lehetőség van a megoldásra de lehet többi is van!
Az egyik:
Be bootolsz XP cdről és leformázod a partíciót és egyesíted!
A másik:
Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Számítógép-kezelés
Itt Tároláson belül Lemezkezelés
Aztán itt látod melyik rész nincs leformázva!
De ha egyesíteni szeretnéd akkor a megfelelő HDD-n el kell távolítani -te esetedben 80GB-os HDD- a partíciókat és leformázni partíció létrehozás nélkül!
Remélem nem voltam túl bonyolult!

üdv Marcall!
(#) laszlokunstar válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
A legelső az, hogy mentést végzel.
Utána szabad hozzányúlni, ha az adatok fontosak.
Mivel a régi hard disk formázva volt, kérdés milyen filerendszereket használtál. Az is lehet, hogy megvan minden, csak a lemezkezelésben -ld. előző hozzászólást- betűjelet kellene hozzáadni.
Ha ez megtörtént s a mentés is, akkor lehet a partíciót törölni, újat létrehozni, s formázni.
(#) sardi_hunor válasza marcall hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Koszonom a valaszt de jo volna h az utasitast angolulirnad le mert nekem angol nyelvu a rendszerem es nem nagyon tudom h magyarul mi hol van. Amugy nem tunik bonyolultnak csak nem tudom h hova menyek be es hol kezdjem el mert magyarul nem tudom!!!

Koszonom elore is.
(#) sardi_hunor válasza laszlokunstar hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Ja es egy kerdes: ha xp cd-rol bebutolok es egyesitem a particiokat es formazuk utana hogy lepek ki? Mert emlekeim szerint utana egybol kezdi masolni a fajlokat a hdd-re!
(#) ABU hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok!

Adott egy műhely gép wifis nettel. Hozzám került most egy másik pc telepítésre, és a kettőt összekötöttem lan-on keresztül. A helyi hálózat megvan, mert a megosztott doksikat látja mind a két gép és be is tudok lépni a mappába, de a javításra váró gépen nem akar jönni a net. Mit kellene még beállítanom, hogy jó legyen? A wifis gépen win7x64 van, a másikra xp került.
(#) belfi2 hozzászólása Feb 1, 2011 /
 
Sziasztok!
Tegnap volt egy kis problémám a frissítésekkel ,megint az volt a jelenség ,hogy amikor az eredetiséget kéri -az le is fut rendben-azután minden egyes frissítésnél kerreg a floppy meghajtó.Piszkosul idegesít!
Válaszok:
abcdabcd: Sajnos van egy kis kontakt hiba is.

ptesza:Csak az akkumulátor nélküli fogyasztást néztem és az jó volt.De töltésnél leesett 17,56 voltra ami már kevésnek bizonyult.Az ugrálás a töltés és az akkus üzem között az 3 db LM317 nem azonos feszültség határolása okozhatta.Úgyhogy igazad van! Azóta a PC tápból szerkesztett töltővel megy, és tényleg nincs semmi probléma vele. Sem a lapossal sem a töltővel.
(#) belfi2 válasza ABU hozzászólására (») Feb 1, 2011 / 1
 
Hali!
Meg kell osztanod a Net kapcsolatot.
(#) sardi_hunor válasza marcall hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Szia!

Sikerult megoldanom ugy ahogy te irtad le vezerlopulton keresztul

Koszonom nagyon szepen, most mar megvan a 80 gb hely!!
(#) ABU válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Köszi, sikerült
(#) marcall válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Csak így tovább!
(#) abcdabcd válasza sardi_hunor hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Megnézted, hogy hogy kell terhelni a gépet? Ugyanis kikerestem neked... fentebb írtam...
(#) abcdabcd válasza Crea1984 hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Próbáld ki ezt az S&M et jól beállítható hogy milyen fokú terhelést csináljon ezt lehet magonként külön külön is állítani meg különböző módokat tud, és tényleg úgy leterheli a gépet, hogy nem nagyon lehet bármi mást is csinálni közben... meg a készítő honlapján (ami orosz) van egy összehasonlítás és az ő saját tesztje szerint ugyanaz a gép ezzel terhelve fogyasztotta a legtöbbet, a többféle program közül... meg valahol olvastam még hogy valaki talán prime95 öt használt korábban de ott teszt közben mondjuk tudott a tv tunerjével tv-t nézni, amikor ez ment és megpróbálta elindítani a tvtuner programját, az kiírta hogy nem elérhető a tuner
Meg különböző cpu utasítás teszteket is lehet vele, mind 100% nak látszik a win alól, de ha a fogyasztását méred a gépnek, mégis másképp terhel mind, meg ha a hőfokot nézed se egyforma a hatása mindnek pedig mind "100%"-os terhelés... szerintem az FPU a "legerősebb" de van direkt power supply teszt is, itt a videokártyát is meghajtja, szóval ha az nem integrált akkor itt a legnagyobb a gép fogyasztása az összes teszt közül...
(#) _ampervadasz_ válasza eSDi hozzászólására (») Feb 1, 2011 /
 
Idézet:
„Jah... tudom késő volt már, de a hő az nem szokott sehova sem disszidálni.”


Észre sem vettem hogy mit írtam.

Köszönöm a segítséget, az instrukciókkal tisztában vagyok egyedül a PWM IC cseréje, vagy teljesen úgy tápáramkör kialakítása megoldhatja problémát, még szerencse hogy kapható, APL1117 -ből meg va negy kis zacskóra való amit PII -es alaplapokról másztattam le.
(#) jhony12 hozzászólása Feb 2, 2011 /
 
Van egy problemam a kompimal, mukodik rendesen , minden okes . De elinditom hogy kikapcsoljam lenyomom a "turn off" ott es eltunik az ablak de nem csinal semi tobbet. de rajotem hogy stand by modbol utana ki birom kapcsolni. Ja es a restat se mukodik. A masik problemam meg az hogy hijaba alitom be az idot mindig egy orat kesik, a bios ban is bealitotam az otat de hiaba. nem tudom mi lehet a gond?
(#) belfi2 válasza jhony12 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hali!
A kikapcsoló gombra hogy reagál?
Szerintem szoftver hiba amit egy vírus okozhatott.Nagyon újra telepítés gyanús. Az órával kapcsolatban talán az automatikus időszámítást kellene megnézni (nyári-téli),és hogy melyik időzóna van beállítva. Ha ezek "elmásznak" az szintén vírus gyanús.
(#) abcdabcd válasza jhony12 hozzászólására (») Feb 2, 2011 / 1
 
Vagy esetleg lehet, hogy az a gond, hogy nem Budapest van kiválasztva, vagy az az időzóna ahol vagy, hanem egy olyan ahol egy órával korábban van, és be van kapcsolva a windows időszinkronizáció, ami alapból be van kapcsolva, szóval ha nem kapcsoltad ki akkor elvileg be van kapcsolva, és az mindig az adott időzónának megfelelően állítja be az órát, ha elállítod ő átállítja...
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Feb 2, 2011 /
 
Hát sajnálom ,hogy igazam lett... Biztosan sok meló volt a azzal a táppal.
Következő: »»   168 / 1123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem