Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1040 / 1268
(#) eyess válasza oatis hozzászólására (») Feb 23, 2015 /
 
Értem akkor , azt lehet tenni , hogy a leghosszabb kábellel lepróbálni a piroshoz tartozó csövet .Valamelyik csak el ér amelyik a leghosszabb , vagy az alaplapon átcserélni a csatlakozókat .
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Ha minden igaz akkor nincs vezérlése annak a szinnek. Végigcsipogtattam a csatlakozoját, de egy vezeték nem sipolt sehol.... és 99%-ra biztos vagyok benne hogy az az egyik színé. Ugyanis a bemenetnél jól látható 3 egyforma rész ami egyből megy egy IC-be, Továbbá amit csak most vettem észre, az az, hogy az egyik tüske hiányzik a számítógép felőli oldalról, mintha ki lenne "szakadva". Továbbá még egy dolog erre utal, multiméterrel megmértem ezt a 3 vezetéket, és ha változik valami a képernyőn akkor a feszültség is változik ezeken a lábakon (kivétel az az egy).
Holnap felnézek a padlásra, mert a múltkor félreraktam egy ilyen csatlakozót komplett.
Köszönöm a segítséget!
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Szia!
Kicseréltem a vezetéket, tényleg volt egy ami kontaktos volt. De így se jobb, az az érzésem, hogy te már sejtesz valamit. A monitor menüje az OSD igaz? Arról raktam fel képet. Itt a menüben jónak tűnik.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
A számítógépen kreálj egy nagyjából egységes fehér felületet, például egy üres weboldal segítségével és mérj feszültségeket a VGA-kábel monitoroldali végén, a színvezetékeknél. Ha jó a gép felőli vezérlés, akkor nagyjából azonos, 1-2 V körüli értékeket kell mérned.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
A VGA vezeték monitor felőli oldalán mindegyik színnél egy-egy elko 2,2V merhető rajtuk, egy full képernyős fehér képnél.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Akkor nincs több ötletem. A képcsőpanelnél mindent visszaállítottál az eredeti állapotba? Bár ha ott lenne eltérés, akkor az OSD-n sem lenne piros.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Igen mindent vissza állítottam, mivel az OSD-n szépen jelen vannak a színek, így én azt sejtem, hogy valahol a bemenetnél van a baj, lehet az IC hiba, vagy nem tudom, de csak oka van annak, hogy 2 színnél 55V van kb. a másiknál meg 70V. Mintha azt hinné, hogy az egyik színből többet kéne, hogy adjon...
Majd ha lesz időm még szórakozok vele kicsit.
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Nem jól gondolod, mert a katódnál minél nagyobb a feszültség, annál gyengébb az adott szín. Fordított a logikád. Nincs vezérlés és ezért felmegy a feszültség.
(#) oatis válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Szia, asszem meg lesznek a potik is, olyan helyen lehetnek ami nem látható, de tapintásra a trafó hátán lehet valami hengeres dolog csak először vhogy le kell bontanom a tv elejét. Egyébként a csövek táp ellátását ez a trafó biztosítja? Ebből a trafóból 2-2 vezeték megy minden cső paneljához. Egyik a cső foglaltba csatlakozik közvetlen, a másik meg a panelba van beforrasztva, de az is végül a csőhöz csatlakozik. Esetleg lehet közte 1-2 alkatrész. jah azóta sajnos a piros már egyáltalán nem rajzol képet, csak a fűtése megy. Tegnap este el halványult végleg és kialudt. Egyébként ilyen csövek mennyi pénzbe kerülnek mostanság, vagy egyáltalán kapható még ilyen?
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Akkor így más a helyzet, ezt nem tudtam.
Ez az IC vezérli a színeket azt hiszem. A 25, 30, 35. lábain (van lejjebb kapcsolás). Megpróbálok ez alapján akkor elindulni.
(#) Mircsof válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 24, 2015 /
 
Az IC tápja rendben, a bemeneti oldalon is megegyeznek a feszültségek (teljes képernyös fehér képnél). Viszont az IC kimenetei n van eltérés.
35. lábon 2,6V adatlap szerint ez a kék kimenete
25. lábszintén 2,6V ez a piros kimenete.
30. lábon csak 1,3V ez a zöld kimenet.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
(#) granpa hozzászólása Feb 25, 2015 /
 
Szevasztok!
Van egy DYRAC Portavison (BWT 14) kis TV-m, nem jön rajta semmi, csak serceg, zajong, hangyaháború. A rádió része sem működik. Jó lenne TV-ként használni (ha lehet). Tudom, hogy a régi rendszerhez való. Ha lenne rajz hozzá, az is jó lenne. Amíg volt földi adás, működött, bár kissé kontakthibás volt.
Köszönöm: Kálmán
(#) oatis válasza kadarist hozzászólására (») Feb 25, 2015 /
 
Na végre meg leltem a potikat, van belőlük szép számmal, összesen 6 db, 3 db screen és 3 darab focus. Csodával határos módon hozzá értem a piros screen potihoz és életre kelt a cső. Van piros szín újra és az intenzitása is megfelelő. (Ettől függetlenül nem igazán értem a szituációt mert a potit vissza hajtottam az eredeti állapotába és így is van piros szín mostmár...) Viszont konvergencia bajom még most is van, el vannak a színek csúszva egymástól plusz a kép nagyobb mint kellene és ívelt és amint a képen látszik is a kék kereszt vízszintes része nagyon halovány. A konv ick cserélve lettek. Szerintetek mivel kéne próbálkozni? Távirányítóval próbáltam össze igazítani, de csak a piros mozdul és azt se tudom rátenni rendesen a zöldre. A kéket valszeg nem is lehet mozgatni, de nem emlékszem már.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Feb 26, 2015 /
 
Hali. Azóta kicseréltem jópár kondit, megszűnt a hiba. .. egy ideig..
Ez előtt bekapcsolás után pár másodperc alatt kikapcsolt. Most megnéztem rajta egy filmet, meg egy felet, (2h kb), és újra bolondozik. Belezúg a hangszóróba, majd kikapcsol, úgy hogy a visszajelző nem is világít. Ekkor főkapcsoló ki-be kapcsolom. Kép bejön, megy kicsit, madj megint bezúg a hangszóró, megint kikapcsol, néha be is kapcsol magától. Ha kikapcsolva marad, a tápból?... hallható ,,kattogás,, mint amikor zárlatos valami, és a táp mindig kapcsolna be, és kapcsolná le magát. Sokszor megnéztem már, nincs a nyákon sasszi szám, ami valamit jelző számkód lenne, az ez ami a képen van. A képcső nyákján fotóztam le igen, de a másik nyákon is ugyanez a szám.
A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
(#) kadarist válasza oatis hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Elviekben a zöld képcső van középen, ezért az fix, elektronikusan nem mozdítható.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
A forrasztások rendben vannak? Ezen a képcsőpanelen kapásból négy gyenge forrszemet számoltam meg.
(#) eyess válasza oatis hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Nekem mondjuk ez a pont nem igazán tetszik.
(#) oatis válasza eyess hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Mire gondolsz pontosan? A kokszot én is láttam, de nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, gondoltam ráégett a por... Na a másik az érdekes, olyan mintha ki szivárgott volna belőle vmi szigetelő anyag. Szerinted okozhat ez nálam olyan jellegű problémát mint amim van? Közben fel figyeltem még egy dologra. A konvergencia panel stk-s része külön +-26 v-ról működik. Ha bekapcsolás után gyorsba áramtalanítom a tv-t és kipattintom a konv panelt. A táp tüskéken maradvány töltés marad, de nem szimmetrikusan! Többször próbáltam és mindíg ugyan az az eredmény kb +19v és kb -9v. Ezt a töltést viszont nagyon lassan veszíti el. Akár több 10 perc alatt. Nekem ebből az a gyanús hogy miért nem szimmetrikus a maradvány töltés? Terhelten még nem tudtam a tápot lemérni, nem volt még időm, de terheletlenül kb +-33v mérhető a csatlakozó dugóban.
Ja és még valami... A konvergencia nyákon van 8db 1000u/35v kondi. Ezek jó eséllyel az stk-k pufferei lehetnek. Az is eszembe jutott hogy vmelyikek ki lehetnek száradva, de ekkora kapacitást sajnos nem tudok mérni, a műszerem csak 200u-ig mér.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) eyess válasza oatis hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Ha valami kifolyt abból amit ott látsz akkor az nem nagyon jó..
A kondenzátor mérése nem igazán kapacitásra érdekes arra is , de inkább az esr érték az ami a befolyásoló tényező.Ez belső jóságát jelenti röviden.Általában , ha nincs rá mód , hogy esr re kimérd , mert nem rendelkezel ezen mérővel , bár megtalálható sokféle ilyen mérő készülék kapcsolási rajza , viszonylag elég hamar össze lehet rakni egy ilyet.Akkor azt szokták csinálni , hogy válogatás nélkül cserélik azokat a kondenzátorokat , amik olyan helyen vannak a kapcsolásban , ami kényes , és eléggé befolyásolja az áramkör működését.Táp,Sormeghajtás,Vertikális,Horizontális , stb.
Egyébiránt az említett 1000uf/35v os kondenzátor esr értéke 0,07ohm értékűnek kell lennie.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Forrasztásokat vizuálisan átnéztem, Hibát nem találtam, mondjuk ahogy a képcsőpanelon sem.... Te melyiket látod rossznak? De viszont érdekes, hozzá nem nyúlok, és magától kikapcsol? (addig jó a kontakt?) kikapcsolás előtt néha beremeg, függőleges irányban, talán ott lenne gond? De attól nem hiszem hogy kikapcsolna, vagy előtte a hang búgna, hangosodna-halkulna. Az is érdekes, hogy a táp ciripel ilyen kikapcsolás után, mintha zarlatos lenne valami.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Az, hogy nem látod a rossz forrasztást, még nem biztos, hogy nincs is. A melegedéssel járó hőtágulás valamint a táp és sorvégfok ultrahang-frekvenciás rezgései pedig csak súlyosbítják a problémát. Általános átforrasztást javaslok a tápegység és sorvégfok körül.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Az a gond, hogy hol előjön a hiba hol nem. Mindegy, átforrasztok jópár pontot, majd ha 3 film után sem jelentkezik semmi, akkor jónak nyilvánítom.
(#) merga hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
Sziasztok megint én vagyok nem tudom jó helyen írom.? Egy monitorról lenne szó Samtron márkáju crt monitor. A hiba az lenne hogy fehér háttérnél a fekete betük barna csíkot húznak végig. Amikor gondol egyet akkor semmi baja aztán meg beugranak ezek a betű elfolyások. Nagyon jó élénk és szép világos a képcső csak azért foglalkozunk vele. Gyenge képcsöve lenne akkor kuka lenne. Képet is teszek fel amint a hiba előjön most megint normális. Valami tippetek lenne mi lehet a baj. Már szét kaptuk néztük tekertünk pótmétert de semmi g2 is próbàltuk de semmi. Illetve mintha üzésre megjavulna de nem mindig használ neki. Válaszotok előre is köszönöm.
(#) BarnaPili válasza merga hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Idézet:
„Illetve mintha üzésre megjavulna de nem mindig használ neki. Válaszotok előre is köszönöm.”

Ezzel kell ilyenkor kezdeni.Alaposan átforrasztgatni a képcső végén lévő panelt,gyanús hogy ott lesz egy két kóbor kontakthiba.A tekergetést első körben hanyagoljuk
Azt hagyjuk meg az "amatőrőknek..."
István
(#) merga hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
Köszönöm a gyors választ. Ütést akartam írni ütésre szokott reagálni de nem mindig. Igy néz ki.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Átforrasztottam elég sok pontot, mégis vacakol. Most bekapcsolás után olyan 10percre rá vacakol..
Amikor épp megyen, hiába mozgatom az egész TV-t össze-vissza, olyankor nem jelentkezik a hiba.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
És amikor elmegy a kép, akkor megmaradnak a tápfeszültségek vagy elszállnak?
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
A sorvég sipoló hangja alapján elmennek a feszültségek. Konkrétan hol mérhetnék feszültségeket?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Sortápfeszültség, többi feszültségek a tápegység kimenetén, a pufferkondikon. Minden csöves tévé azonos alapokra épül, tehát a tápmérés nem probléma. A sortápot megmérheted a sortranzisztor kollektorán is, ha leállt a tévé. Működés közben a sortáp pufferén mérj.
(#) bobi021 hozzászólása Feb 28, 2015 /
 
Sziasztok!
lehet volt már ilyen problémája valakinek, de nincs sok kedvem átolvasni 1000 oldalt
a hiba, egy Samsung le22c350d1w LED TV ben van.
a képernyő fényereje eltérő, ha világos rész van a filmben, ha sötét.
remélem látszik a hiba
Következő: »»   1040 / 1268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem