Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1142 / 1268
(#) cupika97 hozzászólása Júl 30, 2016 /
 
Szisztok. LG 32LB550B tv alaplaplát szükséges kicserélnem, mert sajnos elfüstölt. EAX65361505 board van benne. Viszon ibej-en van ilyen számú board 42LB5500 TV-hez. Ehhez is működni fog, vagy pontosan olyan kell ami ehhez van gyártva?
(#) cupika97 válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Bővebben: Link Sajnos sérült, a csatlakozón látni is. Nemtudom megmerjem-e kockáztatni a rendelését.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
(#) kadarist válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Leírta az eladó, hogy a tuneren kívül minden funkciója működik. Tehát ha nincs szükség antennás vételre, akkor jó lesz neked.
(#) cupika97 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Az van írva hogy sérült, attól még lehet hogy működne. Találtam még ezt. Itt egy kép a lapról. Igaze jól gondolom hogy az egészet cserélni kell? Semmiből semmi, elfüstölt a tuner.

DSC00504.JPG
    
(#) kadarist válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Olvasd el az eladó szövegének első felét: ““It has been fully tested and in good working order but the tuner is DAMAGED, as seen in the picture, and as mentioned the item is used so please accept if there are any sign of use, cosmetic blemishes & small wears & tears”” Tehát csak a tuner a rossz, ezen kívül jól működik. HDMI, AV, stb. rendben van.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
(#) cupika97 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Nem szeretnék vitatkozni nem lenne értelme. De jól gondolom hogy az egészet cserélni szükséges?
(#) kadarist válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Neked mi az "egész", a tunerkocka vagy az egész lap?
(#) cupika97 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Egész lapra gondoltam. Lehetséges hogy csak a tuner részét kellene cserélni?
(#) kadarist válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Egy ilyen villámcsapottnál inkább az egész lapot kellene.
(#) cupika97 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Villámcsapás kábel tv-n jött volna a TVbe? Szomszéd szobában, egy az egyben ugyan olyan TV, és semmi baja? Érdekes.
(#) cupika97 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
A tulajdonosa azt monta hogy nem működik eggyáltalán a tv. Kipróbáltam, csak a tuner része rosz. Jó drága az is.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2016
(#) cupika97 hozzászólása Júl 30, 2016 /
 
Tunert kiszedtem, szépen össze van égve az egész modul. Tv működőképes HDMI SET-TOP box-al.
(#) fecameca válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
Tuner már nem is kell. Nincs analóg TV adás. Már mindenhez set top box kell, akkor készen is vagy vele.
(#) cupika97 válasza fecameca hozzászólására (») Júl 30, 2016 /
 
De ebben volt DVB-C,T is. Kábel TV van bekötve, amin van pár analóg, és 60 digitális csatorna. Azért csak ennyi, mert falura ez is megfelel.
(#) domi64 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Úgy döntöttem, hogy inkább nem csináljuk, nehogy véletlenül úgy szedjük ki a főpanelt, hogy valamelyik alkatrészt, vagy kábelt megsértsük!
(#) Kispotter hozzászólása Júl 31, 2016 /
 
Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Videoton ts 4329 sp tv-vel. Úgy kezdődött alig akarta venni a távirányítót. Ekkor szétszedtem a vevőt a tv be ami egy fém dobozban van kicseréltem benne 2 db kondit és tökéletes lett ez volt fél éve kb. Aztán most nemrég elkezdte azt, hogy távról bekapcsolásnál furcsán kapcsolt be nem a szokásos egy kattanás volt hanem dupla vagy több relé kattanást is halottam néha ciripelt is, de bekapcsolás után jó volt. Később már távról be sem lehetett kapcsolni csak előlapról de utánna tökéletes volt kikapcsolni ki lehetett. Aztán egyszer csak a napokban megkeveredett nem azt csinálta amit nyomtam 1 es helyett 6 os csatorna kikapcs gombra meg felhangosította magát aztán valahogy belépett az opció menübe el is állítódott és sajna hiába szedtem szétt a távot ha nagynehezen 15 ös meg 23 as láb összezárásnál belép hiába szeretném beállítani összevissza érzékeli a gombokat. Megpróbáltam egy nem hozzávaló távirányítőval de azzal úgynézki működik csak ügye ezzel nem lehet opciózni. Kérdésem az mit tudnék kezdeni vele és, hogy a távirányító lehet e megbolondulva vagy a tv?? Vagy esetleg mindeggyik??
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Lépj be az opciózásba a "rossz" távirányítóval, a beállításokat meg végezd el a másikkal.
(#) Kispotter válasza kadarist hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Rendben! Csak a láb összezárásra sem lép már be mert mást csinál helyette. Mit tudnék csinálni a távirányítóval?? Vagy mi mekkenhetett meg benne? Alkoholba már kimostam.
(#) kadarist válasza Kispotter hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Keress egy másik ilyen távot, ha azzal is ezt csinálja, akkor a tévé vezérlője a beteg.
(#) BarnaPili válasza Kispotter hozzászólására (») Júl 31, 2016 /
 
Először a tápot kondizd át. Valószínűleg a proci 5V-ja szűretlen,emiatt lépett be az opciózásba. A tápban a trafó mellett van egy kis axiális elkó,azt különösen vedd szemügyre. Az MDA memo IC is kap egy huszonpár Voltos író feszültséget,azt is ellenőrizd le.
Üdv!
István
(#) spgabor hozzászólása Aug 3, 2016 /
 
Sziasztok!

Munkatársam elhozta a tv-jét, ami egy Grundig 32LXW 8695REF, azzal a hibával, hogy elindul és egyből leállt, valamint próbálgatás után már csak a led villogott rajta. Szétszedtem és újrakondiztam a tápot. A nagy pufferkondija kezdett púposodni és egy másik a tápon lévő nagyobb trafó puffere, ami 22µF 450V-os kondi, az pedig ki is volt folyva rendesen. Valamint az optókat cseréltem (bár ezeket jónak mértem) a fő áramkörben és az optók által kapcsolt FET-et, mert meg volt szakadva egyik irányba, a másikba meg rövidzár volt. Most odáig jutottam, hogy ha összerakom a tv-t, akkor 1, max 2 másodperc után újraindul, de ha vagy a kijelzőt, vagy a háttérvilágítást nem dugom rá, akkor elindul hiba nélkül. Mintha a táp kevés lenne neki. Szerintetek mit tudok rajta még cserélni, ami javíthatja a hibát?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.:
spgabor
(#) kadarist válasza spgabor hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Szia!
A tápfeszültség meg vannak, jó értékűek induláskor is?
(#) spgabor válasza kadarist hozzászólására (») Aug 3, 2016 /
 
Szia!
Megmértem a feszültségeket, megvan mindegyik. Három feszültségnek kell lenniük a tápcsatikon indulás után. 5V, ami nagyon pontos. A 12V és a 24V kis eltéréssel, szintén megvan induláskor. 12V helyett 11,8V illetve 24 helyett 24,7V van. Mind a három feszültség egy pillanatra 0-ra esik, amikor a táp és vele együtt a tv újraindul.
Ami érdekes, hogy a segédtáp is 5V-ot ad stand by állapotban, ami az egyik lábon 0,7-re csökken kikapcsolva. Viszont ez az újraindulás pillanatában visszaemelkedik 5V-ra. Így a segédtáp része szerintem rendben van, valami a fő feszültségeknél okozza a hibát.
(#) spgabor válasza spgabor hozzászólására (») Aug 4, 2016 /
 
Sziasztok!
Tegnap a segédtápos részt elírtam, mivel az 5V, amit a segédtáp ad, ez esik 0,7V-ra le, az egyik tápcsatin, bekapcsoláskor. Nem pedig kikapcsoláskor. Ezt a 0,7V-ot adja vissza a main-ról a tápra, vagyis ez a vezérlőjel a fő táp indításra.
(#) stevepapa válasza spgabor hozzászólására (») Aug 4, 2016 /
 
A mainon nézd, mérd át a helyi tápokat. Tápkockákon mérjél szkóppal is, némely feszültség meglétére igen háklis tud lenni. 2-3 tized volt eltérésre is kikapcsolhat, ha induláskor "meghúzza" valamelyiket.
(#) Sanitatum hozzászólása Aug 4, 2016 /
 
Üdv! Van egy philips L6.2AA alaplapú tévém. A 6514es dioda elszállt, a 2515ös kondi és a hid is, kicseréltem őket megjelent a 300volt. A 3513as ellenállás után vmiért csak 27volt-ot mérek, de előtte megvan.150 volt helyett csak 14 van. Valakinek ötlete? Sokat segitene! Séma
A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2016
(#) kadarist válasza Sanitatum hozzászólására (») Aug 5, 2016 /
 
Abban a tápban lesz még hibás alkatrész ezeken a felsoroltakon kívül. Kondik, ellenállások, tranzisztorok....
(#) cupika97 hozzászólása Aug 5, 2016 /
 
Nemrégen kitártyalt LG 32LB550B tv-be tudtam rendelni Tv tuner modult, viszonylag olcsón. Kicseréltem de sajnos nem hajlandó keresni a TV csatornákat. Merre induljak a hiba keresésével? Vagy még van értelme hibát keresnem?
(#) cupika97 hozzászólása Aug 5, 2016 /
 
Datasheet. Észrevettem hogy forrasztáskor nem fogatódott oda a tuner eggyik lába sajnos. Próbáltam visszaforrasztani de nem sikerül sehogy sem. Nincs ott semmi amihez tapadna Feszültségek megvannak, de a SDA láb nem csatlakozik semmihez. (46. oldal) Valami megoldás lehetséges-e? Sajnos a vezetősávon nemlátni hogy hova csatlakozna.
(#) Lalle hozzászólása Aug 7, 2016 /
 
Sziasztok van egy Loewe calida 72. Bekapcsolom a zold led vilagit majd 9mp utan rele kattan pirosra valt egy pillanatra, majd ujra 9mp-ig zold.
Következő: »»   1142 / 1268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem