Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli kamera
 
Témaindító: lézer85, idő: Ápr 1, 2007
Lapozás: OK   2 / 3
(#) pucuka válasza thegeq hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
300 m magasság felett repülési engedély kell. (a vídeón ez nem látszik)
Szabadon használható frekvencia nincs (sajnos) és a frekvencia használat is engedélyhez kötött, 300 m felett nem lehet használni földfelszínen használt frekvenciákat, erre külön frekvencia sávok vannak.
Felmerülnek még adatvédelmi, személyiség jogi problémák is.
Úgyhogy tanácsos jól körüljárni a témát, mielőtt lépsz.
(#) thegeq válasza pucuka hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
Köszönöm az információt! Ha megvalósítható, biztosan körüljárom a témát.
A következő kérdés, hogy lehet-e valamivel megnövelni a minikamera hatótávolságát. Nekem van egy otthon, aminek kb. 20 m a hatótávolsága falak között, szabadban kicsit több. Lehet valamilyen jelerősítőt rakni rá?
(#) thegeq hozzászólása Szept 2, 2013 /
 
Vagy esetleg egy ilyennek megnövelni a távolságát? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) thegeq hozzászólása Szept 2, 2013 /
 
Na találtam még egyet: Bővebben: Link

A link gombot is találd meg!
A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2013
(#) pucuka válasza thegeq hozzászólására (») Szept 2, 2013 /
 
A levegőben szinte akadálytalanul történik a terjedés, míg a földfelszínen minimum ott a föld, mint zavaró tényező, ami járulékos csillapítást okoz. Ezért vonatkoznak külön szabályok a 300 m - nél magasabban levő eszközök frekvencia használatára. Csak példának, a műholdas távközlésben néhány W -os adókat használnak a műholdakon, és a távolság 36000 km!
Nem hiszem, hogy a teljesítményt növelni kellene.
(#) Morzsi007 hozzászólása Nov 10, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Coolcam nevű wifi-s ip kamerám kb 3-4 éves. 1 hónapja kezdett el hibásan működni. Szinte mindig wifi-n használtam. Semmi gondom nem volt ezidáig. A probléma az vele, hogy megszűnik a kapcsolat a routerrel 2-3 perc után és újra indulgat. Kábellel működik, wifin meg pár percig csak. Azt észre vettem, hogy nagyon melegszik ennyire nem szokott, főleg a wifi panelje. Nem mértem semmit, lehet sok áramot kap vagy feszültséget?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2014
(#) bbb válasza Morzsi007 hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Szia!

Az is lehet, hogy a tápegysége nem bírja már, de akár az is előfordulhat, hogy az automatikus csatornakeresés miatt szakadozik. Próbáld meg a routered beállítani valamelyik csatornára fixen, hátha megszűnik ez a jelenség (nekem sok esetben segített már más hálózati eszközöknél - főleg wifivel zsúfoltabb helyen tud hasznos lenni).
(#) Morzsi007 válasza bbb hozzászólására (») Nov 14, 2014 /
 
Probáltam másik táppal, azzal is ezt csinálta. A router fix csatornára volt állítva, most majd próbálok egy másikat vagy automatára állítom.
Köszi a választ
(#) xNorbi hozzászólása Jan 22, 2015 /
 
Helló

Van egy ilyen rf kamerám a 23cm-es sávra(1,2Ghz) sajnos a teljesítménye csak 50mW ami annyira kevés hogy már a második szobában alig lehet fogni a jelét. Ezért szeretnék informálódni, hogy miylen lehetőségek lennének ennek a teljesítményenk a növelésére 500mW-1000mW-ra esetleg?
Próbálkoztam már a googleval de főként 50-100Wos vagy ennél is nagyobb erősítőket dobott ki, vagy pár ICs megoldást de azok elég drágák voltak és a tanulás is elveszik velük.

Sajnos rádielektronikában nem vagyok túlságosan jártas de épp ideje lenne belekóstolni Valamilyen 1-3tranzisztoros megoldás lenne az ideális.. ha létezik ilyen.
Egy saját fejlesztésű kvadkopterre lenne, nagyon megörültem amikor találltam egy ilyet otthon.
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015

DSC_2637.JPG
    
(#) xNorbi válasza xNorbi hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Ilyet, találtam mennyire működhet ez? Kiegészíteném az itt írt tranzisztorral viszont azokat nézve 400 Mhz-ig működnek, milyen egyéb típus lenne használható? Illetve ezt a "direct drive"-ot hogy értik lerajzolná valaki? Köszi!
(#) stroboszkop hozzászólása Ápr 19, 2015 /
 
Sziasztok! Szóval szeretnék egy Trust Usb-vel működő webkamerát vezeték nélkülivé alakítani.
Előre is köszi a ségítséget
(#) pucuka válasza stroboszkop hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /
 
Cinikusan mondanám, hogy sok sikert hozzá. Ez a feladat nem egyszerű. Csak az USB kapcsolatot szeretnéd vezetéknélkülivé tenni, vagy a teljes vídeó átvitelt. Bár mindkét esetben jelentős problémákkal kerülsz szembe. Az USB csatlakozóban a vídeó jel digitalizált formában van jelen. Nem probléma mentes, de valamivel egyszerűbb csak a digitális jelet vezeték nélkül átvinni.
Ennél sokkal bonyolultabb, ha analóg vídeó jellé is kell alakítani.
Egyszerűbb lenne a dolgod, ha készen vásárolnál egy vezetéknélküli vídeó átjátszót, bár ez csak analóg kimenetű kamerákat tud fogadni, tudomásom szerint, de nézz körül a piacon, hátha van USB -s is.
(#) CTAC hozzászólása Okt 27, 2015 /
 
Sziasztok!Elnézést kérek ha nem ide illő témában kérdeznék.Egy olyan mini kamerát keresek, ami képes élő képet közvetíteni például okostelefonra.Hol találhatok ilyet?Előre is köszi a segítséget.
(#) Massawa válasza CTAC hozzászólására (») Okt 27, 2015 /
 
Szinte valamennyi ujabb akciokamera tud ilyesmit. Mindegyik müködhet mint WIFI vagy BT AP, azaz a telefonon megtalálod a képet.
(#) CTAC hozzászólása Okt 28, 2015 /
 
Köszi a választ.Sajnos wifi kizárva, BT AP alatt mit kell értenem?És egyébként hol találok ilyen kamerát?
(#) Massawa válasza CTAC hozzászólására (») Okt 28, 2015 /
 
Milyen frekire gondoltál?
Minden más frekihez engedély kell ( és profi berendezés). Ha maradsz a WIFI tartományban keress FPV szeteket a jobb modellboltokban ( ebay). Kamerát minden elektronikus- és sportboltban kapsz. ( BT a bluetooth-de az sem jobb mint a WIFI).
(#) Lauffer hozzászólása Feb 2, 2016 /
 
Sziasztok ! Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek ! Adott egy quadcopter és azon egy SJ4000-es sport kamera. Ezt a kamerát rákötöttem egy TS 832-es 5,8 Gigás vevőre úgy, ahogy mindenki teszi a You Tube-on ! Ez adó jelét egy RC832 5,8-as vevő veszi és egy LCD monitoron jelenik meg a kép.....helyesebben csak jelenne, mert csak nagy kék képernyő jelenik meg. Annyit látunk, hogy a rendszer működik mert csatorna választáskor a monitoron látszik a kiválasztott adó csatorna száma. A kamera illesztésével van a gondom!!!!! A You Tube-on mindenki egy mikroUSB 4 vezetékét használja. Tehát: piros+, fekete-, sárga jel+, fehér jel- ! Én már mindent csináltam a Kammal de az Atya Úr Istennek sem bírom "szóra bírni" ! Azt mondják. hogy elég a fekete(test) és +jel. Oké de nem jó. Adtam külön 5 Voltos tápot az adó testjével közösen, így már megjelenik a webcam funkció, kiválasztom de így sem jó !!!! Cserélgettem a vezetékeket de az sem jó ! Hjajjjjjj én már a végén azt hittem, hogy kardot nyelek vagy eret vágok ! Nem értem, hogy a You Tube-on hogyan működhet .....báááár.....felmerült bennem az is, hogy ott csak csalnak(fake) ! Ebben kérném a segítségeteket, hogy ez működjön !

Előre is köszönöm Nektek ! Lauffer
(#) abcdabcd válasza Lauffer hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Bár a konkrét készülékeket nem ismerem, amikről írsz, de megnéztem a videó adót amit használsz, ha jól láttam, analóg ntsc/pal bemenete van, ezt külön esetleg próbáltad, mondjuk valami dvd lejátszóról, vagy valamiről, hogy jó e? Ha nem, szerintem azt lenne érdemes legelőször megnézni, hogy jó-e, meg aztán külön a kamerát, valami sima tv-n lévő videobemenetre bekötni és úgy próbálgatni, hogy hogy jó, és ha minden rész működik külön-külön, majd akkor próbálni egyben inkább... vagy ilyeneket próbáltál?
(#) Lauffer válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Szia !
Igen, külön-külön is próbáltam, minden működik. Az adóra egy TV decodert kötöttem és tökéletesen müxik minden. Át viszi a jelet és az LCD monitoron megjelenik az adás, csak nekem kamerakép kéne. Az SJ4000-es a számítógépen webcamként és egyéb módokban is telesen jól müxik de amikor a kettőt próbáltam összepasszintani, na az már nem működik ! Valami kompatibilitási hibára gyanakszom. Ezek után én nem hiszem el, hogy a You Tube-on ez abban a formában ahogy mutatják, az működőképes lenne. Sztem ott csak hülyítik az embereket. Ha szépen megkérlek segítenél kibogozni, hogy mi lehet a gond ?

Köszönettel: Lauffer
(#) abcdabcd válasza Lauffer hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Azt nem írod, hogy az sj4000-et analóg kameraként sikerült-e kipróbálni... a pc-n gondolom digitális bemenetre kötötted és úgy működött webkameraként, vagy mégse?
(#) Lauffer válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Még annyit, hogy az SJ4000-et a mikroUSB-n keresztül egy egyszerű RCA-ra kötve, konkrétan galvanikusan az LCD-re dugva.....na akkor is teljesen jó.
(#) Lauffer válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
A PC-n a normál 2.0-ás USB-n engedtem be a jelet !
(#) abcdabcd válasza Lauffer hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Na de akkor ez a lényeg, hogyha ez így jó (az, hogy usb-n keresztül a pc-n jó vagy sem, az most itt nem is számít valószínűleg - hacsak nem annyiban, hogy egy legelső tesztként, hogy maga a kamera jó-e egyáltalán, viszont ide az analóg kimeneti mód kell...), akkor az adóval is kéne működnie...
(#) Lauffer válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Aham.....kapizsgálom. Igazad lesz ! Köszönöm. Erre mindjárt rá is nézek ! Köszönöm szépen !
(#) abcdabcd válasza Lauffer hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Nincs mit! Igazából ezek szerint kipróbáltál mindent szóval lehet, hogy akkor összerakva maradt ki valami, pl esetleg valami nem kap tápot vagy hasonló... Vagy esetleg a kamerában menüben kellhet valamit beállítani, hirtelen rákeresve itt: Bővebben: Link mutat valami képet, ahol valami menüben "TV mode"-ot választanak ki, gondolom ez a kamera menüjében lehet? Bár ezt gondolom akkor egyszer bekapcsoltad már, amikor működött... Vagy lehet akkor valamiért automatikusan olyan módban kapcsolt be a kamera, mert mondjuk érzékelte a bekötést? Lehet valami ilyesmi probléma van?
(#) Lauffer válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Igen....ez tök jól müxik....ezt is megpróbáltuk. Viszont amire rávilágitottál az az, hogy valszeg digitális és analóg ütközés van, ugyanis az SJ4000-en van micro HDMI kimenet. Sztem analóg jelet akartam belepaszírozni a digit bemenetbe az adón de ezt ki kell próbálnom. Nagyon sokat segítéttél, nagyon hálás vok ! Köszönöm szépen !
(#) abcdabcd válasza Lauffer hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Szerintem most írod fordítva amúgy, mert a videó adó, aminek a típusát leírtad, az analóg bemenetű, szóval oda a kamerának az analóg kimenete (pal vagy ntsc) kell...

Esetleg még valami olyasmi lehet, hogy a rádiós vevő az gondolom a kimenetén ugyanolyan formátumot ad ki, mint amit a bemenetre teszel, tehát ha ott pal-t adsz be, akkor pal jön ki, ha ntsc-t, akkor meg az - hogy lehet, hogy a tv, amit a rádiós vevő kimenetére teszel mondjuk nem kezeli az ntsc-t? És amikor meg közvetlen kábellel próbáltad, akkor meg a kamera pal-ra volt állítva (nem tudom, hogy ez állítható-e), csak tipp....
(#) Lauffer válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
A kamot amikor megvettem azonnal PAL rendszerre állítottam. Az azóta is úgy van ! Háááát....ez most jó kérdés. ! Nem kezelné a PAL-t a kijelző? Húúha ! Hááát....lehet. Köszi....akkor ennek is utána kell nézni ! Ez egy autóba szerelhető többfunkciós tolató kamerához csatolhato 7"-os FPB LCD kijelző !
(#) Lauffer válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
bocsánat......FPV akartam írni :
(#) abcdabcd válasza Lauffer hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Szerintem próbáld úgy, hogy minden legyen összerakva, a kamera is felszerelve oda, ahol amúgy fixen lenne.

Aztán csináld meg azt, hogy a kamerából jövő videojel kábelét húzd ki az adóból, és dugd be közvetlenül a tv-be, a vevő helyére...

Aztán ha így jó a kép (ha nem akkor addig állítgasd, amíg meg nem javul), akkor húzd ki és dugd vissza a vevőt a tv-be, a kamerát meg az adóba...

Aztán vidd távolabb az adót meg a vevőt egymástól és nézd meg, hogyha bekapcsolsz mindent van-e kép, ugyanúgy, ahogy közvetlenül is...
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem