Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli fej- és fülhallgató
Lapozás: OK   1 / 4
(#) L_Maqvus hozzászólása Szept 16, 2007 /
 
Sziasztok!
Gondolom ti is jártatok úgy sokszor hogy vetettek egy füllhalgatót és 2-3 hét alatt tönkrement (jó 1-2 bírja 3-4 hónapig is), és a legnagyobb gond ezekkel mindig a vezetékkel van mindig emgtörik az a fránya rézcucc akárhogy vigyázok rá... Nah azon golkoztam hogy hogyna is lehetne egy vezeték nélküli fülhallgatót csinálni, úgyebár a követelmények elég nagyok.... a fülhallgatónak kel egy árrmaforrás ami nagyon kicsi, kell egy vevő rész ami hát szintén kicsinek kell lennie. és mind a 2 füllhalgatonak mert szeretjjük a sztereó zenét, mindegyikbe kell egy kicsi pic is mivel nemszeretjük hogyha más bezarvar a zenénkbe ezért a jelet kódoljuk. Az áramforrásnak elég nagynak kell lennie hogy megszólaltassa a fülhalgatót és szabályozni lehessen. szóval hogy így most felsoroltam egy rakat követelményt rájöttem hogy a 2 fülhagato egyenként akorra lenne mint az mp3 lejátszóm És még nem is beszéltem az adó részről... Mondjuk az az energiát tudná venni az mp3 lejátszóból az nemlenne gond. De még ígyis van egy gond. Veletek is előfordult gondolom hogy mikor valakit felhívnak akor a tv/szgéphangfal elkezd iszonyú hangot hallatni. Nemtudom hogy ez menyire zavarna bele a kódolt jelbe...
Szóval eléggé öszetett a probléma akinek van javaslata az nyugodtan szóljon
(#) Norberto válasza L_Maqvus hozzászólására (») Szept 16, 2007 /
 
Kapható már nagyon nagyon jó áron, egész jó hangon megszólaló sztereo Bluetooth fejhallgató. Motorola gyártmány, pontos típusa: HT820

Nekem már van egy ilyenem, valóban jópár eszközt lepipál (persze a profi fejesek közelébe azért nem ér).

Csak ugye az a kérdés, hogy a hangforrásod tud-e BlueTooth-on keresztül hangot szolgáltatni...
(#) Topi válasza L_Maqvus hozzászólására (») Szept 16, 2007 /
 
Fülhallgató, vagy fejhallgató?! Nem mindegy...
Tehát fülbedugós vagy fejrerakós.
(#) Macsek71 válasza L_Maqvus hozzászólására (») Szept 16, 2007 /
 
OFF

Idézet:
„Gondolom ti is jártatok úgy sokszor hogy vetettek egy füllhalgatót és 2-3 hét alatt tönkrement (jó 1-2 bírja 3-4 hónapig is)”


Minőséget kell választani, s az sokáig bírja!
SE****R füldugóm közel 3 éves
TH***N fülhallgatóm lassan 5...
SE****R fejhallgatóm csak 2, de őt is szinte minden nap nyúzom...

bocsi
ON

Szerinted melyik macerásabb: bajlódni a kábellel, vagy töltögetni az akksikat( remélem elemre nem is gondoltál!) ?
(#) L_Maqvus hozzászólása Szept 17, 2007 /
 
sztem egy pa******c fülhalgató nem tartozik a gagyi kategóriába de legyen. Én pl utálom ha körbevagyok kábelezve főleg hogy sokmindebe beleakad és eléggé kitűnik még ruha alatt is... És az mp3 lejátszóm nem képes a bluethoot-ra. Meg pl sportolás közbe se jó ha bevagyok drótozva legalábbis ezért már volt balesetem... És szeretném emgépíteni saját magam márcsal a feeling miatt is
(#) kerteszsasa válasza L_Maqvus hozzászólására (») Szept 17, 2007 /
 
Fejhallgatót lehetne csinálni, de fülhallgatót már smd alkatrészekből is nehéz lenne /vagy nagy fül kell hozzá / de nem lehetetlen. Létezik ilyen, úgy néz ki, mint azok a kicsi hallókészülékek, és puskázásra találták ki! -csak egy fm transmitter kell hozzá és mehet is mp3 lejátszóról...
(#) L_Maqvus hozzászólása Szept 18, 2007 /
 
Ez érdekel, hol találhatnék hozzá több infót?
(#) psylife hozzászólása Nov 10, 2007 /
 
Üdv! Pár napja vettem a vateráról (870 +os) embertől egy Sony vezeték nélküli (857 mHZ) fejhallgatót. Mikor kibontottam, kicsit töltöttem az akksit, majd kiopróbáltam. Működött, de sistergő hangot adott, a zene hátterében. Gondoltam, feltöltöm előszőr az akksit (16óra), majd utána kikisérletezem, hogy mi lehetett a probléma, esetleg bezavarja-e valami. Mára, mire feltöltötte, 10-15 másodpercig átvitte a jelet, elég rossz minőségben, most már eljutottam oda, h bekapcsolom, elkezd búni egyre hangosabban, majd letilt, vagy kikapcsol, azaz megszűnik minden jel (de a bekapcsoló gomb világít. Ha kihúzom az adóból a tápot, és visszadugom, megint elkezd búgni, majd pár mp és "kikapcsol". Átvittem másik szobába, szomszádba, de nem jártam sehol sem sikerrel. Tudna nekem valaki segíteni ebben, hogy mi lehet a probléma, elmászhatott a frekvencia esetleg, vagy a környékünkön bezavarhatja-e valami, vagy egyszerűen kidpbhatom, vagy visszaküldhetem a terméket, mert nem ér semmit, ennyit a Sonyról, nagyot csalódtam. Előre is köszönöm válaszotokat!
(#) mrkatona válasza psylife hozzászólására (») Nov 10, 2007 /
 
Reklamáld meg a vaterán az eladónál,hogy hibás terméket adott el neked és vegye vissza! Talán sikerül,talán nem. Mindenesetre szerintem átvertek.

"ennyit a Sonyról, nagyot csalódtam"

Szerintem ez rossz következtetés,bármi elromolhat a világon attól függetlenül hogy az egy sony termék vagy épp egy űrsikló!

(#) psylife válasza mrkatona hozzászólására (») Nov 10, 2007 /
 
írtam az eladónak, és természetesen kicseréli a terméket, és a postaköltséget is fizeti, de az Ő állítása szerint ki lett próbálva.
én azért kiváncsi lettem volna, hogy visszaküldés nélkül javítható-e!
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 10, 2007 /
 
Sajnos nem használok vezeték nélkülit, nekem hagyományos belegabalyodós A-val kezdődő és kg ra végződő fülesem van. Nagyon szeretem.

Valamit tuti, hogy rosszul csináltál. Tápegységről beszéltél, az gondolom az adót hajtotta meg. Amit bedugtál egyrészt a konektorba, másrészt az adót valamilyen hanglejátszó eszközbe?
A tápot hozzá adták? Mert ha te kisérleteztél valamivel, akkor:
1 fordítva tetted rá a tápfeszt.
2 rossz a tápegység

De lehet, hogy a szoni tápja rossz... ezért búg majd kikapcsol a védelem...
(#) psylife válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 10, 2007 /
 
sony tápotot is hozzá adták természetesen. ha a bemenetre nem kötök semmit, sajnos akkor is ezt csinálja. most lehet hülyeséget mondok, de ha fejtetőn dugom be a tápot (nem tudom van-e értelme), akkor is ez a jelenség...
(#) kaszarobert válasza psylife hozzászólására (») Nov 10, 2007 /
 
Amennyiben 50-100Hz es hálózati búgást hallasz:
A fejhalgatóban aksi van ugye? Akkor az elvileg nem búghatna! Ezek szerint az adódnak is működnie kellene, hiszen a búgás is átmegy valahogy! A táp rossz, vagy az előfok erősítő szűrőkondija, vagy egyszerűen szakadt a bemeneti kábel. Esetleg földhurok, ez utóbbi akár tönkre is tehette...
(#) psylife válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 10, 2007 /
 
igen, a fejhallgatóban akksi van, azaz két sony elem, ami tölthető. fogalmam sincs, hogy hány Hz-es búgást hallok (sajnos) :S Ha a táp lenne rossz, vagy szakad lenne a bemeneti kábel, akkor elvileg az adónak sem kéne jeleznie, h működik, nem? Elvileg, ha gyári állapotban működne, akkor úgy, hogy nem kötök rá a bemenetre hangot pl, akkor nemhogy búgnia, de sisteregni is talán egy picit kellene?
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 10, 2007 /
 
Teljesen igazad van. Hacsak a tápban vagy a vevőben nem romlott el a pufferkondenzátor, vagy a feszstabilizátor. Nem tudod a tápegységet valahogy elemre cserélni ideiglenesen? (9 voltos elem, stb, persze egyeztesd a polaritást és a feszültségszinteket!) Ha úgy is búg, és nincs rajta bemenet, akkor nagy a baj. De inkább cseréld vissza...
Viszont meg kellene győződnöd arról, hogy nem földhurok nyírta ki. Hogy a következő ne menjen tönkre. Ugye nem számítógéphez kötötted előszőr? Akkor szoktak fura zajok lenni földhurok esetén. Majd levetted menet közben a bemeneteket és visszadugtad? Én így nyírtam ki a hangkártyám egyik AD átalakítóját.
(#) psylife válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 10, 2007 /
 
A tölthető elem (akksi) megfelel egy 1,5-os kicsi ceruzaelem, csak ezekre a sonykra sajnos 1,2 V van írva, gondolom így ne cseréljem ki! Ugyan számítógépről indítottam zenét, de hi-fi aux bemenetén keresztül, fülhallgató kimenetre kötöttem. Természetesen kipróbáltam hangkártyán keresztül is. Többször, kihúztam, visszadugtam utána, próbálkoztam. Akkor a földhurok lehet a probléma igaz? Bár még mindig nem egyértelmű, hogy valójában mi az. Ha az adapteren lenne föld, akkor ez nem alakulhatna ki?
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 11, 2007 /
 
A ceruzaelem 1,2 voltos. A normál tölthető elem is. Bár lehet 1,5v ost is kapni, de azok drágák, és speciális darabok.

Bocs lehet, hogy rosszul gondoltam az előbb...
A hangkártyám úgy ment tönkre, hogy a földeletlen keverömet csatlakoztattam a NEM földelt számítógépemhez! Amikor megfogtam a keverőt jobb kézzel, és megfogtam a ballal a gépet akkor néha éreztem, hogy ráz. Ha bedugtam a hankártyabemenetet szikrázott piciket. Mihelyt leföldeltem a gépet ez megszünt. Rossz volt a konektora...
(#) psylife válasza kaszarobert hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
Kicserélem más ceruzaelemre, és nem működik sajnos így se. Elkezd búgni, majd egyre hangosabban, és megszűnik a vétel. Minössze pár másodperc alatt. Gondolom így nagyobb probléma lehet, mint mondotta ön is pl a szűrőkondi, vagy más olyan dolog, amihez nekem nem nagyon kéne nyúlnom, tehát célszerűbb kicseréltetnem?!
(#) kaszarobert hozzászólása Nov 11, 2007 / 4
 
cseréltesd ki természetesen, de ha van vétel, akkor a rádiórész jó!

Én ha kicseréltethetek valamit, akkor biztos, hogy nem szerelem meg!
(#) Danesz válasza psylife hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
szerintem fogd meg az egészet és vidd vissza mer hibás terméket kötelező becserélniük vag megjavíttatnijuk ha van rajta garancia!
(#) adorjan81 hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Sziasztok!

Lenne 1 problémám, amelyre megoldást szeretnék találni, ezért fordulok hozzátok.
A probléma jellege a következő: Van nekem egy Thomson típusú rádiós fejhallgatóm és hallom benne az egyik földi rádió adó műsorát. Ez a probléma csak most tünt fel számomra, mert elköltöztem. Az előző helyen nem volt ilyen problémám, ott nagyon jól működött, de ezen a másik helyen meg nem.
Lehetőleg az nem mondjátok, hogy költözzek el megint.
Ha van valakinek 1 épkézláb ötlete, akkor szóljon.

Köszönöm
(#) Georgee válasza adorjan81 hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
Nekem is volt ilyen problémám, sőt a szomszédnak is hasonló fejhalgatója van szóvalamikor játszik a gépen azt is hallom.... Én az adó egységet hangoltam át, azóta nincs ilyen problémám......
(#) adorjan81 hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Most arra gondolsz, hogy mind az adón, mind a vevőn lehet frekvenciát választani (nálam 3 közül lehet) ? Sajnos mind a három sávban hallani az adót.
(#) kiszebra hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Árnyékol le a szobát
(#) adorjan81 hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Én arra gondolok, persze így laikusan, hogy a zavaró jel a vevőnél kerül be a gépezetbe, esetleg nem teljesen jók azok a kicsi árnyékolt vezetékek amik a vevőn belül kapcsolódnak a hangszórókhoz vagy valami más...?!
(#) DRoland válasza adorjan81 hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
Hello!

Van egy ötletem (de nem tudom jó lenne-e, majd a hozzáértők megmondják)!

A földi adó milyen frekvencián sugároz? Ha ezt megtudtuk lehetne készíteni egy szívókört a vevőrészhez! Arra gondolok, hogy a földi adó frekvenciáját kiszűrje az összes többit meg átengedje. Meg persze nem ártana tudni milyen frekvencián sugároz a fejhallgató adója.
(#) puskas87 válasza adorjan81 hozzászólására (») Jan 20, 2008 /
 
szia!
probald ki a fejhallgatot kikapcsolt adoval,
ha igy is hallod a foldi radio ado musorat akkor at kel hangoljad egy szabad frekire
(pl vagy 108MHz-en a foldi radio ado is athangolod 109,50MHzre mind ket keszuleket)
ezt potikbol,tekercsekbol kellene alitani,nem minden keszuleknel lehetseges,lehet hogy egeszen tonkre teszed...
(#) adorjan81 hozzászólása Jan 20, 2008 /
 
Itt egy kép az adó belsejéről, hát itt elég sokmindent lehet tekergetni... A vevő részben nincs potméter..., így ez sztem kilőve.
(#) Muri válasza adorjan81 hozzászólására (») Jan 22, 2008 / 4
 
Szia!
Nekem is hasonló van. Az adóra az van írva: 863MHz. Én a TV-t hallom, az RTL-t. Ha arrébállítod, nem fogod hallani.
Nekem kicsit más a belseje, de hasonló. Nálam van egy kis kapcsoló az alján, amivel két frekvenciát lehet kiválasztani, és a frekit belül két potméterrel lehet állítani. Szerintem nálad a tekerccsel lehet állítani.
(#) Eagle81 hozzászólása Szept 23, 2008 /
 
Sziasztok!
Én is hasonló cipőben járok, a fejhallgatóm vezetéke megtörik. Szerencsére minőségi annyira hogy a kábele mindkét végén Jack dugós, így arra gondoltam építenék hozzá valami kábelnélküli aátvitelt.
Föntebb olvastam ebben L_Maqvus írását, és a hagyományos rádiós "egyenes adós" analóg átvitelt elvetettem.
Kérdéseim:
1) Nem lehetne-e fölhasználni a mondern hangkártyák digitális kimenetét erre a célre? Ekkor nem kell pic a fejhallgatóba, csak D-D rádió, valami szelektor ami sztereóra szedi szét a digitális jelet és utána 2 D-A átalakító.

2)Nem lehetne-e valahogy a hangkimenetet a PC-n USB-re irányítani, és onnan 2 USB-s wirelessel átvinni?
utánna egy dekóderrel és 2 stereó erősítővel.

3)Meg lehetne-e oldani a vezeték nélküli kapcsolatot nem rádiós megoldásokkal, jó minőségben stereóban? PL: Infrával?

Ha valakinek van ötlete rajza ilyesmire az is jól jönne.
Előre is Köszi.
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem