Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VU meter probléma
Lapozás: OK   19 / 20
(#) Massawa válasza proli007 hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Még igy sem biztos, hogy jol lesz, mert a VU méter amit mutat az nem lineáris skála, szoval azt is ki kell deriteni hol alakitják át a mikrofon AC jelét a VU oszlop egészét kitöltö jellé. Ha jol láttam van a berendezésen még egy gomb, amivel display karakterisztikáját is változtatni lehet. Szoval nem lesz olyan egyszerü a dolog, ahogy azt a kolléga elképzeli.
(#) proli007 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Igen, ez is benne van a pakliban. De hogy egy ilyen egyszerű tranyós előfokozattal "precíz" nemlineáris karakterisztika legyen aminek 32 pontja van, az szinte elképzelhetetlen.
Gyanúm, hogy inkább a megjelenítés módja változtatható, mint a karakterisztika.
(#) Massawa válasza proli007 hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Vagy a karakterisztika a RAMba van beprogramozva, az ADC sem okvetlenül alkalmas a nemlineáris jelfeldolgozásra.
(#) proli007 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Feltételezem, hogy ez alapvetően nem egy mérőmű, hanem egy látványelem. Ez eleve a mikrofon miatt is feltételezhető. Ahol a jelszint a távolsággal négyzetesen csökken.
(#) Massawa válasza proli007 hozzászólására (») Márc 31, 2024 /
 
Csak az a baj, hogy lineáris karakterisztikával nagyon süket egy ilyen látványelem, azaz vagy nem mutat semmit vagy minden LED világit. De ezt innen nem tudjuk megállapitani.
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Olvastok is, vagy csak írtok?
Idézet:
„Nem hang vizualizálására kívánom felhasználni, hanem egy gázszelep helyezt visszajelző potméterének a a csúszkaállását mutgatni.”
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Hello!
Most perhecc Te nem olvastál. Pont arról ment az értekezés, hogy a szelepálláshoz vélhetően lineáris felfutású Ledsor kellene, a kivezérlés jelzőnek meg lehet logos a karakterisztikája, mert az jobban illeszkedik a hangok jelzéséhez, mert úgy nagyobb lehet az átfogása.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Te sem olvasol, mert éppen erröl beszéltünk.
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Idézet:
„Csak az a baj, hogy lineáris karakterisztikával nagyon süket egy ilyen látványelem, azaz vagy nem mutat semmit vagy minden LED világit. De ezt innen nem tudjuk megállapitani.”

Erre válaszoltam.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Na jo akkor olvasd végig a beszélgetést, lehet, hogy sikerül megértened.
(#) DomiG válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
Óh, köszönöm, ezeket pontosan így tudtam én is - csak épp nem vagyok rajz birtokában. Ha lennék nem is fordultam volna ide. A segítség az lenne, ha esetleg valaki be tudná karikázni hol lépjek be.
(#) Massawa válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 1, 2024 /
 
LNeked mindenképpen a chipen kelkene kikeresned a bemenetet, de ahogy proli007 kollégával megvitattuk az sem biztos, hogy segitene.
Sokkal egyszerübb egy ilyen LEDoszlopot lineáris bemenettel ( azaz nem hang, mikrofon) venni. Ott egyöntetü, hogy a középsö LED a csap vagy a poti középsö állását jelenti s nem valami mást, mint a te szerkezetedben. Azok sem kerülnek többe mint ez.
(#) DomiG válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
Ok,írd hol lehet venni!
(#) kadarist válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
Írd be a keresőbe: led bar voltmeter.
(#) Massawa válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
Attol függ milyen felbontást akarsz. 5-10 LEDes indikátorokbol sok van. Ettöl nagyobbak már ritkábbak, de vannak, söt van kitben is. ( olyan helyeken ahol a tiedet is találtad.
(#) wbt válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 2, 2024 /
 
Szia, az a baj, hogy ezek tartalmaznak AGC-t is (különben jópofa uC van benne, támogat analóg/digit mikrofont, AGC, 32-bites stb.). Tehát úgy gondolom, nem csak a logaritmikus kijelzés, de az AGC is bele fog szépen szólni. A LED-ek viszont WS28xx kompatibilisek, ha ragaszkodsz a dobozához, akkor uC kidob, 8-lábú kis ADC-s uC-be is belefér a program. Remélem tudtam segíteni.
(#) DomiG válasza wbt hozzászólására (») Ápr 3, 2024 /
 
Igen, sok segítség jött, több hozzászólásból - bár egyik sem az igazi. Pl: a hol kapható kérdésre nem a hogyan keresd, felszlító módos válasz az igazi, merthogy a jelenleg beépítetteket (és előtte pár kísérleti példányt) is így találtam, csak épp a felbontás és állíthatóság nem az igazi. A 18-30 $ -os találatok sem az igaziak, mint ahogy az építőkészletek sem, főképp annak fényében, hogy a 32 bites processzorút 4-5 $ -ért tehettem magamévá. A lineáris-logaritmikus jelleggörbének nincs túlzott jelentősége, hisz a kalibráláskor az egyes fénypontokhoz, helyesebben minden 5. -hez kb. konkrét teljesítmény értékek rendelhetők kW -ban, vagy liter/órában. Az AGC már valósabb probléma, de még a 70' -es évek eljén építettem egy füttykapcsolót - ott is meg sikerült oldani.
Szóval konkrét megoldás lenne jó a kérdésemre.
(#) Massawa válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 3, 2024 /
 
Ne másokra háritsd a felelőséget, tőled nem halllottunk egyetlen adatot sem, hogy mit is kellene tudnia a cuccnak. Megvettél egy hangmérő szerkezetet anélkül, hogy akkor gondolkodtál volna el a mükődésén most meg okoskodsz.
Még most sem tudjuk, hogy valoban mit is akarsz. Két napja kérdeztem hány LEDes indikátor kellene - elfelejtettél válaszolni. Amikor ezt a szerkezetet megvetted, bezzeg nem kérdeztél senkit hol kaphato meg mit tud, hány bites proci van benne stb.
Sőt már a topikcim “VU meter probléma” is félrevezető ( és ezt te választottad), mert vajon mi köze a te csapodnak a VU méréshez?
Ez nagyon hasonlo ahhoz, amikor veszel egy kalapácsot utána meg megkérdezed hogyan lehet azzal meghuzni egy 19-s anyacsavart.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2024
(#) DomiG válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Már megbocsáss tisztelt Eritrea, de mitől érzed magad felelősségre hárítottnak? Talán attól, hogy a te elgondolásod szerint gondolkodás nélkül lett megvéve valami?
Szerintem tökéletesen egyértelmű volt mire keresek megoldást AC -ből DC -t. Az összes többi körülírás fölösléges, hisz megadtam hol található az eszköz, ott van minden paramétere, minek szaporítsam a szót?
..........> "....hány LEDes indikátor kellene - elfelejtettél válaszolni."
Szó nincs elfelejtésről, a kérdés értemezhetetlen, ott a termék leírásában, hogy 32 LED -en szaladgál a fény, de van róla fénykép, ha máson nem, hát azon is megszámlálhatóak a szegmensek.

Nincs róla mit írni, hisz nem akarom megváltoztatni. Olyan tanácsát keresem aki tudja hogyan lehet ezt a változtatást megejteni. Pl: mert ismeri az eszközt, van kapcsolási rajza, van gyakorlata, esetleg találkozott már vele és főként: érit is a problémát, nem csak mindenáron hozzászólni akar.
......> "...bezzeg nem kérdeztél senkit hol kapható meg mit tud, hány bites proci van benne stb"
Mi a csudának, ott van minden a lapján az ára meg bagó, pont kétszáz Forintal több csak, mint ma egy óra parkolás a János kórházban.
........> " .....mi köze a te csapodnak a VU méréshez?"
Ez a kérdés most vicc? Az én csapom egy szelep aminek az aktuális állása pont analóg egy erősítő kivezérlésének 0-100% -ig való terjedelmével. Egy potméter tengelyát forgatja egy fogaskerék, így adja a kimenőjelet 0-tól UT -ig. Az, hogy a jeladó miképp működik absolute indifferens a mérőeszköz átalakításának problémája szempontjából. Ez olyan eltocsikolása a problémának. Mond inkább egyeszerűen azt, hogy nem tudod hogyan és kész. Nincs ilyen miatt harag.
A kép a két bekezdés közé volt szánva
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2024
(#) Massawa válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 5, 2024 1 /
 
Bocs, de látom, hogy még arra sem vagy képes, hogy megértsd a feladatot meg a segiteni akarok szavait.
Szoval 32 LEDes lineáris kijelzöt keresel. Ezt kellett volna irnod és nem esti litániát. Pont
Nem azt kérdeztem hány LED van ezen a cuccon, hidd el addig még sikerül nekem is elszámolnom.

Egy ilyen kijelzö nem VU méter még akkor sem, ha erösitö hajtja meg ( egy másik tévedésed).

Ezért nem is igen folytatom a témát, mert egy ilyen szakforum nem alapiskola sem elektrotechnikábol sem a másból.
És hidd el vettem a fáradságot ( ellentétben veled) megnéztem milyen marhaságot vettél ( innen tudom, hogy még a kijelzési karakterisztikát befolyásolo gombok is vannak rajta) föleg abbol a szempontbol, amire használni akarod.
( Akármilyen olcso is, attol még nem az ami neked kellene).
További jo erölködést.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2024
(#) wbt válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Sajnos a beépített AGC (12-bit PGA) mindig hamis eredményt fog mutatni, mert megpróbálja átlaghoz/csúcshoz hozzáállítani a kijelzést (halk zene meg 2x500W tucc-tucc-nál is a kijelzés nagyjából jó legyen, ez látványcucc, nem egyéb). Ez a ketyere nem szereti a statikus bemenő jelet, tehát neked vagy más kell, vagy ahogy írtam, uC kidob és egy pl. attiny-be meg lehet vésni a lineáris kijelzést.Sajnos BT-on keresztül is csak paramétereket lehet beállítani, jelet nem. Engedd el... (különben a 8-as láb a jelbemenet, de sok értelme nem lesz...)
(#) pinyó39 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Amit leírtál, arra pont jó 3 db UAA180 kaszkádba kapcsolva, 36db LED csíkos kijelzésed lesz, csak a potiról lejövő feszültséget kell leosztani az ICk bemenetének.
(#) Massawa válasza pinyó39 hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Ezt én nagyon jol tudom, de a DomiG kollégának más nézetei vannak. De ez legyen már az ö baja.
(#) reloop válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Üdv! Úgy értelmezem a világító LED-ek számához rendelnél valamilyen értéket. Kevésbé látványos, de megoldást jelenthet egy háromvezetékes panelmérő Bővebben: Link
(#) nagym6 hozzászólása Ápr 5, 2024 /
 
Itt írnak hogyan az UAA180-nál fénycsíkos, vagy pont kijelzés legyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2024
(#) pinyó39 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
(Bocs, félre nyomtam, öregszem....) Amúgy igazad van.
(#) pinyó39 válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 5, 2024 /
 
Régen mindent ezzel intéztek, kivezérlés jelző, fordszám indikátor, porszóró pisztolyhoz a nagyfesz kijelzésére....
(#) DomiG válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 7, 2024 / 1
 
Már megbocsáss tisztelt Massa de szerepzavarban vagy, amikor az én feladatértésem minősíted, hisz a feladatot nem nekem, hanem neked kellene megértened, én megírtam mihez milyen megoldást keresek, nem azt, hogy megmagyarázza valaki nekem, hogy mi is lenne a jó nekem. Tudom a mostani szerencsétlen világunkban, nagyon szeretik megmondani a tutit az önjelölt szakértők, de ez csak azt fedi el, hogy az alapkérdésre nem tudnak válaszolni. Helyette mindenféle másról adnak hasznos tanácsokat, meg feladatot.
......> Szoval 32 LEDes lineáris kijelzöt keresel.
Nem, van egy 32 LED -es kijelzőm és még állítom is, hogy minden VA métert DC, csak úgy lesz belőlük AC, ahogy a száraz pezsgőből édes. Abba amikor kész tesznek bele cukrot, itt meg nem galvanikus csatolást, leginkább kondenzátoros csatolást. Tehát a kérdés a meglévő (és meg is jelölt hol nézegethető) termék DC -vé alakítása volt. Aki tudja ezt megírja, aki nem elmagyarázza az AGC -t, NegVCs -t, zenei karakterisztikákat, meg bármi mást. (Egyébként marha kiváncsi lennék, hogy generál egy bármilyen okos processzor, meg mesterkód, frekvencia, meg dinamika függő kimenőjeleket egy olyan satikus bemenőjelből ami hónapokon keresztül konstans.)
Kisebb felbontású LED sorok üzemelnek most is LM3914 -el, de nagyobb felbontást kívánok elérni, főként az alsó tartományban. Így azután a lin/log sem igazi probléma, de ezzel nem is kellett az alapkérdés szerint foglalkozni.
........> Akármilyen olcso is....
Akármilyen mai gyári eszközben benne van az a sok órás, hetes fejlesztés amit amatőrként értelmetlen rááldozni, így egy olcsó eszköz is többet ér, mint a barkács. Ráadásul az a projekt amihez nekem ezek a kijelzők kellenek, csak egy részében elektronikaiak, van bennük erősáram, de leginkább gépészet, beton-vasbeton munka, földmunka, stb. Tehát ahhoz hogy haladjon meg alakuljon, nem lehet elcicózni ennyi mondvacsinált problémával.
(#) Massawa válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Na látom, hogy még mindig nem érted mi a különbség a kalapács neg a villáskulcs között. Nyugodtan folytasd a tanulmányozását…lehet, hogy majd rájösz.
(#) lóri válasza DomiG hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
Szia!

Csak kérdezném, hogy miért nem csinálsz sajátot?
Akkor az olyan lesz, amilyen neked kell.
Ha csináltál 3914-el, akkor rakhatsz többet sorba, a nagyobb felbontásért.
Az lm3914-es topikban segítenek szerintem. A bemeneti részt kell megtervezni az Ut-hez, ehhez én kevés vagyok.
Nem értelmetlen rááldozni az időt. Egyszer kell megcsinálni és az a te célodnak megfelelő lesz.
Lehet, hogy kell rajzolni előlapi matricát és nyákot, de akkor az egyedi lesz.
Ha a rajz megvan, a nyákot megrajzolom neked, talán még a matricát is.
Itt egy matrica-mintám.
Következő: »»   19 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem