Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Webkamera 30 méterre, csakhogy nem megy
Lapozás: OK   2 / 3
(#) niedziela válasza HiMen hozzászólására (») Szept 15, 2023 /
 
Nem minden olcsóbb, főleg ha vámolják is.
De vehetsz kamerát 8eFt /db-ért is ha van egy poe-s switched
(#) Inhouse válasza HiMen hozzászólására (») Szept 15, 2023 /
 
Idézet:
„A kinti helyszínen (ahol a webcam van) van 230 és 12 voltom is.”

(#) Inhouse válasza HiMen hozzászólására (») Szept 15, 2023 /
 
Egyébként 20m-re nem kell POE-s rendszert venned. Több helyen szereltem már úgy, hogy a 4 érpárból 2 a 100Mbit-es ethernet és a maradék 2 párhuzamosítva a sima mezítlábas IP kamera 12V-os tápja. Régóta jól működnek.
(#) DomiG hozzászólása Feb 5, 2024 /
 
Vettem egy ilyen kamerát:
https://www.aliexpress.com/item/1005006051604514.html
a WIN10 látja is, de nem siekrült alkalmazással működésre bírni. Hibaüzenet jelenik meg, bár az eszközkezelő, meg a naplóállományok szerint működik és semi baja
(#) Kastler válasza DomiG hozzászólására (») Feb 5, 2024 /
 
Hello az "illesztőprogram frissítés" -re kattintás sem segít? Próbáld ki telefonról működik -e.
(#) DomiG válasza Kastler hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Igen, lett frissítve -nem használt. Androidos telefonom nincs. Régi Nokiával is kell neki működni?
(#) uniman válasza DomiG hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Androidos, de csakis "OTG képes" telefonnal gond nélkül működne.
Kérdéses, hogy a Win 10-re hogyan csatlakoztatad? Adtak hozzá egy átalakítót...
(#) proba válasza uniman hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
USB C - USB átalakító képe ott van. Azzal működnie kellene. Nekem valami wiewcap nevű programmal adott képet valami hasonló. ( igaz csak a második kamera, az első selejtes volt.) A felbontással is játszani kellett úgy emlékszem....
A dobozban van egy elektronika, ha a kamera nem ad képet, az még simán hazudhatja, hogy minden jó.
A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2024
(#) uniman válasza proba hozzászólására (») Feb 6, 2024 /
 
Az a pici, nekem micro-USB-ről type-C-re átalakítónak tűnik (újabb telefonokhoz)...a rövidvezetékes átalakítóval lehet az USB 2.0 aljzatba dugni (PC). W10-el nem próbáltam még, de W7-el OK volt. Van vagy fél tucatnyi darabom ezekből...
(#) DomiG válasza proba hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Amiket adtak azokkal próbálgattam magam is, így sikerült az aszatli géphez csatlakoztatni.
Letöltöttem az ajánlott ViewPlayCap programot, települt is, egyszer el sikerült indítani, akkor csatlakoztattam a kamerát - de nem jelent meg az eszközöknél, csak maradt a virtuális kamera egyedül. Újraindítás, újratelepítés, többé nem, indult el. Windows hibajavító eszközök utáni üzenetek:
(#) DomiG válasza DomiG hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Gondoltam WIN10 alatti programokhoz készült, így fölraktam XP-re, ezek a hibaüzenetek lettek:
(#) Kastler válasza DomiG hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Hello nekem hasonló kamerám van de csak android telefonon használtam. Feltelepített egy programot és azóta hibátlanul működik.
(#) DomiG válasza Kastler hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Jó neked!
(#) bbb válasza DomiG hozzászólására (») Feb 7, 2024 /
 
Simán lehet hibás a kütyü, amit vettél. Ezekkel a képekkel, amiket eddig ide felraktál nyiss neki egy dispute-ot és kérd vissza a pénzed!
(#) uniman válasza DomiG hozzászólására (») Feb 23, 2024 /
 
Nálam rendesen működik a kamerám a ViewPlayCap-pal, de simán az eszközöknél, is van kép. Ott USB 2.0 kameraként jelenik meg. Win 11 alatt próbáltam...

OK.jpg
    
(#) DomiG válasza bbb hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Köszi a tanácsot, időközben elvittem oda ahol a számítógépem vettem, kipróbálták, bedugásra működött, semmit nem kellett vele csinálni. Tehátnálam van a gond. Csak épp nem tudom mi
(#) sargarigo válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Amikor így oldod meg a dolgot, akkor jelölöd valahogy ezt a tényt? Hogyan akadályozod meg, hogy valaki véletlenül nem odavalóba dugja? Pl. notiba vagy routerbe? Vagy az ethernet védett a 12V ellen?
(#) bbb válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Ezt én úgy oldottam meg, hogy csak egy helyen van egy központi betáplálás így a kameráknak és "véletlenül" pont annyi ilyen aljzat van, mint kamera, s mindez a padláson. Ha bárki illetéktelen ott akar dugdosni, és nem veszi észre, hogy valami nem stimmel, akkor megérdemli
Egyébként meg, ha csak az UTP kábel van megbontva és nem az aljzat így kialakítva, akkor nincs semmi gond, mert a 12V-os részt nem fogja bedugni a laptopba. Nekem is, ha a kameráról húznám le az UTP kábel másik végét, azt nyugodtan dughatnám a laptopba, mert a négy érpárból csak kettő van az RJ45 csatlakozóba bekrimpelve, a másik kettőn megy a 12V.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2024
(#) proba válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Szerintem az ethernetre úgy van kitalálva a POE, hogy nem okoz gondot a dugdosás. ( igaz a 100 Mbitesre használtam eddig, ott eleve a két érpár nem is volt használva. Az 1 Gbitesen meg ha az egyik érpár plusz, másik minusz, a bemenő transzformátoron fent kellene akadnia. De még nem igazán teszteltem.
(#) bbb válasza proba hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
A rendes POE nem is okoz gondot, ahol a trafók leszűrik a 48V-os delejt. Itt arról volt szó, ahol a kék-barna érpárra van kötve a 12V direkt és úgy viszed el egy UTP kábelen belül a kameráig. Ezek persze úgy vannak megoldva, hogy a kábel két végén két-két csati van, egy RJ45, meg egy sima DC jack.
(#) proba válasza bbb hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Ahogyan a 48V-ot leszedik, ha oda 12V kerül, na akkor sincs tragédia szerintem. Ha egyiket szűri a trafó, a másikat főleg.
Tudtommal a 48 V is a két nem használt érpáron közlekedik, esetleg a használt érpárokon transzformátor középen, de itt az egyszerűbb eset került szóba.
Amúgy a kamerás eset tiszta, Igazán itt csak az volt a kérdés, ha valaki azt a pót elemet kiveszi, és oda egy laptopot köt, mi történik. Szerintem semmi, de gigabites laptopom nincs, a másikban meg szerintem be sincsenek kötve a 12V-ra használt erek.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2024
(#) bbb válasza proba hozzászólására (») Ápr 9, 2024 / 1
 
Semmi nem történik, mert amit leírt, az azt jelenti, amit én is pedzegettem neked, azaz a két RJ45-be csak a hálózati dolgok vannak bekötve. A két nem használt érpár már nem is megy el az RJ45 csatiig.
(#) Inhouse válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Nem kell jelölni, mivel a kábelek végein van 1-1 UTP dugó, ami szabvány 100mbit, és egy lány, meg egy fiú koaxiális adapter csatlakozó.
(#) sargarigo hozzászólása Ápr 9, 2024 /
 
Szuper! Akkor gond egy szál se
Ha ilyen igényem támadna, most már eszembe fog jutni hogy így is meg lehet oldani!
(#) proba válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 9, 2024 / 2
 
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Na ennyiért nem éri meg forrasztgatni...mondjuk én párhuzamosan kötöttem a szükségtelen 2 érpárt...itt meg nem igazán lehet tudni.
Az UTP-t 2db 100mbit-es csatornára bontó bekötést is inkább megcsináltam, mert rendeltem elvileg ehhez "osztót", de nem ennek megfelelően volt bekötve, hanem simán párhuzamosan szét volt osztva az összes ér... Az meg mire jó???
Ez a rárajzolt bekötés alapján korrekt lehet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2024
(#) user1914 válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Szevasz!
Ezt olcsóbban is megkaphatod amiből ki tudod próbálni. Lehet kis átalakítás kell hozzá az érintkezőkkel.
Link..
Üdv. M.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Idézet:
„mert rendeltem elvileg ehhez "osztót", de nem ennek megfelelően volt bekötve, hanem simán párhuzamosan szét volt osztva az összes ér... Az meg mire jó???”

Ezt én is elkövettem, addig keresgéltem míg végül ilyet sikerült nekem is....( pedig direkt figyeltem...de a végén az apró betű után még apróbbal csak oda volt írva, így még megreklamálni sem lehetett)
(#) user1914 válasza user1914 hozzászólására (») Ápr 10, 2024 /
 
Én az általam linkeltet vettem azért, hogy átalakítás után a LAN vezetékbe külön tudjam csatlakoztatli az internetet és a telefon vezetéket. A fogadó oldalon a kijövő csatlakozóm szintén kettéágaztatva a két berendezés részére rendelkezésre ált.
Üdv. M.
(#) Inhouse válasza user1914 hozzászólására (») Ápr 11, 2024 /
 
Sajnos nem látni bele melyik hogyan van megoldva. Van amelyikben panel van, de ott ugye át kell vágni sávokat, és átkötni, ez sem túl jó, de megoldható. Van amelyikben vezeték van a 2 oldal közé forrasztva, azt át kell kötni. És van amelyikben az érintkezőnek használt huzal van behajtogatva, és egy szál fut belőle végig...na az...
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem