Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 5v-ból 3V
 
Témaindító: gdoki, idő: Dec 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Saggitarius válasza jihaad hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Neked valamilyen egyszeru step-down (vagyis csokkento) kapcsolouzemu tapegysegre lenne szukseged, azoknak meg ebben a feszultsegtartomanyban is jobb a hatasfoka, mint egy linearis szabalyozonak. (a termelt horol nem is beszelve)
(#) Saggitarius válasza jihaad hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Ha be tudod szerezni, a legegyszerubb megoldasnak tunik egy Texas TPS62080 alkalmazasa. A parszaz mA-es tartomanyban 90% korul mozog a hatasfoka. Beallithatod 3.7V-ra (normal Li-Ion telepfesz, de akar 4V-ra is)
(#) cross51 válasza jihaad hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
MCP1702 Datasheet
MCP1703 Datasheet
itt van mind kettőnek a leírása ha emelet döntesz de lehet az aksihoz tényleg jobb a a step up-os fesz szabi de azt nem ismerem abba a többiek tudnak segíteni.
(#) jihaad válasza Saggitarius hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Értem,nekem legalább 4,5V kéne.De sajna nekem ez nem sokat mond amit te javasoltál.
Ha nem kérek túl sokat tudnál valami kapcsolást erről???

Köszi.
(#) proba válasza jihaad hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
Szerintem Proli007 tanácsát is érdemes volna fontolóra venni ,egy régi autós mobiltöltő képében.Esetleg ,ha nem érzel bátorságot az átalakításhoz, és 4,5V kell lehet legegyszerűbb egy autós USB töltő a kimenetén egy/két diódával ,meg egy minimális alap terheléssel és egy kondival a diódák után .Így is gazdaságosabb mint az egész veszteséget elfűteni.
(#) granpa válasza jihaad hozzászólására (») Márc 31, 2013 /
 
MC34063, LT1765, vagy hasonló SMPS step-down vezérlőt nézz (PC tápokban, TV-kben is előfordul); néhány egyszerű alkatrésszel kiegészítve tökéletesen megfelel és jó a hatásfokuk (85-95%, nem elfűtik a különbözetet).
(#) jihaad válasza proba hozzászólására (») Ápr 1, 2013 /
 
Köszi szépen a tanácsokat.Meg próbálok szerezni egy autóba való mobiltöltőt,az szerintem is elég megbizhatónak kell lennie.
(#) joey hozzászólása Nov 30, 2013 /
 
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy bicikli hátsó lámpám, ami 5 ledet tartalmaz, valamint a kis elektronikát ami bele van égetve. Ez 2 ceruza elemről megy. Ezt szeretném egy 5v 1a tápegységről üzemeltetni. Hogy tudom megoldani, hogy ne melegedjen a cucc, mivel, ha most rákötöm, egész erősen fűt. Köszi előre is.
(#) Nanok válasza joey hozzászólására (») Nov 30, 2013 /
 
Szia!

Ha van feszültségszabályozó IC-d akkor azzal. Ha nincs akkor marad a barkács megoldás. Vagy két ilyen villogót kapcsolsz sorosan, de ez esetben nem tudom, hogy fognak bekapcsolni.
Vagy megpróbálkozhatsz soros ellenállással, úgy, hogy a 2V-os feszültség essen az ellenállásra és 3V a villogóra bekapcsolt állapotban, de ez sem életbiztosítás.
(#) proba válasza Nanok hozzászólására (») Nov 30, 2013 /
 
Vagy 3-4 dióda sorba.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem