Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   202 / 308
(#) Doncso válasza Gafly hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Idézet:
„Pedig de szeretném ha nekem is akkora lenne mint a Szamócáé”
(#) Frankye válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Rossz az, aki rosszra gondol!
(#) szamóca válasza Gafly hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Pedig elmúlt 20, és elmúlt 40, de nem múlik ki halkan, és csendben.
Egyébként még sikerült vennem az utolsó pillanatban nyíregyházán, kúpsülyésztő, és fúró-maró készletet.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
És még az is fel van tüntetve, hogy mekkora hely szükséges neki, óriási.
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
S mivel frekiváltóról táplálom, a fordulatszám akár 23000 is lehetne, ha mechanikailag bírná, de nem emeltem még 120Hz felé.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Még frekiváltós a cucc? Na ez már tényleg .... @#&˝^˘& Megnézegettem a képeket az albumban, nagyon professzionál a gép, jó a tokmánya is, látom világítása is van. Hol is laksz pontosan?
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Ferde gondolat esetén, dózerrel gyere! Rádiófrekis távvezérlésű, 3-as acéllemez ajtó, német 16-os HSS stiftekkel, és meglepetésriasztóval fűszerezve.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Nov 4, 2012 /
 
Tankkal megyek Szeretnék egyébként egyszer egy ilyen klassz tágas műhelyt én is, az enyém is viszonylag jól fel van szerelve, de olyan kicsi, hogy efféle dolgok nem férnek be, illetve amit még normálisan tudok építeni az egy erősítő, ha hangdobozt kell csinálni, azt nem tudom hol készíteném el, pedig hamarosan aktuális lesz a dolog.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
(#) monati hozzászólása Nov 6, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy régi bosch fúrógépem, fordszám szabályzós,nyomatékállítós. Mostanában ha használni akarom,nem akar elindulni,bárhová tekerem a nyomaték tekerőt és a fordulatszám maximalizálót,semmit sem csinál. Illetve nagyon-nagyon lassan forogni kezd,belejön és megy mintha semmi gondja nem lenne. kicsit szikráznak a kefék benne. Ezért mostanában pihentetem,nem szeretem használni e miatt.
Lenne valami ötletetek mi baja lehet?
(#) sastas01 válasza monati hozzászólására (») Nov 6, 2012 /
 
A szikra talán a szénkefék kopása miatt lehet. Az indulás lassúsága emiatt nem hiszem, hogy lehetne, de egy szétszedés sokat elmond róla. Nálunk is volt egy flex, amiben egy tekercs le volt égve, és indításkor be kellett "lökni", egyébként működött teljesen csak kicsit könnyebben lefulladt.
(#) KTobi válasza monati hozzászólására (») Nov 6, 2012 /
 
Ha öreg zöld gép, akkor kefeprobléma. Próbáld belecsiszolni a kefét, ha nem kopott még teljesen le. A kommutátort is tisztítsd meg. Vagy 4szer szedtem szét, és szórakoztam vele, azóta nincs gond. Velemiért bekoszolódott, vagy a keféből törhetett le, fene tudja miért állt neki szórakozni, de azóta jó.
(#) oregbeatsuhanc válasza Gafly hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Valószínű, hogy csapágya(ka)t kell cserélni. Az okozhatja a melegedést is, mert ilyenkor már beleverhet az állórészbe a forgórész. Ha be van állva a csapágy száraz,(szorul) az is melegedést fog okozni. Szétszedés után fog kiderülni lehet e hazai szabványú csapágyat beletenni.
A "négyzetes" tengely a reteszes megoldást helyettesítheti. Sűrű zsír helyett fémszórással, vagy galvanizálással lehet a méretét megnövelni és akkor nem fog kotyogni.
(#) mineral hozzászólása Nov 7, 2012 /
 
A hosszú hétvége alatt szükségem volt a multiméteremre. Persze korábban bekapcsolva felejtettem így le is merült. Elemet nem találtam itthon. Boltok zárva. Így megkapta az elektromos dartsom adapterét. Amíg Paks megy addig a műszerem is biztosan menni fog.

Műszer.JPG
    
(#) Gabó válasza mineral hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Hehe nem rossz ötlet
Bár nem tudom, de én napi szinten használom a multiméteremet, és visszatekintve az utóbbi 2 évre (azóta megy rendszeresen) elemcsere még nem történt
(#) mineral válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Jóféle elemmel biztosan sokáig húzza. Nekem márkás T eszkós volt benne. 4-5 napnyi üzemelés a fiókban ki is purcantotta a már egyébként is használt elemet.
(#) Szpisti válasza mineral hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Ügyes megoldás, de azért arra gondolj, ha esetleg valami nagyfeszt méricskézel vele, a "leggyengébb láncszem" a táptrafó . Ezeknek a szigetelési ellenállása nem kimondottan nagyfesztűrő.
Ezért ilyen esetekre érdemes a táp-aljzatot úgy megoldani, hogy ha lehúzod a külsőt, akkor a belső telep aktivizálja magát. De gondolom ezt magadtól is kitaláltad

Amúgy én a műszereimbe (igaz máshova sajnálom) mindig valami drágább tartós elemet teszek - általában egy évig bírják legalább.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) Ricsi89 válasza mineral hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Duracell, vagy Energizer. Ezen kívül mást nem teszek bele. Persze nem naponta, de elég sokat használom és éveket kibír. Egyébként nekem is ilyen műszerem van, csak nekem rajta van a sárga gumitok.
(#) szamóca válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
200mAh NiCd akku-val is elmegy elég sokáig. Ha meg lemerül, feltöltöm, és csak annyiba kerül, mint egy durnyúl.
(#) mineral válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Kitaláltam de helyszűke miatt nem kivitelezhető. Mert belóg az aljzat az elem helyére. A nagyfeszes méricskélésre megmondom őszintén nem is gondoltam. Viszont akkor elemvásárlás és eredeti állapot visszaállítás fog következni. Még egy Tiszavirág életű fejlesztés!
(#) Gabó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
3 hónap? Az se sok akkor. Valami tv távirányítóhoz kapott elem van benne, ilyen nevesincs kategória Mindenesetre jól bírja.
(#) Szpisti válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
Valamit benéztél ezzel a 800 Ft-al, mert ennek a legolcsóbb helyen is 7500 Ft az ára.
(#) Szpisti válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 7, 2012 /
 
SAL MY-68 - jahogy a Tiéd nem ilyen!
(#) gordonfreemN hozzászólása Nov 12, 2012 /
 
Sziasztok.

Kis segítség kéne. Laborasztalnak az asztallapját ti milyen praktikus anyagból csinálnátok?
Nyilván a még használható és olcsó kategória kell.
Valami olyasmire gondoltam, amiről az ón könnyen lejön.
(#) sastas01 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 2
 
Rozsdamentes acéllemez, lehetőleg saválló(ha vegyszerközeli lesz, amit egy laborasztalról el tudok képzelni). Ez aránylag olcsó, "szálcsiszolt" kivitelben még az ujjlenyomatok sem látszanak rajta.
(#) Alkotó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1
 
Sok mindent lehet egy laborasztalon csinálni, ezért ideális megoldás nem könnyű találni. Ha forrasztgatni akarsz, akkor az elektronikát tételez fel, amihez nem célszerű elektromosan vezető felületet használni.
Sima pozdorjalapot próbálj meg, amire teszel egy cserélhető "réteget". Ilyen lehet pl. az üveglap, ami nálam sok évig bevált. Ez akkor lesz macerás, ha egyéb mechanikai munkákat is akarsz végezni.
Innen már adódik a jó megoldás, 2 asztal kell. Satupadnak masszív asztal, 2 colos padlóból készült fedéllel, amin van egy 5mm vastag acéllemez, és e mellé egy laborasztal, amin a legdurvább ténykedés az "üzekedés" lehet.
(#) (Felhasználó 46585) válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1
 
Nekem nagyon sokáig laminált bútorlap volt. Ez egész jól bírja a megfolyt cint is, csak akkor hagy nyomot, ha sokáig folyatod . Elég kopásálló, szóval jó. Ha meg már nagyon elkopott, vagy sok rajta a sérülés, akkor egyszerűen ráteszel még egy ugyanilyet. De ahhoz évek kellenek... A terhelőellenállás alá, ha izzik, akkor tegyél egy csempét és akkor nem ég oda...
(#) Gafly válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1
 
Idézet:
„A terhelőellenállás alá, ha izzik, akkor tegyél egy csempét és akkor nem ég oda...”

Igen

Én húztam egy vékony réteget "pozdorjából" az asztalra. Leragasztva, átitatva, lefestve két réteg TRINÁT-ttal. Kalapálni nem szoktam rajta, de többit azért bírja
(#) Doszpot válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1
 
Szia!
Én ha műhelyasztalt készítenék magamnak, konyhapult lapjából tenném. Egyrészt van annyira kopásálló a felülete mint a hagyományos bútorlap, ezen felül jóval vastagabb (erősebb) és ami a legjobb, hogy a széle le van kerekítve. Így nem vágja az alkar, csuklót, stb.
Sajnos árban "nem az igazi"... különösen úgy, hogy a legtöbb helyen a teljes táblát meg kell venni. Ha véletlen van ismerős ahol marad egy fél tábla, vagy egy asztalra való, arra le kell csapni. (nem tudom mekkora asztalt szeretnél)
Ha mégis bútorlapból készülne (a mostani asztalom abból van, könnyen tisztán tartható, strapabíró, a satunak meg a garázsban a helye) akkor az élzáráson ne spórolj. A sima rávasalós olcsó élfóliák hamar lepattognak, ott látszik meg először, hogy használva van az asztal.
(#) _vl_ válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1
 
Én meg rétegelt lemezt használnék erre a célra. Kétségtelen, nem annyira "menő", mint az inox vagy a konyhai munkalap...
(#) (Felhasználó 46585) válasza Doszpot hozzászólására (») Nov 12, 2012 / 1
 
Sajnos drága, pedig az a lekerekített él nagyon jó lenne... Egyébként, nemcsak 60 cm szélesben van, létezik 120 cm-es is. Azon már egész jól el lehet férni...
Következő: »»   202 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem