Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autóban lévő számítógépre laptop / notebook TFT
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gyepkika hozzászólása Márc 26, 2007 /
 
Sziasztok problémám a következő amiben segítséget kérek.
Raktam a kocsimba egy 220V-os invertert ami 600wattot tud folyamatosan leadni, teszteltem a hajszárítót kis szinestévét is visz...
rákötöttem egy általam összeállított p4-nek megfelelő számgépet (3.8Ghz-es proci gigabyte alaplap, 128-as g-force videókari 80gigás winyó rack-be helyezve.)
Szóval van teljesítménye, és fogyasztása is!
Ezt szépen nem a megszokott házba raktam hanem az anyósülés elé a műszerfalba a légzsák mögé...a power reset és a 2 kis ledet hosszabitottam meg és a elektromos ablak kapcsolói melletti gyárilag kihagyott takaró gombokba építettem, van ott két usb kimenetem is amire usb-s mini egeret tolok és játékhoz consolt. A winyót mobilrackbe raktam hogyha nem kell ne legyen a kocsiban feleslegesen. vettem minibillentyűzetet is.

NA: a monitort eddig úgy oldottam meg, hogy egy autóhifihez való tft-t vettem ami eleve egy napellenzőbe van beépítve 8-9 colos asszem és azt az s-videó kimenetre kötöttem a videókarira.

SZÓVAL A P4 -ből nem látszik semmi se! és már egy éve benn van egy nyarat egy telet is kibírt és műxik

DE: most fejleszteném és szereznék egy 17 colos laptop vagy házi tft moncsit....
Mivel eddig s-videó kimenetre volt kötve egy rca bemenetes tft...ami kicsi már.. :9 most a videókari monitorkimenetére szeretnék kötni egy 17colos tft, lcd-t amit a csomagtartóba építenék be üvegszállal.
NA KÉRDÉSEM AZ: HOGY EGY LAPTOP 17 COLOS TFT-LCD-T HOGYAN TUDOK RÁKÖTNI EGY VIDEÓKARI VGA KIMENETÉRE ÉS, HOGYAN OLDJAM MEG AZ ÁRAMELLÁTÁSÁT A KIJELZŐNEK???

A 220V-OS INVERTERRE NEM AKAROK HÁZI MONITORT KÖTNI , AZ LENNE A LEGEGYSZERŰBB , DE IGY NEM SZÍVJA LE AZ AKKSIT HA CSAK A SZÁMGÉP SZÓL RÓLA.
Mert dughatnék egy elosztót az inverterbe és abba bedugnám a házi lcd-t vagy tft-t és már van is áramja, és a videókariba csak bedugnám a csatlakozóját és megy is...de ez a verzió nem jöhet szóba!!!

Kérek segítséget egy 17colos laptop lcd-re tft-re ..mindegy minek hivjuk , annak áramellátására és gépre kötésére előre is köszi mindenkinek... Kika.
(#) eSDi válasza gyepkika hozzászólására (») Márc 26, 2007 /
 
Hát nem semmi ahogy ezt leírtad!



Csak egy gond van... egy Laptop TFT kijelzőjét nem fogod tudni rákötni a videokártya kimenetére! Mivel a kijelző vezérlő egységei mind-mind a laptop alaplapjára vannak integrálva... Ezért marad az a megoldás, hogy egy sima asztali TFT-t alakítasz át. Szerintem annak az inverternek az a + max 30W nem oszt, nem szoroz.... ha meg kikapcsolod akkor jó, ha maximum 5W-ot fogyaszt készenlétben egy TFT monitor... Vagy Teszel be neki egy relét és akkor már nem is fog semmit sem fogyasztani...
(#) patexati válasza gyepkika hozzászólására (») Márc 26, 2007 /
 
Azt nem ajánlanám,hogy egy laptopot szétszedj és különválaszd a monitort mivel körülményes a dolog inkább köss rá egy aztali monitort a kimenetre szerintem A laptop monitor vezérlőáramkörei az alaplapon is vannak nem csak a monitor belsejében!
(#) Gory válasza gyepkika hozzászólására (») Márc 26, 2007 /
 
Rá lehet kötni a kijelzőt. Csk spéci kártya kell hozzá, ami LVDS jelet csinál a videó jeledből. Van valami cég Székesfehérváron, akik forgalmaznak ilyet, de nem emlékszek már a nevére. Olyan 20-30 ezer Ft körül van.
(#) dbase hozzászólása Márc 26, 2007 /
 
Vegyél síma gagyi tft-t márkátlant pl Tescoba és van olyan ami 12v rol megy és külső táprol.
Ennél egyszerübben nem lehet.
(#) Inhouse válasza gyepkika hozzászólására (») Márc 26, 2007 /
 
Hirtelen egy pár helyen elbizonytalanodtam, hogy üvegszállal akarod a csomagtartóból előrehozni a képet, de aztán megértettem.
Miért is nem jó a legegszerűbb/legjobb/legkézenfekvőbb/legmegbízhatóbb megoldás? Elosztót neki és a vga-ra rádugni, kész is.
Én a gépen spóroltam volna (nem árban) inkább, azt kellett volna laptoppal megoldani, vannak jó teljesítményűek, és arra is lehet másik monitort dugni... és sokkal kisebb hely/fogyasztás, még csak be sem kell építeni fixre, csak egy fogadóállomás kell neki...

Üdv
Inhouse
(#) Topi válasza gyepkika hozzászólására (») Márc 26, 2007 /
 
Hm... Én csak egy kérdést tennék fel.
Nem energia pazarlás, 12V-->230V-->12V??
A szgépben a legnagyobb feszültség 12V.
Kell építeni először is, egy kis step-down konvertert, ami kapcsolóüzemű.
Kell előállítanod 3,3V-ot 5V-ot -12V-ot (ezutóbbit kb max 100mA-el) és egy +12V-ot.
Erről vígan elmenne a gép... Persze mindenkinek egyéni szíve joga valamit gyér hatásfokkal feltranszformálni, majd ismét vissza ugyanannyira...

Amúgy meg javaslom ezt a totyikot: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_687.html

Üdv.
(#) Moderátor hozzászólása Topi hozzászólására (») Márc 26, 2007
 
Ja, és a téma címét javítottam, valami könnyebben érthetőre...
(#) Inhouse válasza Topi hozzászólására (») Márc 27, 2007 /
 
Nem a legjobb hatásfok, de a legegyszerűbb megoldás, amit lehet kapni és megbízható... Mivel minden kapcsüzemű, így sem olyan rossz a végeredmény.

Üdv
Inhouse
(#) pbalazs válasza Topi hozzászólására (») Márc 27, 2007 /
 
Idézet:
„Nem energia pazarlás, 12V-->230V-->12V??”

Nekem is ez jutott eszembe.

Ha (hasamra ütve) 80% az inverter hatásfoka, és a PC tápé is 80%, akkor a 12V --> 12V konverzió katásfoka 64%. Hát, nem a legjobb
(#) badonorbi hozzászólása Aug 9, 2007 /
 
Sziasztok. Nos egy egyszerű kérdést tennék fel. Szabad lenne e a notebook DC csatlakozóját rákötni pl a szivargyujtóra. A géphez mellékelt AC/DC adapter kimenete 15V és 6 A. Szerintetek károsítaná a notebookot ha nem lenne meg a 15 V. Vagy vmi egyszerű áramkörrel nem lehetne megoldani h ne kelljen egy 12000 Ft-os spec adptert venni? Bármi ami a témával kapcsolatos érdekel, irjatok bátran. Köszi a segítséget mindenkinek.
(#) Moderátor hozzászólása Aug 9, 2007
 
"Notebook autós adapter készítése" c. téma áthelyezve ide.
(#) Mumtaz válasza badonorbi hozzászólására (») Aug 10, 2007 /
 
Ez engem is érdekelne. Bár az én laptopomnak 19V 3,16A kell.
(#) wanstonic hozzászólása Márc 3, 2008 / 4
 
Sziasztok!

Ebben a témában érintve volt a tápegység probléma Topi részéről is autó-számítógéphez, ezért én inkább egy ilyen táp megépítésében kérem a közreműködéseteket., minsem hogy inverterezzek.
A piacon még elég drágák azok, amelyekkel egy P4-et meg tudok hajtani, ezért kellene építeni egyet, csak nem tudom, hogyan. Kb 160W-os kellene.
Várom hozzászólásaitokat.
(#) sanyika11 hozzászólása Feb 10, 2013 /
 
Zavarszűrő, vagy tápszűrő kellene?
Sziasztok. Vettem egy autós invertert,/hivatalos helyről,középkategóriás/ rákapcsolva a laptopot, bekapcsolom, az "egérkurzor" összevissza ugrál. , próbáltam az autóba hátra tenni távolabb, csak akkor jó ha a laptoppal kiszállok a kocsiból.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem