Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   142 / 196
(#) Inhouse válasza 1984white hozzászólására (») Aug 10, 2015 / 1
 
Kicsit feleslegesen bonyolultnak tűnik, akár egy soros csatoló kondi és 2 ellenállásból egy osztó is megteszi. Amire figyelni kell, hogy a mai fejek kimenete hidalt. Tehát mindkét pont, amire a hangszóróra megy (egy oldal), meleg pont, nem test! Tehát neked csak a + jelű kimeneti pont és a test közé kell kötni az átalakítót! A másik - jelű kimarad.
(#) Tdunker hozzászólása Aug 15, 2015 /
 
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem, adott egy Alpine 3528 4 csatornás erősítő, nem mai darab. Ránézésre minden rendben van vele, hibátlannak tűnnek az alkatrészek, mind a végfokok, mind pedig a tápfetek, semmi jele hibának, de egyszerűen nem tudom működésre bírni, nem kapcsol be. Kábelezés is rendben van. Egy külföldi hozzászólásban olyat olvastam, hogy mivel régi darab ezért hirtelen nagyobb mennyiségű áramot venne fel a kapcsolószálon (Remote)-on keresztül, amit a fejegység nem tud kiszolgálni. Ott megoldásként egy relé beépítését javasolták a remote szálra, tényleg lehet ez a probléma? Próbáltam a tápkábelről is indítani, hogy egy vezeték darabbal áthidalom de úgysem sikerült. Szóval csak a relé jelenthet megoldást? Másik kérdésem, hogy a B+ ignition szál milyen célt szolgál, jelenleg simán bekötöttem a tápra, miért lenne szükséges egy újabb szálat behúzni, hogy gyújtásról működjön?

Íme a manualja Manual

Jobb klikk kép megtekintéssel még olvasható is.

Segítségetek előre is köszönöm.
(#) emmzolee válasza Tdunker hozzászólására (») Aug 16, 2015 /
 
Hello.

Olyannal már többször találkoztam, hogy a fejegység remote szálon több erősítő volt. Ettől a remote kimenet a fejen túl terhelődött és leoldott. Akkor megoldás a relé. Nálad nem az lesz, mert írtad, hogy adtál a bemenetre a tápról közvetlenül, mégsem indult.

Ez bizony elromlott...
(#) didyman válasza Tdunker hozzászólására (») Aug 17, 2015 /
 
Egy Alpine-eredeti Philips erősítőm van, abban a remote és az Acc12V össze van kötve egymással, ennek gondolom, az lehet a lényege, hogy amennyiben nem áll rendelkezésre remote szál, akkor nyugodtan kösse be az ember az Acc-t, és úgy tudja használni a végfokot. Én mondjuk diódával közösítettem volna azért, mert az mégiscsak szebb. A tiédben így is van: Az Acc szál elmegy a DIN1 csatlakozóig, az állandó 12 V-tal együtt, valószínűleg onnét táplálja azt az eszközt, amiről szól, és onnét kapja vissza vagy az Acc, vagy egy ott helyben előállított "remote" ágon a másik engedélyező jelet. A hiba behatárolásához viszont mérni kellene. A kapcsolási rajzon sajnos alig látni, a jobb felső sarokban lehet az a két dióda, utánuk mérd meg, hogy megjelenik-e 12 V körüli feszültség, valamint, hogy a tápellátás FET-jei, illetve a talán TL494-re épülő PWM tápellátása megvan-e. A készülék hátulján két biztosító van, ezek nem párhuzamosan kötöttek, az egyik a DIN csatlakozót védi csak, hátha annyi a hiba, hogy pont a másikból hiányzik.
(#) Pola0520 hozzászólása Aug 21, 2015 /
 
Sziasztok!
Lenne egy mac audio autós erősítőm, viszont 2 végfok kiment benne de már fél órája bújom a google-t de nem találok egyszerűen még csak helyettesítő alkatrészt sem. Ha valaki okosabb lenne mint én és meg mondaná honnan tudok beszerezni alkatrészt azt meg köszönném.
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2015
(#) GeorgeAudio válasza Pola0520 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /
 
Szia! Itt a tranzisztor adatlapja. Amúgy TIP35C-TIP36C vagy BD249C-BD250C, de én a tip-et ajánlanám! Kevesebb belőle a hamisítvány!

Üdv,
Gyuri
(#) steelbird válasza Pola0520 hozzászólására (») Aug 21, 2015 /
 
Szia!

Itt tudsz ilyen tranzisztor párt venni.
(#) Pola0520 válasza GeorgeAudio hozzászólására (») Aug 22, 2015 /
 
Köszönöm szépen a segítséget!
(#) Inhouse válasza Pola0520 hozzászólására (») Aug 22, 2015 /
 
Hogy legközelebb megtaláld majd a hasonlókat, elé kell tenni, hogy "2S", tehát 2SD718 és 2SB688 az eredeti páros.
(#) Pola0520 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 26, 2015 /
 
Akkor ezért nem találtam Köszönöm az infót!
(#) Pola0520 hozzászólása Aug 29, 2015 /
 
Sziasztok. Kicseréltek a tranzisztorokat de az erősítő jobb oldala még mindig néma. Más baja tuti nem volt mert átraktam próbaképp a másik oldalról a végfokokat és azzal szólt. Mi lehet a baj?
(#) Pola0520 válasza Pola0520 hozzászólására (») Aug 29, 2015 /
 
Meg oldódott, forrasztással volt a gond.
(#) Beringer 600 válasza Pola0520 hozzászólására (») Aug 30, 2015 /
 
Szia 2sd1047-2sb817.
(#) JSandor hozzászólása Aug 30, 2015 /
 
Üdv!

Adott egy Crunch Blackmaxx MXB-4125 típusú autós erősítő, és egy olyan baja lenne, hogy az egyik oldala recsegve szól. Nem tudok többet róla mert magánszemélytől akarom megvásárolni, de gondoltam előbb rákérdezek itt, hogy körülbelül megmondható ebből, hogy mire utalhat a hiba, mennyire komoly a gond ?
(#) Majcc hozzászólása Szept 3, 2015 /
 
Sziasztok!

Mélynyomó erősítővel kapcsolatban lenne kérdésem.
Van egy Phase Evolution CC280 erősítőm a hozzá tartozó hangfallal. Ez mér közel 10 éves és semmi papír nincs hozzá, sajnos már a márka is megszűnt/beolvadt valakihez.
Az a helyzet, hogy elkezd "gerjedni" (sípol). Nem túl hangosan, meg abba is hagyja. Viszont nem tudom mi a baja. RCA kábel abajgatására is eljön/eltűnik, de törve nincs a kábel. Az egyik amit ki szeretnék deríteni, hogy a két RCA csatlakozó közül melyik mire való? (képen látható)
Az egyik LINE OUT, a másik LOW INPUT.
Az egyik vonali kimenet és köthetek rá mást is, a másik pedig egy alacsony jelszintű bemenet?
Lehet hülye kérdés, de esetleg a LINE OUT-ra kell kötni a rádiót?
Phase Evolution CC280 front

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Inhouse válasza Majcc hozzászólására (») Szept 4, 2015 /
 
Ez a kép használhatatlanul kicsi. Viszont az biztos, hogy a Line Out-ra ne köss semmit, mert nem bemenet, hanem kimenet. Innen viheted tovább egy másik erősítőre a jelet. A Low Input a vonal bemenet, azért low, mert alacsony jelszint, nem a high (magas), amit hangszórókimenetről is lehet hajtani. Ha ide kötötted a bemenetet, akkor orvosold a problémát és próbáld újra!
Ha nem javult, akkor:
Ez most egyáltalán autóban van?
Jár a motor, amikor sípol?
Szól rajta a zene, amikor sípol?
Milyen hang ez a sípolás, sima színusz, vagy a gyújtás hallatszik bele? Ez esetben a fordulatszámtól függő...
Ha az RCA kábel mozgatására előjön/elmúlik, akkor ott lehet a baj. Ha az erősítő felől, az aljzatnál csinálja, akkor akár az RCA forrasztása is lehet törött a NYÁK-on az erősítőben.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
(#) 1984white válasza Majcc hozzászólására (») Szept 19, 2015 /
 
Szia!
Nekem a "sípolás" úgy szűnt meg, hogy a fejegységtől az rca kábelt ami hátra ment kicseréltem 3x árnyékoltságú jó minőségű kábelre és át tettem a másik oldalra. Az RCA-t azon az oldalon KELL elvezetned hátulra az erősítőhöz, ahol NEM megy a tápszivattyú (elektromos AC pumpa) kábele. Valószínű, hogy ez okozza a problémádat.
Mivel mozgatásra változik a sípolás, így cseréld le mindenképp a kábelt!
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2015
(#) zoly15 válasza 1984white hozzászólására (») Szept 19, 2015 /
 
Ez érdekes, nekem egyszer árnyékolt a jelvezeték, ami jobb oldali küszöbnél megy.
Most hogy mondod az AC pumpát, a kábele pont mellette fut, de néma csendben működik a technika
(#) 1984white válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 19, 2015 2 /
 
Nekem amikor ez előjött, senki nem tudta miért van. Magamtól jöttem rá. Ennyit az itteni "szakértőkről"
(#) zoly15 válasza 1984white hozzászólására (») Szept 19, 2015 /
 
Illetve, nekem is volt hogy belevisított akkor ha nem ment a zene, de akkor már megszorulás előtti állapotban volt az AC pumpám, utána nem sokkal el is halálozott...
(#) didyman válasza 1984white hozzászólására (») Szept 20, 2015 / 5
 
Igazán kedves tőled ez a megállapítás. Ne is foglalkozz vele, hogy a neked szabadidejükben, önszorgalomból ötletet adó "szakértők" nincsenek ott melletted a hibakereséskor, csak távdiagnosztizálni tudnak azalapján, amit te nyilván számodra egyértelműen és legjobban kifejezve leírsz. Ami köztudottan nem a hibakeresés legjobb módja, viszont fórumon ez adódik. Remélem, nem moderálják ki és láthatja minél több segítő szándékú ember, hogy neked nincs szükséged rájuk, így ha esetleg mégis kérdést teszel fel, majd ennek megfelelően reagálhatnak.
(#) 1984white válasza didyman hozzászólására (») Szept 21, 2015 / 1
 
Elnézést, ha félreértettetek, az "itteni" szó Salgótarjánra vonatkozott!! Salgótarjánban két szakit is megkérdeztem a problémáról és megvonták a vállukat. Ebből az egyik egy hivatalos autóhifi beszerelő műhely volt. Gondolom nem láttak anyagi hasznot a problémán és emiatt nem "nyilatkoztak"
A fórumon található felhasználóktól eddig is sok segítséget kaptam és ha valakit sértett a nem egyértelmű hozzászólásom, azoktól elnézést kérek. Pontatlanul fejeztem ki magam.
(#) 1984white hozzászólása Szept 22, 2015 /
 
Sziasztok!
Rétegelt lemezt darabokban ti hol szoktatok vásárolni?
Fakarikát akarok csinálni a hangszóró és az ajtó közé.
2 darab 15mm vastagra volna szükségem 300mm*300mm méretben.
A helyben lévő asztalosokat és két bútorlapszabászatot már ma végigjártam és nincs nekik.
Hol tudok ilyet venni ebben a méretben?
(#) Ge Lee válasza 1984white hozzászólására (») Szept 22, 2015 /
 
Nem nagyon tartanak sehol, mert a magas ára miatt senki sem keresi. Jó oda az OSB is, csak arra kell vigyázni hogy az élei ne kapjanak nedvességet.
(#) 1984white válasza Ge Lee hozzászólására (») Szept 22, 2015 /
 
Köszönöm az infót!
Ha lefestem vagy lakkozom esetleg bekenem FBS szilikonnal a szélét vastagon úgy tartósabb lenne? OSB-t talán tudok venni itt is.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
(#) didyman válasza 1984white hozzászólására (») Szept 22, 2015 / 1
 
Én is elnézést kérek akkor a válaszért.
(#) 1984white válasza didyman hozzászólására (») Szept 23, 2015 /
 
Semmi gond, jogos volt a reakciód ugyanis félreérthető a kérdéses hozzászólás.
(#) Ge Lee válasza 1984white hozzászólására (») Szept 23, 2015 / 1
 
Eleve nem olyan erős és tartós mint a rétegelt lemez, de oda szerintem megfelel. Az élét védeni kell a nedvesség ellen, különben tönkremegy. Erre még én sem találtam jó megoldást mert bármivel kened (zománc, lazúr, stb. egy picit ki fog nyílni, kb. 0,5-1mm-t. Talán a lakktól a legkevésbé.
(#) Horvath-b89 hozzászólása Szept 24, 2015 /
 
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni.
Egy ismerős erősítője van nálam. Azzal a hibával adta oda hogy nem kapcsol be . Hibakeresés céljából egy pc tápról táplálom. Viszont amikor a REM-et bekötöm kb hármat kattan meg felvillantja a ledeket is háromszor majd levágja a tápom. A FET-eket kimértem és elvileg jók. A kondikat is megnéztem, és azoknak sincs baja. Én még a TL494-es ic-re tippelnék de nem tudom hogy tudnám kimérni működőképes-e.
Ha van tippetek esetleg hogy tudom ellenőrizni vagy mi lehet az erősítő hibája azt nagyon megköszönném.
(#) 1984white válasza Horvath-b89 hozzászólására (») Szept 24, 2015 /
 
Szia! A TL494 nem szokott elromlani. Első körben keresd meg a kapcsolóüzemű táp feszültség kimenetét és kösd le a végfokokat róla. Én el szoktam vágni a panelon a vezetősávokat. Ha így indul a táp akkor jó a tápod és a végfokokat kell ellenőrizni.
Ha akkuról indítod az erősítőt akkor is ez a jelenség?
Következő: »»   142 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem