Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ENC készülék tesztelése
 
Témaindító: hpetr95, idő: Feb 23, 2024
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) hpetr95 hozzászólása Feb 23, 2024 /
 
Sziasztok!

Szeretnénk tesztelni ENC készülékeket. Ezeket kamionok használják, illetve a horvátországi autópályán személyautók a fizetőkapuknál. Amikor odaér a felhasználója, a kapu érzékeli a készüléket, az lecsippan és átengedi az arra járót.

Amit szeretnénk az az, hogy valahogy lecsippantsuk itthon a készüléket, hogy működik-e. Nagyon fontos és a kész megoldásért akár még fizetnék is, csak valaki mondja meg, mi a módja.

Amit tudunk:

5.8 gHz-en működnek, RFID technológiával
A típusa: G.E.A. XG 8500 vagy Qfree OBU 615

Vettünk hozzá egy valós idejű spektrum analizátort (RF Explorer 6G Combo), aminek elméletileg tudnia kellene olvasni, de semmit nem lát az adott frekvencián belőle.

Találtunk egy fórumot, ahol egy szaki részletesen leírja egy korábbi verzió működését, ott annyi infó van, hogy annak érdekében, hogy ne merüljön le az eszköz túl gyorsan, az állandó jele nem 5.8 gHz, hanem 14 kHz, ami egy ébresztő jel. Teljesen laikus vagyok, de ha jól gondolom, akkor ha 14 kHz közelébe tesszük az eszközt, akkor ha nem is csippan le - mivel gondolom azt a kaputól való visszajövő jeltől teszi -, de a spektrumanalizátorral látnom kellene az egyszeri 5.8 gHz-es impulzust.

Nagyon fontos, hogy tudjam őket tesztelni, így ha valaki tudna segíteni egy olyan műszer nevével, ami képes működésre bírni, nem kérném ingyen.

Köszönöm!
Üdv,
Peti
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2024
(#) Kera_Will válasza hpetr95 hozzászólására (») Feb 25, 2024 /
 
Akkor ebreszd fel .

Idézet:


Az 5,8 GHz-es DSRC rendszerekben ez az ébresztő modulációs jel leggyakrabban egy téglalap alakú 14 kHz frekvenciájú feszültség, amellyel a vivőfrekvencia modulációja 15-17 periódusos rövid sorozatokban történik. Az elv tehát hasonló a legegyszerűbb CW távíráshoz (on-off keying). Az ébresztő jelzést azonnal egy információs adatcsomag küldése követi.



Kell neki 14kHz futyulni szaggatva .
Audacityvel generalsz negyszogjelet 14kHz es nemi impulzus szaggatassal fuszerezed ez lesz 1 wav file . Azt barmelyik mediaplayer lejatsza, vagy telefon ...stb .1 izmosabb par wattos aktivspeakerrel pedig megszolitod a kutyut.
Persze kell valamekkkra undoktiv hurok ami kb legyen akkora mint a kutyu kerulete vagy nagyobb ... sok sok menettel (kb 100 - 200) meg esetleg vele sorba par ohmos ellenallas (4 - 5 Ω) 2-5 W teljesitmennyel.
Ha ennyi energiaju szolongatas par centirol keves lenne akkor izmosabb hazimozi erolkodovel is probalkozhatsz .
Plane ha az autok tobb meterre setalnak el az ado undokaitol ... lehet ott tobb 10 W is sikit 14kHzen.

Persze eleg mono jelet generalni es akkor nem kergeted ki magad a helyisegbol .
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2024
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem