Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gaba tv fülhallgatókimenet pótlása
 
Témaindító: shimi, idő: Márc 19, 2013
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) shimi hozzászólása Márc 19, 2013 /
 
Sziaztok!

Vettem nem rég egy Gaba nevű televíziót és sajnos nem tettek bele fülhallgató kimenetet. Az lenne a kérdésem tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan lehetne ezt megoldani, mivel én sajnos csak fülhallgatón keresztül hallom a tv-t és nagyon hiányolom ezt belőle.
(#) dbase válasza shimi hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Voltak olyan tv sasszék aminek a testjén rajta volt a fázis ha éppen úgy dugtad be a konnektorba. Nem tudok márkát mondani, de azokon a tvken se fülhallgató, se scart vagy rca csatlakozó nem volt. Nézd meg tiedén van-e, nehogy az a kategória legyen. Mert ha nincs akkor nem olyan egyszerű. egyéb esetben a hangszóróról kell ellenállásokkal levenni a jelent és kész. De csak ha a jó fajta a tv! Különben megrázhat!
(#) shimi válasza dbase hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
s*zerencsére van scart benne, csak az a gond hogy fülhallgató helyén csak pc hangszórónak van meg ezt nem értem tv-ben minek pc hangszóró de próbáltam sehogy sem működik.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) zolika60 válasza shimi hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
A scarton ott a hang, de csak vonal szintű egy kis erősítővel tudod fejhallgatóhoz használni. Vehetsz félkészen, vagy építhetsz is. De van topicja is.
(#) cupika97 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Scart nem bemenet? Ott minek lenne kifelé jövő hang?
(#) szakáll válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
A scarton minden van, kimenet-bemenet.
(#) llax válasza szakáll hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Idézet:
„A scarton minden van, kimenet-bemenet.”


Pontosabban mindenre van opció... A nevesebb márkák jobban felszerelt készülékein természetes, hogy van kimenet is (ezen túl S-video + vagy RGB vagy YUV bemenet is). De minél olcsóbb és minél "kínaibb" egy készülék, a Scart opcióiból annál kevesebb van kihasználva (akár még a kimenet is lemaradhat).
(#) BarnaPili válasza shimi hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Ha a TV leválasztott a hálózatról,emlékeim szerint pedig a GABA az olyan,akkor venni kell egy kapcsolós Jack aljzatot,kikeresni neki a helyet,és bekötni úgy,hogy mikor bedugod a fülest,akkor lekapcsolja a hangszórót.Egy TV szerelő ezt megcsinálja neked seperc alatt.De akár te is nekiállhatsz.
Csak óvatosan.
István
(#) cupika97 válasza szakáll hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Tudom hogy a skart ki-be menet, de a TV-n mi a fenének lenne kimenet rajta?
(#) llax válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Részben régi szabványok és készülékek, részben régebbi AV erősítő megoldások is indokolták. A kimeneten legtöbb esetben a tuneren beállított csatorna videojele és hangja megy ki akkor is, ha a TV-n éppen mást látsz (pl. valamely AV bemeneten beküldött jelet látod).

Régi készülékek alatt értendőek azok a régi VCR-ek, amelyek nem rendelkeztek beépített tunerrel (a '80-as években előfordult az ilyesmi, sőt az elején a tuner többségében külön megvehető extra volt a felvételre is alkalmas magnóhoz). Akár alkalmas videokamerával (kameramagnóval) is tudhattál felvenni TV műsort, nem csak optikai úton, egyszerűen a TV-től kapott videojelet vette fel a kamera magnó része.
(#) zolika60 válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Az előbbieken leírtakon kívül azért is van hang kimenet a Scarton, mert van a ki a HiFi-n hallgatja a hangot, mert jobb minőségű mint a TV saját hangszórója.
(#) Gabó válasza cupika97 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Régebben a VHS korszakba pl ha csak scartal kötötted össze a tv-t és a gyerek akartál felvenni mesét akkor ugye a hang is a scarton jutott el a videoig.
Nekem is scarton van a tvből a hang kivezetve a házimozihoz. Pedig az már LCD-s tv. Úgy se sugároznak 5.1be alapon beérem a sztereóval, ezért nem a digitálist használom.
(#) shimi hozzászólása Márc 20, 2013 /
 
probléma megoldva mivel a Gaba televízión nincs beépítve fejhallgató ezért most megtaláltam a megoldást, T-home-tól kapott IPTV készülék és ehhez kellett bedugnom a fejhallgatót és működik.
(#) djapor96 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Tudom elég régi a beszélgetés, de mit jelent, hogy a TV leválasztott a hálózatról?
(#) kadarist válasza djapor96 hozzászólására (») Jan 1, 2017 /
 
Galvanikusan nincs leválsztva, tehát ha belenyúlsz, akkor akárhol megrázhat.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem