Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gerjedésgátló mikrofonhoz
 
Témaindító: Müszi, idő: Dec 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Inhouse válasza sznyeg hozzászólására (») Jan 1, 2022 /
 
Te profi vagy én meg egy évben egyszer csinálnék ilyet. Nekem ez amit írtam most bevált, és semmit nem kellett rá költenem, abból oldottam meg ami itthon volt. Nem profi megoldás, de a célnak megfelelt.
(#) sznyeg válasza nemgyuri hozzászólására (») Jan 2, 2022 /
 
Nagyon kevés mikrofon dupla kapszulás valójában, ugyanis az a legdrágább része egy mikrofonnak. Tartalék kapszulát külön nagyjából ugyanannyiért lehet venni, amennyiért egy másik mikrofont vennél.
A dupla kapszulás mikrofonokat szinte kizárólag stúdiókörülmények közt használják spec célokra.
Magának a kapszulának a mikrofon fejében olyan a mechanikai és akusztikai kiképzése, elhelyezése a fejben, hogy hátulról sokkal kevésbé érzékeny.
Valójában baromi nehéz jó mikrofont csinálni, ami mechanikailag is stabil, bírja a strapát, túléli a szállításokat, hidegben-melegben tárolást, használatot, miközben ugyanúgy szól, hogy leejtik és mindehhez még ne is gerjedjen... Ezért kerül bruttó 40párezer Ft-ba egy Shure SM58, ami a klasszikus színpadi igásló, az SM57, amiket hangszerek elé tesznek, kb 60.000 az 565SD, amilyenbe a Freddie Mercury is énekelt, és ettől csak drágábban van munkára valóban használható mikrofon.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem