Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Golf 3 világítás
 
Témaindító: Carter, idő: Máj 7, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Carter hozzászólása Máj 7, 2006 /
 
Hali!
A következő problémámra szeretnék megoldást találni. Van egy golf IIIasom amiben hagyományos H4es lámpa van. Úgy müködik hogy az izzoban 2szál van, ha átkapcsolok tompítottról távolságira akkor az izzoban a második szál gyullad fel és a tompított szál pedig elalszik. A probléma az hogy nemrégen vettem duplaoptikás fényszórókat melyben külön izzo van a távolsági fénynek, és mikor átváltok távolságira akkor a tompított elalszik, pedig annak is kéne égnie. Gondolom vmi relékkel ezt meg lehetne oldani/vagy bármi más megoldás is jó lenne.
(#) Gyu válasza Carter hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Szia!
Fogsz egy 12V-os relét, a tekercsét rákötöd a reflektorra párhuzamosan, a normál állapotban nyitott érintkezőjének az egyik felét a reflektor pozitívjára, a másikat meg a tompított pozitívjára.Elvileg így az lesz amit te akarsz.
(#) Carter válasza Gyu hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Ennél a megoldásnál ha átváltok refire akkor a tompított kábelén keresztül tud-e áram visszafelé folyni?
(#) gorcsek válasza Carter hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
nem
(#) Gyu válasza Carter hozzászólására (») Máj 7, 2006 /
 
Tud visszafeléfolyni, de ez nem gond sztem.
(#) Topi válasza Carter hozzászólására (») Máj 12, 2006 / 4
 
A relé egyik kontaktusát párhuzamosan kötöd a tompított fényszóró kapcsolójával. Vagyis a rendes kapcsolóval is be tudod kapcsolni és relével is. A relét pedig a távolsági kapcsolja be. És ennyi.
Bár jó lenne megkérdezni erről egy szakembert, mert lehet hogy a kapcsolópanelon úgy van megcsinálva, hogy ez a probléma egy két drót átdugásával orvosolható. Nem szokták direktbe ráköti a kapcsolóra a cuccokat. De mivel nem vok autoszerelő, így csak az elektronikai részét tudom...
(#) pisti150 hozzászólása Jan 29, 2009 /
 
szia
szeretném megtudni a hiba okát, van egy mazda 626d 1985-ösöm, avilágitásom teljesen elment, parkir az van, a kormánynál a bajúszkapcsóló megint jó.Viszont feszko nem megy le a tompitotra.Biztiket néztem jók.
(#) masi1 válasza pisti150 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Biztos jó az országuti, tompitott váltója?Ezeknél (japánoknál) mind a testet, mind a 12v+-ot szakitják .Általában az országuti/tompitott váltója az már testet kapcsol(a világitáskapcsolo a +12v kapcsolja egy relén keresztül).
(#) pisti150 válasza masi1 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
gyakorlatilag akkor a relé lehet a probléma mivel van egy négy lábu omron relé és az viszont nem kapcsol mint a tőbbi
(#) masi1 válasza pisti150 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /
 
Közben keresem a konkrét bekötését ennek az évjáratnak.(kis türelem).De tápnak lenni kell az égön és utána van a kapcsolon keresztöl (válton)a biztositékok.(85-92-ig egy orán belöl lejön.)
(#) pisti150 hozzászólása Jan 30, 2009 /
 
szia
köszi a segitséget,megtaláltam a hiba okát. A motortérbenlévő főáramkőrnél lévö 4db bizti kontakthibásvolt.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem