Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   316 / 570
(#) zoszka válasza mugab hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
A Hmv lemezes hőcserélő koracélbol van, ami rozsdamentes és saválló is. Egyedül a rögzítőcsapokra kell odafigyelni kicsit, de az is elég jól bírja
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2016
(#) VIM válasza legyozo hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Tudtam hogy a bátraké a szerencse.
(#) mugab válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /
 
Hm...
Én megnézném ennek a 15.oldalát...
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2016
(#) zoszka válasza mugab hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Megnéztem... De mi köze ennek a szekunder hőcserélőhöz (381)? Az álltalad ajánlott 15. oldal a primer hőcserélőről ír.
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2016
(#) gabika72 válasza briki hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Szia!
Köszi szépen a választ!
Szikrát tolja a kazán nagyon szépen, de hiába ha nincs minek belobbanni (lekaptam az égéstér burkolatát hogy megnézzem1). Fűtéssel nem volt probléma, bár most hogy leteszteltem ott is jelentkezik a gyújtási gond, 3 sikertelen kisérlet után leáll, illetve ha elindul a fűtés és utána lekapcsolom a termosztátot, szintén "elhajítja" ,magát a kazán.
(#) mugab válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 19, 2016 /
 
Bocsánat, valóban lehet ennél csak a forrasztásra kell ügyelni ha van...
(#) sypi hozzászólása Ápr 20, 2016 /
 
Helló!
Múlt héten leállt a turbós Ariston UNO kazánunk, kijött két szerelő, az egyik panelcserét javasolt én meg inkább fórumoztam egy kicsit és kiderült, hogy a probléma egy relé volt csak, az nem indította be a ventillátort. Viszont most újabb hibát fedeztem fel, amikor belekerült a relé. Minden led világít a "Égõ gyújtását jelzõ LED" kivételével, mert az villog, de úgy hogy 2 egységnyi időt világít egyet nem.
Képeket linkelek, ezen az alaplapon lévő alkatrészek vannak illetve egy pdf amiben sematikus ábra van csak az alkatrészek értéke nélkül.
Itt leszedhetitek a képeket és a pdf-et
Milyen ötletetek van?
Köszönöm a segítséget előre is
(#) szerviz válasza mugab hozzászólására (») Ápr 20, 2016 /
 
Bizony, igazad van.
A saválló anyag nem azt jelenti, hogy MINDENSAVATÁLLÓ !
Másrészt a HMV hőcserélők lemezei keményforrasztással vannak "összeragasztva", az már nem annyira saválló.
Persze, nyilván kibír néhány savazást, a baj ott van, ha valamelyik forrasztás egy kicsit gyengébb, 'oszt az adja meg magát.
Az ilyen "háztartási" módszerekkel (öntsünk a hőcserélőbe ezt-azt) az a baj, hogy a savat áramoltatni kell a járatokban, amit házilag macerás megoldani.
Ha gyenge savat használnak, az nem viszi ki tökéletesen a szennyeződést, pár hónap után kezdheti újra. Az erős sav, ami nem tartalmaz fémvédő inhibítort, az meg árt a fémnek....
Talán nem véletlen, hogy a kazántisztító vegyszerek gyártói külön anyagot ajánlanak a kóracél hőcserélőkhöz.

Persze, lehet hogy nincs igazam, és ez csak egy áltudományoskodó észosztás...
(#) zoszka válasza szerviz hozzászólására (») Ápr 20, 2016 / 1
 
Semmi áltudományos nem volt a leírtakban.
Mindennemű sav árt a nikkel vagy réz (ez a gyakoribb, mert olcsóbb) forrasztásoknak, legyen az akár szerves (citrom, ecet), vagy szervetlen (só) sav. A szerves savval tovább érinkezik a felület, főleg ha nagyon le van dugulva. És ilyenkor a kerngtetés sem lehetséges. A sósav agresszív, viszont ahova bejut gyorsan hat, gyorsan csinál magának utat. Ha egy rézcsövet beleraksz sósavba, kb 1 hét alatt marja el. Ebbe az időbe sokszor 15 perc belefér. Ha rossz a forrasztás minősége, azt a szerves sav is szétmarja. Nyilván hozzáértéssel kell neki állni és nem csak úgy, hogy beleöntöm. Tudni kell mikor elég az elég. 25 év alatt egyet se sikerült tönkretenni.
Keringtetés... Próbálj keringtetéssel tisztítani egy ledugult kondenzációs hőcserélőt. Kb 20%esélyed van is rá. Ugyanis a kb 30 vízjáratból ha csak 1 van ledugulva, el sem jut odáig az oldószer, mivel a többi 29 elvezeti azt. 50ből 30 kuka, mert továbbra is hangos lesz a készülék... Mármint, azoknak akik nem számolnak ezzel az apró nüanszal. Az áztatásos módszer ez esetben majdnem hogy 100%os, bár sokkal rizikósabb. De rizikózni még mindig olcsóbb, mint cserélni.
Mindent egybevéve, mindenkinek van igazsága és minden igazságnak megvan a maga ára is. A többi már csak módszer és tájékoztatás kérdése.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
(#) alupus hozzászólása Ápr 20, 2016 /
 
Sziasztok! AEG GST MACRO kombi cirkóról lenne szó. Leesett a víznyomás, amit a töltőszelep megnyitásával korrigáltam a helyes tartományba. A gond, hogy ezek után sem szűnik meg a hibakód villogása (10 túl alacsony nyomás) a kijelzőn, és nincs fűtés sem HMV. Volt áramtalanítás is, de nem segített. Hálás lennék, ha...
(#) JZoli válasza alupus hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Mennyi volt a nyomás, és mennyire töltötted? Ezek elég lényeges információk lennének.
(#) vacsape válasza vacsape hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /
 
Szánjatok meg egy véleménnyel
(#) norbi79 hozzászólása Ápr 25, 2016 /
 
Sziasztok. Tegnap felszereltek egy Immergas nike star 24 kw is nyitott égésterű kombi gázkazánt és az lenne a kérdésem hogy mikor indul a fűtés vagy csapnyitásra elkezdi melegíteni a vizet akkor pár másodpercig búgó hangot ad. Majd elhalkul és szép csendben teszi a dolgát. Az esetek kb felében fordul elő.Ez gondolom nem normális de nem tudok rájönni hogy mi a gond ill. a szerelő is csak a fejét vakarta.
(#) briki válasza gabika72 hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
Akkor a gazszelep lehet rossz vagy a hozza vezeto ut. Csatlakozo magnestekercs vezetek vezerlo panel rele stb. A szikraztatas utan mar nincs koztes lepes csak a gazszelep nyitasa igy en ezeken a helyeken keresnem a problemat. Ellenorizd le kap e a yzelep aramot mikor nem nyit a szelep.
(#) Nagy S válasza alupus hozzászólására (») Ápr 26, 2016 /
 
valószinű a belső keringetöszivatyú nemmegy.Én is jártam igy a panelen relécsere párszázforint.Megmaradt sok tizezerforin.
(#) Tom52 hozzászólása Ápr 26, 2016 /
 
Sziasztok!Egy NIMBUSZ Eurotherm 23 kombicirkóm van,ami már kb 12 éves.Mivel nyártól már nem lehet ,csak kondenzációs kazánt beszerelni,és én az első emeleten vagyok a 4 emeletes házban,kissé kiszeretném tolni a csereidőpontot-ami bármilyen meghibásodásból adódhat és hatalmas pénzkiadással jár(kb 500 ezer ft),ezért találtam egy most leszerelt 5 éves ugyanilyen kazánt,amit megvettem alkatrésznek,stb.
Az lenne a kérdésem,hogy hogyan kezeljem le , mielőtt elteszem tartalékba-öntsem fel mindkét vizkört ecettel kis vizkőtelenitésre egy ideig,majd kimosása után kiszáritva,ledugózva,vagy nyitottan tároljam?
Köszönöm előre is tanácsaitokat.
(#) angibandi hozzászólása Ápr 29, 2016 /
 
Sziasztok!!!
Segítséget kérnék valakitől!Van egy Beretta Ciao c.s.i turbós kombi gázkazánom,ami nem hajlandó bekapcsolni!!Tegnap este még ment,de ma reggel már nem kapcsolt be,levágta a biztosítékot!A vezérlőpanelen kicseréltem az üvegbiztosítékot és mégse kapcsol be.A vezérlőpanelen nincs semmi zárlatnak nyoma,áram elmegy a panelig,de semmilyen jelzőled nem villogott.
Előre is köszönöm a tippeket!!
(#) briki válasza angibandi hozzászólására (») Máj 4, 2016 /
 
Nezd meg a trafojat.
(#) Macika1957 válasza Tom52 hozzászólására (») Máj 5, 2016 /
 
Szia! Ugyan ilyen készülékem van és olvastam a régebbi bejegyzéseidet amiben részletesen taglaltad a hibákat és ennek orvoslását is. Hasonló problémával küzdök mostanában. Én nem értek annyira a szakmához és nem is merek hozzányúlni mélyebben viszont szívesen venném ha pár jó tanáccsal tudnál ellátni. Szerelőnek már szóltam de ki tudja mennyire ismeri ezt a készüléket. Nem mellékesen elgondolkoztam a cserén is de ez még csak érik bennem. Előre is köszönöm a válaszodat.

Üdv Macika
(#) Tom52 válasza Macika1957 hozzászólására (») Máj 6, 2016 /
 
Szia!Minden amit összeszedtem,azt az itt a fórumon lévő szakemberektől tudom,az elektronikában meg azért eligazodok.Azóta szereztem rajzokat is a kazánhoz,kissé könnyebb így a helyzet.Ha cserélni akarod,akkor igyekezned kell,mivel kb egy hónapig szerelnek fel kombicirkókat régi kivitelben,-de azokat is csak vadi ujan-használtat már nem szerel be szakember,legalábbis nekem minden cégnél ezt mondták.Egy hónap mulva már csak kondenzációs kazán lesz engedélyezve beszerelésre,ami egy vagyon.
De mi a problémád a készülékkel?

Tomi
(#) Broman hozzászólása Máj 11, 2016 /
 
Tanácsot / segítséget kérek panelcsere előtt ....FÉG-BeaTFS 28 kombi,turbós gázkazánommal a következő történt kb. 1 hónapja időnként erős zajok közepette leállt , majd újraindult hiba nélkül
Ez néhányszor megismétlődött. Következett a tisztítás ,vízkőmentesítés és helyreállt .
Néhány nappal ezelőtt viszont nagy csatazaj közepette leállt újraindult azonnal és többször ugyan azzal a zajjal leállt. Amit meg tudtam állapítani az az volt ,hogy a szivattyú nem forog, megnéztem nincs beszorulva, viszont nem kapcsol illetve ha néha bekapcsol , 5-10 s. után el is enged így nincs keringetés.Szerelő megnézte relé csere ,a hiba maradt illetve annyit változott, hogy néhány másodperccel tovább forgott , szerinte panelcsere, vagy keressek olyan mestert aki panel javítással foglalkozik, hát itt tartok , ha tudtok ,néhány jó tanáccsal tapasztalattal segítsetek remélem nem egyedi hiba.
(#) Broman hozzászólása Máj 11, 2016 /
 
Kettő db. kép a jelenlegi állapotról
(#) jani60 hozzászólása Máj 12, 2016 /
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Van egy Junkers Novatem zw 20 ke kazánom, aminél egyre többször előfordul, hogy a keringtető szivattyú nem áll le, és egy idő után a reset gomb piros ledje el kezd villogni. Ezt követően is a szivattyú tovább jár. Ilyenkor a kazán ne fűt és nem ad meleg vizet sem. A reset gomb megnyomása után a led villogása megszűnik és a kazán rendesen végzi a dolgát. A segítőkész tanácsokat előre is köszönöm.
(#) Gombszem válasza Broman hozzászólására (») Máj 13, 2016 /
 
Nem vagyok szervizes, csak ötletem lenne. Ha a csattogás a panel felől jött, akkor a relék kattognak. Lehet, hogy nem a relé rossz (mint írtad, ki lett cserélve), hanem túl van terhelve a szivattyúval, azaz ez is lehet rossz. Meg kellene nézni, hogy a többi relé mit kapcsol, és azt is tesztelni.
Ha meg a kazán kattog, az akkor most is vízköves.

Ha jól emlékszem, panel javító szakikról volt már itt szó, csak rá kellene keresni.
(#) Broman hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Köszi, az infót , igazad lett, a második csere relé hiba nélkül indítja a szivattyút...egy relé nem relé???
A HMV gond így remélem megoldódott .a segítségetekkel.
Köszi
(#) Robbiev8 hozzászólása Máj 17, 2016 /
 
Sziasztok!

Segítséget kérnék tőletek...hátha valaki már tudta orvosolni a problémát.
Demrad kombi kazán F2-es hibakóddal villog ezerrel!
Valami a használati meleg vízzel lehet, mert fűtés az van, megnyitom a csapot és a meleg víz pár másodperc után átvált hidegre.Van hogy csak hideget nyom, de van olyan is , hogy rendesen adja a meleg vizet...
Már pár napja gáztűzhelyen melegítjük a vizet fürdéshez.
Emlegettek már valami 3 utas szelepet.
A vezérlőpanel már meg lett javítva.
Érdeklődtem már szervizekben,de 60-80e forintos összegeket beszélnek.
Tud valaki tippet adni( a kidobáson kívül

Köszönöm előre is a segítőkész válaszokat!!!

üdv:Robi
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2016
(#) mauz7 hozzászólása Máj 24, 2016 /
 
Sziasztok!
A következő problémára szeretnék csomót kötni. Adott egy Óceán Luna kombi cirkó, meleg víz engedésekor néha melegednek a radiátorok is. Forog a szivattyú és fűt, mindezt nyári állásban! Mi lehet a gond?
Köszönöm a
(#) Gombszem válasza mauz7 hozzászólására (») Máj 30, 2016 /
 
A háromjáratú szelep nem zár, nem vált át. Belekerült egy kosz, vagy vízkő darab. De lehet vezérlő motor hiba is. Szét kell szedni, és kiderül, mi a baj.
(#) Blende hozzászólása Jún 1, 2016 /
 
Sziasztok!
Az alábbi problémára kérnék ötletet:
Van egy Saunier Duval RenovaStar 24 -es turbós kombicirkóm ami 10 éves. Kb fél éve csinálja, egyre romló tendenciával a következőt:
Ha hideg a kazánban a víz pl. mert már 10perce nem kapcsolt be, akkor akár meleg vizet vételeznék, akár a fűtés indulna be,
-ventillátor felpörög
-láng begyújt
-majd kb 2mp múlva elalszik
-ventillátor leáll
-majd kezdődik az egész előről, mire a 6. -7. próbálkozásra égve marad a láng és működik a kazán.
KÖZBEN PL. A HMV EGYFOLYTÁBAN KI VAN NYITVA!
Hibajelzés nincs.
Kezdetben csak napjában egyszer, az első bekapcsoláskor csinálta.
Most meg mintden kb. 10 perces szünet után.
Fáradozásotokat előre is köszönöm!
(#) JZoli válasza Blende hozzászólására (») Jún 2, 2016 /
 
Ez így elsőre lángérzékelési hibának tűnik. Meg kellene próbálni a lángérzékelő elektródát megtisztítani. Nagy esély van rá, hogy azzal megoldódik a gondod.
Következő: »»   316 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem