Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-ek vezérlése
Lapozás: OK   2 / 3
(#) m.joco hozzászólása Márc 7, 2007 /
 
Miből áll az ilyen szűrő, nem valamilyen rezgőkörből?
(#) Kovidivi válasza m.joco hozzászólására (») Márc 8, 2007 /
 
azt elég nehéz kiszűrni, hogy csak füttyre világítson.viszont elég egyszerű lenne,hogy mondjuk csak mélyhangra világítson(egyébként ezt szűrő nélkül is tökéletesen tudja...)
(#) ZLED hozzászólása Márc 30, 2007 /
 
Hello

Szeretnék építeni egy olyan hangerősség mérőt amiben 8db led van.
(#) kyrk válasza ZLED hozzászólására (») Márc 30, 2007 /
 
Hát akkor miért nem építesz?
(#) ZLED hozzászólása Márc 30, 2007 /
 
Kéne kapcs. rajz
(#) szabi83 válasza ZLED hozzászólására (») Márc 30, 2007 /
 
kerestél?
(#) kyrk válasza ZLED hozzászólására (») Márc 30, 2007 /
 
Googlit nezted? Tettel valamit az ugy erdekeben?

Hangerosseg mero... de milyen hang? Erosito kimenetere akarod ratenni vagy hova? Kicsit pontosabban es kicsit tobb hattermunkaval. Pl. talaltal valamit de nem tudod, hogy jo-e mert nem vagy biztos a jelszintekkel kapcsolatban.
(#) ZLED hozzászólása Márc 30, 2007 /
 
Hát olyat akarok ami itt a topicban van. csak 8db leddel
(#) Kovidivi válasza ZLED hozzászólására (») Márc 30, 2007 /
 
Hello!Van egy topic ami ezzel kapcsolatban teljesen kivesézi a témát: "VU méter (vagy meter)" .ezekkel a szavakkal keress témát.Ez egy 10ledből álló áramkör(IC-s),ami hangerősségre mozog(ugrál).egyszerű,ajánlom,és ha valami problémát fedezel fel,nyugodtan szólj,mert én már megépítettem,és tökéletesen működik(lm3915-ös ic-vel)-sztem a legjobb,ha a datasheet-ben lévő kapcsi. rajzot építed meg.1000 ft körül van az építése...sok sikert.
(#) q765 hozzászólása Szept 6, 2007 /
 
sziasztok a segitségeteket szeretném kérni..nem nagyon vagyok jártas a téren...egy auto hátsó lámpáját alakitottm át ledesre...most járok a ledek beültetésénél, bekötésénél, tanácsokat szeretnék kérni, hogy mit hogyan csináljak, hogyan kössem be a ledeket, mit hsználjk eprom, vagy mikrok... kb olyan 1000db 3mm-es dioda menne bele..segitséget előre is köszönöm
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
valaki valmit?
(#) Gatery válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
Hát attól függ hogy szeretnéd működtetni...

Ha csak féklámpának akarod használni akkor csak ugye be ki kell kapcsolni...semmi más....
Tehát összekötöd a ledeket és már kész is (persze számold ki hogy mekkora előtét ellenállás kell...)


Neked pedig csak akkor kell eeprom ha valahogy vezérelni is akarod....futófényt csinálni belőle vagy bármi....
(#) Kovidivi válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
A hobbielektronika oldalán találhatóak segédprogramok, azzal kellene próbálkoznod.
(#) q765 válasza Gatery hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
valamiféle kijelzőt szeretnék csinálni belőle...van egy ismerősöm, ő ért hozzá...csak nekem holnapig vezetékeket kellene forrasztanom a ledekre...és nemtudom hogy hogyan csináljam.....sorba?..az ugy nem lesz jo...párhuzamba?..inkább..nem?....akkor minden lednek a lábaira vezetéket kell forrasszak, vagy lehet egyszerűbben is valahogy?
(#) Villám válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
Ha nem sort akarsz kigyújtani vagy nem oszlopot, hanem pl sorba futófényként elkezdeni kigyújtani őket vagy ködben kírni, hogy "KÖD" stb, akkor bizony egyesével a ledekre kell forrasztanod. Azokat rá PIC lábakra egyenként és programmal ki tudod gyújtani amelyiket akarod.
(#) q765 válasza Villám hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
és kb ekkora mennyiségű lednél, mekkora panelra kell számitanom? ezt azért kérdem, hogy tudjam, hogy hova tudom eldugni, és mekkora hosszúságura kell darabolnom a kábeleket..és ezt az egyenkénti megoldásos műveetet hány kontrollerrel lehet megoldani?
(#) Villám válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
Én nem nagyon vágom ezt, majd jönnek a szakik...
Mátrixban is lehet talán, nemtom Én csak kicsi futófényt csináltam, egyesével forrasztav PIC lábakra, de a bináris órámban a ledek sztem mátrixosan van összekötözgetve.
(#) q765 válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
és az ellenállásokat minden led elé kell kötnöm, vagy elég egy valahova..?..
(#) Villám válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
A PIC-nek és kb 5 voltot szoktam adni, tehát ez elé kell ellenállás, mert kocsiban 12-14V van és gyorsan megdöglik a PIC. És az órámban, ami mátrixosan van, ott minden LED előtt van egy ellenállás, de függ attól, hogy milyen ledekről van szó, mennyi a nyitófeszültsége, be kell űllítani változtatható táppal, hogy mikor nem erősödik a fénye, mert utána még birja egy kicsit, ha adod rá a feszt, de melegszik és az már nem optimális neki. 78L05-tel tudsz 5V-ot előállítani a 12ből és oda megfelelő ellenállat.
(#) q765 válasza Villám hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
akkor magára a ledekre is kell külön külön ellenállás..:S....nem?
(#) Villám válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
Itt a bináris órám kapcsolása, minden led előtt van ellenállás, a PIC-nek meg 5V kell.Bővebben: Link
(#) q765 válasza Villám hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
értem....akkor jo kis melo lesz...ettől féltem akkor kell vegyek 1000db ellenállást is... kb milyen árban vannak ezek? őőm...kb 1kohm..nem?
(#) Villám válasza Villám hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
"Az előtét ellenállások a LEDek áramát állítja be. Mondhatnád, hogy minek ez a sok ellenállás, de majd láthatod, hogy a mátrix kialakítása nem is könnyű! " Ezt vicsys írta, aki az óra kapcsolásást készítette.
(#) potyo válasza Villám hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
Már bocs, de ez arra példa, hogyan nem kell csinálni. A 24 helyett 4 ellenállás is elég lett volna előtétellenállásnak, ha azok nem ledenként, hanem a pic lábaira vannak kötve, és utána vannak a ledek mátrixba kötve. Valamint pnp tranzisztorok használatával a bázisellenállások is megspórolhatók.
(#) Villám hozzászólása Szept 6, 2007 /
 
Egyébként autóba nem hiszem, hogy ez szabályos! A gyári lámpákon kívül más világító, villogó bizgentyűk nem lehetnek a kocsin. Olvastam itt fórumon, az autó márkalogóját akarták kirakni ledekből, de szabálytalan és zárolva lett a topic.
(#) Villám hozzászólása Szept 6, 2007 /
 
És van már ledkijelzős topic, ezt tuti törlik.
(#) q765 hozzászólása Szept 6, 2007 /
 
értem....köszi az infot
(#) Kovidivi válasza q765 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /
 
hello!ha csak világítani kell a ledeknek,akkor sorban ÉS párhuzamosan is kell kötni a ledeket. csoportosítani kell néhány darabot,és ezek elé kell az ellenálllás.mondjuk piros lednél mondjuk 5db, de lehet több is, és a hozzá megfelelő ellenállás, amit a segédprogramok menüben található programmal könnyen ki tudsz számolni, mert minden adat adott. ebből pedig annyit készítesz,amennyit akarsz, és ezeket párhuzamosan rákötheted az akksira. ha villogtatni kell, akkor ugyanígy csinálod, csak az akksi és a csoportok találkozása közé kell egy "kapcsoló", vagy alkatrész, ami elbír ekkora terhelést.
(#) q765 válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 7, 2007 /
 
fényújságot szeretnék csinálni belőle..
(#) timinet7 hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Sziasztok.
Egy olyan kapcsolást keresek (a lehető legegyszerűbbet) ami 3 nyomógomb 3 LEDet kapcsol úgy, hogy megnyomom az 1est kigyullad a piros LED, utánna megnyomom a 2est kigyullad a zöld LED és elalszik a piros, megnyomom a 3ast kigyullad a sárga és elalszik a zöld. A sorrend nem mindíg ugyan az, ez afféle állapot jelző, fontos az, hogy a nyomógombra +5 volt menjen . Csináltam egy Móricka rajzot az elképzelésemről, valakinek van ötlete?

móricka.JPG
    
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem