Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED párhuzamos portra
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Csabessz válasza Csirkefej hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
háht igazából a akkor számottevő haez már másodpercben van mert szilárd test reléket kapcsolnánk a ledek... innen továbbvéve a dolgot igazából egy színpadrechnikai vezérlő lenne amit pcről lehet vezérelni... mint hangra mint csak be és kikapcsolásra ezt még megtoldva egy tolópotis fesz szabályzóval is ha nincs gép legalább lehetssen manuálban használni.
(#) Csirkefej válasza Csabessz hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Idézet:
„aez már másodpercben van”


Dehogy! Ezred vagy még kevesebb. Másodpercekben akkor lenne, ha pár(száz) HERTZ-es processzorod lenne!

Vagy ha mondjuk az oprendszer, amin használod esetleg megbízhatatlan lenne (Hmm... tudok ilyet W...) és esetleg valamilyen komponense leterhelné a processzort adott időben.

Tiszta DOS alatt hihetetlen gyorsan lehet kezelni a portot.

Én gépi kódban és DOS alatt fejlesztettem ilyen eszközöket - a sebesség kérdése sosem volt probléma.
(#) Csabessz válasza Csirkefej hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
igen... itt egy relé:http://www.hestore.hu/termek_10023079.html

árából itélve csak vmi sima relé.. mert a szilárd test relék azok drágábbak.. ez is jól működik ha ilyenekt teszek a kapcsolandó ledek helyére? és akkor ez tudna kapcsolni 300W-os lámpákat?...
(#) Csirkefej válasza Csabessz hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Nem tudom megállapítani, hogy a linkeden ez szilárdtest vagy mechanikus.
Akár SSR is lehet, guglival találni 3-4száz forintért is.

Ha nem szilárdtestet akarsz a printerportra, akkor figyelni kell a vezérlőáram szükségletére. Valószínüleg közbe kell iktatni egy meghajtó tranzisztort vagy IC-t.

+ha mechanikus, akkor a kapcsolási ideje természetesen megnő tehát a felhasználási területe csökken/hamarabb tönkremegy.
(#) Junkie hozzászólása Feb 13, 2011 /
 
Sziasztok valaki tudna nekem segíteni, beüzemeltem 2 darab relét párhuzamos porton, megvan hozzá a program minden kiválloan működik, kivéve bootolásnál mert ott össze vissza kapcsolgat. Bootolás után meg aktivak maradnak a relék, olvastam több oldalon is de nem találtam megfelelő megoldást a problémámra. Az a gond hogy a 2 db. rele, egy motrot vezérelne ami egy parabola antenát forgatna. Egyik rele keletre, masik meg nyugatra, szoval bootoláskor nem igazán jön jol hogy össze vissza csavargasson, na meg egyszerre 2 irányba is probálna tekerni ami megint nem jo. Szoval arra gondoltam hogy beépitek egy időrelét ami bootolás után nem hagyná vezérelni a motrot kb 3-4 percig, viszont ehhez kéne még egy olyan progi ami bootolás után rögtön automatikusan 0 ra állitsa a párhuzamos portot. Tehát mire kioldana az időrele már minden ok lenne. Ehhez valakinek nics véletlen egy programja? vagy esetleg más megoldás?..

Üdv: Szabi
(#) hideg83 válasza Junkie hozzászólására (») Feb 13, 2011 /
 
Szia.Annak idején én is szívtam ugyan evvel a problémával.innen az elsö bekapcsolás késleltetést épitettem meg.Ha jol emlékszem.Xp-be az indito pultba helyeztem be az lpt vezérlö progit és az egyböl o-ra álitotta a kimenetet.Én csak evvel a programmal használtam a relékártyámat.program
(#) Junkie válasza hideg83 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Ezer köszönet a segítségedért, ugy tünik probléma megoldava , holnap megépítem az időkapcsolot is. Igaz win7 el dolgozom de ugy tünik a kis program ezt is kezeli szoval remélhetőleg mostmár minden fog működni, mégegyszer köszi szépen.

Üdv: Szabi
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem