Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma
 
Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   34 / 35
(#) pika75 hozzászólása Jan 9, 2014 /
 
Sziasztok, van egy Samsung Syncmaster 214T monitorom. Bekapcsolas utan 2-3 mp-ig van kep, utana a monitor lekapcsol. Ahogy lattam, ebben 6 lampa van, 2-2 egy nagy csatlakozoval, es 1-1 kulon egy kis csatlakozoval. Ha lehuzom a kulonallo lampakat, kep csak kb 1mp-ig van, nagyon hamar lekapcsol a monitor. Ebbol arra kovetkeztetek, hogy a lampak eloregedtek, tul keves a fogyasztasuk, es a vedelem lekapcsolja a monitort. Lampacseren kivul letezik erre megoldas? Mondjuk egy parhuzamos ellenallas beiktatasa?
(#) zenebolond hozzászólása Jan 29, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy SWISSTEC SW1-X19008C01G-793 TV-m. Ezt már itt is http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_0468.html?pg=552 el kezdtem taglalni, de mivel az ismeretlen alkatrész problémám megoldódott és félig-meddig működik a monitor, már nem ott kell folytatnom tovább.
A mellékelt kép alapján, csak egy fehér hátteret mutat. Segítsetek hogy mit csináljak tovább.
(#) bbalazs_ válasza zenebolond hozzászólására (») Jan 30, 2014 /
 
Kijelzo nem kap aramot vagy vezerlest. Abban az esetben, ha a gombbal ki-be tudod kapcsolni es a szamitogephez csatolva a felbontas-valtasoknal elsotetedik egy pillanatra.
Az LCD tipusa alapjan nezd meg, kap-e feszt a megfelelo reszen.

Ha ez sem, akkor ellenorizd eloszor a bemeno tapot a kisfesz panel reszen (5V megvan-e).
(#) zenebolond válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jan 31, 2014 /
 
Szia bbalazs!

A kisfeszpanel minden feszt megkap, a vezérlőfesz természetesen 5V.
A monitorra csatolást megnézem és jelzem mi a helyzet.
(#) merci0129 hozzászólása Ápr 27, 2015 /
 
Sziasztok! Van egy HP L1710 monitorom. Egy órai használat után a kép elfehéredik,majd ki-be kapcsolás után megjavul,de kb. 5 perc múlva újra elfehéredik. Mi a teendőm? Javítható?
(#) eSDi válasza merci0129 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Üdv!

Az összes furatszerelt elkót cseréld ki benne. Én is kaptam egy ilyet, ki-be kapcsolgatott a táp. Cseréltem a kondikat, az jó lett, de a kép szétesett, csíkos lett, stb. Ezután cseréltem a kicsi 10µF-os kondikat is a digitális részen és azóta is szépen működik.
(#) merci0129 válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Köszi !!!
(#) synex hozzászólása Máj 6, 2015 /
 
Sziasztok!

Egy retro 1988-as commodore 1802-es színes CRT video monitor javításában kérnék segítséget.
Mikor hozzám került, két problémával szembesültem.
Az első, hogy nem voltak színek. Csak fekete fehér kép. A neten kutakodva szerencsére találtam rá egyszerű megoldást. Ez most jó lett. A másik problémára még nem találtam megoldást. Van beépített hangszórója. Az audió bemenet RCA aljzat. Bármit is kapcsolok rá, nem szól. Egy 10 lábú ic felelős az erősítésért. Ezt kicseréltem egy helyettesítő ic-vel , de sajna ugyanaz a helyzet.
A hangerő poti jónak tűnik. Az üzemmód választó kapcsoló is jó a mérések szerint. A hangszóró is jó.

Nem tudom mit lehetne megnézni az ic környékén ami miatt esetleg nem szól a hangszóró.

Az alábbi szervizkönyvre kattintva lehet letölteni a monitor szerviz könyvét.

Szervizkönyv

Előre is köszönöm ha valaki tudna segíteni.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
(#) synex válasza synex hozzászólására (») Máj 9, 2015 /
 
Annyit kiderítettem, hogy nem kap áramot a hangért felelös ic .
(#) huba23 hozzászólása Okt 14, 2015 /
 
Sziasztok!

Lenne 1 samsung synchmaster 710v tipusú monitorm ami gondolt 1et és pukkant.Szétszedtem és 1 alkatrész megsemmisült a táp részén.Ennek a beazonosításában szeretnék segítséget kérni.Előre is köszönöm!
(#) mineral válasza huba23 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
TOP246Y lesz szerintem.
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Ebay Bővebben: Link

Rajz Bővebben: Link

Elektroline Bővebben: Link

És igen. TOP246Y van/volt benne.
(#) huba23 válasza mineral hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Köszi szépen! Veszek bele 1et hátha.esetleg érdemes még valamit még kicserélni a környékén?
(#) mineral válasza huba23 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /
 
Biztosítékot, diódákat, ellenállásokat ellenőrizném. Az kis elkókat méricskélés nélkül cserélném.
(#) duracel96 hozzászólása Nov 26, 2015 /
 
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy adott egy UPC-s beltéri hdmi kimenettel vettem egy átalakítót HDMI->VGA ra és ezen keresztül szeretném élvezni a tv csatornák tömkelegét a Samsung LCD monitorommal amin csak VGA bemenet van. A problémám az hogy a monitoron koppra kitoltam a képet balra de még mindig van 2cm fekete sáv(a kereten kívül). Minden beállítást végigpróbáltam a beltérin illetve a monitoron de ennél többet nem lehet kihozni belőlük úgyhogy marad a mechanikus beavatkozás. Ha jol tudom VGA jelnél frekvenciával variál a kép helyzet beállításához de ennél többet nem tudtam meg hiányos nyelvi tudásom miatt!
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Nov 27, 2015 /
 
Ha majd vasárnap feltöltök ide egy képet, akkor be tudnátok azonosítani egy hangszóróval egybeépített képcsöves monitort? Leesett a hátáról az adatlap-matrica.
(#) Udvari Zsombor válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Dec 1, 2015 /
 
Mivel sikerült elfelejtenem, ezért pár nap késéssel, de itt a kép, amit ígértem. Remélem, hogy be tudjátok azonosítani ezt a monitort, mivel leesett a hátuljáról az információs adattábla, ezért semmit se tudok róla. (Elnézést, de csak webkamerával tudtam fotózni.)
(#) pika75 hozzászólása Feb 1, 2016 /
 
Sziasztok. Szuksegem van egy olyan monitorra, amely analog video jelet is tud fogadni s-video, compozit vagy sima video bemeneteken. Tv-kent akarom hasznalni a kabel tv belteri egysegevel, amely csak analog video jelet szolgaltat. Talaltam egy nehany ilyen tipust - Samsung 214t, 215t (ezek a legnagyobbak, amiket felleltem) HP 2035 es Dell 2007wfp. De mar meguntam a guglizast minden egyes eladasra kinalt modellre, es arra gondoltam, hogy akik naponata javitjak a monitorokat, talan kapasbol tudnak nekem mondani egy nehany ilyen tipust 21 - 22' meretben. Tudom, hogy a Dell is gyartott ilyet, es talan a HP is, csak nem jovok ra melyik modell. Es mas, kevesbbe neves gyartoktol is van, a kulcs itt is a modell. Elore is koszonom.
(#) kereszke hozzászólása Jan 20, 2017 /
 
Sziasztok.ASUS VS248 led monitorom pár napja vízszintese csíkozni kezdett.Aztán van mikor kikapcsol.
Tudna valaki segíteni melyik alkatrész adta meg magát.Köszönöm.
(#) zolika60 válasza kereszke hozzászólására (») Jan 20, 2017 /
 
Egy kérdést csak egy helyre. Ettől nem jön hamarabb válasz.
(#) Hector188 hozzászólása Márc 1, 2017 /
 
Szervusztok! HP Compaq LE2202x led monitoromon 5 mm széles fekete csík van felül, (mintha lecsúszott' volna a kép). E-miatt a tálca pl. nem látható alul. Szoftveresen, a képpozíciót függőlegesen nem tudom állítani. Szíves segítségben ha részesülhetnék...
(#) mackomisi3 hozzászólása Dec 20, 2017 /
 
Sziasztok!
Megint segítségkérésem van.Adott egy atom procis ITX gép.A munkahelyemen vga tesztelésre használjuk.Az eredeti vga 15 pin-s hosszabbítójával van kép.A tesztelendő vga kábelekkel elmegy a gép A windows
indításáig rendesen,de utána felbontást vált és out of range hibaüzenetet ír. 1920-s felbontású a monitor.Lejjebb vettem a felbontást ,de nem jó.Ugyanezen kábel egy másik ITX-s gépen hibátlanul megy.A rossz gép fél éve még hibátlan volt.Op rendszer Win 7.Ötleteket kérnék.Előre is köszönöm.
(#) mackomisi3 hozzászólása Dec 20, 2017 /
 
Képfreki fix 60hz.Már lengő vga kimenetet is csináltam .Változatlanul rossz.A monitor a tesztelendő kábellal másik gépen hibátlanul megy. Alaplap hiba ?
(#) uniman válasza mackomisi3 hozzászólására (») Dec 21, 2017 /
 
Amíg pontos típusadatokat nem írsz le a két számítógépről, vagyis nem tudni, hogy még milyen video kimenetekkel rendelkeznek a "15 pin" VGA csatlakozón kívül...valamint a monitor pontos típusa is szükséges, hogy lássuk, mi "tud", azaz milyen felbontásokat ismer !
...továbbá az is fontos tény, hogy a PC bekapcsolása előtt már csatlakoztatva legyen a monitor, ne működés közben legyen ide-oda dugdosva.
"Képfreki" az van több is, a vízszintes képfrissítési "freki" meg a függőleges soreltérítés frekvenciája... Olvasnivaló
Ezenkívül ezeknek a szinkronjeleknek kétféle polaritása is lehet: negatív és pozitív.
Ha ezek közül ha bármelyiket nem ismeri fel a monitor, akkor "Out of range" a válasz...a 15 pin között vannak adatvonalak is, amelyen keresztül "megbeszélik" a képfelbontás részleteit.
Ha ez nem működik, akkor abból gond lehet. De vannak olyan VGA kártyák, melyek, ha teccik, ha nem a monitornak, kiadják a videojelet...de ez lehet akár VGA kártya meghajtó program hiba is.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
(#) mackomisi3 hozzászólása Dec 21, 2017 /
 
Szia! Köszönöm a választ.Sajnos nem tudok englisül.Mindkét gép intel itx atom procis.Mindkét gépen csak egy 15pines vga csatlakozó.van.Más nincs.A rossz gép tudja az 1920-s felbontást.Natív a monitor is.A jó gép 1280 felbontású képet ad.De agyilag nem értem,hogy a rossz gép a saját kábeljával hibátlan képet ad 1920-n.A tesztelendő kábellal out of range.És az 1280 natív felbontású gépen hibátlanu fut a tesztelendő kábel.Próbáltam variálni a felbontással,képfrekvenciával,de semmi.Arossz gép egy hónapja még jó volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2017
(#) mackomisi3 hozzászólása Dec 21, 2017 /
 
Szia! Leegyszerűsítve van egy 1920x1080 alaplapi integrált vga dsub kimenettel. hibátlan képet ad háromfajta vga kábellel is a Benq monitorra,ami szintén natív 1920-s.Ha a kínai kábelt teszem be,out of range hiba van.Ugyanezt a vga kábelt egy 1280-s felbontású pc-be teszem,van kép.Mondanátok,hogy nem bírja a nagy felbontást.Csak ebből a kábelből már 100db-ot adtunk el és senki sem hozta vissza.Tehát az én Intel atom procis gépemben van a hiba.Nem a kábelben.Ötleteket várok.Előre is köszönöm.
(#) Gabor62622 hozzászólása Márc 22, 2018 /
 
Üdv: mindenkinek!
Az a kérdésem, létezik-e hogy a Samsung synchmaster 710v panelja megegyezik a Fujitsu Siemens scenicview p19-1s monitor paneljával? Megláttam huba23 feltöltött képeit és azon mód ugyan az a panel, még a panelon lévő táblázat adatai is ugyan azok. Nos a monitoromnak az a hibája hogy nehezen kapcsolt be az előlapi kapcsolójával. Most egyáltalán nem tudom bekapcsolni. A 450v 100uf kondi és a TOP246Y között látható egy kis fekete korom szerű valami. A mellettük lévő trafónak a top 246 felé eső részén a műanyaga mintha meg melegedett volna. Minden segítséget, jó tanácsot szívesen fogadok!
(#) Gabor62622 hozzászólása Márc 28, 2018 /
 
S lőn monitor! TOP246Y, kondenzátorok MBR10150CT Stoki dióda ki cserélve plusz a biztosíték. Az összes dióda és az inverter trafó kimérve, így indult a monitor és semmit nem kellett után állítani. Természetesen a csövek érintkezői épek. Az oldalban leírtak alapján indult a javítás, innen tudtam meg hol kezdjem a méréseket és miket kel ki mérnem.
(#) (Felhasználó 122012) hozzászólása Ápr 25, 2018 /
 
Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni - SAMSUNG KM24WS MONITOR
A monitor bekapcsolása után az előlapon a kék színű LED villog, és semmi nem történik, semmi nem jelenik meg.
Hogyan tovább?
Tápegység panelen semmi elváltozásnak nyoma nincsen.

Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2018
(#) Csori23 hozzászólása Júl 21, 2018 /
 
Sziasztok.

Adott egy LG Flatron w2243t TFT monitor. Elég régi lehet, mert már használtan vettem és nálam is 4 éve megvan, de a képe az tökéletes, semmi pixelhiba, stb.
Azt kezdte el produkálni, hogy Stanby (vilogó piros bekapcs led is kialszik) mód-ból kikapcsol magától, és már nem tudom vissza bekapcsolni. Áramtalanítanom kell, és várni legalább félpercet, hogy újra működjön. Ha hamarabb teszem áram alá mint kb félperc a jelenség nem szűnik meg, tehát nem kapcsol be.
Amikor viszont jel megy rá akkor működik folyamat. Amint a pc alvóba megy, a monitor lemegy Standby-ba, majd kb 1perc múlva teljesen kikapcsol, és a fenti jelenséget produkálja ismét. Ezt egyre gyakrabban csinálja, szóval nekiálltam felkeresni a hibát.
Szétkaptam a belsejét, de nem látok sérülésre utaló nyomokat. Készitettem pár fotót a táplapról, hogy ti is lássátok. Én ehhez láma vagyok. Szerintetek mi lehet a gond? Mit kellene kicserélnem? Kondik elvileg jók. Egyik sem púpos.
képek
Következő: »»   34 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem