Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   90 / 196
(#) Bakman válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
Mit értesz szép préselés alatt? Nem feltétlen baj az, ha egy kicsit bordás a préselés, nehezebben csúszik ki belőle a vezeték.
(#) gordonfreemN válasza Bakman hozzászólására (») Jan 13, 2018 /
 
A knipex a 0,25mm2-est nagyon csúnyán nyomta. "Papír" vékonyságúra nyomta a szemközti oldalakat a pofa mintájára, már középállásnál is. Ez volt igazán a baja, ha pedig elgyengítettem akkor a 4-6-ot nem nyomta eléggé, ki lehetett húzni a vezetéket.
A fentit értsd úgy, hogy simán el lehetett préselés után törni oldalirányba a hüvelyt, hajlott mint a fészkes fene. Értem én, hogy amúgy is gyenge egy 0,25-re való hüvely, nyilván értelmes keretek között viszonyítok.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2018
(#) Remci válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Nem is ipari célra akarom használni . Inkább nyák fúrásra,kisebb dolgokra. Az tetszett meg benne hogy akkus, nem kell vezetékkel bajlódni. De az is kérdés,hogy akkut később lehet-e hozzá beszerezni ha véletlen tönkre megy? Én úgy tapasztaltam, hogy a gépek sokáig bírják, az akkumulátorok azok amik hamarabb feldobják a pacskert.
(#) gernerakos válasza Remci hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Lebeszélnélek az akkusról. Én akkussal kezdtem, kb fél év alatt meghalt benne az akksi, onnatól kezdve PC tápról járattam. A nyáron lett egy vezetékes, 230V-ról működő, és tökéletesen elégedett vagyok vele, nem zavar a kábel.
(#) Remci válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
A tiéd milyen? Én is akarok egyet beszerezni,de nem tudom eldönteni hogy milyet. Először egy 230v-ososn gondolkodtam,utána megláttam ezt az akkust. Mindkettőnek van előnye,meg hátránya. Ezért nem tudok dönteni. Igazából olyat keresek, amit már más is megelégedéssel használ,nem túl drága és hobbi célra tökéletesen megfelel. Van egy 18v-os Handy-m,nyák fúrásra elég, de ha mondjuk 1mm-es műanyag vagy bakelit lemezt akarok vágni vele,arra már kevés.
(#) gernerakos válasza Remci hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Nem a reklám helye, de nekem ilyen van: Bővebben: Link
(#) Massawa válasza Remci hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Az enyémben egy hét alatt meghalt az akku, de kicserélték. Azota viszont hibátlanul megy (>2 éve). Az akku egy 18650-s cella. Arra jo amire tervezték, olyan helyen lehet kisebb munkákat elvégezni, ahova nem ér el a vezeték vagy nem érdemes egy kis munkáért odacipelni a kábelt.
Azota már van 3 ilyen gépem ( más más márka, kisebb ettöl meg nagyobb is). Ha az ember ésszel használja akkor örökös. Tulterhelni nem lehet, mert az elektronika lekapcsol.
(#) Remci válasza gernerakos hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
A flexibilis szár mennyire strapabíró? Ezért is nézegettem a 230-as gépeket, mert azokhoz általában adnak és nehezen hozzáférhető helyen jó szolgálatot tesz, plusz nem kell magát a gépet tartani.
(#) Remci válasza Massawa hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Na az akkus meg pont azért tetszett meg, mert nincs kábele,mobil,hordozható. Nehéz a választás. Az lenne a legjobb, ha lenne ebből is, abból is. Agyalok még rajta. Köszi mindenkinek.
(#) bbb válasza Remci hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Nem tudom meddig bírja akkuról, de át kellene gondolnod, hogy mire és hol szeretnéd használni. Nekem van egy noname vezetékes, meg egy dremel szintén vezetékes. A noname nem keveset volt már "kínozva", jópár mini flexkorongot elhasználtam már vele az évek során, s ennek ellenére se kotyog Persze a dremellel fúrom a kis lyukakat (0.5), mert a noname patronos már nem tudja befogni.
Ha te is vérszemet kapsz és elkezded komolyabban kihasználni a képességeit, akkor előfordulhat, hogy belefutsz az akku korlátaiba. Nem tudom mit szól hozzá ez a jószág, ha megszorul. Mennyire esik vissza a teljesítménye, ha merül az akku, stb.
Én a kis noname géppel vágtam le csavarról anyát (stabpálcáról, amire rárohadt, de a nagyobb flex nem fért oda), nem volt leányálom, de vígan vitte - s közben egyáltalán nem zavart, hogy hosszabbító kell neki Persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a vacak hely és a hozzáférhetetlenség miatt órákig üzemelt a gép egyhuzamban. Ennyit akkuról biztos nem bírt volna. Nézz utána, hogy lehet-e kapni hozzá külön akksit és töltőt, 1-2 pótakku sose árt.
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Nem kell rémhireket terjeszteni. A Lidl gép jol van megépitve, és a belsö elektronika gondoskodik arrol, hogy a teljesitmény a müködési tartományban stabil legyen. Ha tulterheled leáll ( ugyanugy mint az 5x drágább akkus Dremel.)
Persze nem várhatsz töle több 100 W-s teljesitményt, mint a hálozati gépektöl, de nem is arra gyártották. ( nem lehet hozzá sem akkut sem extra töltöt kapni, de nem is érné meg, mert ennyi pénzért nem hiszem, hogy valaki akkuárusitásra vetemedne).
Az egyetlen hátránya, hogy finom munkákhoz meglehetösen bomfordi és nehéz és egy kicsit ütödött rajta a kapcsolo kialakitása. (Majdnem olyan nehéz mint az alap kábeles Dremel.) Ezért vettem egy még kisebb, pehelykönnyü kinait is.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
(#) Remci válasza bbb hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Úgy néz ki,hogy lehet hogy a vezetékesnél maradok. Nézegettem a Parkside akkukat Bővebben: Link , egyenlőre csak itt, de olyan árban vannak mint egy új komplett gép. Akkor rászánok egy kicsivel többet egy olyanra amihez van hosszabbító szár a nehezen hozzá férhető helyeken való használatra. Az akkusnál igazad van, hogy ha komolyabb terhelést kap, akkor csökken a teljesítménye,vagy leáll. De ez előfordulhat a vezetékesnél is .Ésszel kell használni és nincs probléma. De az is igaz,hogy az aksi mindig akkor merül le,mikor a legjobban kellene
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Idézet:
„De az is igaz,hogy az aksi mindig akkor merül le,mikor a legjobban kellene”
Nekem akkus csak pótakkuval jó. Ha akku lemerül, munkának azonnal vége, ez kellemetlen. Akkus fúróból is kétakkus van, így már jó, folyamatos lehet a munka, ha a másik akku töltődik amígy egyik dolgozik. Feltéve, ha van töltésre lehetőség 230V.
(#) kitartás válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
De legalább van lehetőség a töltésre pót akku!
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Ne feledd, hogy ez a kis gép nem arra van, hogy egy ötállásu disznoolt vagy kerti házikot összecsavarozz vele. Nálam siman egy hétig müködik egy töltésre mégha naponta 50-60 milliméteres lyukat is furok. Szoval az akku jol tartja magát de csak arra amire tervezték.
.

Már ide is jöhetne valamilyen hatoság, mert itt is burjánzik a cégek agymenése. Minden géphez más akku(tarto) más töltö, még akkor is, hacsak egy bütyökkel különböznek a másiktol. Már olyannal is találkoztam ami ugyanugy néz ki, mint a másik, passzol is a gépbe ( nem ebbe a kicsi Lidlbe), de a hat polusu konnektor másképp van bekötve.
Meg olyan is volt, ami szintén azonos kivitelü, szinü stb. Csak az egyik tipusban az akkutokban volt a töltö elektronika a másikban meg a töltöben. Még annyi esze sem volt a (nagy) gyártonak (ugyanaz volt mindkét gépé), hogy valamivel megakadályozza a két akku felcserélését. Még szerencse, hogy tönkre nem ment semmi, de müködni nem müködött a gép a helytelen akkuval.
A szerencsétlen felhasználonak kellett vennie a spray festéket és festeni az egyiket kékre a másikat pirosra. ( egy cégnél fordult elö nagy káromkodások közepette, mert noná, hogy mindig a másik akkut vitték tartaléknak. ).
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Idézet:
„egy hétig müködik egy töltésre mégha naponta 50-60 milliméteres lyukat is furok.”
Ha így van, akkor jó, néha rátöltve nem lesz meglepetés, rosszkor kimerülés. Én valóban nagy fa vázszerkezetet csináltam nemrégen 2 akkus géppel, ott 500 hosszú reisser csavar fogyott, 1 óra alatt akkus fúró akku lemerült, de fél óra a másik töltése, így folyamatos volt a munka.
(#) nedudgi hozzászólása Jan 30, 2018 /
 
Hetekig kerülgettem a kosárban az USB pákát. Végül vettem egyet, tegnap érkezett meg. Jobb mint vártam, tökéletes kiegészítő a Weller mellé.
(#) Kovidivi válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Talán picivel olcsóbban is megkapod Ebay-ről. Tökéletes szerkezet, főleg ha valamit gyorsan kell megforrasztani, de nem akarod az egész pákaállomást odavinni. Tipikus eset a LED-szalag forrasztás, vagy egy darab villogó/nem világító LED cseréje. Én power bankról is használom, nem is jut el, csak 3-4W-nyi hő a pákához, de szuperül használható. Lenne benne még egy kis hőmérő szenzor, maga lenne a tökély.
(#) nedudgi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Én is olcsóbban vettem.
(#) em válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Tudnátok linket küldeni olcsóbbhoz? Én nem láttam. Köszi.
(#) nedudgi válasza em hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Tudnék, de ott már nem tudod megvenni. Sajnos elfogyott.
(#) Kovidivi válasza em hozzászólására (») Jan 30, 2018 / 1
 
Bővebben: Link, 4.83$
Kereső szavak: 8w usb iron.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
(#) Massawa hozzászólása Jan 30, 2018 /
 
Ma kaptam egy ellenállhatatlan árat, s igy a fiunk legnagyobb örömére már otthon a Marogép
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Mit ki nem találnak.
(#) em válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Köszi, már ott is elfogyott, de van más.
(#) em válasza Massawa hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Gratulálok, és örömmel olvasnám a beszámolódat a tapasztalatokról!
(#) Massawa válasza em hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Majd az is lesz, egyelöre az ismerkedésnél tartunk...
(#) elektroncso hozzászólása Feb 4, 2018 /
 
Sziasztok.
Érdekelne a neve a következő "szerszámnak". Elsőre nekem a forgácsológépeken használt emulziócső jutott eszembe róla. Több helyen is láttam, pl. az ISS-en: a kép közepének felső felén. Illetve jobban látszik a mellékelt képen. Jó, tudom, hogy a képek az ISS-en készültek, de nem hiszem, hogy űrtechnika volna, lévén ezen a harmadik kézen is van egy rakás, ezt pedig Attila86 linkelte be a másik műhelyes témában. Hasonlón gondolkodom mint a harmadik kéz, csak máshogy kivitelezve. Az ötlet inkább hasonlít az ISS-en lévő megoldáshoz, felcsavaroznám az asztalon velem szemben lévő polc élére, és tarthatna nekem helyi világítást, nagyítót, kamerát stb. De akár panelek bemérésekor a mérőcsúcsokat is oda tudná fogni nekem a panel mérőpontjaihoz.
Ez csak a hagyományos emulziócső, vagy csak hasonlít rá? Ezt itt a kérdés.

mianeve.jpg
    
(#) ronin75 válasza elektroncso hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Szia, lehet, hogy nem ugyanarra gondolunk, de: merev fém gégecső.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Eddig minden rendben. Az elsö munkadarab már elkészült. Felszereltem rá egy fordulatszámméröt. Az egyik digitális skála már otthon van a másik (Z tengelyj már uton.
Az X tengely kap egy motorhajtást is.
Következő: »»   90 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem